Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37161) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Akkor annyi hogy ina .p-vel

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37162) Tassadar83 válasza FőDudu (#37158) üzenetére


Tassadar83
csendes tag

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Asszertivit%C3%A1s [Asszertivan] :)

Pénteken lecseréltem a Lagunát [erre]
(4 év, 1.6-os traktor aggregát).

(#37163) Jahno válasza Grillo (#37070) üzenetére


Jahno
őstag

Szerda is lesz még, de kicsit átalakított. Hasonló nagyobbra igény lenne, ezzel nagyon el voltunk, de szerintem idén már semmi. Úgyis sok vacak összejön. Én lehet még szombaton összepkoltam volna, azon az 1 órán már nem múlik, viszont most vissza kellene menni, csak ugye mikor. És néhány cucc itt is marad, van amit csak mostanra hallottam fel. Kellene egy konzerv és projektvezetés :-) Teljesen kívülálló haver csak úgy jött és megnyerte a Stunts bajnokságot.

(#37164) blueboi69 válasza -NoVa- (#37048) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez nekem kimaradt. Sajnos van néha pár oldal, amit nem győzök visszaolvasni, pedig igyekszem.

(#37165) blueboi69 válasza ncc1701 (#37047) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én ezért is örülök a mostani melóhelynek. Alig van munka, bejárni is alig kell. Annyit vagyok a családdal, mint 3 másik apuka. Más még kínlódik, hogy bent kell ülnie 5ig, mi meg 3kor már a játszótéren vagyunk meg ilyenek. Aztán ha egyszer ennek vége, akkor fájni fog, de a gyerkőccel a kapcsolatépítést nem lehet bepótolni. Hiába kicsi még és valszeg erre nem fog emlékezni, de a kötödés, bizalom kialakuláa mélyen beleivódik. Remélem legalábbis.

(#37166) FőDudu válasza blueboi69 (#37165) üzenetére


FőDudu
addikt

Igy van. A gyerek addig ragaszkodik a szulohoz amig relative kicsi.
8 evesen a fiamnak apa kell, tizenevesen mar egyre kevesbe lesz szuksege a szuleire.

FőDudu

(#37167) blueboi69 válasza BobaHWSW (#37124) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az a tény, hogy mi férfiak kurva nehezen értjük meg az ilyen jellegű kommunikációt. Egymás közt simán megy a bazmeg csináld már ezt meg azt, és egyéb egyértelmű utasítások, ebből értünk. Hiszen annak idején amikor vadászni kellett, akkor nem volt idő olyan kommunikálásra, hogy "jajj lécci menjünk már a mamutnak jobbról" , meg különböző tippelgetések.
Az ilyen apró jelekre, hogy "mondogatta akar mennj viszza Kanadaba" ki kell tudnunk szűrni azt, hogy mi az ami csak nyavajgás amit csírájában kell elfolytani és mi az ami igazán fontos.
Ha olyan dolgot ignorálunk ami a másiknak igazán fontos és nem olyan habitusú, hogy azt kierőszakolja magának vagy veszekedéssel adja tudtunkra, akkor könnyű átsiklani ezek felett és az a vége, amit Lezli is írt, meg ahogy már sokan jártunk már az életben.
Most ez nem utólagos okoskodás ne értsd félre, csak simán lehet, hogy nem olyan egyszerű, hogy megkattannak, ahogyan azt látjuk, hanem van ezer előjele az elmúlt évekből, amiket figyelmen kívül hagyunk.

(#37168) Jahno válasza FőDudu (#37166) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán ez 30 éves kora felé ismét változik. Vagy nem.

(#37169) Jahno


Jahno
őstag

Megint jött pár új arc a céghez. Gépe nincs, jogosultsága nincs, kérdezzük a főnökeit, hogy írjanak már valamit mert így kicsit nehéz, erre telibe visszaírták, hogy ezzel nincs idejük foglalkozni, sok a dolguk "oldjuk meg". Vannak most durvább dolgok is, de nem merem leírni.

(#37170) blueboi69 válasza FőDudu (#37150) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálam úgy megy a hobby+család, hogy az eddigi hobby-val töltött idő az lecsökkent kb 20%-ra. Néha eléggé kivagyok ettől, de mivel itthonról dolgozom, ezért tudok munkaidőben hobby-ra is szánni. Persze azokra redukáltam a hobby-k számát, amik nagyrészét lehet gépnél csinálni, mint pl az okosotthon fejlesztés + némi forrasztgatás, meg építés.
Aztán van, hogy ezeket akkor csinálom, amikor már alszik mindenki, akkor még van 1-2órám mielőtt teljesen kidőlök én is.
És néha teljesen kész vagyok attól, hogy olyan dolgok amikre eddig gyerek előtt volt időm, arra most totál nincs. Autót is nem is emlékszem mikor szereltem utoljára, pedig lenne pár dolog amit meg kéne csinálni. Egész nyáron ki sem takarítottam, mert a strandolós hónapokban amúgyis nagyon gázul nézett ki már a porszívózás másnapján, úgyhogy nem vesződtem ezzel.

Szóval maradhat némi idő hobby-ra, nem kell teljesen kizárni. Pl most nemrég bejött a bringázás, úgyhogy viszem magammal a gyereket, aztán elmegyünk pl játszótérre bringával. Csak akkor asszony otthon marad. Vagy kerti munkákba is bevonom, saját kis lapátjával, gereblyével utánoz, vagy csak motorozik, csúzdázik, amíg én kint vagyok. Csakhát jellemzően hátráltat, mert ha ő is ott van, akkor minden 2x annyi idő.

Nameg van, hogy asszony a gyerekkel elutazok anyósomhoz 1-2hétre. Legutóbb is kivettem így 2 hét szabit és 100%-ban hobby-ra szánhattam az időmet.

(#37171) eattila válasza blueboi69 (#37167) üzenetére


eattila
csendes tag

Egyrészt nem kell elfojtani csírájában szerintem, mert nem a gyereked.
Másrészt én már sokszor mondtam a feleségemnek, hogy ha akar valamit, akkor konkrétan mondja, ha nem veszem a lapot. Mert másképp nem fogom megérteni. Nem csak nekem kell tudni, hogy ő hogy kommunikál, hanem neki is. Kapcsolat, 2 irányú, ketten vannak benne (jó esetben).

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37172) eattila válasza blueboi69 (#37170) üzenetére


eattila
csendes tag

Naugye :D hiába magyaráztuk az autótakarítás dolgot, de végre megtapasztaltad :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37173) blueboi69 válasza Jahno (#37169) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Írjad csak, legalább van min röhögni :))
Amúgy meg az ő főnökei, nem a te főnökeid is egyben. Innentől kezdve neked is van fontosabb dolgod annál, minthogy vadásszad, hogy ki kicsoda. Ha ezzel problémája van, akkor jelezze a te főnöködnek, aki majd beosztja a proritásokat. Írásban.

Másrészt meg, honnan tudtad, hogy van új ember? Odament hozzád gépet kérni? Meg kell neki mondani kedvesen, hogy ennek nem ez a menete, szóljon a főnökének, hogy igényeljen eszközöket.

Ezeket nem okoskodásképp írom, hanem tapasztalatból. Pár éve még nekem is ilyenekkel kellett szopnom. És hidd el, ha tartod magad a process-hez és a nagyvállalati kultúrához, akkor igazából nem köthetnek beléd. Sokszor ezért jó beosztottnak lenni mert lehet takarózni a főnökkel. Sajnálod, de nem te találtad ezt ki, hanem a főnököd, hozzá lehet menni panaszkodni.
Komolyan nem hiszem el, hogy nektek Tumorral jó évekig napi szinten az, hogy csicskáztat mindenki.

(#37174) blueboi69 válasza eattila (#37171) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, kicsit túloztam, de olyanra gondolok ami irreális kérés és inkább nyavajgás. Az olyat én le szoktam rendezni, hogy nem, mindennek van határa, ilyen baromságot nem veszünk és kész.
És igen, én is mondtam neki sokszor, hogy konkrétan mondja meg, ha látja, hogy nem veszem a lapot. De attól még nő és nem fogja 100%-ban elmondani. Aztán úgyis csak arra az 1%-ra emlékszik, amikor elbasztál valamit és nem figyeltél rá :D

(#37175) blueboi69 válasza eattila (#37172) üzenetére


blueboi69
csendes tag

De azért még kűzdök ellene! :DD

(#37176) FőDudu válasza blueboi69 (#37173) üzenetére


FőDudu
addikt

Ugy latszik meg senki nem auditalta meg rendesen a be/kilepesi processzuket.

Akkor lenne mindenre IS kiterjedo folyamat amiben ok max vegrehajtok es semmit nem kerdeznek, mert mindent elore megkapnak idoben ;)

FőDudu

(#37177) Jahno válasza blueboi69 (#37173) üzenetére


Jahno
őstag

"És hidd el, ha tartod magad a process-hez és a nagyvállalati kultúrához, akkor igazából nem köthetnek beléd."

A legalapvetőbb dolgok nem működnek. Nincs ideje erre meg arra, vagy leírja, hogy nem akarja megcsinálni. Hibajegy felvétel, új ember beléptetős kartonját kitölteni, ésatöbbi. Jahh, folyamat és prezentáció mindenre van, csak a fél garázscég alkalmatlan az egésze, nem értik, nem tudják, nem akarják. Odafentről bevasalnák, de az is max. rajtunk csapódik le. Fele vezetőség valami teljesen más rózsaszín világban él, többinek csak nagyságrendi elképzelése van a nagyvállalati dolgokról. Teljes homályzóna, hogy nem csak mi vagyunk, akad kinti üzemeltetés, hálózatfelügyelet, mi a hibajegy, mi az igénylés menete, nem kaphat akármilyen laptopot, telfont, de a kb. 3 darab kiajánlott modell is főnöki jóáhagyásssal, rendeléssel, nem pedig tegnapra megoldva, besétálva a Mediamartkba. Főnök mostanában hasonló dolgokkal úszik és nem tud mit csinálni, ezekből van most 4 darab. Egyikkel 1.5 éve nem is beszéltünk, magasan van, nem ez a dolga, amíg a mellettem lévő EUs igazgató is laptopokat telpít meg rohangál az irodák közt, addig szerintem nehéz lesz a változás.

(#37178) Jahno válasza FőDudu (#37176) üzenetére


Jahno
őstag

Dehogynem, audit ISO és mindenféle izé van. Meg szerintem összevissza papírozás. Ezt legjobban az ügyfelek felé lehetne majd megszívni.

(#37179) FőDudu válasza Jahno (#37178) üzenetére


FőDudu
addikt

Audit megtalalna, hogy nincs rendesen dokumentalva, vissza van datumozva, stb...
Bakker, penzugyi szolgaltato cegkent ez a minimalis biztonsag...

A vegen meg rajtad verik le, hogy valaki miert sikkantott... mert gepet kapott, jogot kapott, holott blablabla... Nem lesz vicces tortenet.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#37180) eattila válasza blueboi69 (#37174) üzenetére


eattila
csendes tag

Nyilván csak arra emlékszik :D Vagy én emlékszem másképp :D Szerencsére nálunk ilyen nincs. Van pénze, ha kell, megveszi. És én is így járok el.
Nyilván, az olyan eseteknél, mint most, hogy falat kéne bontani, az már erősen megkérdőjelezhető :D
Enyém asszony se szeret belegondolni, hogy hogy kéne előadni dolgokat :D De azért mindig elmondom, hogy hogy kéne. Meg hogy ha fordítva lenne, akkor már hiszti lenne, hogy nem figyelek, nem érdekel, nem szeretem, stb. Akkor azért elgondolkodik :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.