Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fifi_addict
tag
XP csak elsődleges partició, és a lemez eleje is benne kell, hogy legyen (röviden c a meghajtó jele, előtte csak mbr)... máshonnan nem indul. De gyanús a dolog... formázásnál is van olyan, hogy teljes, + mbr rá (?) azt is érdemes esetleg megnézni, ha valahogy rá tudsz keresni.
De nem értem, teljes ntfs vinyóra miért nem megy fel. -
fifi_addict
tag
-
jo, de en szemely szerint nem csinalnek kulon /root es /boot particiot linuxnak.
meg linuxnak adnek 512MB-os swap particiot.
a tobbi sztem jo.
eztan eloszor XP, es utana linux telepites.
(milyen linuxot akarsz telepiteni? ajanlom a Debian-t)
de most nem ertem, nem tudsz xp-t telepiteni, vagy amit telepitesz xp-t az nem indul el? -
hat, nezd, en eddig azt tapasztaltam, hogy a win telepiteskor aktivalja azt a particiot, amire rakod, szal ez nem lehet gond.
hameg nincs adat a vinyon, akkor telleg, mint mondtam, xp telepito cd-vel torold az osszes particiot, es hozd oket ujra letre.
ezutan xp telepites utan nem lehet vele gondod.
(esetleg nincs egy masik vinyo is a gepben? mert elofordulhat hogy arrol akarna bootolni.... több ötletem ecceruen nincs)
szerk: most nezem nem is te inditottad ezt a topicot
[Szerkesztve] -
ööö, most teljesen leformaztad az egesz 160 gigas vinyot? Mert ha igen, akkor ne telepits semmit, hanem torolni az osszes particiot XP telepitojevel, ujra letrehozni oket, megformazni xp-t telepiteni es csokolom.
Ha nem gyilkoltad leaz egesz vinyot, akkor meg szerezz valahonnan valami olyan particionalo progit, amit ki tudsz irni cd-re es arrol bootolni (acronis partitionexpert, Partition magic STB...).
Ezzel meg megnezni hogy melyik particio aktiv, nincs-e rejtett particiod... stb es javitani.
Ja, vindozrol meg tudni kell, hogy csak az aktiv particiorol szeret indulni. -
fifi_addict
tag
Linux alatt mit látsz a vinyón? Mert ha nem látod az ép XP-s rendszert, particiót, (mountolod valahogy és megnézed a könyvtárakat) akkor kezdheted formázni... vagy meghagyod a Linuxot, és fan leszel.

Ha látod, akkor inditólemez (win98 még kislemezről indult anno, nem cd-ről), ez lehet cd is, ha tudsz ilyet, és az fdisk /mbr helyreállítja, ha van még mit. Valószinűleg az xp particiót a linux elrejtette... pl. De floppis meghajtó nélkül nehéz lesz megoldást találni... én kipróbálnám a mrbootert nevű progit abban van egy efdisk, illetve felrak egy bootmanagert (azt is megmondja, milyen müködő op rendszer van a vinyón, de floppis progi).
hoppsz, más is próbálkozik...
[Szerkesztve]
hoppsz, emlékeim szerint a 9.1-es Suse-val volt valami gond, ebben a témakörben... nem biztos, hogy lesz megoldás
de lehet, hogy másik suse volt (9 feletti, az tuti)
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
akkor a floppyd hulla, vagy legalábbis rosszúl van felkötve...
de inkább használd a win telepítőlemezt...
ott válazd a gép indítása cdrom támogatással, és akkor kapsz dos prompt!
vagy lehet ezzel sem mész semmire, mert ntfs-t nem tudja a 98 kezelni...
bár fdisk van rajt, és lehet törölni vele, a linux particiókat...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Jövedelem
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hülyeség. csak be kell lőni a grubot. bazz ennyi és eccerű is!

de lehet, hogy másik suse volt (9 feletti, az tuti)