Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6884) Frawly válasza Gabibácsi (#6869) üzenetére


Frawly
veterán

Mint mondtam, Erős Pistát szándékosan nem veszek, azért keresek helyette rendes házi erőspaprikát. A Tibi csoki meg sokkal jobb, mint az angol csokik zöme, plusz az embernek néha hiányozhatnak a magyar ízek. Az angolszász édességek zöme (nem csak az angol, de amerikai, kanadai, ausztrál) arról szól, hogy telenyomják mogyoróval meg 600 tonna cukorral, eszetlenül széttöményítik vele, a fognak nincs tőle ideje összeszuvasodni, mert ott döglesz meg elfogyasztás után 5 perccel cukorsokkban, ha nincs nálad inzulin, akkor is, ha nem vagy cukros. Pedig ízre nem lennének rosszak, meg minőségileg sem lenne velük baj, de ehetetlenül tömények. Plusz angol boltokban is van nem angol csoki, pl. svájci Lindt, Miener, német Milka, Ritter, meg ilyesmik, nem is sokkal drágábbak az angol termékeknél.

Persze angol édességből is van jó, jobb, mint a Tibi csoki, csak meg kell válogatni mit vesz az ember. Pl. vettem nemrég ilyen étcsokigolyókat, amiben vörös áfonya volt, az angol. Vagy ugyanennek a kanadai variánsa, ahol csokiban gránátalmadarabok voltak bevonva (Tesco-nak az amerikai polcáról). Na, azok jó cuccok voltak, nem is túl édesek. Meg az Aldiban vettem régebben valami nagyon finom vaníliás fehércsokit, az büntetett. Tehát van jó, csak nem az átlag boltokban nyomatott angol tömegtermékre kell rámenni, mert a legtöbb bolt ilyen Mars, Snickers, Bounty, Cadbury, Galaxy, Yorkie, Crunchie szemetekkel van tele, na, azokból tuti nem ennél, ha a Tibi csoki neked már szemét.

Meg a kaják mindig szubjektívek is, attól függően, hogy mit szoktál meg. Pl. múltkor istenítetted a Kiskunfélegyházi mustárt, na az nettó szemét, fűszertelen, agyonsavanyított, tartósítóval telenyomott konzervipari, ehetetlen szenny a legaljább fajtából. Az pl. akkor sem enném meg, ha inkább éhen kéne dögleni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.