Hirdetés

2021. november 28., vasárnap

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) Desy


Desy
tag

Nos én azt gondolom, hogy semmi sem lehetetlen. :K
Rástartoltam pár gondolattal és íme:

alt="" title="" alt="" title="" alt="" title=""

Vajon miért nem csinálta meg senki?
Én is csak azért próbálkoztam, mert 5 napos ingyen játékot adott a gőz. Te játszol?

[ Szerkesztve ]

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#2) wjbhbdux válasza Desy (#1) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Lehet hogy te vagy az egyetlen magyar játékos ;]

(#3) Desy válasza wjbhbdux (#2) üzenetére


Desy
tag

Úgy tűnik... de nem biztos. Elsődlegesen játszani kell és nem "csak" írogatni a jelenlétért. Egyébként is... (a gépemhez) egyáltalán nem jó ez a cucc mert eléggé szaggat és ha lejár az ingyenesség... akkor a dolog nálam annyiba is marad. :K
Mindenesetre ez is csak egy próbálkozás egy közösségi virtuális tér szerű dologhoz. Azt mindenki tudja nála... ez a cucc mennyire kapott létjogot. Szerintem olyan ez mint valami születés. Egy próba. Minden valahogy elkezdődik. A filmekben ez némileg másként van és a tömegek olyan dolgot akarnak amit ott látnak annak ellenére, hogy nincs rá pénzük és a megvalósuláshoz egy valódi technika sem áll sehol rendelkezésre. A VR és a virtuális szemüveg ezen az úton baktat.... (persze csak szerintem).
Azonban mindent valahol el kell kezdeni...

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#4) Desy


Desy
tag

Nos... nem túl sokat futtattam a játékot. Többnyire más elfoglaltság miatt. Egyébként nem akkora szar, mint aminek látszik. A dologhoz csak az kell, hogy egy kicsit otthonosabbá tegye bárki... ami mondjuk úgy látszólag nem történt meg senki munkája által. A kiadás "2018. október 23." és a tetszési mutató szerint "43%-nak tetszett ez a videojáték". A magyarok 0,01% ezzel biztosan egyetért (remélem). Ez azokat is tartalmazza, akik csak baráti fellángolásból értékeltek és a pillanatnyi hangulatuk alapján. A világtér mutatása eléggé egyedi és a Pip-Fiúhoz vagy Lányhoz nem sok köze van. De látványszerű. És a látvány, igenis fontos.

alt="" title=""

Bizonyára bármit lehet írni erről a cuccosról. mint azt is, hogy csak a saját zárt műsorát futtatja. Ez talán még rendben is lehet. Az üzlet az üzlet. A választékból való előnyszerzésért fizetni kell. Na jó... itt, szinte mindenért fizetni kell. De hát egy bolt se működik másként! Ha valaki többet is akar, akkor alkut kell kötnie... és az efféle nem éppen kedv teli. Én nem mondom hogy ez az alkotás nem jó... csak azt, hogy rendkívül módon összeollózott megfelelő támogatás nélkül. Azonban ha Bolgár, Tatár, Üzbég lennék vagy... akár ugandai, esélyem se lenne a saját nyelvem használatára.

alt="" title=""

Nem vittem sokra mivel mással foglalkoztam és nem azzal, amire lehetőséget kaptam sok ezer emberrel... játékossal, de nem bánom. Éltem a próba lehetőségével.
Azonban tény, hogy nagyon érdekesnek találtam a fordíthatóságot és azt, mennyire izgalmas így látni és ezzel a felülettel tolni. A felszabadított idő végével ez a munka is csukott kaput kap. Értelmetlennek tűnik vaktában elnevezni olyan dolgokat, amiről fogalmam sincs és gyakorta az adott kifejezés tucat egymásnak ellentmondó magyar megfelelővel rendelkezik a nagybecsű ámde eléggé hiányos szótáraknak illetve ennek a fiatal és szókincs nélküli nyelvnek köszönhetően. Ha az angol egy szót használ tucatnyi különálló magyar értelemmel bíró valamire, akkor az a fordító (negatív) álma.

alt="" title=""

Az biztos, hogy ez a nagy volumenű alkotás nekem nem ér többet 1 USD összegnél. És az oka pontosan az, hogy a kiszolgáló szerver képtelen a megfelelő teljesítmény produkálására. Ez a "töréspont" játéknál is bizonyított. Az elején sokszor lekapcsolt és még több estben csak eltűntek a dolgok illetve egyszerűen szinte a nyakamba lettek ültetve. A hatalmas fejlesztés amit abba öltek jelentős változást produkált és nem véletlenül most a 4. verziót adja a nagyközönségnek és igen, megvettem! Láttam a kezdetét és láttam a mostani hatalmas másságát. A sokszoros átgondolást és a tényleges nagyobb léptékű fejlesztés vásárlókat vonzott akár csak a megfelelőnek írt/vélt számla összeg. Egy virtuális teret viszont csak az lesz képes megvalósítani, aki a szemüvegénél is tovább lát és a saját terhére sokkal nagyobb teljesítmény kimenetet produkál a gyors és tényszerűen stabil kapcsolattartásáért. A nagy játékkiadók még csak most kezdik ezt a tényt felismerni.

alt="" title=""

A valódi virtuális tér nagyközönséghez jutása még eltart vagy 15 évig, hogy egy igazán élménygazdag bemutatóval rukkoljon elő az éppen aktuális játékvásáron. De nem kizárt, hogy több időt kell várni a mindenféle gazdasági és politikai baromkodások miatt. Az önzőségek és az enyém/tied/övé módi okán. A világban az emberek nagy része még mindig sokkal önzőbb mint amit akár ez a játék is elvár illetve erőltet avagy megkövetel!
De a kezdés akkor is fontos...
A nyitás és az új szemléletek terjesztése pedig egy tényleges misszió (sic!) küldetés! :R

[ Szerkesztve ]

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#5) Desy


Desy
tag

Nem hittem volna, hogy ismét folytatódni fog ez a dili és ilyen hamar... hmm. De a srácok dolgoztak. Nem is keveset . Ami azt illeti a 17.4 GB a frissítés nem kis dolog. Főként mivel nagyon sok mindent átcsomagoltak és újrarendeztek és jelentősen optimálissá tették a dolgokat. A duplázások több helyen megszűntek ami egy előny. és amúgy se volt értelmük.

A játék teljesen megváltozott. Gondolom egy halom pénzt várnak a siker megmutatásáért. A kitartó játékos persze jutalmazva van a játékon belül ahogyan mindig is. Ezek többnyire fölösleges és kifejezetten haszontalan dolgok mivel a lényeg pénzért kapható. Sokért...

Azt hiszem, most, inkább csak kiélvezem a dolgot. Egy kicsikét és javasolom, hogy te is tegyél így mivel a következő ingyenes bulin nem egyhamar várható az igazi merülés. A efféle dolgok remekül tesztelik a szerverpark fejlesztését is de a szükségest még nem éri el. Sajnos.

[ Szerkesztve ]

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#6) A_Papa


A_Papa
aktív tag

Szia!

Örülök, hogy belevágtál ebbe a projektbe. :) Hogy látod, mennyire sok a szöveg, mennyire nagy munka?

Papa

(#7) Desy válasza A_Papa (#6) üzenetére


Desy
tag

Nem, csak visszatértem hozzá egy kicsit. Nagyon is izgalmasnak tűnt a hatalmas fejlesztés amit elkövettek alig néhány hónap alatt. De egyben fel is dobta a kérdést: MIÉRT vártak evvel... eddig? Miért nem akarják a játékost... vásárlót lenyűgözni tejes valójában és mindenféle tényleg hasznos dologgal úgy, ahogyan azt most az újragondolt és csomagolt rendszerrel tették!? (én tudom a választ)

Jól fut.... átkozottul jól fut! Lenyűgözött. Tényleg!
Ha egy ilyen utazással indul... nem is tudom. Lényegében az újdonság jellege egy darumágnest jelent egy apró vasszegnek. Vagy egy részecskegyorsítóét... bár az a tényektől egy kissé messzi van (de jól hangzik).

Az egészből ez a csili vili... kidomborítottság a lényeg. A számomra úgy tűnik, valaki más vette kezébe a játék sorsát és útját. Nekem az irányítás egy kissé kusza. Tényleg elfelejtettem volna, hogy korábban mennyire érdekes volt.... avagy megváltozott!? Nem tudom. Viszont most kissé nehézkes. (igaz, hogy a másik sok... játék után ez megint egy új rendeződést akar magának de nemsokára vége... és megy pihenni)
És igaz... csak addig csinálom, amíg az ingyenesség tart mivel csak így tudom rendszeresen ellenőrizni a megfelelő kifejezések helyét és illőségét.
10 szabad játéknap... 3 hónap alatt? Ez korábban még sohasem fordult elő egyetlen alkotás esetében sem. Nekem ez azt mutatja, hogy nagyon komoly forrásokat fektettek a játék jövőképébe. És ha ez igaz, akkor sok meglepetés ad a háttérben vívódó és küzdő csapat munkája. A korábbiakhoz képest legalább a negyedével megnőtt a szövegméret. (Úgy tűnik jelenleg nagyjából a Sniper Ghost Warrior 3 szövegméretének a négyszerese és a FO4 szövegeinek közel a duplája)
Nálam bejön ez a zöldség és messze felülmúlja a kopasz és semmitmondó, kihaltnak látszó ámde és valójában nagyon is nyüzsgő azonban éppen ezért élhetetlen világot...

A lényeg, én nem igazán akarnék ebbe befektetni.... Sokaknak van, akik nem játszanak vele de a tulajdonlás örömét élvezik és talán sohasem jutott eszükbe a családi megosztás gondolata...
Azonban:
A kapitalizmus alapelve a birtoklás és a tulajdon élvezése. Hajrá... :R :((

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#8) Desy


Desy
tag

Úgy tűnik belefutottam a megoldások keresésébe. Én nem találok megfelelő betűket. Akár melyikkel próbálom a kódlapokról... vacak. Ha ékezet nélkül... de én nem akarom úgy!

Vagy megy rendesen vagy sehogyan se menjen! Átkozott!

Lényegében azért osztom meg ezt a dolgot, hogy bárki észrevegye... korántsem elég a szövegek "csak" átírogatása valamiféle nyelvezetre. A készítők rendesen kavarnak a kódlapokkal és minden bizonnyal ez a csapda az össze fordító álma. Majdnem minden lehetőséget kimerítettem. Majdnem. Lehet, hogy valahol tévedtem és azért sikertelen?

A pokolba vele. A hajam égnek áll...

Különben is. Mindjárt lejár a szabad játékék idő én meg evvel szórakoztam a játék helyett. Kíváncsi leszek, mikor válik esedékessé a következő ingyenes túra és az mennyi ideig fog tartani. Annak ellenére, hogy a jelentős részét átírtam az még mindig eléggé kevéske de és azonban sokkal otthonosabb az ÉN szemeimnek és nagyon nagy öröm így, magyarul látni.
Ha nem lenne az ilyen ostoba betű probléma, akkor nem akadtam volna fenn egy napig az értelmetlen kísérletezések és vacakolások sokaságával... Majd valaki más megoldja.

Jó játékot annak, aki megteheti... :R

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#9) Desy


Desy
tag

Még mielőtt végleg feladom ezt a műsort...

Ha valaki képes a süketelő szöveg helyett érdemében megmutatni, hogy az ő betű készlete működteti a játékot, nyilván érdemben elismerem a felmutatott tehetségét. Pontosabban azt, hogy valamit képes volt megcsinálni és az a feladathoz megfelelt. Én nem tudom, hogy hogyan kell az ilyen dolgot jól összehozni.
A régi játékokhoz valaki összerakott egyet - egyet és az a helyén jól teszi a dolgát.
De IDE senki nem csinált. Én nem találtam.
Talán, azt mondta: Nem Lehet Lefordítani!
Talán azt, hogy ha nem lehet a játékot szabaddá tenni, miért tenne ilyet? És tényleg. Ezt mindenkinek meg kell venni aki játszana vele. Nem is baj... végre van valami ami pénzt hoz (mondja a készítő). Azt nem mondja, hogy majd ő... megteszi. Megteszi, hogy segíti a többi nyelv létjogát. Ez a játék most erősen korlátozott, erősen diszkriminatív és nekem ez nem tetszett és nem is tetszik.Olyanért nem adok semmit ami a kirekesztődést elősegíti vagy támogatja! ...az eddigi munka? A munka az ajándék volt.
Az enyém nem működött. Az ingyenes időszakon kipróbáltam a lehetőségeimet.

Szerinted te... TE képes vagy egy ilyet megalkotni? MUTASD!

A probléma nem a nem lehet... hanem a nem feltétlenül érdemes... domborítása. Igaz? Legalább is addig, amíg a dolog nem rendeződik. Meg kell vásárolni. A keletinek a saját értékén és a nyugatinak is az övén.
És igen... a magyar "hely ráérünk arra még" stílus talán igaz is lehetne ha igaz a magyarságra a "lusta" vagy "önző" a jó kifejezés. A magyar mindenben az utolsó után akar helytállni mivel ahhoz van akarata és tehetsége. Lassan 3 éves játék. Amire érdemében valaki hajlandó lenne elkészíteni a programozói attrakciót, jelentős mennyiségű szöveg előrehaladás történhetne... De érdemes?
Ha....
Megtenné valaki hozzáértő?!
Akkor talán... nem lenne tényleg fölösleges a produkció lefordítása.
Talán, nem. Nekem így és most nem éri meg megvenni egy ilyen cuccot... NEKED?

Még jó hogy van olyan, akinek tetszik....

Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

(#10) wjbhbdux válasza Desy (#9) üzenetére


wjbhbdux
veterán

itt is van topicja csak a konzolos szekcióban [link]

(#11) A_Papa válasza Desy (#9) üzenetére


A_Papa
aktív tag

[ITT] kérdezz rá esetleg...

Papa

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.