Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Facebook és Messenger (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) krizmo_


krizmo_
Topikgazda

Mély levegő és nyugalom, vagy előveszem az ostort! ;) :D

(#27002) Essejó válasza zzola (#26998) üzenetére


Essejó
veterán

Hogy én milyen vagyok azt jól tudom, te spec nem, de próbáljunk a te problémádnál maradni, nekem ugyanis nincs az új felülettel bajom.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#27003) Essejó válasza krizmo_ (#27001) üzenetére


Essejó
veterán

Lécci lécci üss! ;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#27004) krizmo_ válasza Yeffy (#26996) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Üdv,

A privátra is oda van figyelve, ott sem lehet 18+ tartalmakat küldeni, ha beriaszt a rendszerük, akkor kaphatnak tiltást, és a felfüggesztést is. Az alapján, amit leírtál, elég valószínűnek tartom, hogy az üzenetben elküldött tartalom miatt kaptak büntit.

(#27005) zzola válasza krizmo_ (#27004) üzenetére


zzola
félisten

Na ezt nem is tudtam....

(#27006) Yeffy válasza Dragon3000 (#27000) üzenetére


Yeffy
veterán

elmondasuk szerint nem osztottak meg vagy posztoltak mostanaban semmit, az uzenetre gyanakodnak.

de amugy igen, ismerem az ilyen verebeket, akikrol te is irtal. :D

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27007) Yeffy válasza krizmo_ (#27004) üzenetére


Yeffy
veterán

koszi a valaszt, ahogy sejtettem.
mondjuk en azt gondoltam balgan, h azt legalabb nem kutatjak/askalodnak benne, de gondolom megvan az oka, a marketingszempontokon felul is.

viszont akkor mar csak az a kerdes, h hogyan tudott a rendszerbe "bekerulni" ez a kerdeses video, es hogy tudtak egymasnak kuldozgetni, ha elvileg tiltott? ez az, amit nem igazan ertek.
akinek lakotarsam tovabbitotta, annak tovabbra is elerheto a video, nincs kitorolve az uzenetei kozul.

esetleg tipp, otlet?

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27008) Essejó válasza Yeffy (#26996) üzenetére


Essejó
veterán

Simán szűrik az msn-t is. Példa próbálj elküldeni egy free dns linket az egyik ismerősödnek és máris azt veszed észre, hogy nem küldi el, pedig semmi +18-as tartalom, csak egy letöltési link a nasról. Mondjuk ez kijátszható, bele szoktam tenni egy txt-be és úgy simán átmegy, de önmagában el sem küldi.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#27009) Yeffy válasza Essejó (#27008) üzenetére


Yeffy
veterán

igen, +18-as linknel mar tapasztaltuk, bar tobbfelenel nem, nem ertem, mi alapjan szelektalnak. erdekelne, ha lenne egy lista, bar gondolom nem publikus.

igen, pl a .-ot atirni PONTnak, meg hasonlok, ugy megoldhato, ha akarja az ember.

engem mondom, csak az erdekelne, hogy jut be egy tiltott link a rendszerukbe, ha elvileg tiltott, es banan jar a tovabbitasaert.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27010) Dragon3000 válasza Yeffy (#27009) üzenetére


Dragon3000
veterán

Mert lehet később akadt fenn és amikor már blokkolták, akkor osztotta a korábbi embereknek a büntetést.

(#27011) Yeffy válasza Dragon3000 (#27010) üzenetére


Yeffy
veterán

lehetseges, koszi!

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27012) Márton


Márton
nagyúr

A 3D fotókkal is baj van. Androidos teló, legfrissebb fb. alkalmazás és 3D fotókat nézegetnék a telót forgatva. Álló helyzetben még ok is, de amint fekvőbe teszem a telót, nem lesz jó a mozgásirány. Ha a telót balra forgatom, a képet jobbról mutatja és fordítva. Tönkrecsapja az egész 3D élményt.. Másnál is?
Pl. itt egy nyilvános csoport.

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#27013) Krystal_s válasza Essejó (#26995) üzenetére


Krystal_s
addikt

Lehet itt értetlenkedni, a képemen jól látható mi a gond. Nyilván nem fogom egy zárt csoport beszélgetéseit megosztani itt, azért mutattam szándékosan a leírást. A beszélgetések sem sokkal szélesebb részen vannak.
A te fotódon mekkora nagyításban van az oldal? 150-200% :DD Mert nálam ekkora tenyérméretű betűkkel kb a szoba végéből (nem kis szoba) kéne olvasnom, jelenleg 27"-os monitoron, eddig 32-es volt...

krizmo_: Mobilon nekem sincs gondom a PH új felülettel és FB is jó. Sajnos mindent kiélezve mobilra fejlesztenek és aránytalanul túlnagyítják a betűket, képeket. Böngészőben hiába lehet állítani a nagyítás mértékén, akkor is aránytalan lesz. Még zavaróbb a betűtípus, amihez hasonlót a Google kezdett el alkalmazni pl Roboto font és most az lett trend. Mobilon jó, de asztali gépen nem olyan szépen jelenítik meg a böngészők. Firefox pl sokkal szebben, élesebben, mint a Chomre. :\
Tegnap óta használom a kiegészítőt, ami visszaállítja régire. Teljesen megbízható, mert nem az oldalba nyúl bele, hanem csak egy jelzést ad a FB felé, mintha egy régebbi böngészőt használnál, amire nincs optimalizálva az új. Egy ideig biztos fog működni, közben talán valamit még javítanak, mert világszinten elégedetlenek az emberek.

[ Szerkesztve ]

(#27015) #75376384


#75376384
törölt tag

sziasztok,

egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy "privát csoport" 100 körüli taggal. megoldható valahogy es ha igen, hogyan, hogy a csoporttagok listáját/tagok nevét csak es kizárólag az admin/vagy a csoportot létrehozó lássa? nekem úgy dereng láttam mar ilyet más csoportoknál, de nem sikerült megtalálni, hogy hol lehet ezt beállítani.

köszi előre is a segítséget.

(#27016) Keem1 válasza krizmo_ (#26976) üzenetére


Keem1
addikt

Istenem kérlek-kérlek, add hogy a Föld színéről is elsöpörjék a Facebookot 🙏
Igen, tudom, törölhetném magam, de amígy olyan ismerőseim vannak, hogy "inkább átküldöm Facebookon", "ne menjünk ma kocsmába, nyomjunk egy videót Facebookon", addig sajnos nem törölhetem magam. Ha megszűnne, akkor talán ismét felhívhatnék embereket telefonon, elmehetnénk személyesen is (mert ugye kényelmesebb inkább a Facebook előtt..).

Félreértés ne essék, az ötlet jó lenne, a Facebook alapgondolata teljesen tuti, de két gondom van vele: a megvalósítás (annyit olvasok, hogy ez nem tetszik, az nem tetszik, de csak azért se azt csinálja a Facebook, magasról sz*rnak a felhasználóikra) és a felhasználói tábor egy jelentős része.

Ahogy olvasom, nem csak nekem van bajom az új felülettel, amúgy épp azért tévedtem ide, hogy megkérdezzem, ha a menüből már kikerült, vissza lehet-e állni a régire. De sanszos hogy nem. Nekem csak 24"-os FHD monitorom van, hát hogy nézhet ki a felület vajon egy 32" 4K képernyőn? Az új felület mintha még inkább olyan lenne, mintha mobilra készült volna (pedig van dedikált app), álló formátum, óriási betűk és térközök.

Amit én igazi fejlesztésnek látnék:

A borzalmas UI lecserélése (nézzük meg a Gmailt, tökéletes. Balról a legfontosabb linkek, amik oda nem fértek, azok a hamburger menü alatt elérhetők. Fent középen a kereső. Az oldal összes többi részén a lényeg: a levelek, méghozzá tökéletes formában, se nem túl apró, se nem túl nagy, és kitölti a teljes rendelkezésre álló helyet...példás design).

Az embereket megosztó funkciók ki/bekapcsolhatósága. Én pl sem a napom, sem a rooms, sem a játékok, sem a csoportok, marketplace, watch, sem hasonló funkciókat nem használom. Megértem, ha más igen, de hadd szabassam testre, hadd kapcsolhassam ki rögtön szerver oldalon. Van rá tampermonkey scriptem, az új felülethez is, azért csak lejön a kliensig a számomra érdektelen adat. Ha a számomra lényegtelen dolgokat ki tudnám kapcsolni, csak a kereső, a messenger meg a timeline maradna, akkor azt mondom, hogy végre hallgatnak az emberekre.

Timeline random rendezése... az őrületbe kerget. Hadd kaphassuk vissza a réges-régi kronológiai rendezést. Miért erőltetik, ha a felhasználóknak nem tetszik? Vagy legalább lehessen kapcsolgatni. Igazából összességében csak ezt az egyet nem értem.. Miért nem lehet testreszabni. Maradhatnak a dolgok, de akinek valami nem tetszik, kikapcsolhatná/átkapcsolhatná a kedve szerint.

(#27017) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Én már nem tudok visszaváltani a klasszikus felületre.
Másnál is ugyan ez a helyzet?

(#27018) zzola válasza tothjozsi96 (#27017) üzenetére


zzola
félisten

Igen.

(#27019) tothjozsi96 válasza zzola (#27018) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Én komolyan gondolkodom a felhasználói fiókom törlésén.

Az a helyzet hogy ezt a felületet én nem tudom se megszokni, se elfogadni.
Annyira ízléstelen, minden baromi nagy, mintha fel lenne nagyítva az oldal 150%-osan.

(#27020) Dragon3000 válasza tothjozsi96 (#27019) üzenetére


Dragon3000
veterán

Használj hozzá kiegészítőt (firefoxhoz és chrome-hoz van) és lehet tovább használni a klasszikus kinézetet.

(#27021) zzola válasza tothjozsi96 (#27019) üzenetére


zzola
félisten

Én korábban próbáltam a Chrome kiegészítőt, most újra feltettem, használható.

(#27022) tothjozsi96 válasza Dragon3000 (#27020) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Köszönöm! :R

Elég jól megcsinálták ezt a kis kiegészítőt!

Elsőre annyit vettem észre hogy nálam a chat oldalsávjában a "Névlista" felirat lejjebb van csúszva, nem ott fent a helyén van.

(#27023) Dragon3000 válasza tothjozsi96 (#27022) üzenetére


Dragon3000
veterán

Annyira nem szoktam nézegetni, hogy eddig észre se vettem. Eddig hibát nem vettem észre, így amíg ki nem lövik ezt a lehetőséget addig használom. Az új kinézettel a legnagyobb gondom az volt, hogy minden oldal frissítésnél, mintha el majd vissza görgette volna az oldalt és nagyon zavaró volt. Amúgy nálam élt még a visszalépés lehetősége, de meguntam, hogy minden 48 óra leteltével visszakellet váltanom.

[ Szerkesztve ]

(#27024) Because


Because
őstag

a hivatkozások, csoportok mellett eddig ott volt egy szám ha valami történt bennük. ebben az új kinézetben nem jelenik meg... ez csak beállítás kérdése valahol?

[ Szerkesztve ]

(#27025) nikos21


nikos21
aktív tag

(#27026) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Most, hogy már nem lehet 2 napokra visszakapcsolni a régi nézetet, pár nap használat után felvetődik bennem a kérdés, milyen szellemi fogyatékos retardált kretén hülye gondolta azt, hogy ez az új asztali böngészős kezelőfelület jó, vagy használható?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#27027) Márton válasza Dilikutya (#27026) üzenetére


Márton
nagyúr

Én sem értem. Mint valami 0.2 beta verzió.
Miért kellett pl 3D fotóknál kikapcsolni a nagyítást, a fullscreen lehetőséget? Hát benne volt vazz. Miért nem tudok egyből fiókot váltani, csak a legördülő menüből? Miért tűnik el bal oldalt a hivatkozások litája, ha rámegyek az egyikre? Alig látom, ha jött új messenger üzenet, mert most nem annyira piros a gomb ott jobb fennt.

Sorolhatnám. De majd megszokjuk, mert haladni kell a korral. vicc. :(((

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#27028) Pikaa


Pikaa
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy facebook oldal, ahol hozzá szeretnének adni adminnak. Viszont elküldik a felkérést és semmi jele nálam, se az értesítésnél, se ha rámegyek az oldalra. Annyit ír a felkérőnél, hogy függőbben. Már töröltük a felkérést, utána újra, de úgy sem jó!

Valaki járt már így, mi lehet a megoldás?

(#27029) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Csak nálam csinálja azt az Old layout for Facebook kiegészítő hogy nem tölti be a képeket ha rákattintok? Idővonalon nézelődök, rányomok egy képre és nem tölti be, vagy ha igen pixelesen, mintha felnagyítaná a "kis" képet.

Én lehet próbálkozom az új felület megszokásával. :(((

(#27030) Chrystyn válasza tothjozsi96 (#27029) üzenetére


Chrystyn
tag

Nàlam semmi gond...

(#27031) Yeffy válasza Keem1 (#27016) üzenetére


Yeffy
veterán

Nekem csak 24"-os FHD monitorom van, hát hogy nézhet ki a felület vajon egy 32" 4K képernyőn? Az új felület mintha még inkább olyan lenne, mintha mobilra készült volna (pedig van dedikált app), álló formátum, óriási betűk és térközök.
nekem is ugy tunik, h a mobilos felulet lett desktopra "portolva", eleg gany 32" 2K-n. kilometeres ures oszlopok ketoldalt. 4K-n, amit emlitettel, meg szebb lehet.

Timeline random rendezése... az őrületbe kerget. Hadd kaphassuk vissza a réges-régi kronológiai rendezést. Miért erőltetik, ha a felhasználóknak nem tetszik? Vagy legalább lehessen kapcsolgatni. Igazából összességében csak ezt az egyet nem értem.. Miért nem lehet testreszabni. Maradhatnak a dolgok, de akinek valami nem tetszik, kikapcsolhatná/átkapcsolhatná a kedve szerint.
na, orulok, h nem csak en kapok tole agyfaszt. eszmeletlen mod idegesit, h a mobilappban mar regota nincs ,csak szendvicsmenubol kivalaszthato "Most recent". most mar itt is ugyanez. regi feluletnel egy plugin atallitotta nekem a legutobbira, gondolom, most is az teszi meg, igy nekem azon "maradt" az elso nap ota. de miert nem lehet permanensre allitani, mint jopar eve? mi a tokomert kell kivenni ezeket a funkciokat (van egy sejtesem, h miert)?

mindegy, egyelore csalad (kulfoldon elek), meg egy ket barat miatt marad. aztan meglatjuk, kesobb hogy szarjak majd el azt, ami regen meg aranylag mukodott.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27032) Dragon3000 válasza Yeffy (#27031) üzenetére


Dragon3000
veterán

regi feluletnel egy plugin atallitotta nekem a legutobbira, gondolom, most is az teszi meg, igy nekem azon "maradt" az elso nap ota.

Leírnád annak a pluginnek a nevét?

(#27033) Essejó válasza Dragon3000 (#27032) üzenetére


Essejó
veterán

Ezt nézd meg link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#27034) Dragon3000 válasza Essejó (#27033) üzenetére


Dragon3000
veterán

Nem a régi kinézetre való visszaállás kell, mert az megvan, hanem a hozzászólások rendezésére való plugin kellene, ami működik is.

(#27035) Yeffy válasza Dragon3000 (#27032) üzenetére


Yeffy
veterán

[link]

customizalhatod, ahogy jolesik. rejthetsz vele kepernyoreszeket is, vagy kulcsszavak alapjan, pl "Sponsored", "People you may know", stb.

mar vagy 2 eve hasznalom, nagyon szeretem. ha nem lenne, sztem mar toroltem is volna magam a 'csaba.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#27036) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Hol tudom azt kikapcsolni, hogy egy poszthoz hozzaszolva, valaki a nevemnel a valasz gombra kattintva engem "idezzem" es ott legyen kattinthatoan a nevem?

(#27037) krizmo_ válasza zolikaDB (#27036) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Üdv,

Érdemes bekapcsolni az ellenőrzéseket, erre vonatkozón mindössze ennyi lehetőséged van. :(

(#27038) krizmo_ válasza Because (#27024) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Korábban már többször volt erről szó, nem örülünk neki, eddig nincs rá beállítási mód, magától eltűnt, reméljük visszatér...

(#27039) krizmo_ válasza tothjozsi96 (#27019) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Ha csak ennyi a gond, akkor kicsinyítsd le a nézetet, amikor a Facebookot használod. :D

(#27040) Márton


Márton
nagyúr

csak most tünt fel, hogy videólejátszás közben ha görgetek,megállítja a videót.
régi felületen áttette külön ablakba és ment, látható volt.
itt nem lehet :F

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#27041) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali
Kaptam egy üzenetet hogy valaki miatt igazoljam (jelentett vagy mi, nem tetszhetett hozzászólásom vmihez) a személyazonosságom, mondtam oké de kiléptetett a facebook, újra bejelentkezve minden oké, üzenet meg eltűnt. Előjön majd újra vagy mot mi van?

(#27042) Márton


Márton
nagyúr

Megvan a megoldás a túl nagy térközökre: régi, 5:4-es TFT-t kell használni. ;] A fejlesztőnek biztos ilyenje van otthon..

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#27043) krizmo_ válasza bigdady (#27041) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Üdv,

A Támogatási üzenetmappában nincs semmi erre utaló?

(#27044) bigdady válasza krizmo_ (#27043) üzenetére


bigdady
nagyúr

Azt írják 7 napom van :R

(#27046) MarciKING24


MarciKING24
tag

Sziasztok! Segítsetek picit egy beállításban, mert már mindent átnéztem és mégsem tudom hogyan kell. Szeretném, hogy a képemet, illetve a bejegyzéseimet ismeretlenek ne tudják like-olni, vagyis reagálni rájuk. Csak ismerősök! Hogyan lehet ez? Kérlek írjatok egy pontos know-how-t mert fogalmam sincs! Köszike!

Straight outta Compton

(#27047) krizmo_ válasza MarciKING24 (#27046) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Üdv,

Ha a láthatóság ismerősökre van beállítva, akkor olyanok nem tudják kedvelni, akik nem az ismerőseid.

(#27048) MarciKING24 válasza krizmo_ (#27047) üzenetére


MarciKING24
tag

Köszi! és ezt hol találom? pcn.

Straight outta Compton

(#27049) krizmo_ válasza MarciKING24 (#27048) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

A poszt/kép mellett jobb oldalt van egy legördíthető ikon, földgömb (ha nyilvános), ember (ha ismerősök), lakat (ha csak te látod).

Nagyon szívesen! ;)

[ Szerkesztve ]

(#27050) Márton


Márton
nagyúr

Hogy tudom egy adott csoportban a posztjaimait kilistázni?
Be kell írni valami keresőszót, de azt nem tudok.
Az összeset látni szeretném, amit én írtam.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Facebook és Messenger (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.