Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  FIFA 19

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-12-03 13:27:39

LOGOUT.hu

FIFA 19 TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31001) Madn!ght


Madn!ght
addikt

Srácok, kis tanácsra lenne szükségem.

Ti mit csináltok, állítottok át, ha az alábbiakat tapasztaljátok a játékmenet során:

- a passzok erőtlenek, épp hogy csorognak, továbbá nagyon pontatlanná válnak (általában az ellenfél team press állítását követően - ezt haverral online meccs közben "leteszteltem", igazolódni látszik). Button delay gyanús is, de squad battlesben is érzem sokszor.
- szabadrúgáskor a kapus minden gombnyomás nélkül, eloldalazik a szögletzászló irányába, ha épp észlelem is, manuálisan alig tudom visszacibálni. (!!!) Sokszor nem is látom, mert a sorfalat figyelem. (nem, nem nyomom be a kapus mozgatását)
- a kapus képtelen 20 méteren kívülre kirúgni a labdát, nem vagyunk képesek felszabadítani, mert minden kipattanót az ellenfélhez irányít az AI.

Mi a jó stratégia a fenti esetekben? A labdabirtoklással próbálkoztam, ("míg elmúlik a script"), de persze olyankor pedig sokszor az történik, hogy a passzt szándékosan pontatlanul/erőtlenül adja a játékosomnak és elveszi az ellen, gól. Vagy csinál egy botláshoz hasonló sasszét, eredménye pedig az előzőekben leírtak.

Mivel lehet a scriptet ellensúlyozni? Több formáció és taktika váltás sem segít. Sőt, ha érzékelem a "minden labdát az ellenfélhez" effektet, ha olyankor változtatok a D paddal taktikát, akkor instant gól.

Írtátok korábban, illetve a YT vidiken a prok meccs közben is állítanak a taktikán, de az a problémám, hogy még nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik állításnak mi lesz "fizikailag" az eredménye a pályán. (oké, hogy szélesség, mélység, drop back, meg long ball, de azt nem tudom eldönteni, hogy mi is ilyenkor a célravezetőbb)

Köszi előre is! :R :R :R :R

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#31002) Szigma70 válasza Madn!ght (#31001) üzenetére


Szigma70
addikt

Az ilyen esetekre, mikor tök mindegy van, erre van egy gomkombináció

nagyon egyszerú "Power Off" , ezt a gombot keresd :R

Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy

(#31003) Madn!ght válasza Szigma70 (#31002) üzenetére


Madn!ght
addikt

Ja igen, a szentségelés, RIPkontroller/monitor, rage quit megoldásokon kívüli lehetőségek érdekelnének(feltéve ha vannak). :B :K ;)

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#31004) Madn!ght válasza Madn!ght (#31003) üzenetére


Madn!ght
addikt

Végül is ha nagyon le akarom redukálni a kérdést, a team press (akár auto AI, akár tudatosan D paddal) taktikának mi az ellentaktikája? Labdatartás nem játszik, mert szándékosan belehibázik az AI és odaadja a presszionáló csapatnak. A széljáték, kontra - long ball lenne számomra a logikus, de még nem sikerült normális formáció - taktika kombinációt összeállítanom.

(#31005) Zimmi91: eleinte így voltam, de az utóbbi időben próbálok higgadt maradni és kitapasztalni, hogy mi lenne a megoldás. Múlt heti WL-ben pl a 82. percben még az ellenfél vezetett 3-1re. Éreztem, hogy semmi nem jön össze, az összes gyorstaktikát variáltam. Aztán valami történt, mert sokadjára 4-4-2re váltva fordult a játékmenet és rúgtam gyorsan két gólt. Hosszabbításban pedig sikerült behúzni a győztes gólt is.

Gondolkoztam azon is, hogy anno ha jól emlékszem (FIFA 2007-2008 részei környékén) még létezett a "morál" fogalma. Volt is talán indikátora a kijelzőn. (ha kihagytál egy ziccert, vagy tizit, vagy szabálytalankodtál akkor csökkent, ha pl bejött egy csel, akkor növekedett) Most is úgy érzem, hogy ez benne van a játékban (a közönség hangján lehet is érzékelni, ha nagyon balfék a csapat fújolnak, fügyölnek, a kommentár is olyan jellegű szöveget enged el). Szóval elképzelhetőnek tartom, hogy 1-2 szebb csellel talán megtörhető a presszing script. Persze csak próbálok ötletelni, meg konteókat gyártani, mert azt nem teljesen tudom elfogadni, hogy előre borítékolja a gép a győztes személyét. (uhh ezért kapni fogok ;] )

[ Szerkesztve ]

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#31005) Zimmi91 válasza Madn!ght (#31003) üzenetére


Zimmi91
addikt

Ha egy meccsen érzed, hogy ellened dolgozik a gép akkor az annyi, el kell fogadni mást nem tudsz tenni. Olyankor én a kövi meccset mindig fitnessel kezdem, ha kell ha nem, valahogy úgy érzem utána kicsit megtáltosodnak :DDD

" Just remember Manchester is RED! "

(#31006) thebigK válasza Madn!ght (#31004) üzenetére


thebigK
addikt

Tuz a tuz ellen, tehat team press, amina csovon kifer?

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

(#31007) Csokipuding8


Csokipuding8
tag

Napot Urak!

Próbálgatom a védelmet a napokban, a csapat többi részével most elégedett vagyok. Mivel a két szélső védőm olasz ligás, releváns lehetne egy Dzsordzsó-Júdás páros. Milyenek a srácok? Nem igen láttam még itt írást róluk. Ill Skriniar is játszik, de az olaszokra vagyok inkább kíváncsi. Előre is köszi :R

Szerk: Illetve baby Zoláról tapasztalat? Elég jók a statjai és a legolcsóbb ikonok között van most

[ Szerkesztve ]

(#31008) akooos válasza Csokipuding8 (#31007) üzenetére


akooos
veterán

Ezek közül Headlineres Skriniarról tudok nyilatkozni, nálam egy állat volt a csávó. Ha PL-ben játszana, nem cseréltem volna le, az tuti. Ő részemről ajánlott. UCL Chiellini jött párszor ellenem, de nem volt nagy szám. Bonucciból csak a Carniball érheti meg, de statok alapján nem nagy szám ő sem.

(#31009) Jinxb1rd válasza Madn!ght (#31001) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Én most tanultam meg épp, hogy lehet ezt kezelni. Itt azt a tanácsot adták, hogy játsszak posessionnal meg ne legyenek előretolva a játékosaim, de ez a tipp nem ér semmit teampress ellen, ugyanúgy ráállnak a játékosaimra.

Az egyik tényleg az, amit mondtak előttem, hogy te is benyomod a teampresst. Ezt utálom mert ilyenkor retardált módon fullra kifárad mindkét csapat, semmi értelme.

A másik, ha van lehetőség rá, akkor hagyod, hogy kifáradjon az ellenfél azzal, hogy a lehető legbiztonságosabb helyekre passzolsz (védőkhöz is ha kell). A karakterei akkor is elkezdenek futni a labdáért, ha semmit nem érnek el vele. Hosszabb távon nem tartható szvsz és be kell majd nyomnod neked is a team presst, de ha tudsz kovácsolj belőle egy kis előnyt, amíg lehet.

A kapust le kell cserélni vagy a kontrollert, ezt a problémát nem is nagyon értem. :D

Én mostanság úgy szoktam, hogy hátrébb intem a csapatot, majd valamelyik bal szélsőnek kirúgom a labdát. A passzt rendszerint beszívom, szal igyekszem most már mellőzni.

Taktikán szvsz nem érdemes állítani. Ha long ball, akkor sokszor a possesion hiányzik, ha possesion, akkor meg nincs az a támadási lendület soha. Szerintem Balanced azt csá.

We are only Stardust...

(#31010) Sickboy25


Sickboy25
addikt

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#31011) akooos válasza Sickboy25 (#31010) üzenetére


akooos
veterán

Szánalmas, hogy Pogba befért, Hazard pedig nem. A fél évet sérült Fernandinhoról nem is beszélve. Laporte helyett befért volna más szintén, de a többivel egyetértek nagyjából.

(#31012) gabigyerek válasza Jinxb1rd (#31009) üzenetére


gabigyerek
senior tag

Múltkor írtam, nem tudom láttátok e, de a team pressing ellen én is visszapasszolok védőig vagy kapusig, megvárom míg rám futnak, majd fejük felett löbbölve a középpályára adom a lasztit, ha szerencsém van, akkor a védő is elkezdi lerohanni a középpályát és akkor a csatárokat lehet ugratni ki. Én pl. kb mindig jól jövök ki az olyan csapatok ellen akik ezt alkalmazzák.
Az aljasabb módszerem az, hogy felrugatom magam többször és igyekszem kisárgázni az ellenfelet.

A lassú passz, minden fölé vagy kapufára megy dologgal pedig tényleg nincs mit kezdeni. Ívelgetni kell orrba szájba, vagy keresni a lehetőséget, hogy pontrúgást érj el.

PS4

(#31013) evibly válasza Yodamest (#30989) üzenetére


evibly
senior tag

Egész évben full Bundes csapattal tolom, tudom, miről beszélsz :)

Poulsent már akkor ajánlgattam, amikor a 85-ös IF lapja kijött, tudván, hogy csak az olyan elmebeteg játékosok izgulnak rá, mint én :C Most a 86-os van és tűkön ülve várom a TOTS lapját, az valami "rettenet" lesz :)

Rebic nálam is van, most néztem meg, anno 39 ezerért vettem, most meg nagyjából max áron megy.

(#31014) Jinxb1rd válasza gabigyerek (#31012) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Ja igen, tényleg. :)

Ez tegnap vettem észre, hogy hátsó védőkhöz passzolásnál be tudom rúgni középre a a labdát általában ilyenkor és csak a cb-k maradnak. De ez a taktikot még tanulom :D

Hogy rúgatod fel magad direktbe? :F

We are only Stardust...

(#31015) Sickboy25 válasza akooos (#31011) üzenetére


Sickboy25
addikt

Teljesen egyetértünk, még akkor is, hogy MU szurkoló vagyok, Pogba egy kalap szart nem ért kb. 4 meccset leszámítva... Piperkőc, sértődékeny hülye gyerek.. Ha az edzők helyett a játékkal foglalkozna, akkor a világ egyik legjobbja lehetne, de így marad egy tucat...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#31016) toxicjew válasza gabigyerek (#30995) üzenetére


toxicjew
addikt

Nem fejlődik :N

(#31017) Madn!ght válasza Jinxb1rd (#31009) üzenetére


Madn!ght
addikt

Köszi Srácok!

Igen, ez a löbbölgetés jónak tűnik, szoktam is alkalmazni, de mondom hátha van valami más, használható stratégia.

A kapus elmászkálást pedig nem a kontroller okozza, tuti, valamilyen bug. Nem mindig csinálja, csak bizonyos szögeknél figyeltem meg eddig és nem csak nálam, hanem az egyik online friends meccsen a haveromnál is előfordult.

Nálam Courtois, nála De Gea véd.

Apropó tegnap lootoltam egy TOTT Llorist (végre, első nagyobb értékű nyitásom! :D). Érdemes Courtoist lecserélni rá, vagy inkább adjam el?

₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

(#31018) ApaFarkas


ApaFarkas
csendes tag

Sziasztok most szereztem meg a rivals pontokat hogy bekerültem a weekend -be ,visszont nem enged-be multhéten is igy csináltam akor sikerült ,mi lehet a probléma ..? :F

(#31019) gabigyerek válasza Jinxb1rd (#31014) üzenetére


gabigyerek
senior tag

Labdatartással, csellel, testcsellel stb. Főleg ha a fekete bíró van, akkor egész könnyen megy (bár mostanában nem emlékszem, hogy az lett volna a bíró). A lényeg, hogy ha rád futnak és időben mozogsz el, akkor elsodornak stb. ami (jó esetben) minimum szabi, de lap is lehet. Főleg a CB-k szerelnek termetük miatt keményen.

PS4

(#31020) Csokipuding8 válasza Madn!ght (#31017) üzenetére


Csokipuding8
tag

Jut eszembe a gondolat, a babéninek...
Amikor az ellen a kapumnál van, és beívelnek, vagy szöglet van, tehát beívelnek leginkább, akkor mi a tökömért teszik fejvesztve szögletre vagy akármerre a golyót, amikor én homlokegyenest másfele húzom a kart!!? Főleg amikor egyértelmű, h az enyém lesz a ladba, tehát szintén nem nyomok se passzt, se semmit, mégis elrúgja a picsába...

Szintén nem értem az általam vezetett támadásoknal az oldalról beívelt labdákra való elvetődést, luft-ollózást.. miközben kettőt lépne még, és le tudná kezelni, vagy értelmesen ellőni. Ennek a hatványozott változata, amikor nem nyomok semmit, csak átvenném, mégis jön valami balettmozdulat, a labda meg elszáll a faszba. Ez egyéni anomália vagy másnál is ijedt kiskorú baletttársulat van ezekben a helyzetekben?

Ákos,
Köszi, Skriniar 85ös lapja is jó volt, csak max áron vitték nem rég. Gondoltam próbálok mást. De akkor marad neki egy erősebb lapja :R

(#31021) Expendable válasza Csokipuding8 (#31007) üzenetére


Expendable
aktív tag

Zolából csak a középsőt próbáltam. Ha szereted az ilyen Messi, Mertens stílusú játékosokat és tudsz is velük játszani, akkor tetszeni fog.

(#31022) Kristof_94 válasza Sickboy25 (#31010) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

Kíváncsi vagyok a FIFA-ban ez mennyire fog módosulni. Mondjuk javarészt Pool és City játékosok lesznek, ez tuti.

(#31023) ThuG4LifE válasza ApaFarkas (#31018) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

Appbol engem se enged regisztralni, majd megnezem gepen.

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#31024) akooos


akooos
veterán

Nyitottam egy 100k-s packet, hátha esik egy TOKS játékos. Hát esett, de szerintem a legolcsóbb :U


Ezzel kinyitottam Tadic eddigi összes verzióját :) NIF, CL, Hero és most ez :D

(#31025) Csokipuding8 válasza Expendable (#31021) üzenetére


Csokipuding8
tag

Jaja, szeretem, imádom h olyan fürgék. Bár idén még nem próbáltam hasonló kalibert. Zola az első kiszemeltem ezekkel a méretekkel :DDD
Köszi bratyesz :R

(#31026) v-man válasza akooos (#31024) üzenetére


v-man
őstag

Grat kis szerencsével 20ért el is viszik pár nap alatt 😁

XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X

(#31027) akooos válasza v-man (#31026) üzenetére


akooos
veterán

Kösz, megtartom, jó lesz SBC-be majd TOTS idején :D

(#31028) ApaFarkas válasza ThuG4LifE (#31023) üzenetére


ApaFarkas
csendes tag

engem eggyiken se enged :(

(#31029) Expendable válasza Csokipuding8 (#31025) üzenetére


Expendable
aktív tag

Nincs mit :) Akit viszont nagyon tudok ajánlani az Butragueno. Nekem ugyan a prime lapja van még, de anno próbáltam a baby lapját is, az is nagyon jó.

(#31030) Yodamest válasza evibly (#31013) üzenetére


Yodamest
addikt

Nekem a 87-es Poulsen van, marksman lappal voltaképpen ki van maxolva, nem hiszem, hogy a tots sokkal jobb tudna lenni ennél. Gyorsabb úgy sem lesz érzetre soha a magassága miatt, erősebb sem tud már lenni, max a defendingjén erősíthetnek még :)

Valaki kérdezte 88-as karnevál féle Skriniart: én használom és stabil nagyon, semmi gond nincs vele, egyetlen gyengéje talán, hogy támadó fejeseknél nem túl jó, szóval még gólt nem tudtam vele fejelni, ellentétben pl. a karnevál Bonuccival aki a párja nálam és ő ontja a gólokat a szögleteknél. Nagyon jó az a Bonu lap.

(#31031) etaclan1984 válasza Sickboy25 (#31010) üzenetére


etaclan1984
őstag

Az hogy Pogba az idei max 10 jó meccsével befért az röhejes, Fernandinho szintén. Egy Eriksen sokkal jobban megérdemelte volna, de még egy Wijnaldum is. Laporte iszonyat nagy szezon ment szerintem, teljesen megérdemelt a helye. Ederson helyett Alisson. Kevesebb gólt kapott, 2vel több clean sheetje van és egyből felvette a PL iramát. Mane és Hazard nehéz kérdés, de a pool helyezésében bőven benne vannak Mane fontos góljai a tavasszal. Az utolsó 12 meccsén a 6 első gólt ő rúgta.

(#31032) Kristof_94 válasza etaclan1984 (#31031) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

Tuti az EA is belerakja a franciát, kell a pénz! :D
Bezzeg Schart tuti kihagyják.

(#31033) Csokipuding8 válasza Yodamest (#31030) üzenetére


Csokipuding8
tag

Általam jött fel Skriniar, köszi szépen, ő be lesz szerezve :R

(#31034) akooos


akooos
veterán

Vajon miért vittek el 5300-ért egy Illaramendit :U :F Aduriz miatt?

Ahogy nézem, a legtöbb 84-es lap (Gündogan, Mkhitaryan stb) 5k fölött mennek. Mi ennek az oka?

[ Szerkesztve ]

(#31035) #16514048 válasza etaclan1984 (#31031) üzenetére


#16514048
törölt tag

Az a baj, hogy Pogbától mindenki azt várja, hogy szerezzen gólt és adjon gólpasszt minden meccsen úgy, hogy nagyrészt nem támadó középpályásként, hanem kicsivel hátrébb játszik.

Lehetnek jók a statisztikái, de ha nem látványos amit csinál, akkor senki nem veszi észre.

(#31036) thebigK


thebigK
addikt

a magyarok a legparasztabbak? minden gól után csitítgat, grat abelati60, vagy mi a nyomorult neved :DDD

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

(#31037) Kristof_94 válasza #16514048 (#31035) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

(#31038) ThuG4LifE válasza ApaFarkas (#31028) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

EA a twitteren irta, hogy dolgoznak a javitason.

[ Szerkesztve ]

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#31039) etaclan1984 válasza #16514048 (#31035) üzenetére


etaclan1984
őstag

13 góljából 7db 11esből született. Ez nyilván megnyomta kicsit a statisztikáját mert azt is be kell azért rúgni. De szerintem egy MU-s se mondhatja ha a szívére teszi a kezét hogy a legjobb 11 közé befér egy ilyen szezon után.

(#31040) freddyadu


freddyadu
senior tag

Ez így életképes lehet?

(#31041) Kristof_94 válasza freddyadu (#31040) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

Persze, Grizi remek cm!

(#31042) freddyadu válasza Kristof_94 (#31041) üzenetére


freddyadu
senior tag

Jah.... Jogos...
4-2-2-2 vagy 4-2-3-1
ST vagy CAM

Csak ennél jobban nem tudom indítani, ez a 8 chem elég lesz neki?

[ Szerkesztve ]

(#31043) #16514048 válasza etaclan1984 (#31039) üzenetére


#16514048
törölt tag

A többi statisztikája is elég jó, szerencsére a whoscored sok mindent néz.
Ki érdemelné meg jobban?

Eriksen-t nagyon bírom, de rosszabb a passz hatékonysága és ha Pogba tizenegyeseit nem számítjuk, akkor sincs több gólja, valamint kicsivel van csak több gólpassza, mindezt úgy, hogy jóval előrébb játszik (ezért a védekező statisztikáiról ne is beszéljünk inkább).

Wijnaldum 3 gól 0 assziszt, a passz pontossága jó, de főleg a hátul adogatás miatt. A key passes per game már sokkal alacsonyabb, mint Pogbának.
Oké, lehet mondani, hogy ő meg már inkább vkp, vagy legalábbis sokkal védekezőbb szellemű. De Pogba védekező statisztikái ennek ellenére is jobbak; több szerelés, több blokkolás, több felszabadítás, ugyanannyi interception.

Szerintem túl kritikusak vele szemben az emberek.

(#31044) toxicjew


toxicjew
addikt

We are investigating issues with Weekend League qualification for players trying to activate their WL qualification after the WL has started. WL may be extended, based on when the issue is resolved. Stay tuned for updates.

Épp most akartam beváltani, nem sikerült. Fasza ez a hosszabbítás meg minden, csak pont nem segít azon aki nappal dolgozik, este meg örül ha tud kicsit chillelni (a wl nem az). :N

(#31045) Fifaisshit


Fifaisshit
őstag

Sracok kozben kikerult egy uj sbc most napkozben....

Rare mega pack.....

(#31046) p0ty


p0ty
aktív tag

örömmel jelentem, visszakaptam az accountom :R

(#31047) Szigma70 válasza p0ty (#31046) üzenetére


Szigma70
addikt

Nahhh, az jó, vagy nem :D

Legalább írták, hogy boccsss?

Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy

(#31048) Tajték


Tajték
senior tag

Csak én érzem úgy a beadások hatékonysága csökkent? 2 napja nem úgy megy ahogy eddig szokott és az RM-LM is nehézkesebben indítható a védelem mögé. Az eddig bitang SBC Florenzi most alig van játékban....
Lehet hogy köze van hozzá az új patchnek? :F

Lehet csak én látom így , erősítsetek meg vagy cáfoljatok :R

A "nagy" taktikámra megvettem bal oldalra FB Alaba-t hogy majd ő is robogni fog de egy nulla, de közben rájöttem hogy a párja Florenzi is elfelejtett mindent :D Szóval lehet hogy jó az osztrák, de most valami változást érzek.

[ Szerkesztve ]

(#31049) Csokipuding8 válasza Tajték (#31048) üzenetére


Csokipuding8
tag

Ha nem változtattál semmit, akkor kötve hiszem h megfáradt az öcskös... A játékban történt valami változás. Én is érzek valamit, de az nem releváns mert én nem játszok túl sokat, és azon belül is hektikus a gameplay szóval...

800ért jó elhozogatni a squad fitnesst? Nem figyeltem mennyiért megy hétvégén, de most is elkapkodják előlem ami 1200-1300as buynow-on van

[ Szerkesztve ]

(#31050) MdewC válasza #16514048 (#31043) üzenetére


MdewC
nagyúr

Pogba az összes általad felsorolt játékosnál fényévekkel jobb, akkor is neki adnám, ha pályára se lép egész évben. :)

praise the Lord then finesse / One shot, one kill

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  FIFA 19
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.