Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) Gabibácsi válasza -NoVa- (#6099) üzenetére


Gabibácsi
tag

Hollandia merre van? Ott rohadtul lopják a bringákat.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#6102) Jahno válasza Gabibácsi (#6080) üzenetére


Jahno
őstag

https://444.hu/2018/08/24/a-ryanair-es-a-wizz-air-is-valtoztat-a-kezipoggyasz-szabalyzatan

Valamit kell, zűrös az egész dolog fapadon nyilván mindenki koppanásig rakná, amit nehéz szabályozni. Amúgy az emberek hülyék, én berakom akár ülés alá is, de sokan a poggyásztartóban sem tudják értelmesen elhajtogatni a csomagokat.

Aztán rátett még egy lapáttal, hogy aki a kapunál szalagot kapott, mert már fel kell adnia, azok egy részének útközben véletlenül elújta a jelölését a szél.

Érdekes lesz ez pár év alatt, Lufi/BA árak mennek lefelé és variálnak a csomaggal, fapadosok mennek felfelé és lassan már közös halmaz is lesz a szolgáltatás/kivitelben.

(#6103) Jahno válasza Gabibácsi (#6101) üzenetére


Jahno
őstag

Vannak dolgok bezzegnyugaton is, ezt már kinti ismerősök többször mutogatták fákingoltak gazdagon mindenfelé:

http://www.origo.hu/techbazis/20180822-verizon-santa-clara-korlatlan-mobilnet-korlatozas.html

(#6104) -NoVa- válasza Gabibácsi (#6101) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az már majdnem a Svéd kalifátus. Van képmutatás, amennyi kell, de probléma, az nincs. Múltkor se volt. Nem lopnak semmit, biztos a korrózió.

Amúgy meg rákeresve, .nl-es oldalon is azontúl, hogy azzal kezdik, hogy ne vegyél igazolhatatlan eredetű bringát, meg nézd meg a rendőrségi adatbázisban a vázszámot:

"Lock it high. If the chain to your lock is on the ground, a rock can be used to smash it open. Also, more force can be applied to bolt cutters when the chain is on the ground."

És persze ott az állam is lop lelkesen:
"Don’t park your bike if there is a sign that explicitly prohibits parking of bicycles. City employees will remove your bike due to illegal parking and you will have to pick it up at a bicycle repository, or fietsdepot (see further on for more information on this).
When you see a white sign with black print that says Fietsen worden verwijderd (bikes will be removed) it means you should look for a different spot."

És persze Hollandia az nem Amsterdam meg Eindhoven. Az ország jelentős részében pont 0 bringalopás az átlag, ahol meg nem, ott

(#6105) -NoVa- válasza Gabibácsi (#6100) üzenetére


-NoVa-
őstag

Általában nem állsz meg olyan helyen hosszú időre lezárni a bringát, ahol nincs épület. Ahol van épület, ott infrastruktúra is, főleg ha városban vagy. Oszlopok, vezetékek, korlátok, izék.

(#6106) Jahno válasza ncc1701 (#6086) üzenetére


Jahno
őstag

Közértbe járni még szerintem ez is a maximum lenne, de vegyen inkább egy összecsukhatós játékcuccot, amit be tud dobni a babakocsi mellé :-D

http://www.ktm-webshop.hu/termek/life_road_2015.html

(#6107) ncc1701 válasza Jahno (#6106) üzenetére


ncc1701
veterán

Emmá messze nem a 100e kategória. :)

(#6108) Jahno válasza ncc1701 (#6107) üzenetére


Jahno
őstag

De még a 300ezres alatt és keményebb minőség. Esetleg boltos ad egy bemutató/visszavitt darabot még olcsóbban. Rá kell szánni 2xfél napot. Érdemes.

(#6109) FőDudu válasza Jahno (#6108) üzenetére


FőDudu
addikt

Lehet, hogy rosszul emlekszem, de azt hiszem az en tobb mint 10 eves bringam (Giant XTC '05) is kevesebb mint a fenti 14 kilos. Igaz dragabb is volt ennel. Nem kellene az ujabbaknak kicsit konnyebbnek lenniuk?

Nyilvan nem a 6-8 kilogrammos kategoriat varom el - azok mar durvan sulyra epitett gepek.

Vagy ez a fajta evolucio (az ujabb az legyen konnyebb de minumum ugyanolyan eros) nem torvenyszeru a bringak eseteben?

FőDudu

(#6110) Jahno válasza FőDudu (#6109) üzenetére


Jahno
őstag

Nem. Ahogy az akkuk is csak osonkodva fejlődnek, nagyot ugrani nehéz és mocskos drága.

(#6111) blueboi69 válasza -NoVa- (#6084) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi az elemzést! AJ által linkelt bringa is tetszetős, de arra lehet, hogy nem lehet rakni a gyerekülést. Azt írják, hogy az üléscsőre nem szabad tenni, itt meg sok hely nincs. Most nekem a vázon van rajta.

Egyébként sztem a max amit letekerek vele az a Velencei tó körül lesz, szóval olyan max 40km-re kell optimalizálni. Igazából lehet, hogyha feljebb venném az ülést akkor az is sokat segítene, hogy nincs végig behjalítva a térdem. Meg lehet első körben lecserélem a terepgumikat valami simábbra, aztán meglátjuk.
Mondjuk a pedál attól még nem elég széles, de ez is lehet javul ha feljebb ülök.

(#6112) blueboi69 válasza ncc1701 (#6094) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát elég fontos azért, hogy ott tudjam hagyni mondjuk amíg közértbe bemegyek. De itt felénk sztem nincs akkora bringalopási hajlam. Nyilván a szabadstrandon nem hagynám ott csak úgy a fának ledöntve.

A régi outim amit eladtam és felújítottam - talán emlékeztek rá - azt könnyű volt tekerni, vagyis inkább közepesen nehéz, de olyankor haladt is legalább. Azt szerettem nagyon. Bár nemtudom outi gyereküléssel hogy nézne ki :D

(#6113) blueboi69 válasza eattila (#6089) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én ezt a mostanit asszem 10ért vettem és ráköltöttem kb 20at. Az a baj, hogy eladni meg nem szeretném mert amúgy nekem tetszik és van benne némi meló is. Más meg nem értékelné.

(#6114) ncc1701 válasza blueboi69 (#6112) üzenetére


ncc1701
veterán

Ott hagyhatod, csak vkit hagyj mellette. :) Nézz bicaj zárakat, és megérted, miért. Az olcsó bicót ugyanúgy ellopják, mert ha kap érte 5 pénzt, az is vmi.

Ja, vannak bicaj lakat tesztek is, szomorú az plö 5 perces, 20 ezres U lakat.

[ Szerkesztve ]

(#6115) blueboi69 válasza ncc1701 (#6114) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Egyszerűbb acélsodrony van nekem is, asszonynak is. Ez pont arra jó, hogy az ilyen kezdőket, hobbytolvajokat elriassza, hogy ne érezzen késztetést, hogy csak kell pattannia és már megy is.

Aki erővágóval indul neki eleve kifigyelni a bicót, az meg sztem drágábbakra hajt. De mondom felénk nemhiszem, hogy túl sok ilyen lenne.

(#6116) Jahno válasza blueboi69 (#6115) üzenetére


Jahno
őstag

Néztél Tolvajkergetőket, ugye?

(#6117) Grillo


Grillo
senior tag

Nyaraláson faszán kaptam egy kavicsot, javíthatatlan, mert egyből repedt is, bal alsó részen. Januárban műszakis az autó.
Cseréltessem most, vagy majd később? Hova érdemes vinni?

(#6118) ncc1701 válasza blueboi69 (#6115) üzenetére


ncc1701
veterán

Blubi, nem hajtanak a drágára. Akármilyen gyors, könnyű zsákmányt elvisznek. És hiába veszel 40 ezres lakatot, azt is lekapják simán.

(#6119) ncc1701 válasza Grillo (#6117) üzenetére


ncc1701
veterán

Ha már úgyis cseréltetned kell, akkor minek halogatnád? Arra figyelj, h ne asszák meg a kasztnit, mert elkezdhet rohadni.

(#6120) Samott


Samott
addikt

#animgif topic

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#6121) Grillo válasza ncc1701 (#6119) üzenetére


Grillo
senior tag

Csak abból a megfontolásból, hogy januárig még kaphatok másikat. :DDD

Egyébként eléggé érik bennem a csere, mert azért erősen érződik rajta a 18 év, megint kezd szórakozni az alapjárat (nem vészes, de nem egyenletes teljesen), ugye a csere kormánymű sem lett tökéletes, a jobb első gumit megvágta a valami szegély, nem ereszt, de arra mindenképp rá kell nézetnem (oldalfalon).
Meg sok apróság.
Az a baj, hogy rá kéne locsolni gondolom 2-300 pénzt, de attól még ugyan úgy bármi más is elfáradhat bármikor, és szerintem 3-400-nál többet semmiképp nem ér.

(#6122) Jahno válasza Grillo (#6117) üzenetére


Jahno
őstag

Mer' nem tiszteled! Valamelyik nagyobb Gima/Pilkington klónhoz. Akik házhoz jönnek azok nem jók.

Én nem javíttattam, de egy idő után este már nagyon tört a fény a repedésen, azzal lehet szívni. Egyiket eladás előtt 1 nappal másikat műszaki közben csináltattam meg :-D

(#6123) ncc1701 válasza Grillo (#6121) üzenetére


ncc1701
veterán

Eladni törött szélvédővel elég nehezen fogod tudni. Szerintem.

(#6124) npera válasza blueboi69 (#6052) üzenetére


npera
újonc

Ó, bringás téma :C

Szerintem lődd be fejben, hogy milyen szintű az ambíció. Ha jól olvasom gyerekes kirándulás és maximum 40 km-es út.

Én egy számomra túl kicsi 26"-os MTB-vel tekertem egy szezont, valami céges jutattásból vettem még 2005-ben talán. Már nem is emlékszem milyen váltó volt rajta, de arra gyanakszom, hogy a legegyszerűbb Shimano. Működött, de nagyon érzéssel kellett váltani.

Utána 2014-es szezontól lett a Nishiki PRO SLD (kifutó 2013-as modell), ami már az én méretem. Ezen Shimano Acera első váltó volt és Tiagra hátul. Az Acera egy fos, röviden szólva. A Tiagra már sokkal jobb. Ezen a bringán az egyenes kormány miatt kábé 20 km után már kényelmetlen fogni a kormányt. Jobb a szarvkormány. Az eredeti ülés is kicsinált 20 km után, de vettem rá egy Selle Italia ülést, azóta boldogság van. Az első váltót lecseréltem Deore XT-re. A hátsót is le fogom majd.

Ha elég olcsón kapod meg a bringát és a váz a te méreted és nem reménytelenül nyeklő-nyakló cucc, akkor egy járható út, hogy később upgrade a komponenseken. Ez lehet az ambíció függvénye is. Ha asszony is veled teker és/vagy utánfutóban húzod a gyerekeket, akkor nem lesz 30 km/h átlagsebesség. 10 km/h körüli tötyögésre "bármi" jó. Ami a te méreted.

A súlyod miatt meg kell nézni, hogy bírja-e a bringa, ez mondjuk egy fontos pont a választásban.

Abroncsot olcsó cserélni és ha a sárhányó nem korlátoz (mint engem maximum 30 mm szélességre), akkor gyakorlatilag bármit felrakhatsz. Télen jöhet a szegecses abroncs is.

A pedált is seperc cserélni, valami jobb MTB pedál vagy akár klipszes is mehet. Vagy a kettő kombója. Én 2014 óta MTB klipsszel nyomom, egyszer sem dőltem fel. Viszont lehet húzni a pedált felfelé és extrém emelkedőn kicsit odafigyelve körbe is lehet vezetni a maximális erő érdekében. Ez nekem még nem megy reflexből, erre koncentrálnom kell.

A te magasságod problémás. Én is nagyon sokáig kerestem használt bringát, a legtöbb bringás ritkán magasabb 175 centinél. Az 58-es és nagyobb vázas gépek olyanok, mint fehér holló.

Remélem segített a tipp.

(#6125) npera válasza ncc1701 (#6094) üzenetére


npera
újonc

Én ha országútival megyek vásárolni (túrából haza), akkor betolom a boltba és úgy vásárolok. Ha babakocsival lehet, akkor így is lehet. Egyik kézzel bringa, másikkal húzom a kocsit.

A melóba járós bringát lezárom a bolt előtt egy oszlophoz ABUS lánccal. Arra a 10 percre elvileg elég. A részeg finnek figyelnek rá a kocsmából. Perkeleeeee!

(#6126) Jahno


Jahno
őstag

Gömbibának:

(#6127) npera


npera
újonc

Kis lakásos adalék. A végső takarítást átadás előtt nem merem én csinálni, mert nem lenne elég jó. Ezért takarító cég fogja csinálni, akkor van garancia és minden.

Érdemes leülni, kitámaszkodni és ráharapni valamire, mert ez fájni fog. A teljes ár 8500 SEK, ebből jön 500 SEK kedvezmény, valamint a RUT-levonás majd a következő adózásnál, így 4000 SEK.

Ebből kijön majdnem 69 doboz Ben és Jerry's fagylalt, nem is a sima, hanem a karamellás durva cucc.

(#6128) ncc1701 válasza npera (#6127) üzenetére


ncc1701
veterán

Haver hívott profi takarító céget felújítás utánra. Nem részletezem, de el lettek zavarva a picsába, és nekik kellett mégiscsak megcsinálni.

(#6129) Jahno válasza npera (#6125) üzenetére


Jahno
őstag

Ez mondjuk elég durva, itt tuti kibaszná a biztit és néznének furán.

(#6130) FőDudu válasza Jahno (#6129) üzenetére


FőDudu
addikt

Itt a piaci res - mehetsz takaritani.
Nincs tobb trogerolas az irodaban :)

FőDudu

(#6131) npera válasza Jahno (#6129) üzenetére


npera
újonc

Ez a skandináv szolgáltatási árszínvonal. Ha valaki csinál valamit akkor az rögtön heroináron megy. Nincs is pénze senkinek, mindenki igyekszik otthon megtaknyolni magának amit tud. Aztán többnyire olyan is lesz. Ez a tökéletes kommunizmus: mindenki legyen jól megfizetve és senkinek sincs pénze semmire. Cifra nyomor a nagy átlag számára. Ugyanez megy Norvégiában is, csak ott még drágább minden.

(#6132) zetor2000 válasza npera (#6131) üzenetére


zetor2000
senior tag

8500SEK a takarítás? Az ~250.000 Huf. Annyiért idehaza 2-3 hónapot dolgozik egy takesz. Naponta, 8órában. Vagy ahogy nálunk, 2x4ben. (reggel, meló kezdésem előtt, meg miután otthagytam a melót, utána a másik 4et.) Ez elég prosztó ár, egy "látszólag semmi" melóért. Persze néha nagyon durva a takeszek melója, de általában kultúrált körben alkalmazzák őket, szóval nagy bazzegekre nem készülnek. Ha mégis, akkor valahogy túlélik.
Szóval napi (? (lehet 2-3 nap)) 8500ért szerintem idehaza sokan vállalnák, hogy profi takarítók... Ennyit leadózni is megér... :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6133) JonesC válasza zetor2000 (#6132) üzenetére


JonesC
csendes tag

Azért szerintem 250-ért három hónapot itthon sem takarít senki már, de kettőt se nagyon szerintem.

(#6134) -NoVa- válasza JonesC (#6133) üzenetére


-NoVa-
őstag

BP-n nagyjából 3 hétig dolgozik egyetlen takarítócsaj lakásokon. Ha ott 5 fő 3 napig dolgozik a lakáson, teljesen hazai ár. Úgyhogy tippre 2 fő, 2-3 nap, és ragyog a végére, + adó.

(#6135) npera válasza zetor2000 (#6132) üzenetére


npera
újonc

Ez egy csapat takarító, akik végigmennek mindenen a lakásban, valamint megcsinálják az üvegezett teraszt is. Hoznak mindent ami kell. Egy üres lakás kell nekik csak és a kulcs.

Svédországban vannak rendesen adók és járulékok is, szóval ez nem egyből megy zsebbe nekik.

Mindazonáltal ha azt nézem, hogy egy nővérke kábé 21k SEK-et keres, akkor hirtelen más megvilágításba kerül az egész. Itt mesterségesen össze van nyomva a társadalom felülről. Megvalósították a kommunizmust, még Észak-Korea jutott elég közel a lenini úthoz, csak ott más síkon nyomják. A sajtószabadság és vitakultúra mondjuk hasonló mindkét országban.

(#6136) npera válasza -NoVa- (#6134) üzenetére


npera
újonc

Pár óra alatt lenyomják, nem több napos operáció.

(#6137) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ez Gbit/sec? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6138) npera


npera
újonc

KitFox a sivatagban és egy quados durva kamera. Eléggé jót játszottak a srácok.

(#6139) zetor2000 válasza JonesC (#6133) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, aki nálunk takarított melóhelyen csaj, Ő mesélte, mennyi az annyi.
2x4óra meló volt, 5 nap a héten. Szemetest üríteni, irodákat fesöpörni, folyosói WCben papír csere, illetve konyhába szappan/mosogatószer/szivacs/kéztörlő csere, cirka ugyanez a WCben. Félévente "nagytakatítás", ablakpucolással, meg függönyök mosásával. Erre kapott ~100at, meg valamit még, ha helyettesíteni kellett valakit, aki kiesett a melóból. A többiek ennyit se, mert "kezdők" voltak. Szóval de, vannak, akik ennyiért 2-3 hónapot melóznak. Ez persze nem most volt, ~1,5 éve otthagyta a takarítócéget, úgyhogy már ritkábban beszélgetek vele... Azóta a bérek is lehet, rendeződtek kicsit.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6140) zetor2000 válasza npera (#6135) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, úgy azért másabb a helyzet... és szerintem annira nem is rossz ár. Adózás (nem ismerem az ottani dolgot) után azért biztos marad elég, mert csinálják.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6141) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#6142) eattila


eattila
csendes tag

Én meg kőtelken voltam terpjáró találkozón. Poén volt. Leégtem mit a fene. Az arcom is. Napsuemcsimet ha leveszem, durva...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#6143) Jahno válasza zetor2000 (#6132) üzenetére


Jahno
őstag

Fenét. Vagy nézd a másik felét, hogy ez nem magánszemély volt. Takaríttass céggel legálisan, aztán meglátod. Idehaza ennyiért sokan, de ez az árfekvés nem idehaza van :-D

(#6144) Jahno válasza JonesC (#6133) üzenetére


Jahno
őstag

Cégnél kihelyezve 2 hónap még okés lehet, papír nélkül itt-ott esetiben okosban már jobb az árfekvés.

(#6145) Jahno válasza npera (#6135) üzenetére


Jahno
őstag

És kérdés mivel. Akik néha cégnél vannak azok hozzák a nagy gépeket is, az nem kevés beruházás. Szóval nem csak odabattyog villamossal és egy vödörrel. Aztán napokban megint költöttem tisztítószerre, szivacsra, kesztyűre, az sem mindig egyszerű kiadás.

(#6146) zetor2000 válasza Jahno (#6143) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, ha ezek a személyek pár óra alatt kipucolnak egy üres lakást (npera írta, hogy üres), saját cuccal, akkor szerintem nem rossz lóvé, még odakint se. Hozzátette, mennyi a nővér fizuja, ha egy héten 3 ilyen 8500SEK meló befigyel, szerintem 5-6 ember már jól járt, adózva, TBzve, stb.
Persze ha van jobb, akkor azt is lehet csinálni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6147) Jahno válasza zetor2000 (#6146) üzenetére


Jahno
őstag

Bár az is lehet, hogy négyzetméterre beárazzák és ha nincs akkora káosz akkor nyertek. Esetleg úgy tolják, mint mikor a kocsim takaríttattam, 2 csóka bent, ketten kívül párhuzamosan.

(#6148) Frawly válasza npera (#6131) üzenetére


Frawly
veterán

Ennyit én takarításért nem fizetnék. Nem csak svédben, de Svájcban meg Kanadában sem. Annyira csak nem laktátok le a lakást, hogy építkezési ipari brigádnak kelljen puccra tenni, meg törmelékeket és 100 kiló port kilapátolni. Legalábbis feltételezem. Azt meg a tulajnak el kell fogadni, hogy rendeltetésszerű használattal is lelakódik az ingatlan (főleg ha sajnálta a pénzeket időszakos karbantartásokra), és már nem lehet annyira 1000%-osan puccra tenni, hogy újra újnak nézzen ki. Tehát nem is várhatja, hogy kifertőtlenített meg 100%-os makulátlanságú, patikalabor szintű sterilizációt hagyjatok magatok után.

(#6149) npera válasza Frawly (#6148) üzenetére


npera
újonc

Tehát nem is várhatja, hogy kifertőtlenített meg 100%-os makulátlanságú, patikalabor szintű sterilizációt hagyjatok magatok után.

A probléma az, hogy pontosan ezt várják: 100% makulátlanságot. Ahogy a képeken kinézett. Ezért olyan nehéz csak úgy privát felhasználóként sima kiskereskedelmi forgalomban elérhető tisztítószerekkel és eszközökkel elérni azt, amit egy profi brigád csinál.

És ha valami nem stimmel, akkor az új vevő neked problémázik. Míg a cég esetén ők adnak garanciát is.

(#6150) Phülöp válasza npera (#6149) üzenetére


Phülöp
addikt

"koszosan" kellett volna fényképezni

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.