Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6801) JonesC válasza BobaHWSW (#6797) üzenetére


JonesC
csendes tag

Egy jó g merci kellene oda.

(#6802) Sipi- válasza JonesC (#6801) üzenetére


Sipi-
tag

Dacia Duster olcsóbb. Fenntartani is :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#6803) chris-77 válasza Jahno (#6711) üzenetére


chris-77
újonc

Ez dejó kép!! Elérhető a teljes méretű is esetleg?

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#6804) -NoVa- válasza BobaHWSW (#6797) üzenetére


-NoVa-
őstag

Átérzem.

(#6805) JonesC válasza Sipi- (#6802) üzenetére


JonesC
csendes tag

Ízlések és pofonok :)

(#6806) -NoVa- válasza JonesC (#6805) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hát, nem tudom, Dubai vonzáskörzetén túl van-e a világon még olyan ízlésficamos régió, ahol a G Class szebbnek számít, mint a Duster. Mindennapi élhető izének sokkal inkább az utóbbit választanám. Ha meg extrémebb terepszögű a garázsfelhajtó, egyértelműen Jimny.

(#6807) Sipi- válasza -NoVa- (#6806) üzenetére


Sipi-
tag

Még régen a hwsw-n volt egy tag aki valami terepjáróval mászott ilyen siratófalakat. Sok éve volt már, nem emlékszek a nevére.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#6808) eattila válasza Sipi- (#6807) üzenetére


eattila
csendes tag

Kollégám is ezzel hobbizik.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6809) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Van ceges 4*4 es mennek hetvegente csapatni mindenfele... Nem akarok hozzajuk tartozni. De van ricer meg harley meg sportmotor meg v8 klubb is.

(#6810) Gabibácsi válasza BobaHWSW (#6809) üzenetére


Gabibácsi
tag

Holden Monaro klub nincs ott? Én abba mennék.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#6811) BobaHWSW válasza Gabibácsi (#6810) üzenetére


BobaHWSW
újonc

V8ba belefersz vele. Monarobol van sok meg a kistesojabol a commodorebol.:)

(#6812) JonesC válasza -NoVa- (#6806) üzenetére


JonesC
csendes tag

Külalak eszembe sem jutott :)

(#6813) -NoVa- válasza Gabibácsi (#6810) üzenetére


-NoVa-
őstag

70-es gyártású HG GTS ingázósnak pont jó. Decens csüccs, nagyfelni, lehelletnyi finomhangolás a motoron, kezes 800 lóerő, kész is.

(#6814) Phülöp válasza -NoVa- (#6813) üzenetére


Phülöp
addikt

Oszt még a színe is jó.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#6815) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Én meg csomószor visszasírom az E30-at. Mármint időnként olyan jó lenne csapatni valami közvetlen reagálású vassal...

(#6816) Frawly válasza -NoVa- (#6813) üzenetére


Frawly
veterán

Végülis miért ne. Ezek még autók voltak. Nem ilyen elektromos, meg hibrid, meg egy köbcentis, hipertakarékos, automata váltós szúnyogmatchboxok, meg ilyen agyonáramvonalazott önvezető, USB-ről tölthető retikülautók plázacicáknak. Csak hát kész benzintemető egy ilyen, még az amcsik is cserélik le, anyagi tönkremenés fenntartani. Max. csak gazdag retrózók tartanak ilyen járgányt. Plusz Európába egy külön vagyon ezeknek a tengerentúlról az importja. Bár már abban sem vagyok biztos, hogy külön átalakítás nélkül egy magyar műszakin átmenne-e, pl. tudná-e hozni a környezetvédelmi határértékeket, ezeket még nem a greenpeace-eseknek gyártották.

Nekem nagyon bejönnek ezek a régi amcsi kocsik, nagy 5-6 literes utcai hajók. De már Usákiában sem divat őket tartani, már ott is olyan a gépjárműpark, mint Európában ezekkel a modern járgányokkal. Ezzel ki is veszett a közlekedési tájképből egyfajta amerikai életérzés, ami most már csak régi filmekből ismerhető meg a jövő generációinak, bár ők meg lehet ezeket a nagy batár, szögletes kocsikat meg már csúnyának, ósdinak fogják látni, nem ahhoz szoktak hozzá.

Pont most kezdtem bele a San Francisco utcáin soriba angolul, véletlenül megtaláltam az egyik torrentoldalon komplett pakkban az összes évadot. Anno voltak részek, amiket nem láttam, mikor még sok éve a Viasat3-on néztem, meg angolul sem láttam még, úgyhogy jó retrolimonádé sori ingázáshoz telóról nézni. Beszarás mikkel közlekednek benne, de az egész életérzés mennyire más volt még akkor. Ez még nekem is érdekes, nem éltem a 70-es években.

(#6817) eattila válasza blueboi69 (#6815) üzenetére


eattila
csendes tag

A bringa közvetlen reagál nem? :D :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6818) blueboi69 válasza eattila (#6817) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, végülis :)

Felraktam az új nyerget, feljebb is állítottam, a kormányt is, így azért érezhetően jobb volt tekerni. Kivittem a gyereket a mezőre bringával, olyan sár volt a földúton, hogy kénytelen voltam a két nyomvájú között menni a fűben, de legalább párszor elpörgött a kerék meg sikerült driftelni is minimálisan.
Terepgumim van, kb fél centis bütykökkel, amik aztán verték fel a sarat rendesen a sárhányóra, meg a vázra. Franko volt,csak kicsit fárasztó. Lőttem is pár jó képet, de fogalmam sincs, hogy lehet ide belinkelni :D

Megjöttek időközben az új slick gumik is, nézem, hogy 65psi a max amit elbírnak. Szóltam is a cégnek, hogy dikk, a webshopban nincs ilyen írva, viszont neten 100psi-t írnak mindenhol, ilyenkor wtf. Visszaírták, hogy ilyen széles méretben nem szokott ilyen nagy nyomású gumi lenni és a 100psi nincs nekik csak külföldön lehet olyat kapni. Gyááá Úgyhogy meghajtom majd 5barral, lesz ami lesz.
Viszont jó otthon a kompresszor, azért elég sok pumpálástól megkímél így :)
Hétvégén nincs otthon az asszony a gyerekkel, mert vidéken vannak, úgyhogy maratoni szerelés lesz, autó is bringa is. És kurvááááára nem zavar senkit ha megy a garázsban a kompresszor, flex, akármi. Kánaán vazze.

(#6819) eattila


eattila
csendes tag

Fotós:

Igen megtetszett nekem ez a madár fotózós dolog. És lehet jövőre beruháznék valami telére. Ugye a 135mm az csirke ilyenre. Bár egész jókat sikerült kihoznom belőle, de rövid.

Láttam sigma f2.8-as 70-200-as hirdetést. De ugye nem egy árkategória a jupiterrel. És nem tudom, hogy pl mennyit jelent az a +70mm gyujttáv. És hogy mennyire penge képük.

Sima 70-300-at is nézegettem. Sigmát meg tamront abból ugye inkább nem vennék, mert tudom, hogy nme lennék vele boldog. Kromatizál, stb. A nikont nem tudom.

mondjatok valami okosat.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6820) eattila válasza blueboi69 (#6818) üzenetére


eattila
csendes tag

:D

Nekem a futómúvet kéne meghallgatatni a szerelőval, a bal elejéből lehúzott ablaknál ilyen gumis nyiszogást hallok apró döccenőknél. Nagyobbaknál nem igazán.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6821) -NoVa- válasza Frawly (#6816) üzenetére


-NoVa-
őstag

A Black Mirrorban volt egy epizód, ahol réginek tűnő autókkal jártak, semmi kijelző, semmi modern körítés, de azért amikor beült részegen, a fedélzeti computer szondáztatta, és megerősítést kért, hogy biztos akar-e vezetni ilyen állapotban. Na ez az irány kéne nekem, és pont leszarom a városi dugóban csorogva az aerodinamikai előnyeit egy Priusnak, ha nézhetne ki úgy is, mint egy Plymouth Cuda.

Igazából a mostani 5 hengeres 2.0T motor pont elég is lenne bele, modern könnyű anyagokból ezt a formát kérem:

Ezt mostanában a Dodge Challenger R/T közelíti meg a legjobban, nem olyan primitíven, mint a Fastback Mustang.

(#6822) -NoVa- válasza eattila (#6819) üzenetére


-NoVa-
őstag

600mm-el mindenféle ijedősebb pipit ingerküszöbén túlról lehet kattogni nagyon kényelmesen, de a legjobb madárfotóm mégis a 100-assal készült:

(#6823) blueboi69 válasza eattila (#6820) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem kell ehhez szerelő: lengőkarszilent vagy valamelyik kutyacsont, ha van olyan a lengőkarok körül.

Nekem meg fel kéne hívni a szerelőt, az 5ösben hátsó kerékcsapágyakat cserélni.... a többit megoldom én. Vamelyik nap megjöttek az origi bmw alkatrészek, gyári fékek, csapágyak, fékbetétek, tömítések. Recin nem mozdították semerre, volt vagy 30kg a doboz. Futár is kerekeskocsival hozta fel, én meg készültem és aznap korábban jöttem, hogy az irodaház melletti benzinkúton tudjak parkolni, hogy ne kelljen messzire vinni :D

(#6824) eattila válasza blueboi69 (#6823) üzenetére


eattila
csendes tag

De kell. Meg kell mondja, hogy mennyire drága, mennyi idő, stb.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6825) eattila válasza -NoVa- (#6822) üzenetére


eattila
csendes tag

600mm az igen durva. Azt támasztani is kell erősen. Én ilyen 2-300mm max gyújttávot nézegetek, F2.8 lenne ideális. De a 4-el is kiegyeznék. Ha nem kell durván rekeszelni az élességhez.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6826) Jahno válasza Sipi- (#6755) üzenetére


Jahno
őstag

Engem ilyennél szétvetett volna az ideg, nem is tudom mit csináltam volna a macsétával.

(#6827) -NoVa- válasza eattila (#6825) üzenetére


-NoVa-
őstag

A 600-assal kézből szoktam fotózni, 1120mm-hez már kell állvány :)

(#6828) Frawly válasza JonesC (#6795) üzenetére


Frawly
veterán

A gourmet-kalandok folytatódnak ma. Most toltam be egy thai instant tésztás ráklevest, MAMA márkájút :DDD Külön érdekessége, hogy shrimp-nek volt aposztrofálva, nem az itt szokásos prawn-ként, de lehet csak amiatt, mert nem angol, hanem globális piacra készült. Némi erőspaprikával toldottam meg, hogy jobban üssön. A vacsora meg megint mákos tészta lesz. Persze a kettő között eszek azért rendesebb dolgokat is.

Ha meg már erőspaprika: rendes szárított erőspaprikát honnan lehetne rendelni külföldre? Ha nem is proper, magyar füzérest, de valami közép-kelet európai használható cucc kéne. Az mindegy, hogy hegyes vagy cseresznyepaprika, piros vagy zöld fajta, csak normális íze és ereje legyen. Az itt boltban kaphatóak nincsenek kiszárítva, meg ilyen Mozambik, Bulgária, stb. helyekről származnak, és nem csak hogy nem kellően erősek, de hiába is szárítom (próbálom meleg, nem nedves helyen tárolni, hogy kapjon rendesen levegőt), csak megfonnyadnak és/vagy szétrohadnak. Hihetetlen, hogy ilyet egyik közép-európai meg lengyel boltban sem árulnak, pedig tuti, hogy nem csak mi magyarok használjuk. Az angolt megértem, hogy nem árulnak, ők nem esznek normális dolgokat, csak ilyen homok ízű, keleti curry-s lófaszt, meg indiai-pakisztáni Peri-Peri ócskaságokat, azoktól nem is várható el, hogy tartanak a boltban rendes kaját, alapanyagokat is.

(#6829) Jahno válasza Sipi- (#6807) üzenetére


Jahno
őstag

Hááát, ilyesmi Targa és Atom volt, de nem tudom ki mozgolódott még errefelé.

(#6830) Jahno válasza eattila (#6825) üzenetére


Jahno
őstag

Most vettem seftelésileg 2.8/100as Meyert, erre látom, hogy a ritkábbik sok lamellásról van szó. Mindjárt előadom idehaza, hogy 4 másik cucc menni fog a háztól, csak tarthassam meg :-D

(#6831) Jahno válasza eattila (#6819) üzenetére


Jahno
őstag

"Igen megtetszett nekem ez a madár fotózós dolog. És..." Pfff, jó volt Veled :-D

(#6832) eattila válasza -NoVa- (#6827) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez szép szörny :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6833) eattila válasza Jahno (#6831) üzenetére


eattila
csendes tag

Ezt nem értem :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6834) FőDudu válasza Frawly (#6828) üzenetére


FőDudu
addikt

tuti van egy csomo magyar bol feletek is.
Sok hulye nem bir letezni turorudi meg teliszalami nelkul :)

FőDudu

(#6835) -NoVa- válasza Jahno (#6831) üzenetére


-NoVa-
őstag

Bokorban kuksolva támasztva a kinyújtott kályhacsövet nézve a semmit, miközben a hátad mögött legalább 10 madár pózol ideálisan, de ha megfordulsz, instant elrepülnek, az ideális hobbinak tűnik, Már-már a horgászatot közelíti.

Sógornál azért lassan évtizedes hobbivá nőtte ki magát, mostanában már nem olyan betegesen túltolva. Néha egész jókat csinál:

(#6836) Frawly válasza FőDudu (#6834) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, és túrórudi, Pick téliszalámi, trappista, Milli túrókrém, Tolle vajkrém, Magyar teavaj, Danone és még valami német joghurt, Hell energiaital, Gyulai/Tóalmási kolbász, Smack és Maggie/Knorr leves, Delikat/Vegeta, Vénusz étolaj, Gyermelyi tészták, Univer mustár-majoznéz, sertésmájkrém, Szegedi húsoskonzerves kaják (pacal, pincepörkölt, sólet, stb.), Erős Pista, Édes Anna, Koronás cukor, darált mák, savanyúság, Tibi csoki, Vaníliás karika, meg minden lowf4× van, ami szem-szájnak ingere, ezekből mindig szoktam is venni (meg ilyen román, litván, lengyel, német termékeket is, ha normális), ami épp szükséges, csak kib. erőspaprikát és italport (Tutti vagy Bolero) nem árulnak még véletlenül sem. De Bletchleyben van még egy magyar bolt, amit nem néztem, de az rohadt messze van ide.

Esetleg még a Wiener Extra kávé hiányzik még, annak volt ereje, nem ilyen transzvesztiknek való gyenge húgy, amit itt isznak.

Még ilyen keleti boltban volt hasonló, de az ilyen terroristáknak való bolt, ilyen szakállas, pizsamás Mohammed arcok flangálnak benne. Ott angol meg Lipton teát szoktam venni, de most volt legutóbb cseresznyepaprika, de nem szárított az sem, meg már ott a ládában meg voltak rohadva, úgyhogy nem vettem.

[ Szerkesztve ]

(#6837) ncc1701 válasza blueboi69 (#6818) üzenetére


ncc1701
veterán

25mm-es slick gumiktól szokott indulni a 8 bár nyomás, a 32-esnél általában csak max 5-6 körül van vége. De legalább kényelmesebb, jobban rugózik.

(#6838) eattila válasza -NoVa- (#6835) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez igen jó :)

Bár én nem tudnék ennyit egyhelyben ülni, ha nincs esemény. De van a környéken erdő, meg csatorna, oda szívesen kicsattannék néha. Esetleg valami csónakkal...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6839) Gabibácsi válasza Frawly (#6836) üzenetére


Gabibácsi
tag

erős pista, trappista, danone joghurt, hell, konzervkaják, tibi csoki - ezek mind szemetek kb

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#6840) Gabibácsi válasza FőDudu (#6834) üzenetére


Gabibácsi
tag

én ki csuszatésztát, szalonnát, kolbászt (ezek háziak), savanyúságot , fűszereket (paprika, tárkony), gesztenyét viszek néha

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#6841) Jahno válasza eattila (#6833) üzenetére


Jahno
őstag

Természetfotós az mindig elveszik, nem szocializálódik, minden fillérjét obira KELL költenie, aztán nagyobb gépre és attól függ ki marad a lakásban, miután összevesztek az asszonnyal. Meg hasonlók. Amúgy jó lenne, jó lenne, de itt erdő szélén a "közeli" madarak is 280mm-en még sehol nincsenek, így nem olyan egyszerű a dolog :-/ Érdekelne engem is sok minden, de itt megint az esély és a lóvé ami hátráltat.

(#6842) -NoVa- válasza Jahno (#6841) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én David Attenboroughként szoktam a természetben mozogni. Nézek valamerre, nagy üresség, és a hátam mögött történnek a legkameraképesebb gyönyörű események, amiket érdemes megörökíteni. Legalábbis előttem nem.

(#6843) Gabibácsi válasza Jahno (#6841) üzenetére


Gabibácsi
tag

Lehelnek mutattam hol ültél, mekkora irodád volt :-D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#6844) Jahno válasza Gabibácsi (#6843) üzenetére


Jahno
őstag

Na, ott kötött ki? Láttam Evosoftban is. Analógiát követve akkor újra szépségiparos leszek? Most kicsi az iroda, de legalább meleg. És dicsekedni kell a kilátással.

(#6845) eattila válasza Jahno (#6841) üzenetére


eattila
csendes tag

Én is ezért matekozok :) Bár a vízi dolgok jobban bejönnek :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6846) Sipi- válasza eattila (#6845) üzenetére


Sipi-
tag

Akkor még csónakbérlés később vásárlás is beterheli majd a kasszát :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#6847) Jahno válasza Sipi- (#6846) üzenetére


Jahno
őstag

Lessátor, egyéb kellékek? Bár én felét nem tartom érdemi természetfotózásnak. 1-2 ismerős tényleg kiköltözik az erdő szélére 2 napra és várja a csodát az okés, de fizetős lesek odaszoktatott dögökkel, itatóval, ahol kibérled az egészet és lesz képed, az úgy nem adja.

(#6848) eattila válasza Jahno (#6847) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem rossz az sem. Akinek nem élmény közelről látni ezeket, annak nem is való. :) Én a csónakban végig vigyorogtam, már a látványtól is.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6849) eattila válasza Sipi- (#6846) üzenetére


eattila
csendes tag

A csónak bérlést nem tudom mennyire drága, most 3 óraás túra volt túravezetővel 14k.

Szerk.: 4500Ft 4 órára. + üzemanyag. Az nem olyan vészes.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6850) JonesC


JonesC
csendes tag

Én a trappistát szeretem, mondjuk abból is van többféle, a keményebb, fehéres színű sósabb ízű, abból beverem a karikát is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.