Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13801) Grillo válasza npera (#13800) üzenetére


Grillo
senior tag

Lehet ezt vámolták meg neked...

(#13802) npera


npera
újonc

Georg Spöttle
10 hrs ·

Jó reggelt :)

Na beleástam magam a túlóratörvénybe, mégpedig európai szinten. Az új jogszabály szinte tükörfordítása a német, az osztrák, a francia törvényeknek.
A túlórához mindenképpen kell a munkavállaló hozzájárulása, ezt írásban is rögzíteni kell. Egy héten maximálisan 8 óra túlórát lehet vállalni. Ez azt jelenti, hogy 52 hétben 416 (ez a német törvény, nálunk ez 400). A munkavállaló kérheti a túlóra kifizetését vagy szabadnapban való kompenzálását. A túlórát a munkaadó köteles (ha a munkavállaló a kifizetését kéri) a következő havi bérrel rendezni.
Ha a munkavállaló 3 évig nem nyilatkozik, hogy miként kéri ezt, akkor a túlórák elévülnek. Tehát arról sincs szó, hogy a túlórákat majd három év után fizetik ki.
Persze pár, a kontextusból kiragadott szóval, már fel lehet bőszíteni embereket, akik nem veszik azt a pár perc fáradtságot sem, hogy utánaolvassanak.

Most akkor ezért megy az operett? Csak mint amatőr kérdezem....

(#13803) BobaHWSW válasza npera (#13800) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Egyelore nemtudom, de ez a tippem.

Lekuldom a masodik kavem, kikulok par emailt amiben fontoskodok es utana felturom az ingujjam (bizony, ingben vagyok) es nekiallok a telefonalgatasnak.

(#13804) FőDudu válasza npera (#13800) üzenetére


FőDudu
addikt

Majd 9 honap mulva megkapja a cimzett ahogy a kollega a farmereket az USA-bol.

FőDudu

(#13805) Grillo válasza npera (#13802) üzenetére


Grillo
senior tag

Én sem olvastam utána, de tegnap reggel a Millásreggeliben volt valami szakértő, ő inkább azt emelte ki, hogy több dolog kikerül a kollektív szerződés hatálya alól, és így a dolgozó érdekérvényesítő képességére van bízva, hogy mibe tudja belekényszeríteni a munkáltató, a szakszervezet stb. már nincs ezekbe bevonva.

(#13806) zetor2000 válasza npera (#13802) üzenetére


zetor2000
senior tag

Van egy ilyen értelmezése a jelenleginek:
"A túlórát nem lehet előre tervezni, az teljes mértékben jogellenes, tehát így nem szervezheti a munkát a munkáltató, hogy így fedje le a megszaporodott munkaigényt. A túlmunka ugyanis csak olyan esetekben rendelhető el, amikor a munkáltató nem látta előre, hogy meg fog növekedni a munkavégzési szükséglet, mert hirtelen kapott a vállalkozás egy nagyobb megrendelést, és azt határidőre teljesíteni kell, így hát, muszáj, hogy a dolgozók tovább bent maradjanak. Egyszóval csak különösen indokolt eset lehet a miértje egy túlóráztatásnak és ami még fontos, hogy nem jelenthet aránytalan terhet a munkavállaló családi és egyéb körülményeire.

Túlórák nem rendelhetők el nőknél, ha a terhességet nála megállapították, egészen addig, míg a gyerek az egy éves korát be nem töltötte. De ugyanígy azoknak sem, akik egészségügyi kockázat között dolgoznak, valamint a fiatal munkavállalóknak sem. Védelmet élvez még a gyerekét egyedül nevelő munkavállaló is a túlóra alól.

A túlóráért bérpótlék jár. Ha a heti szabadnapunkon (pihenőnap) kell túlórázni, akkor 100 százalékos a bérpótlék, ha viszont helyette másik szabadnapot ad a főnök, akkor csak 50 százalék. "

forrás

Ez azt jelenti, hogy annyira el kellene vetni a kalapács nyelét a munkkadói oldalon, hogy az csak na, szerintem. Merthogy minden hétre jusson egy plusz nap, az nem okés, ott munkaszervezési bajok vannak. A másik, hogy a "fiatal munkavállalók" vállalnának túlórát, mert fiatalok, és kell a pénz, de nekik meg nem lehet.
Ez mellett meg volt a zindexen egy sutka, kerestem, de nem találtam (biztos valami külső blogból volt), hogy Pirike melózik, mint az állat, mert ha dolgozik, van eredménye, ami után jutalék van, ha nincs meló (vagy nem annyi, amennyit tudna végezni) akkor meg van minimálbér. Melózik 3 évet, majd azt mondja a főnök, hogy akkor menj félév szabadságra. Minimálbérért. Mert akkor nincs jutalék, prémium, osztalék ésatöbbi extra. Kafetéria (ha van) se feltétlen, mert aki hosszú ideig szabadságon van, annak nem biztos, hogy jár, vagy ha jár is, hát nem biztos, hogy teljesértékű. Ilyenekből van sok.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#13807) Grillo válasza zetor2000 (#13806) üzenetére


Grillo
senior tag

Jó, de ha a fiatal dolgozni akar, akkor az fog akkor is, ha nem fizetik, mert be akarja magát dolgozni, vagy még van lendülete, mert azt hiszi, hogy számít.
Egyik közgázos kiscsaj dolgozott talán az ACNielsennél, vagy hol. Kiszámolta, hogy ha leosztja a munkaidejét a fizetésével, akkor szarabb az órabére, mintha a McDonaldsban nyomná. Igaz, kibírt ott 3 évet, aztán mehetett bárhova a szakmában, mert már az jó ajánlás volt, hogy ennyi ideig ott bírt lenni.
Nekem már az újdonság volt, hogy idén többször volt túlóra elrendelve, amikor sok volt a meló, a közszférában nem ehhez szoktam. :DDD Meg még év végi prémium is volt, tiszta utópia.

(#13808) Samott válasza npera (#13802) üzenetére


Samott
addikt

Hogy is fogalmazzak finoman: Itt kifejtik az iagazsag minden szeletet

(ovatosan az ilyen koklerekkel)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#13809) FőDudu válasza Grillo (#13807) üzenetére


FőDudu
addikt

Biztos? Nalunk ma mondta kerek perec egy igeretes emberke, hogy eszeben sincs 8 oranal tobbet melozni, nem erdekli a felajanlott tobbszoros fizetes meg a kotetlen munkaido.
Pedig csak szokados ho vegi zaras meg hasonlok miatt lett volna tuloraja vagy hetvegi melo.
Ugyanis havi zaras az masodikaig. Akkor is ha hetvege, akkor is ha ujev utani masodika.

De nem erdekli.

Ninetofive heti ot napban. Egy perccel sem tobb.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#13810) zetor2000 válasza Grillo (#13807) üzenetére


zetor2000
senior tag

A "fiatal munkavállaló", ahogy olvastam, a 18. életévét be nem töltött személy jelenti.

Esetedben ez a korrekt hozzáállás a munkaadó részéről, ahogy olvastam. Előre elrendleve, papírozva, kifizetve.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#13811) BobaHWSW válasza Grillo (#13807) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Bevallom, en is ezt csinaltam. Meg korulottem mindenki a szakmaban.

Es az a fo motto, hogy adj le tobb melot mint amennyit kernek es jobbat es akkor hozzad jonnek legkozelebb is.

Es nem erzem, hogy hol van a hatar amikor hatralehet dolni. Egyelore nem ertem el. Megirom, ha igen.

Most mar nem dolgozok sok ingyen tulorat de meg mindig sokkal tobbet igyekszem leadni mint amennyit kernek es a leheto legjobb munkat leadni amit tudok csinalni.

(#13812) Samott


Samott
addikt

Amugy ez a tulora dolog tok egyszeru lenne, ha nem akarnanak sumakolnii: hetente maximum 8 ora, torvenyileg 50% pluszpenz erre az idore, es legkesobb a kovetkezo honapban el kell szamolni, ki kell fizetni. Ehelyett lett ez a sunyi konstrukcio.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#13813) zetor2000


zetor2000
senior tag

Némi magyarázat, pár dolgot helyre tehet sokunkban.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#13814) Gabibácsi válasza npera (#13802) üzenetére


Gabibácsi
tag

Igen.
Bizonyos csoportok pedig ezt felhasználva akarnak politikai előnyt kapni. Szipus mikropártok, ilyenek.
Meg a szemkilövető, aki most a demokráciáért tüntet.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#13815) hobizoli válasza Samott (#13812) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerintem felreerted
nalunk 3 honap a munkaidokeret jelenleg (MIK)
a beosztasunkbol fakadoan minden honapban van un MIK orank, mert a normal H-P 8oras munakidohoz kepest szamolva nekunk mindig tobb jon ki 12 oraban
ez megy egy MIK oraszamlaloba
(ezen felul szamoljak a tulorat)
ezt MIK orat le lehet csuszni is, de megmaradt MIK orakat a munkaidokeret vegen kifizetik
nyilvan szeretnek ha lecsusznank, de igy sincs eleg ember, ugyhogy mostanaban erre nem nagyon volt lehetoseg sem
a tulora az a kovetkezo havi fizeteskor automatikusan kifizetodik, az nem gorgetodik honaprol-honapra
ezt mondja a fidesz is, de ez atbaszas

mert itt igazabol nem is a tulorarol van szo a tv-ben, hanem a MIK orakrol

mert ha pl nyari szezon van, akkor siman berendelhetne a munkaltato a gurizni H-V 12 oraban is, mondjuk azt 2-3 hetig megneznem ki tolja vegig, elore ledolgozva a munkanapokat a 3 eves MIK kereten belul, hogy aztan majd off-szezon lecsussza a jomunkasember
csak ha off szezonban is van eleg melo, akkor nem fog lefogyni a MIK ora, meg ha a MIK idokeret vege elott veletlenul csodbe megy a ceg papiron egy kreativabb konyvelo segitsegevel, akkor a melos futhat a penze utan
es akkor igazabol ~3 evig hitelbe dolgozott latastol-vakulasig, amig a munkaltato forgatta azt a penzt, ami neki jarna, azt addig befektethette meg stb...
mondjuk ezt egy multi nem fogja megcsinalni, de egy helyi kiskiraly minimalberre bejelentos +zsebbe fizetos vallalkozo az siman

több drón kell ;P

(#13816) hobizoli válasza Gabibácsi (#13814) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szeriontem o anno nem utasitotta direktben a rendort, hogy barkinek lojje ki a szemet
ellenteben a jelenlegi BM-l, akik a rendoroket utasitja fentrol, hogy a hivatalos szemely elleni eroszakos fellepesre ne reagaljanak semmit az ettol a tevekenysegtol mindossze 15-20m-re allo rendorok

több drón kell ;P

(#13817) Grillo válasza BobaHWSW (#13811) üzenetére


Grillo
senior tag

Jaja, nálam is ez volt, egyetem előtt/alatt bedolgoztam magam, még nem is végeztem, de már tudtam, hogy lesz állásom, ha akarom. Aztán mire le lehetett volna nyugodni, arra jött a jogszabályi váltás, új központi feladatellátás, költözés pestiába terhes asszonnyal. És kezdeni ha nem is előröl, de újabb sorba beállni.
Aztán azóta még párszor, de mondjuk az újraindulási szint mindig magasabb volt.
De megnyugtató, hogy az elmúlt 1-2 évben is került hozzám olyan pályakezdő, vagy még egyetemista, aki ugyan ezt csinálja. És kérni sem kell, ráadásul látszik rajta, hogy szereti, amit csinál. És ez hajt engem is.

(#13818) Jahno válasza BobaHWSW (#13803) üzenetére


Jahno
őstag

Helyi posta azt foogja mondani, hogy innen már nem lehet visszafordítani, pedig de.

(#13819) Jahno válasza zetor2000 (#13797) üzenetére


Jahno
őstag

"az automata válaszban az van, hogy 6-8 hét a nemzetközi keresés ideje"

Aku... Mikor legtöbbzsör azt is látni, ha egy nagyobb postán fél méterrel odébb rakják?

Engem a kínai szívat, van ragszám de sehol nem találják, Ebayen meg annyit mond, hogy ragszám van ésúton van, de csak egy lépés látszik... Reklamáltam, tuti kamu lesz, de a 4-5hónapos késős cuccokra is azt írják, hogy jajj szőr, mégpár nap türelem, biztos a posta, biztos a vám...

(#13820) Samott válasza Gabibácsi (#13814) üzenetére


Samott
addikt

Na, mar a Jobbik is szipus mikropart? Ok is ott vannak, a politikusaik a szinpadon, a hiveik a tomegben (minden tuntetes tele van jobbikos zaszlokkal), meg ugy altalaban a fideszen kivul mindenki. Az a majom gyurcsany is csak tavolrol szologat oda, nem nagyon rontja ott a levegot, erzi hogy csak artana.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#13821) Samott válasza hobizoli (#13815) üzenetére


Samott
addikt

A multi is meglepheti, ha kozbeiktat egy eldobhato munkaero kolcsonzot.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#13822) zetor2000 válasza Jahno (#13819) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egész pontosan ez a szöveg, amit küldenek:
"An international search generally takes between two and three weeks. In exceptional cases, the search can take up to 8 weeks."
Szóval nem annyi, amennyit elsőre írtam, de 4 héttől bentebb vagyok, és eddig semmi válasz. Január ~15 én jár le a 8 hét.

A legutolsó rendelésem olyan volt, hogy "EU Expressz". Gondoltam, van itt valahol depó, onnan kiküldik, de nem. Ez lett volna 10-15 munkanap. Inkább feladta Kínában, hogy ideérjen a britekhez, ahonnan azonnal kaptam csomagszámot, meg sms-t, hogy jön, de ide csak akkor ért, amikor a britek továbbküldték ide. Így lett az EU Expressz 16 munkanapjából egy hónap. :) Közben 3 hétig én is azt láttam, hogy úton a csomag, majd lesz valami. Aztán 3 hét után felgyorsultak az események, beindult a nyomkövetés, jött másik SMS, hogy pontosan mikor jön, kód, hogy áttegyem a címet / időpontot, a honlapon a faszi neve is ott volt. A vége korrekt volt eléggé.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#13823) zetor2000


zetor2000
senior tag

Csomagtolvajos tréfa

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#13824) FőDudu


FőDudu
addikt

Napi makka:

FőDudu

(#13825) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nagyobb mint a tacsko:D

(#13826) Jahno válasza BobaHWSW (#13796) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem még egy hozzászólás sincs.

(#13827) eattila


eattila
csendes tag

npera, az koncepció nálad, hogy az összes kéeden olyan képet vágsz, mint egy riadt vérnyúl? :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#13828) Bujdy81 válasza Samott (#13812) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Vagy ha azt mondjuk, hogy van, aki inkább lecsúsztatná, akkor lehetne benne egy olyan csavar, hogy minden hónapban rendelkezni kell, hogy kifizessék-e, vagy lecsúszod. Amelyik hónapban nem adtad le a rendelkezést, akkor az utolsó rendelkezés él.

Azaz egyszer leadsz Te egy rendelkezést, hogy fizessék ki, és utána az van, amit Te írtál, én pedig leadom, hogy majd lecsúszom és akkor nyáron 1,5 hónapot szabin vagyok...

Persze ez jelentősen több bérköltséget jelent ám a munkáltatónak, azért nem akarják... :(

(#13829) Bujdy81 válasza hobizoli (#13815) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Szerintem jól értjük (Samott és én is).
Az lenne a lényeg, hogy heti 48 órát dolgoztathatnak téged, akár egy évig is. Aztán a felgyűlt MIK-es óráidat vedd ki nyaralni októberben, mert éppen akkor áll a cég (jó, neked pont nem akkor, mert mikor áll a cég, Ti akkor dolgoztok legnagyobb lendülettel), de érted? Permanens túlóra és ha nem kell éppen a kapacitás, akkor meg a dolgozót kényszerszabira lehet küldeni ingyen...

(#13830) hobizoli válasza Samott (#13821) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ja, de szerintem ilyenhez nem igazan fogja a nevet adni, mert negativan tuntetne fel a ceget, azt meg a reszvenyesek nem szeretik
adozasra is kinosan ugyelnek
tesomeknal anno penzugyi osztaly vezetojet rugtak ki azonnali hatallyal, mert TB befizetesben elmaradasuk volt... az egyik dolgoznak szolt a haziorvos, hogy nem latja a gepben a TB biztositasat, onnan indul az egesz

reggel bejott cigi, kv, trécselés, fel ora mulva mar a bizt.or kisergette
utana a penzugyi osztaly kapott pentekig ultimatumot, hogy potoljak az osszes elmaradt kifizetest az osszes beszallito es akarmi fele, kulonben repul mindenki
akkor azok este nyolc-kilenc elott nem igazan mentek haza

nalunk kikukaztak az egyik munkaerokolcsonzot, mert nem fizetett idoben a dolgozoknak
es ott nem 3 ev elmaradas volt, csak 2-3 het sorozatosan, meg fizetesi eloleget kaptak, a tobbit meg majd kesobb, aztan ezert b.sztak jonni, es veszelyeztette a gyartast
pedig az elszamolt orak utan a kifizetes nekik ho 4.-5.-n megtortenik
es gondolhatod, ha segedmuki 200k felett tud keresni nettoban, akkor mennyit fizethet ki utanuk a ceg, es abbol mennyit tudnak lefölözni napi 20-25 emberke utan, ha normalisan is ki van fizetve mindenki

több drón kell ;P

(#13831) hobizoli válasza Bujdy81 (#13829) üzenetére


hobizoli
nagyúr

heti 48ora igyis megvan
laborban 4/2-ben jarnak mar ugy 3 eve, hetente 60(!) orat dolgoznak alapbol, mert nincs eleg emberke kiadni a normal letszamot
azaz ha pl hetfon kezdodik a ciklusa, akkor azon a heten 5x dolgozik 12 orat, H-K-Sze-CS-V, es P-Szo pihenos
kovetkezo heten meg (V-)H-K-Sze-Szo-V, es Cs-P pihenos

aztan ha vki B lesz a masik csoportban, akkor a ketto pihibol is bent van az egyik napon
alapbol 240-264orajuk van havonta
168-176 ora max elvileg H-P 8 oraban, azaz havi 80-100 MIK orajuk van
es ez nem tulora

a tulora az az elore nem lathato esemeny miatti elrendelt ora, ami 3 napon belul derul ki, pl betegácsi miatt, az, ami a pihenonapjara esik, amikor egy heten 6 napon van bent a fenti peldaban a P-re vagy Szo-ra eso munkanap

nalunk nehez ezt megoldani, hogy elmesz belole lecsuszva nyaralasra, mert a laborosoknak annyi MIK orajuk jon ossze egy evben, hogy kb 4 honapig nem kene jonniuk fejenkent, 3 evente meg osszejonne egy ev is mindenkinek
es addig ki lenne bent akkor, amikor most sincsenek elegen?

nyar a foszezon, de azert most sem csak 3-4 napig megy az uzem, itt nem csak itthonra gyartunk
megy innen meg cucc Írországba is, meg Ciprusra és Máltára is, és a baltikumba is

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#13832) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Touchbar review nem túl hosszú együtt töltött idő után:

Kurvajó. Már hiányzik mindenről, amin nincs. Spotify-t kirakom rá, és világbéke, meg persze a sarkában az ujjlenyomatolvasó.
A körítés meg csak a szokásos, elképesztő gyors, néma, és minőségi. Tökéletes touchpad, a billlentyűzetét meg konkrétan nekem tervezték, más opciósan fintoroghat rá.

(#13833) Jahno válasza -NoVa- (#13832) üzenetére


Jahno
őstag

Én továbbra is a kurzorgombokat használnám a legtöbbet, page up/down, ins/del, F5-6-7-8 és társai. Meg éppen a málnához keresek egy értelmes házat, de kb. ugyanzt a 3-4 félét variálják mindenhol és megint olyan egyedi igényeim vannak ami ezek szerint másnak nem jutott eszébe. Főleg ha kicsit nagyobb ház lenne és abban belül a táp/hdmi kábelt lehetne jobban rögzyteni, tehermentesítve a málna csatlakozóit. Az már hab a tortán.

(#13834) -NoVa- válasza Jahno (#13833) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jahátkérem aki csatlakozózik, az szívni is fog vele sokat. Vagy 10 centis "hosszabbítók" + rengeteg hotglue. Még jó, hogy van rajta DSI szalagcsatlakozó meg BT modul, részemről ez a kábelezése:

(#13835) Phülöp válasza -NoVa- (#13832) üzenetére


Phülöp
addikt

Thinkpad billentyűzet review 4 év együttélés után:

Utálom, kényelmetlen fosch, a mai napig nem tudtam megszokni.

Mobilos virtuális billentyűzet review 2 év használat után:

Utálom, kényelmetlen fosch, a mai napig nem tudtam megszokni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#13836) qnadam válasza Phülöp (#13835) üzenetére


qnadam
veterán

thinkpad billentyűzet review sok thinkpad, egy dell xps és két desktop ultranav (gyakorlatilag egy thinkpad billzet asztali kivitelben) után: még az igazi thinkpadeké a legjobb.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#13837) npera válasza eattila (#13827) üzenetére


npera
újonc

Rólam képtelenség jó képet csinálni. Főleg, ha tudok róla hogy kép készül éppen.

(#13838) Samott válasza npera (#13837) üzenetére


Samott
addikt

Chandler?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#13839) Jahno válasza Phülöp (#13835) üzenetére


Jahno
őstag

Régi Thinkpad a világ legjobb cucca, utána jönnek a sok éves Latitude modelllek (63xx és társai), aztán nagy szünet. Kibaszot HPkon kicsi a kurzorgomb, ahogy az újabb Delleken is, de ott maga a ház is annyira tré, hogy hullámzik, miközben gépelek. De hát júzernek könnyű, olcsó vacak kell, hát megkaptuk. iPhone szoftveresét abszolút nem tudom használni, nekem nekem való.

(#13840) Jahno válasza qnadam (#13836) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem tudom hány gépet látok, mert ezen a héten volt vagy 10+ különböző a kezemben.

(#13841) Jahno válasza -NoVa- (#13834) üzenetére


Jahno
őstag

Ez a doboz itt lóg akedvencek közt. Valamint a benne lévő BT modult szívesen becseréltem volna egy más konstrukciós tápra, esetleg sorkapcsos bekötésre, Neked meg jó bele az USB-s basz occsóért. Vagy netán értelmes wifis csatlakozás, akár egy házban körbetekerhetős kis antennával vagy kivezetéssel. Majdnem mindenkinek más kell, a BT/nem BT arányokra azért kíváncsi lennék mert én többnyire célcuccokat telepítek és most éppen azon nyígok, hogy milyen jó lenne ha csatlakozó lehúz, házzal együtt egyszerűen ki lehetne pattinani és kész, bedobom a táskába, megreszelm, visszaküldöm júzernek, bepattintja, megy. Vagy mekkora májerség lenne, ha a 2es verzióban felélesztett OS-t mindenestől át lehetne pattintani egy 3asba. És nem igaz, hogy ilyen ház kivétel ide-oda rakás másnak nem jutott eszébe, mikor egy szűkebb helyen le sem lehet venni értelmesen a tetejét, nem tudod rögzíteni, csak marad a gányolás és akármilyen óvatosan szeded szét, a 3. után már a hozzá adott csavar is elnyeste a műanyag menetet és már azért rendelek utána most, hogy ha valahova júniusban kell, akkor addig ideérjen Ebayről. Áááányafff. Egy 3ezer pénzes aluházat lehet találtunk, aztán majd kiderül.

(#13842) eattila válasza npera (#13837) üzenetére


eattila
csendes tag

Direk széttrollkodod mi? :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#13843) Phülöp válasza qnadam (#13836) üzenetére


Phülöp
addikt

oszt mégis sehol nincs egy normális, különálló billentyűzethez képest az alsó polcról

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#13844) FőDudu válasza Jahno (#13841) üzenetére


FőDudu
addikt

TV rendszer csere elso cuccai a digital signage playerek. Raspberrypi alapu cuccok.

HDMI portba dugva, cloud-ban osszerakott tartalmat jatszanak le. Vezetekes vagy vezetek nelkuli halozathoz kapcsolodnak.

Weboldalon osszedobja a marketinges az aktualis kep/video/flash/pdf/powerpointot egy timeline-ba, azokat elnevezve siman plyalistet csinal default/napi/heti/havi nezteben (ugyanez a prioritas is, ha nincs havi/heti/napi akkor a default megy). Pi letolti a dolgokat a cloud-bol es jatssza.

Egyszeru, es nagyon kenyelmes a hasznalata. Display meg lehet akarmi - tevetol a totemen at a led kijelzofalig.

FőDudu

(#13845) FőDudu


FőDudu
addikt

(#13846) FőDudu válasza FőDudu (#13845) üzenetére


FőDudu
addikt

Arra azonban kivancsi lennek milyen modszerrel terningeztek.
Az enyemek mindent felfalnak - mondhatsz nekik barmit :)
A kezed sem marad meg - foleg a vak tacsko harap vaktaban :)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#13847) FőDudu válasza FőDudu (#13845) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk ha kimondom az Orban vagy Gyurcsany szot a kutyak raugranak a macskara.
Lehet a macska az ugyeletes mumus :)

Ma voltunk az olaszoknal vasarolni. Tele van minden Benei ostyakkal.
Talcas meg zacskos verzioban is - az 'isler'-tol a narancsos pralineig mindenfele van.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#13848) npera válasza eattila (#13842) üzenetére


npera
újonc

Hát, lehet megtörtént már párszor.... :B

(#13849) FőDudu válasza FőDudu (#13847) üzenetére


FőDudu
addikt

Vagy a macska a Soros :)

FőDudu

(#13850) -NoVa- válasza Jahno (#13841) üzenetére


-NoVa-
őstag

A sok nyaff érthető, tákolt fos attól még az egész nagyon ingatag Linux alapokon. Az enyém épp megy arra a pár dologra, amit kipróbáltam és igényem volt rá, de ez még semmire nem garancia. Mario, Street Fighter meg Desert Strike az nem elég a világ igényeire, nekem meg 5 percre érdekes, aztán nézek valami modernebb klasszikust :)

A sima Pi3-3B+ váltás is fájdalommentesnek tűnt, aztán amikor SMB-ről olvasnék sokat róla, akkor néha beáll 1-2 percre a B, a sima nem csinált ilyet. Mostanában épp stabilabb volt az új is, de nem értem, mitől javult meg. Azt sem, mitől volt rossz, nem a HW, nem a service, és nagyon kevés user tapasztalt hasonlót.

Házügyben épp ez a polikarbonát áll nálam üresen, de ez sem tudja az igényeidet:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.