Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macros
csendes tag
Még írok, hátha így könnyebben érthető!
Ha kiválasztom a b1-es mezőt akkor az előtte levő a1-es mezőt kellene hozzáadnom, és az utánna következő c2-es,d2-es,.....L2-es-ig.
Ha kiválasztom a d1-es mezőt, akkor az előtte levő a1,b1,c1-es mezőket kell hozzáadnom és az utánna következő e2-es,f2-es,....L2-ig.
Csak hogy ennek dinamikusnak kell maradnia, tehát én csak egy adatot változtatok meg a képletben az adott 1-es oszlopot (bármelyiket) majd a képlet alkalmazkodik és az előtte levő 1-es számmal ellátott cellákat adja hozzá és az utána következő 2-es cellákat.
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Ezek a cellák csak számokat tartalmaznak, semmi mást. A jobb érthetőség kedvéért az 1-es számmal ellátott cellákban pl. az elköltött zsebpénzem van a 2-es számmal ellátott cellákban pedig a tervezett zsebpénzem. és én szeretném mondjok "C" évben megnézni, hogy az abban az évben megkapott zsebpénzem plusz az "A" és "B" évben megkapott zsebpénzem nomeg a "D"-től "L"-ig terjedő években tervezetten megkapott zsebpénzem együttesen mennyi pénzt fog jelenteni. De ezt bármelyik évben egyetlen adat megváltoztatásával tudjam kiíratni a rendszerrel!
Remélem így jobban érthető
-
Macros
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/090204/excel.01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt vagy egy kép a táblázat egy módosított változatáról.
Nem tehetem be a munkámmal kapcsolatos táblázatot, ezért csináltam egy ilyet hogy érthető legyen.
Tehát a sorban levő számokat kellene összeadogatni de csak az eddig leírtak szerint.
-
Macros
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas szükségem lenne gyors segítségre!
Kellene egy olyan függvény/egyenlet nekem ami megoldana egy nagyon hülye "összeadást".
Adott egy táblázat melynek egy oszlopában rendszeresen ismétlődik három soronként néhány szám. Ezeket nevezzük A1,A2,A3,B1,B2,B3,C1,C2,C3,D1,D2,D3.....L1,L2,L3 - nak.
A feladat az lenne, hogy ha én kiszúrom például a B1-et, akkor a képletnek/függvénynek az előtte levő sorokból az összes 1-es számút és az őt követő 2-es számúakat kell összeadnia! De ugyanerre képesnek kell lennie akkor is ha J1-et választok, de akkor egészen A-J-ig minden 1-est kell összeadnia és az utána következő egy darab L2-est!
Lehet hogy ez egy barom egyszerű feladat, de nem tudom megcsinálni, és nagyon kellene a munkámhoz!
Kérlek segítsetek!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Fferi50