Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#104537) Jahno válasza npera (#104515) üzenetére


Jahno
őstag

Ááááá, én is építenék, de akkor bologol...

Van egy sliderem, mert most 1-2 timelapse egész jól nézett ki és akkor ne szoftverből vigyünk bele dinamikát, mi lenne ha egy alacsony fordulatú mikromotor húzná az egészet. Vagy egy alap ketyegős időzítő. Vagy... Szóval felgyűlt egy ilyen alap izé, pont rá lehetne tenni a kamerát:

Ha valaki megunta, akkor nekem jó lesz felkiáltással Balaton szeletre cseréltem :DD
Mikromotor pipa, filléres dolog és tele van a pinyó, nagy nyomaték, 5-10 fordulat/perc. De miképpen rakom rá, azt már nem tudom és itt már fogy a lelkesedés is, valamint nőttek a számok az Ekcel táblázatban :W

Haver kitalálta, hogy Ő ilyen önjáró kocsit nézeget, amit elvileg rá lehetne tenni, de a két kerék közti minimum táv is szélesebb, mint nálam a sín szélessége:

Neten tovább lapozva látszik, hogy mennyire nem érdemes elkapkodni, mert nagyon nehezen tud egyenesen menni precízen a 2 rúdon, csak ezek valahogy kimaradnak a megmondós videókból. Egy sima lapos deszka sokkal jobb terep lenne, vagy szélesebb sín, ááááá.

Nem véletlenül 50-100ezer pénz egy gyári megoldás na, és akkor azok közt olyanok is vannak amik húzzák a gépet, áll ha exponál, megvárja az expó végét és utána mozog tovább. Itt én ezt max. videóra tudnám befogni, csak ott nincs 20 másopderces záridő, szóval ezeket a homályos pontokat is ki kell találnom.

A 2 rúd amúgy Ebayen is olcsó, egyszerű valami karbon és kész, akár egy másikat össze lehetne mellé tákolni. De mi fogná össze a végén és utána merre tovább azt nem tudom, de arra legalább már van egy viszonylag jó és csúszós gyorscseretalpam :-D

Most ha találnék csak ilyet a végére, akkor össze is lehetne rakni, de egyelőre ez sem sikerül, holott vannak rajt furatok meg mindenfélék és még én is hozzá tudnám kendácsolni a motort, gépet meg egyszerűen damilon húzná. Olyat már láttam YTpon, egész értelmes lett. Már 10 hónapja nyomkodom az Ebayt, ráérek :-D

Mellé az önjáró kocsiknál is figyelni kell, mert soknak nincs pereme a keréknél, az a rúdon nem fog menni és nyilván leírásnak sem szabad hinni, meg van annyi tapasztalatunk, hogy a csoda bemutatós kínai videó vagy egyéb "teszt" semmit nem jelent, még bármi félre is mehet:

Ilyenkor eljut oda az ember, hogy mégis kellene valami NC gép és 3D nyomtató :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.