Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peterhappy

addikt

Hail Mary Project
    /engdub hunsub/

Tegnap végre eljutottunk moziba. Allee mozi, 1. terem. Szerintem jó, ha harmincan voltunk.
    Szerencsére hosszú a film, így kábé féltávra mindenkinek elfogyott a csámcsogni- és szürcsölnivalója.

Maga a film nagyszerű volt, mind Feleségem, mind én remekül szórakoztunk. A megvalósítás, adaptáció szerintem kiválóan sikerült, amihez fantasztikus képi és hangi világ társult.
    Gosling szerintem tökéletes választás volt (eleinte tartottam tőle), de a többi szereplő is teljesen rendben volt.
    Véleményem szerint sikerült nagyon jól megragadnia a könyv humorát. Helyenként megfelelő mértékben (ízlésesen, még nem giccsbe hajlóan) érzelgős, remek mozi lett, abszolút megérte bevállalni érte a mozit.

Itt tenném hozzá, mindketten imádjuk a könyvet - de nyilván ahhoz képest elképesztő sok dolog kimaradt. Nagyon fájó hiányosság szerintem nem akadt, bár az első percekben sérelmeztem, hogy a könyv teljes bevezető részét - míg nagyjából rájön, hol van és mi történik vele - pár perc alatt lezavarták. De egy igen intenzív, pörgős könyvről beszélhetünk, a film pedig még így is cca. 150 percet tett ki, talán jobb is, hogy nem ültettek át minden fordulatot, csak még tovább nyújtotta volna a játékidőt. Így a kevesebb talán több volt.

Egy-két eltérés volt a könyvhöz képest, azok is abszolút rendben voltak.
    De ha valaki már látta a filmet, annak mindenképpen javaslom a könyv elolvasását - ha tetszett a mozi, akkor azért, ha nem, akkor azért :K

Új hozzászólás Aktív témák