Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50701) npera válasza ncc1701 (#50700) üzenetére


npera
újonc

1:29-től látod a küllőket. Ez egy régebbi Campagnolo Khamsin kerékszett. A mostani nem ilyen kiosztású.

Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, hogy van 3 küllő, aztán szünet és újra 3 küllő.

A mostani így néz ki...

(#50702) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Asszony bringát kért szülinapjára, de mivel nem fér el másik, így az enyémet lehozom a szüleimhez amíg nincs más megoldás.

megnézem a decathlonban milyenek vannak

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50703) Jahno válasza Gabibácsi (#50702) üzenetére


Jahno
őstag

Mindig mondtam, hogy néhány szaküzletben jobban jársz, vagy akár itt Csepel felé is.

Csak a webre nézz rá: speedbike.hu oszt be lehet menni, kitalálják mit akartok, sok cucc van raktáron is.

(#50704) ncc1701 válasza Jahno (#50703) üzenetére


ncc1701
veterán

Nagyon egyetértek. Bicajos szaki bótba kéne benézni.

(#50705) eattila


eattila
csendes tag

Nekunk kalandos eddig a hetvege. Tegnap par orat a szrgossegin toltottunk, mert a lanyom rosszul volt. Kapott infuziot, kupot aztan azota rendben van.
Ma meg Miskolc, asvanykiallitas. Vegig maszkaltuk a napot. A lanyom is. Elvezte nagyon, kapott sok kovet :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#50706) Gabibácsi válasza Jahno (#50703) üzenetére


Gabibácsi
tag

Speedbike tetszik, és még értelmes időben nyitva van, mert asszony ki is szeretné probálni
a nagy bótok azért jók amúgy, mert sokáig nyitva vannak
nekem ezért esik ki sokminden

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50707) Gabibácsi válasza eattila (#50705) üzenetére


Gabibácsi
tag

Mit kapott el?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50708) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Én most végeztem az astra összerakásával... hát, köszönhetően a furgonnak egy szép állapotú astrából lett egy ütött kopott, karcos sárvédővel, horpadgatott motorháztetővel. De legálább most már van rendes lámpám.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50709) npera


npera
újonc

Nem teljesen értem, hogy mit akarnak az ilyen adventure motoros emberek, amikor felraknak 17 dobozt és zsákot a motorra, aztán megborulnak a kanyarban. Minimum 2 ember kell egy ilyen masztodon felállításához, egyébként csak ott púposkodik vele.

(#50710) FőDudu válasza Gabibácsi (#50708) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekem tegnap volt autos nap.
Reggel leadtam a szerelonel az autot, szokasos eves olaj/szurocsere es meg amit talal cserelje ki, keszitse fel muszakira is. Meg is csinalt mindent ahogy kertem - kollegano apja, megbizhato szerelo.

Delutan erte mentem, mutatja a fia, hogy le is vizsgaztattak. Ugy tunik felreertettuk egymast, de nem bantam a vizsgat. (pedig se meghatalmazas se egyeb nem volt - lehet itt nem is kell ilyesmi a muszkihoz)

Igy csak a regisztraciot kellett elinteznem (itt egyben fizeted be az eves dolgokat az autora (teljesitmenyado, stb.., elkerik a biztositotol kapott kotvenyt es csak akkor csinaljak meg a papirmunkat, ha az is rendben van), az meg megvolt 3 perc alatt. Nyomtattak egy uj forgalmit, rendben van az auto ismet (marmint meres van rola, hogy fek, kezifek, lampak, katalizator rendesen mukodik).

Nem tudom mit mokolt az auton, de durvan jobban megy.... Valahogy lentebbrol huz....
Meg feszesebb a futomu, lehet kicsereltek valami kotyogo cuccot benne (kutyacsont az szokott kelleni 1-2 evente). Nem tudtam vele beszelni, csak lanyanak adtam oda a penzt is.
Mondjuk fel se nyitottam a motorhaztetot azota.... Minek nyitogatnam, ha minden rendben.

FőDudu

(#50711) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Jahno, Arduino nem akkora tragédia. Én elég sokat szoktam használni vagy programozni. Ha van kérdés szóljál, bár nem ez a munkám, csak hobby, szóval mindent nem tudok.

Bujdy, milyen verdát vettetek?

Lezli: jóhogymár a titánkarbon akármi bringa nem rohad el, de azért átlagban nem ez a jellemző. Szóval fenntartom azért azt, hogy nem mosnám le csak úgy minden használat után.... Ma voltam Bujdyék felé bringázni. Hátizsákba, víz a gyereknek, víz nekem meg a kutyáknak, itatótál, sapka, kesztyű, bringára gyerekülés + gyerek. Asszem itt volt kb 20-25kg pluszsúly, szóval, ha egy másik bringa 4kg-val könnyebb az pont nem oszt nem szoroz.

(#50712) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Gabibácsi értem amit mondasz, ha nincs annyi pénz rögtön, amiből vehetsz kecót, akkor abból kell válogatni. Viszont egy kecót fel tudsz újítani, de a szomszédokat nem tudod lecserélni, meg úgy a környezetet. Szóval tedd majd ezt is a mérlegbe, ne csak a házra koncentrálj.

Az elmúlt kb 5év építőipari hulladékaiból sztem kár venni bármit is. Ami nagyon régi, végülis lehet jó. Ha gondolod ismerek jó építészt aki jár ki házakat felmérni építész/statikus szemmel vásárlás előtt. Szoktam olvasni a sztorijait, elképesztő milyen dolgokat próbálnak elsumákolni az emberek. :W

Egyébként miért jött szóba kertesház? Vmi sorházi lakás vagy szimplán nagyobb lakás nem jó? Akár tárolóval a cuccoknak. Azért nem hittem volna, és nem panaszkodásképp mondom, de egy kertesháznál tényleg kell egy csomó kéziszerszám és munka. Hacsak nem hívsz mindenre valaki embert, aki megcsinálja valahogy helyetted.

(#50713) BobaHWSW válasza npera (#50709) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Ez mekkora f....szsag. 60tonnaval menni turazni egy motoron. :W

En tervezek menni ilyet csinalni de a kocsis kempingezesbol mar tanultam eleget, hogy tudjak hatekonyan pakolni. Europaban, ahol 50kilometerenkent van bolt es barmit tudsz venni mindenhol mi az a 60tonna dolog amit muszaj mindig cipelni. Biztos a 2 uveg paradicsomszosz hianyzott.

Ha ezek a faszik afrikat atmotorozzak fele ennyi cuccal akkor olaszorszagi szerpentinekre csak nem kell...

[ Szerkesztve ]

(#50714) eattila válasza Gabibácsi (#50707) üzenetére


eattila
csendes tag

Semmit. Nem kakilt rendesen es majdnem bedugult. Azt hittuk serv vagy vakbel...
Megkeszultunk mig nem jott ki a nagyja..

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#50715) Samott válasza BobaHWSW (#50713) üzenetére


Samott
addikt

Azt a feleannyi cuccot az a ket pickup vitte utannuk ami a stabot szallitotta? ;)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#50716) zetor2000 válasza blueboi69 (#50712) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én most megnéztem, mi is épül ide párszáz méterre.
Háttöö. Odáig eljutott a projekt, hogy kerületi dícséretet kaptak a tervek. De időpont nincs sehol, ami az elkészülésre vonatkozik. Értékesítést megkezdték egy hónapja. Műszaki leírást akárki megcsinálná, aki látott már lakást. Aszondja, Prodax szerelvényeket szerelnek. A Prodaxot vagy 8-10 éve megvette a Schneider, a régiProdax cuccokból 60% már nem rendelhető jóideje. Lámpatestekről nem esik szó, se gyengeáramról (IT/ Telefon / AV). TV-t lehet nézni viszont minden szobának szánt helységben, annak csinálnak kiállásokat.De beállást nem tudom, honnan...
Biztoságtechnikai csövezés is szerepel, de szerintem az a lakás előtti sziréna csöve lenne...
Mindenesetre találtam potenciális lakást, amibe költöznék, vannak élhető méretűek. De a drága tervezőt vagy kit meg kéne tanítani, hogy az erkélyt ne kombinálja a lakás alapterületébe, vagy legalábbis ne teljes egészében. Mert egy 60-70nm lakásnál a 15-22nm terasz azt csinálja, hogy a lakás 45-50 nm lesz, az meg olyan, mint ami most is van.
De találtam ~80nm-st, aminél csak 10 és 2 nm az erkély, az baba, ott marad 60+ nm lakás, és igen fain a tájolása. Az erkély keleti / délkeleti, a lakás többi része inkább nyugati.

És akkor most jön, hogy egyáltalán mikor kezdenek hozzá, mert a tábla ugyan kinn van, meg egy értékesítési konténer is, de ennyi. Tereprendezés, körbe OSB még nincs. És ismerve a műszaki doksit, meg a mai építő melósokat, nem sok jót látok ebbe... de ne legyen igazam.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#50717) ncc1701 válasza blueboi69 (#50711) üzenetére


ncc1701
veterán

Nem tudom, nálunk a bicajos csapatban kb az én bicajom a legótvarabb. Nem tudom, milyen az átlag, itt már mindenki fél milla feletti bicóval nyomul. :)

Amúgy ha mondjuk a lánc nem roszdaálló, akkor ha lefújod olajjal, levan a gond. Meg ilyesmi. Mosás után úgyis olajozni kell.

[ Szerkesztve ]

(#50718) npera válasza blueboi69 (#50711) üzenetére


npera
újonc

Ez a szép! Amikor az egész "anturázs" ott van. Utánfutóban 2 gyerek és hasonlók. Nálam a fék volt gyenge pont. Amikor a két gyerek már-már kinőtte az utánfutót és a meredek lejtőn fékeztem, akkor éreztem, hogy termelődik a hő rendesen. A bringa csak úgy zabálta a fékbetétet. Mondjuk nem tragédia az ára és minimális dolog cserélni.

Amikor télen mentem a lefagyott latyakon, akkor a fékezés és a kanyarodás is mókás volt. Hiába van szöges abroncs, ha a megolvadt latyakban nyomot hagynak a bringák és babakocsik, aztán újra lefagy. Esetleg esik rá újra hó, akkor nem is látod... :C

Norvég kollégámnak (a másiknak) van kábé 7 kg-os Canyon Aeroad bringája. M-es méretben, tehát még könnyebb mintha az én méretem lenne. Amikor felemelem, akkor olyan, minha repülne. Vicces. Az mondjuk valami 45k SEK volt. Akkor már legyen is szép...

Amióta az utánfutót kinőtték a gyerekek alig kell féket cseréljek :)

(#50719) npera válasza BobaHWSW (#50713) üzenetére


npera
újonc

Igen, elég bizarr. Itt két fószer túrázik egy KTM EXC 500-as enduróval és egy Honda CRF-250L lakossági enduróval. Simán elmennek akár 5-napos túrákra is, aztán látod a motoron a csomag mennyiségét. És ebben még egy drón is van.

Beszélgettem az egyikkel és úgy pakolnak, hogy van pici váltás fehérnemű és valami póló, amit tudnak viselni a hotelben vagy a városban, amikor megállnak. Picit büdösek lesznek a túra végére, de belefér szerintük.

A vicc az, hogy a Hondás csóka szerintem egy régi kollégám még a buszos időkből.

(#50720) BobaHWSW válasza Samott (#50715) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Fair enough.

Viszont egyik haverom hazamotorozott Sidneybol Budapestre egy bmw gsel es ott nem volt stab kocsi. Szoval valahogy megoldhato.

(#50721) BobaHWSW válasza npera (#50719) üzenetére


BobaHWSW
újonc

En most probalom haverom motoroa blogjat megtalalni aki lenyomott egy kozel 20ezer kilometeres tavot egy bmwn.

Ikladi Andras a neve ha a google skilljeid jobbak.

Csak megemlites:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#50722) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Ez talan a leg elfogadhatobb amit talaltam.

[link]

SZerk. Suzuki dr. De nagy mennyisegben fogadok ra, hogy vagy elotte vagy inkabb utana bmw gsre valtott. Ilyen 2evente beszelunk egyet. Szinten vfxben dolgozik es rendkivul magas poziciokban.

[ Szerkesztve ]

(#50723) JonesC válasza BobaHWSW (#50720) üzenetére


JonesC
csendes tag

Amíg tart a mastercard.

(#50724) npera válasza BobaHWSW (#50721) üzenetére


npera
újonc

Köszi! Búkmárkoltam.

Itt egy volt kollégám. Ő nekiment a volt Szovjetuniónak egyedül, az is jó móka volt. Vannak jó képek.

RON80-as "benzinkút"

Sár volt rendesen...

Ez a következő kép is érdekes. Ez egy csoport útonálló bandita. Olyanok, akik kiraknak valami útakadályt vagy szöges szőnyeget, amivel megállítják az autót. Aztán kirabolják és kivégzik az utasokat. A kolléga belefutott egy ilyen csoportba. Annyira szórakoztatta őket, hogy tök egyedül motorozik arrafelé, hogy nem ölték meg. Sőt, még tartottak neki egy kis demonstrációt is a fegyverekkel, belelőttek egy sorozatot az erdőbe. Aztán elengedték. Ez mondjuk végződhetett volna teljesen máshogy is, ott majdnem hirtelen vége lett a túrának....

(#50725) BobaHWSW válasza npera (#50724) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nem mernek ilyeneket bevallalni de olvasni jo.:D

(#50726) Gabibácsi válasza blueboi69 (#50712) üzenetére


Gabibácsi
tag

Sorházi lakás vagy nagyobb lakás az drágább mint egy falusi ház, durván

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50727) npera válasza BobaHWSW (#50725) üzenetére


npera
újonc

Én olyan kisléptékű dolgokban gondolkodom, hogy országon belül pár órás, aztán sok órás túrák. Aztán amikor már nagyon penge vagyok, akkor több napos. Először panzióban alvás, aztán sátor. Aztán amikor már teljesen kimerítettem a belföldi lehetőségeket, akkor külföld.

Van olyan opció is, hogy legurulni Németországig, aztán onnan autócúg Ausztriáig, aztán onnan Közép-Kelet-Európában TET. De ezt majd később.

(#50728) Jahno válasza npera (#50724) üzenetére


Jahno
őstag

Kolléga mikor nem sokkal előttem hagyta el a céget:

http://www.vespa360.com/?page_id=2

[link]

(#50729) Jahno válasza blueboi69 (#50711) üzenetére


Jahno
őstag

Mint láttad közben megfejtettem, elsőre a driver volt érdekes, meg ugye én nem akartam fejlesztői környezetet, csak feltölteni amit kaptam, de hamar rájöttem, hogy kell az IDE, bemásolni a librarykat, majd azt is, hogy mit kell megnyitni. És upload, "allgreen" :R

Még várom a 10k-s potikat és mehet is pákászni. Lehet mini USB-n viszem be a tápot is, hümm. A tesztek közt megtaláltam a led villogtatós mintát, azt átvariáltam, feltöltöttem, működött. Saját szoftver meg majd kiderül, netről szereztem :C

(#50730) npera válasza Jahno (#50728) üzenetére


npera
újonc

Búkmárk ez is, köszi!

(#50731) Jahno válasza Gabibácsi (#50706) üzenetére


Jahno
őstag

Igaz régebben voltam arrafelé, de írtam, hogy jó fejek, szerintem értenek is hozzá és azon kívül, hogy lehet válogatni, szerintem egy pesti kerület havi költségvetését el lehetne verni bármire is:C

De ha csak egy bicaj lesz, akkor nem ketten mentek ide-oda :-O

(#50732) Jahno válasza FőDudu (#50710) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem megint rág valami a bal kerék környékén...

(#50733) Jahno válasza npera (#50730) üzenetére


Jahno
őstag

Úgy belenézni érdemes 1-2 dologba, mert nyilván vége lett a kerülőnek. Én meg persze akkor pont szoptam a melóval, ahogy szoktam:

https://www.youtube.com/watch?v=r-QgrTd0hW4

[link]

(#50734) BobaHWSW válasza npera (#50727) üzenetére


BobaHWSW
újonc

En tegnap tettem egy ~340kilometeres kort. Wellington - Castlepoint. Hegyi szerpentinek, 15kmhs visszaforditok, oceanpart, erdok... zsenialis.

Aztan, hogy legyen autos is... haverral kimentunj Red Rockshoz. Forrester xt a turbos verzio.

(#50735) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nova, enpera. Vegre megjott a az autopalyas motoros szettem is. Rev'it ignition 3 pants es jacket es revit h2o csizma. Kell nezzek melegebb keztyut mert tegnap hegyekben 5-6fok volt es hatarozottan elkezdtem fazni.

[ Szerkesztve ]

(#50736) Jahno válasza BobaHWSW (#50734) üzenetére


Jahno
őstag

Kétkerekűt mi is folytatjuk majd. Ma kocsiba ment 300, jajj.

(#50737) BobaHWSW válasza Jahno (#50736) üzenetére


BobaHWSW
újonc

En most viszem szervizbe toyotat. Nem vettem eszre es hopp, mar 10k kilometert ment november kozepe ota.

(#50738) Jahno válasza npera (#50730) üzenetére


Jahno
őstag

Videókon meg van egy csomó kretén, akinek mellé pénze és ideje is akad, simán 100+ezer kilométeres túrák:

https://www.youtube.com/watch?v=GSb6uArECS0

Pestet a legtöbben megtalálni pár kocka erejéig, de a legjobb csávót nem találom, annak lendületes a zenéje, jó a vágása és nem "csak" motorozik, hanem ahogy láttam élt is mindenhol pár napot.

(#50739) Jahno válasza blueboi69 (#50711) üzenetére


Jahno
őstag

Mondjuk tápot lehet kérdezek, itt GND/VIN közé mond nekem 6-12 voltot. GND és a +5 közé nem lehet 5öt adni, vagy simán USBjén betolni? Elsőre úgyis az lesz, hogy berakom USB-n, mert ahhoz akkor akkum is van, meg kézenfekvőbb lehet az egész. Tápegység drágább lenne, mint az egész hóbelebanc, aztán simán elmenne 18650ről, abból nekem már kijön az 5 volt.

(#50740) -NoVa- válasza BobaHWSW (#50721) üzenetére


-NoVa-
őstag

És akkor ott van még Sanyika, aki elugrott Indiába, és még motort se pakolt az útra, csak bringát.

(#50741) Phülöp válasza -NoVa- (#50740) üzenetére


Phülöp
addikt

Vagy Cseuz tanár úr, aki bringával jár olimpiára. Idén is megy természetesen, hiszen még csak 76 éves.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#50742) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

(#50744) Gabibácsi válasza FőDudu (#50743) üzenetére


Gabibácsi
tag

Már késő

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#50745) Samott válasza FőDudu (#50743) üzenetére


Samott
addikt

Ja irtam mar az f1 topicba, ferka, torro rosso is ott van, es talan a Haas meg az Alfa is erintett. Nem hiszem hogy mar elindultak ausztraliaba.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#50746) FőDudu válasza Gabibácsi (#50744) üzenetére


FőDudu
addikt

Tuti, hogy mindenutt tobb megbetegedes van, de sajnos nem mindenkinel okoz durva tuneteket, illetve a lappangasi ido miatt mar barhova eljuthatott es lathatatlanul fetozhetett (eddig is).... Azaz a java meg most kovetkezik....

Az europai ember nem olyan, hogy esszel felmerje a helyzetet es lemondja az aktualis utazasat pl. Olaszorszagba. Sokan mentek sielni (kornyekunkrol is, meg az iskolai siszakkor is ott volt), sokan atutaztak az olasz reptereken (ahol kb. semmifele jele nem volt egy hettel ezelottig a szukseges intezkedeseknek. Illetve az olaszok is utaznak mindenfele, mint az orultek.... Ez meg nem segiti egy vilagjarvany kordaban tartasat.

Szerintem meg ez sem lesz eleg, a tobbi regioban is noni fog a betegek szama.

FőDudu

(#50747) FőDudu válasza Samott (#50745) üzenetére


FőDudu
addikt

Amikor a vilag orszagainak kb feleben mar jarvany van, akkor el kellene mar felejteni a sportot.

Nem ertem a WHO miert nem hirdeti ki a pandemiat es szuntetik be az utazasokat globalisan par hetre. Orszagoknak hatarzar, valoszinuleg majusra nyoma sem lenne a betegsegnek.
Persze nem vagyok szakerto, de a hirek szerint a kinaiaknal mar csokken a megbetegedesek szama, azaz sikerult megallitani a novekedest.

Balfaszkodnak osszevissza..... Mert jajj a vilaggazdasag meg stb...

FőDudu

(#50748) zetor2000


zetor2000
senior tag

Boldog Nőnapot!

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#50749) FőDudu válasza zetor2000 (#50748) üzenetére


FőDudu
addikt

Neked is! ;)

FőDudu

(#50750) Grillo válasza zetor2000 (#50748) üzenetére


Grillo
senior tag

Köszi, én nemzetközi Zoltán vagyok. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.