Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19401) zetor2000 válasza qnadam (#19369) üzenetére


zetor2000
senior tag

Köszöni!

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#19402) guga válasza Phülöp (#19385) üzenetére


guga
Közösségépítő

Elolvastam csak elsőre nem ez jött le, ahhoz, hogy megértsem kellettél te is :DDD
Már nem hiába születtél meg ;]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#19403) guga válasza Jahno (#19388) üzenetére


guga
Közösségépítő

Bocs, de mondj egy dolgot, amit nem tehet meg veled szemben a hatalom? :DDD
Politikai oldaltól függetlenül, bármikor, bármit. Aki nem kívánatos, elhallgattatják, ehhez hozzá kell szokni.
Gondolod majd a kínai kormány berezel a sok butafax amcsitól, hogy most a twitteren követelik az ujgurok szemléltetését, hogy életben vannak?

Minden kormány álma és terve egy igazi kínai kontroll, ahol pontrendszerb en élheted az életed és a mesterséges intelligencia dönti el, hogy mit tehetsz meg és mit nem.
Pintér papa bejelentette, hogy az országban az összes kamerarendszert egyesítik.
Szerintem hazudott :DDD :DDD a politikusok csak és kizárólag jót akarnak nekünk, még szerencse, hogy van beleszólásunk, hogy ki kormányozzon.

Hja nem :DDD :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#19404) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Apa kezdődik :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#19405) Jahno válasza guga (#19403) üzenetére


Jahno
őstag

Kínai kormány kicsit szélsőségesebb. Aztán bármi az elég érdekes dolog, nyilván azok szoktak sírni aki amúgy is ugrálnak és időnként pofán basszák, majd összevissza dumáltok, hogy mi volt 2006ban, ami kurvára uncsi, mert nem is akarod érteni, csak mantrázod a fasságot, meg mi is matrázzuk és 13 év alatt nem jutunk előbbre. Aztán meglátjuk merrefelé haladunk, de pesze amíg a kamerarendszer is a gyerek szabálytalankodását lesi, addi nyilván fájni fog a világ, ezzel nehéz mit csinálni, csak azt nem értem miért nem költöztél még ki Indiába? Vagy bárhová? Egy sporttáska és kész, légy laza, még a reptérre is kiviszlek vagy az ország határig, ha stoppal indulná neki. Légy kemény, ne csak picsogj.

(#19406) Sipi- válasza Gabibácsi (#19404) üzenetére


Sipi-
tag

Ez valami drága vagy nehezen beszerezhető, de sokáig tartó cucc lehet. Kéthetente beesik, jön a hülyeség 2-3 napig és eltűnik, jön a nyugis időszak :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#19407) Jahno válasza guga (#19400) üzenetére


Jahno
őstag

"Nokia 3310. Akkumulátor kivesz és a telefon portán leadva egy dobozban. "

Bár attól függ hova, az akkut nem kellett kivenni, volt azoknak zárt dobozuk. És ez miért baj és tudod-e, hogy miért volt rá szükség? Meg minek fájt? Ott fizették a legtöbbet vaze, csak kevés melót adtak folyamatosan. Mindegyiket csinálnám máig is. Elején egyszer beszoptad, hogy lejárt az SMSben indított parkolás és nem tudtad meghosszabbítani, aztán kész, bőven megtérült.

(#19408) -NoVa- válasza guga (#19400) üzenetére


-NoVa-
őstag

1: Titkoséknál azért kell ez, mert ott célzottan történhet bármi IS. Ahol távolról elektromágnesesen indukált árammal működő rádióadós mikrofont építenek egy ajándék szoborba, ott az, hogy egy aktív áramellátással rendelkező bigyót adjon le valaki a portán, az is kockázat.

2: Nem a telefonbeszélgetésnél volt ez az almás bug, hanem egy videokonferenciás alkalmazásban, még ha épp házon belüli sw termékről is van szó. Az ilyenek simán csak a pörgetett fejlesztési ciklus miatti hanyagság eredményei, kár túlgondolni. Lesz még szarabb is, amíg a sales pörgeti a termékfejlesztést.

3: Miért gondolod, hogy a te eszközödön kéne a lehallgatást bárhogy intézni? Miért nem jó a GSMhálózat bármelyik átmenő pontja, úgy általában a telefonszolgáltató hatósági felügyelete, és a felügyelő felügyelete, meg egy jó audit az egészre? Paranoiás egoista hülyeség, hogy bárkit is érdekelsz 24 órában, annyira, hogy ezért még a tárgyaidba is tesznek mágiát. Közben pont le vagy szarva, szinte csak a vásárlóerőd érdekel bárkit.

(#19409) eattila válasza -NoVa- (#19408) üzenetére


eattila
csendes tag

Volt egy ügyfél itt az üzletben. Bejött, hogy szar a gépe, mert megint(!!!) meghekkelték a fránya hekkerek. Most épp a numlock-ját. Elbújtunk a pult alá röhögni. Csak nehéz diszkréten vinnyogva röhögni....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19410) -NoVa- válasza eattila (#19409) üzenetére


-NoVa-
őstag

Egy amúgy értelmes szociológus befektető arc azt hitte, hogy minden tűzfal által feldobott portscan meg ping az direkt ellene induló hackertámadás.

(#19411) Jahno válasza -NoVa- (#19408) üzenetére


Jahno
őstag

"3: Miért gondolod,"

Azt sem tudja mire gondoljon, de biztos valami Nagy Terv van mögötte.

Ja, lelkivilágom amúgy is romokban... Sikeresen kifogtam egy jó fej auditort. Rendes, lényegretörő, ami a legdurvább az, hogy ért is hozzá. Ezt még emésztenem kell, nekem sem nagyon fér bele a világképembe de nem is fröcsögök gyorsan mindenféle összeesküvééselméleteket. Csak pislogok itt magamban.

(#19412) -NoVa- válasza Jahno (#19411) üzenetére


-NoVa-
őstag

Auditáltam már én is bankbiztonságot, néha megesik hogy valaki véletlenül tényleg odavaló a feladatra. Azért igyekeznek elkerülni ezt, de nagy a világ.

(#19413) Jahno válasza -NoVa- (#19412) üzenetére


Jahno
őstag

Az is igaz, hogy 1-2 képernyőképpel és pdf doksival nem lehetett átverni, simán kiderített mindent, amit el akartunk titkolni :-D

(#19414) FőDudu válasza Jahno (#19413) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk iden nem is neztek licensz nyilvantartast meg hasonlokat.
Neztek helyette milyen adatbazis user van engedelyezve, van-e neki default jelszava, ha van miert nem volt lecserelve es ha le volt akkor mikor...

FőDudu

(#19415) Jahno válasza FőDudu (#19414) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, nálunk is ki-be lépések, ki hova jogosult, mentés, szalagok szállítása, aláírás, mentésről riportok, adattárolás helye, adatbázisoknál a jelszó/hozzáférés, mennyi előzmény lehet, bonyolultság, satöbbi. Elsőre levette, hogy nincs globális beállítás, hanem ahogy esik úgy puffan opciók vannak ügyfelenként, abból meg 400+, így ez ebben a formában nem az igazi, csak ja... És persze A Nagyon Fontos Míting előtt előtt 2 perccel esett be, vissza is értem a végére, megint nem tudom miről van szó és 5 nap múlva tuti lebasznak. Ááááááá.

(#19416) Jahno válasza qnadam (#19396) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor inkább hétfőre intézzem és jössz pakolni? Az sem hátrány :-D

(#19417) qnadam válasza Jahno (#19416) üzenetére


qnadam
veterán

határozottan mittudomén. mindenesetre vasárnap megmondom, mennyi fért be, aztán meglátjuk :) szerintem veszek egy guriga bubis fóliát is.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19418) guga


guga
Közösségépítő

Legalább ellenem s ebben a témában van összetartás, ezt jó látni s örömömre szolgál, hogy legalább ennyit elértem. Azt már annál kevésbé jó látni, hogy mindenki azt hiszi, a világ semmit sem fog változni, a jólét garantált. Nyilván azért gyártanak fegyvereket, s egyre modernebbeket, hogy raktározzák :DDD

Bazdmeg :DDD

S ezt képesek vagytok elfogadni, s mellé ideológiát gyártani, hogy minden a legfaszább.
Nem lesz itt semmi baj, sem magyar államcsőd, ami egész Európát romba dönti, sem éhezés, sem nullás bankszámla, hisz dolgoztok serényen, lesz nyugdíj (persze, hogy nem lesz de ez kinek nem világos???). Sőt minden egyre faszább és faszább lesz :DDD

Mondhjatnám, hogy igen, család tervezés, de ha ebben az évben véletlenül Magyarország államcsődje lesz az okozója az egész EU összeomlásának és a USA konkurenciájának a kinyírásának, meg a szándékos migránsozásnak, huhhh. Majd valahogy feldolgozzátok és lehet mondogatni, hogy összeesküvési mellméret. Üres zsebbel, üres gyomorral, éhezők viadala.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#19419) Jahno válasza guga (#19418) üzenetére


Jahno
őstag

Nullás bankszámlára évek óta emlegeted. Nekem mondjuk jól jönne, de Téged mit zavar, ha úgyis el vagy az erdőn és hurkakóbász? Szeretnék nullás bankszámlát. Akarok. Most! Vagy ez nem ilyen egyszerű? Mikor lesz, majd ha lehullanak a levelek?

(#19420) Gabibácsi válasza Jahno (#19419) üzenetére


Gabibácsi
tag

már rég lehullottak a levelek és barlangban lakunk, marhasót nyalogatva
Niburu is megjött :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#19421) eattila válasza -NoVa- (#19410) üzenetére


eattila
csendes tag

Az se rossz :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19422) eattila válasza guga (#19418) üzenetére


eattila
csendes tag

Nélküled is van. Ne légy beképzelt.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19423) -NoVa- válasza Gabibácsi (#19420) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondjuk idénre pont államcsődöt, meg EU összeomlást bejósolni is legalább bátor. Aztán elnyomás van meg totális kontroll, miközben következmények nélkül irogathat ekkora hülyeségeket, meg mi is.

(#19424) Gabibácsi válasza eattila (#19422) üzenetére


Gabibácsi
tag

elmentek neki, már 2013-ra is világvégét jósolt... annak örülne, mert irigy a többi emberre

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#19425) Gabibácsi válasza -NoVa- (#19423) üzenetére


Gabibácsi
tag

mi írogatjuk a legnagyobb hülyeségeket IS

na jó , nem is, a politikusok még nagyobb marhaságokat írnak :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#19426) eattila válasza Gabibácsi (#19424) üzenetére


eattila
csendes tag

Majdnem írtam, hogy miért baj és hogy ki ment el :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19427) Jahno válasza -NoVa- (#19423) üzenetére


Jahno
őstag

Ebből nekem Egely a kedvencem, bár lassan kiöregszik a hülyeségeivel és nem talál ki új akármit a kor követelményeihez mérve (nem az élő netes adásra gondolok, mert az már van, hanem újabb típusú átverésekre), de mennyire mókás, mikor kb. 40 éve haknizik az országban, TV műsor, kisebb-nagyobb előadások, könyveket ad ki és terjeszt, de mindig elmagyarázza, hogy MENNYIRE ellehetetleníti a hatalom, elnyomja, nem engedik szóhoz jutni és jajjj, jajjjj. És ott áll 50 ember előtt a hatalomtól bérelt teremben, a hatalom felületein reklámozott cuccaival :-D Azért ha ennyire vacak lenne a helyzet, akkor lehet a nevét sem tudnánk, esetleg hirtelen "külföldi tanulmányútra utazik" vagy hasonló verzió lenne. Egy ideje nem követem mennyire megy a bolt, de gondolom a vízzel hajtott autós könyvét is viszik....

(#19428) qnadam


qnadam
veterán

plex szerver + tvheadend alá mit érdemes tenni? raspi 3, orange pi, banana pi, egészen más?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19429) FőDudu válasza qnadam (#19428) üzenetére


FőDudu
addikt

DC5800 tuti elbirja.
Bar az agyura verebbel vagy hasonlo... :)

Plex eseten az a kerdes kell-e realtime recode?
Ha igen, akkor valami videokartyas tema a legfaszabb, azok akar tobbet is ropteben.
Procival ugyanazt megcsinalni kb lehetetlen.

https://support.plex.tv/articles/115002178853-using-hardware-accelerated-streaming/

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#19430) Vodike válasza qnadam (#19428) üzenetére


Vodike
tag

Nekem ment rpi3+ alatt, nem volt vele gond, ha nem kellett transcode-olnia. Néha viszont kell, akkor meg sikított asszony, hogy miért ír ki hibaüzenetet a Plex amikor filmet szeretne nézni.

Megoldás1: normális player, pl.: Samsung TV-n szopó a Plex, oda vettem egy s905x playert, amire OpenPHT-t tettem és kiváló. LG TV-re ott az XPlay.

Megoldás2: erős vas a plex server alatt.

Megoldás3: fasza playert használsz ami nem transcode-oltat. (s905x - PKC vagy OpenPHT, rpi3 - RasPlex, AppleTV)

[ Szerkesztve ]

exTiga

(#19431) ncc1701 válasza -NoVa- (#19423) üzenetére


ncc1701
veterán

Asszony lánya tavaly még egy állami cégnél dolgozott, ott nekik már tavaly leszóltak, h a 2019-es büdzsét úgy tervezzék, h év második felében már válság lesz.

(#19432) qnadam válasza Vodike (#19430) üzenetére


qnadam
veterán

FőDudu: valami csendes, kisfogyasztású lenne jó :)

köszi! átkódolni nem szeretném. két tévére menne, az egyik okos lg, a másik buta :) az kapna úgyis valami lejátszót.
van még itt szabadon egy z3735f minipc, azon gondolkodom, hogy lejátszó legyen-e belőle vagy szerver. utóbbi ellen szól a gyenge wifi és csak usb2, utóbbi ellen szól a gyenge wifi, és csak két usb2, amiből helyből egyet elvenne a lan...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19433) zetor2000 válasza qnadam (#19432) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nekem egy Qnap Nas tud ilyesmit, de ehhez a házi média b*száshoz hülye vagyok. De van rá plex server meg valami ilyenek. Ebben egy atom valami van, 2 mag 4 szál, de nem egy erőmű. Mondjuk a Pi-ktől szvsz táposabb. Mellé torrentezi a filmet :) Abban már félig-meddig kiokosítottam magam. Qnap alter áruházban van Qbittorrent, az olyan, mint a PCs Windowsos verzió, kivéve, hogy van egy login ablak pluszban (távoli) eléréskor, meg ha klikkelek kettőt a fileon, akkor nem történik semmi.
Ez a vas cserébe jóval drágább, mint egy rPi akármi.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#19434) Jahno válasza qnadam (#19428) üzenetére


Jahno
őstag

Most mi valami Asussal kísérletezünk. Tumort is agyilag leépítették aztán extra kreatívkodik. Már mindenre is retrójátékot hegesztett, csak kellene pár tesztelő. De a Punisher már megy rendes felbontással 16:9es vason, meg a Killer Instict a nagyobb erejű vasakon.

(#19435) Jahno válasza ncc1701 (#19431) üzenetére


Jahno
őstag

Profilt kell váltani. Mondjuk kőműves, burkoló, ésatöbbi.

(#19436) qnadam válasza zetor2000 (#19433) üzenetére


qnadam
veterán

torrent nem kell, anyósék nem torrenteznek :) a cél kb annyi, hogy felftp-zzük a filmeket, ők meg majd a színes-szagos felületen jól megnézik.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19437) qnadam válasza Jahno (#19434) üzenetére


qnadam
veterán

van egy kis gigabyte is, de az lehet már túlzás lenne a feladatra, azt inkább talán eladnám.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19438) -NoVa- válasza ncc1701 (#19431) üzenetére


-NoVa-
őstag

Más a válság/kerettúllépés, és más az államcsőd. Utóbbi esetben már rég itt nyüzsögne egy halom pénzügyi/banki felügyeleti szerv.

(#19439) zetor2000 válasza qnadam (#19436) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez a jószág azt is tudja (FTP), sok más hálózati szolgáltatás mellett.
Egy kisebb Synology / Qnap mindenkinek elkellhet :) 1-2 lemezesek is léteznek.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#19440) eattila válasza ncc1701 (#19431) üzenetére


eattila
csendes tag

Egyes helyeken mar elso feleben is....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19441) Jahno válasza qnadam (#19437) üzenetére


Jahno
őstag

Ebbe mindig szerelmes voltam.

(#19442) qnadam válasza zetor2000 (#19439) üzenetére


qnadam
veterán

teljesen felesleges, ahhoz meg drága :) valószínűleg az egészet elbírná a router is, csak szeretném, ha nem egy eszköz lenne minden.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19443) qnadam válasza Jahno (#19441) üzenetére


qnadam
veterán

pedig valójában semmi extra, ez a celeron 3150 még asztalinak is ippeghogy alkalmas csak.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#19444) Jahno válasza qnadam (#19442) üzenetére


Jahno
őstag

Próbálj már ki egy wd-t :-) Bár kintről FTPzni elég szívás rá, de megfejthető.

(#19445) FőDudu válasza Jahno (#19444) üzenetére


FőDudu
addikt

Minek FTP?
Meken pl. meghajtokent latom tavolrol is...

FőDudu

(#19446) Jahno válasza FőDudu (#19445) üzenetére


Jahno
őstag

Ha van előtte VPN. Odahaza ez sem jellemző, bár qnadam jailos BSD-t "szokott" faragni, belőle bármit kinézek.

(#19447) guga


guga
Közösségépítő

Nem kívánok bemásolni semmit, és nem is támogatom egyik oldalt sem, de azért valljuk be és őszintén, hogy kontroll nélkül bármit megtehetnek. Lölö bácsi, ha bekaszál 2.5 milliárdot vagy 125 milliárdot, senkit sem érdekel :DDD ezek tények és számjegyek. Egy magatehetetlen, de legalább magasan képzett és okoskodó választókkal szemben teszik ezt, akiknek nagy a pofájuk, de pontosan tudják, hogy a történet ennyi :DDD

Hja, nem esetleg családostul kivándorol, hogy ki tudja fizetni a kibaszott hiteleit ;]
Na ennyit szerettem volna, gondolom majd jön az, hogy alulképzett vagyok, angolul sem tudok, hogy mindezt objektíven felfogjam. Persze, de nem is én baszom az anyámat valami szopós cégnél vagy külföldön :DDD

De általában külföldön dolgozom, a munkát viszont masszívan kerülöm, mert egyszer élünk s az életz kibaszott rövid, ha valaki még nem jött rá, nem arra találták ki, hogy valami BLUZI-nak dolgozzál.
Mindjárt vége, bármelyik pillanatban.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#19448) eattila válasza FőDudu (#19445) üzenetére


eattila
csendes tag

Mert qnadam messzirol masolna fel filmet szuloknek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19449) eattila válasza guga (#19447) üzenetére


eattila
csendes tag

Szerintem innen senki sem letesit szexualis kapcsolatot az anyukajaval sem cegnel, sem kulfoldon.
Neked igy jo, masnak meg mashogy. Te is latsz egy alternativ valosagot, meg mas is.
Legalabb nemi tisztelet elvarhato lenne az audienciad fele. Szerintem.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#19450) npera


npera
újonc

Tüsszögős HDi....

Adott egy Peugeot 206 1.4 HDI, amibe szeretnék intercoolert, légszűrőt és lefujó szelepet.

Inkább egy régebbi V8 kell bele, aztán feltölteni. Akkor lesz lefújás is, meg menni is fog.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.