Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36802) -NoVa- válasza ncc1701 (#36790) üzenetére


-NoVa-
őstag

Otthon bedugni az autót töltőre, az 10 évvel ezelőtti árakkal kivitelezve is 80 millió ft. Ebben benne van a mostani hálószoba és fürdőszoba lebontása, helyette belépőfolyosó, garázs, és előszoba kialakítása, a tető megemelése, és a hálószoba + fürdőszoba kiépítése a felső szintre. És természetesen egy konnektor a garázsban. Majd ha a villanyPaganimat akarom otthon tölteni, reális lesz.

Most évente kb 350k-t költök benzinre, és 2 millió volt az autóm 6 évesen. 10 éves távlat alatt még 2 milliót elvitt a szervizelés, meg 1 milliót a biztosítások+adók+gumik, és ha most meghirdetném, reálisan kipucolva kb 1 millióért menne el. Ez így akkor 7.5 millió ft kiadás egy évtizedre, nagyjából 63k havonta.

Cserébe ha most csak megveszek egy fapadosabb Leaf-et 9 millióért, 10 év múlva ha 2 millióért megy el, minden biztosítás nélkül csak az áreséssel havi 58k-s költsége van, és akkor ezen felül kezdem el tölteni, meg gumi, biztosítás, szerviz, stb. Futómű szerintem jobban fogy alatta a tömege miatt, a többi viszont kevésbé kényes, ellenben a Casco-ért többet kérnek a villanyosoktól.

Szóval ha racionális kiadásokat mérünk, akkor egy szaladgálós használt benzines minden ráköltéssel masszívan nyer egy új villannyal szemben. Irracionálisan viszont a kussban gurulás egy nagyon vonzó dolog, ami már indokolhatja a luxus felárat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.