Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A CountIf működik a GoogleDocs-ban is, kösz

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Ha meg a Google Docs függvények Exceles megfelelőjére vadászol, akkor a korábbi HSZ-om nem biztos hogy fog segíteni, de legalább az itten topic-látógatóknak (akik nem tudtak erről) azoknak hasznos lehet. Amúgy Google Docs Functions
Fire.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, megosztott fájl, a fileserver-en van tárolva, onnan tudják megnyitni.
Magán a szerveren nem megnézhető, hogy más használja-e? Elméletileg nem használhatja, mert csak 1 személynek van jogosultsága hozzáférni a mappához, hiszen az a sajátja, illetve nekünk rendszergazdáknak. Próbáltam ott a szerveren másolatot készíteni a fájlról és azt megnyitni, de ugyanaz..

-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, ez volt az első, ezeket próbáltam.
Próbáltam átnevezni xlsx-re is, úgy sem megy. 2003-mal és 2007-el is próbáltam megnyitni, van a cégnél mind2. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megint félreértettem. Ez egy ilyen nap
Úgy gondoltam, hogy a két cellában két teljes név van. -
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Respect! Minden frankó!
Köszi Fire/SOUL/CD
igen a word-ös probléma is megoldódott.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet, hogy a végére kell -2 a vezetéknevek és a keresztnevek közötti 2 szóköz miatt.

-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
KÉPletesen a dolog így néz ki.

-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még 1 kérdésem lenne, de ez WORD-ös, viszont ide kapcsolódik:
Körlevelet kell írnom, és ez a kiszámolt pontok átlagát is tartalmazza. Viszont fele adat 2 tizedesjegyig van, másik fele meg végtelen. beállítottam már excelben külön a 2 tizedesjegyet is, de semmi. Valami ötlet?
-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Zsííír!
100000000x hálám! Minden úgyvan ahogy leírtad és flottul müxik!
Naggyon de nagyon köszönöm!

-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy kell elképzelni a dolgot h. van F2-F340ig pontok melyek egész számok, semmi tizedesjegy, ezeknek a számoknak az átlagát kell kiíratnom a J6-os mezőbe 2 tizedesjegyig.
Majd ezután van egy pontok eltérése az átlagtól oszlop , melyet fel kell töltenem. Ez sztem úgy van h. a pontokból kivonom az átlagot és úgy kapom meg, viszont ha az átlagpontszám nem 2 tizedesjegyig tart, akkor az összes többi mező szintén jó hosszú maradékot fog adni

-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi! nem értetted félre, csak az a baj h. ezt képlettel kellene megoldani, nem cellaformázással.
A feladat igy kötötte ki. Mindenesetre köszönöm az infót!

-
ALbeeeee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hello,
szuper ez a része TÖKÉLETESEN működik!
Köszönöm!
Egy kérdés:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Ez arra vonatkozik, ha változás történik az adott sheeten és olyankor fut le?
Csak, hogy kicsit a dolgok mögé lássak.Üdv,
ALbee -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz, a "ha nincs már ilyen az oszlopban" leírásra nem figyeltem.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
#7264: "jó így, hogy az utolsó helyre pakol elvileg nem lesz közben üres cella."
Akkor minek ez az összetett kód?
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hello Fire,
köszi a gyors választ. Hozzárendelem a kódot a sheet kódjához, de mégse működik. Mindig rejtett marad, csak tervező nézetben látom a Textboxot.

>> Most nézem a másodikat!
>> Egyébként űrlap szerkesztésen fáradozom!
(Excel 2007) -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen eseményhez rendeled?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy gondolom, ha a TextBox1-gyel íratja folyamatosan az adatokat a D oszlopba, akkor ott nem lehet folytonossági hiány.
Persze lehet, hogy "gyalog" is ír az oszlopba.
-
szjoci
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ehh, közben rájöttem bár nehéz ügy volt...

=SZUM(HA((SZÖVEG(A4:A34;"nnn")="V")*((B4:B34="de")+(B4:B34="du"));1;0))
mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
szjoci
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
Ettől bonyolultabban sikerült megcsinálnom, de az elv ugyanaz mint amit te alkottál. Egy cellába nem lehetne belesűríteni valahogyan az egészet?

-
Azura
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jogos

most még kicsit hülyültem az AB.MEZŐ függvénnyel, életemben nem használtam még, de jópofa

Köszi mégegyszer a segítséget mindenkinek!
-
Azura
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
azzal én is próbálkoztam, amit Delila_1 írt, de ugyan arra jutottam, amit írtál

akkor ahogy nézem, legegyszerűbb az autoszűrős megoldás.
igazából csak azért akartam így, mert ebbe egy leltárazás eredménye fog kerülni és az ellenőrzéskor lett volna egyszerűbb, hogy ne kelljen egyesével autoszűrőzgetni, mert az elég nagy meló lesz. esetleg még a makro jöhet akkor szóba, azzal fogok próbálkozni.Köszi a segítséget
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz.

-
Azura
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez OK

eddig megvagyok vele én is.
Ami nem megy, hogy a Gyártónál/Típusnál is megnézzem azt, hogy benne vannak-e a listában - ezt már csak makróval lehet megoldani?
A lista bővítésével egyelőre nem bajlódtam, azt úgy gondoltam, hogy manuálisan is meg tudom csinálni, csak azért akartam ezt a függvényezést, mert jó lenne látni, hogy milyen elemekkel kéne bővíteni a listákat. -
Muton
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm Neked is!
közben telefonos segítség alapján sikerült megoldanom. csak az eső sort kellett kitölteni, és 'lehúzni' az egészet egy kis fekete + alakú kurzorral és megcsinálta az összes sort
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szóval helyesen "A képen látható képlet a B2 cellában van"...De nyilván erre magadtól is rájöttél...

-
Azura
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Azura
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazából egy eszköznyilvántartást szeretnék csinálni, amiben fel van tüntetve az eszköz megnevezése (notebook, PC, fax, Monitor...), majd az eszköz gyártója végül a típus.
Eddig meg is vagyok
Ehhez listákat határoztam meg, amiket össze is fűztem, hogy ne lehessen nem létező dolgokat bevinni, de mivel elképzelhető olyan eset, hogy mondjuk van olyan PC, amit nem vettem bele a listába, ezért megengedtem, hogy a Data validation ne csak a listákból vegyen bele adatot, hanem a feltöltő maga is bevihessen újabbat.
És mivel ez egy több ezres lista lesz, ezért szeretnék egy olyan ellenőrző oszlopot, ami megmondja, hogy a cellában szereplő érték a korábban meghatározott listák része-e?
A Megnevezéssel még nincs is gond, mert ott a Megnevezés listára hivatkozok, de utána már hivatkozni kéne, az összes eszköz listára, illetve ugye arra amit a felhasználó kiválasztott.
Nem tudom, hogy így érthetőbb-e? lehet, hogy kicsit bonyolult a megfogalmazás
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szóval félreértettél, nem azt keresem, hanem ezt:

(egyébként köszi, a kép kedvéért mérgemben kerestem egy portable 2003-as Excelt)
Tehát, 2007-es Excelben hol van az ami korábban itt volt: Beszúrás, Név, Beillesztés, Név beillesztése párbeszédablak, Listát -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csatlakozom a véleményedhez: ha az előző hozzászólásomban bemutatott táblában az L oszlopban kiválasztok egy adatot, az M oszlopban az adatérvényesítés működni fog. Viszont utólag az L oszlopban megváltoztathatom az adatot

Ezt csak egy Worksheet_Change makróval lehet kivédeni, szerintem. A makrónak ekkor le kellene nulláznia az M oszlopbéli hozzátartozó cellát. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy látszik, az érvényesítésben nem fogadja el az ofszetet, dinamikus diagramoknál viszont kiválóan működik.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam ofszettel megadni az egyes csoportok területét, de valamiért nem fogadta el, pedig sokszor alkalmaztam már máskor.
Oly
Ha az ofszet képlet darab2-részében fixen megadod a sorokat is, akkor semmi szükség a teljes képletre. Annyi erővel a névadásnál is megadhatod fixen a tartományt.=OFSZET(Munka1!$F$2;0;0;DARAB2(Munka1!$F$2:$F$11);1) helyett
=OFSZET(Munka1!$F$2;0;0;DARAB2(Munka1!$F:$F);1) lenne jó, csak valamiért most nem fogadja el nálam sem.Viszont van egy jó hírem, ha az egyes csoportokban legalább 10 adat van. Az érvényesítés legördülője 10 sort mutat. Nem lesznek üres sorok, ha a névadást így végzed:
1. az egyes oszlopokban csak a csoportok elemei legyenek, tehát a csoport neve, ahova tartoznak, ne virítson az első sorban.
2. kijelölöd a teljes oszlopot, és a szerkesztő sor bal oldalán lévő "Név mező"-be beírod a csoport nevét. Ez ugyanaz legyen, ami az első érvényesítésben szerepel.
3. beviszed a 2. érvényesítésbe az indirekt függvényt.Az egyes csoportok bővülését automatikusan követik majd a második érvényesítések.
(ezt valahogy értelmesebben is meg lehetett volna fogalmazni) -
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A lista alján lévő üreseket nem hagyja ki... Vagy csak én vagyok béna.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És a végére is rakjak per-jelet...

-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így tökéletes. Bár jobb lenne, ha Excel táblába rögzítené, de utána olvastam és az egy kicsit bonyolultabb, mert valami adatbázisnak kellene kezelnie.
A következő kérdésem:
Adott egy táblázat.
Van 4 csoport. a csoportokon belül több elem. Minden csoportban más számú elem.
Például: Iskolai osztályok.Azt szeretném elérni, hogy az osztályfőnökök listájából választva már csak az adott osztály névsorából választhassak.
Most két Vezérlő Listapanelem van.
Az egyikben ugye az osztályfőnökök, majd a a kiválasztott elem alapján egy "keres" fügvénnyel kilistázom egy oszlopba az adott osztály névsorát és ez lesz a forrása a következő Listapanelnél.Valakinek van jobb ötlete?
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ohhh...
Ez nagyon f@cányos. Már csak olyan kérdésem van, hogy hogyan tudnám ezt a munkalap megnyitására futtatni?
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Halihó!
Most van egy ksi időm foglalkozni a dologgal.
Mire majdnem kész lettem, esszembe jutott, hogy a kollégáknak csak read onlyban engedem megnyitni a filet. Ilyenkor hogyan lehetne ezt megmókolni?
A macró egy másik fileba be tudja másolni az adatokat? Amit persze write-ba nyitna meg.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha mindenképp másik lapon szeretné látni a kikeresett értéket, akkor érdemes a Sheet1 lapon nevet adni az A oszlop neveit tartalmazó tartománynak, a Sheet2-őn C2-be bevinni egy érvényesítést a nevekről, a D2-be újabb érvényesítés a címekről (névadás után) – de mindegyiket lehet direkt címzéssel is –, végül az E2-be
=VLOOUP(C2,Sheet1!A:R,MATCH(D2,Sheet1!1:1,0),0) -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem jó az OR. Azt az oszlopot, ahol 1-2 adat hiányzik, nem kell törölni, csak azt, ahol a 2:40 sorok egyikében sincs adat. Ezért elég, ha az oszlop CountA értéke 0.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad van, nem kell. Elég a counta. (Nem rontotta el, csak felesleges).
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nosza!
Működik. -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem kellene egy xlVeryHidden lap amire a munkafüzet Open eseménye beírná a dátumot, időt és a UserName-t.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
El vagyok kényeztetve, köszönöm (valóban a 2007-et használom), igazán kimerítő válaszokat kapok, a dedós szintemhez mérten.

Ha adott nekem az interneten egy táblázat, amiben számomra szükséges adatok vannak, de csak úgy tudom bemásolni Excelbe, mint általános formátum, azzal tudok valamit tenni?
Konkrétan: szépen táblázatban vannak nekem felületméretek, de utána írva mindenhova gondosan, hogy m2. Nekem ezekből kellene átlagot számolnom, de alapvetően ugye értékhibával kidobja az átlagszámítási képletet, merthogy nem értelmezhető. Ezeket valahogy ki tudom szűrni? Vagy pedig az én magam egyszerű módján csináljak mellé még egy oszlopot, és irogassam át a számokat? Kicsit hosszadalmas lenne, bár elképzelni sem tudom, hogy ezt hogy tudnám megoldani.

-
sossy
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hy!
Hogy ez ennyire egyszerű? Azt hiszem köszönhetek neked egy szép napot! Legalábbis most sikerült megdobnod a kedvem!
Köszönöm! -
sossy
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Ami nekem kell pontosítva... ameddig eljutottam. Kell egy munkafüzet, amiben munkalaponként fenn lesznek adatok (név, szül.idő, a.n. ... meg a többi szokványos adat). Több munkalapon kéne felvinni, mert fontos, hogy elkülönüljenek az adathalmazok és jól áttekinthető legyen. Szerintem Word-be kéne átrakni az adatokat.
A lényeg, hogy azt kéne megoldani, hogy egy táblázatból név vagy kód alapján átkerüljön egy új dokumentumba a táblázat egy-egy sora cellánként.
Remélem érthető.ui.: Bocs a pontatlan fogalmazásért, nagyon elszoktam sajnos...
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A 7-es szám láttán és is erre gondoltam.
zUlU53 (#6924)
Ha valóban dátumokkal akarsz dolgozni, akkor vizsgáld át az Excel függvényeit.
Esetleg az Eszközök/Bővítménykezelő rézben kapcsold be az "Analisys..." bővítményeket (mikor én foglalkoztam dátumokkal nekem Delila_1 mondta), mert lehet a neked való függvény azokban van.
Néhány függvény ideírok, lehet stimmel valamelyikre:
NETWORDAYS(kezdő_dátum;vég_dátum;ünnepek) - megszámolja a munkanapokat a két dátum között.
WEEKNUM(dátumérték;vissza_típus) - megadja, hogy hányadik hétre esik az adott nap.(itt a vissza_típusnál az kell, hogy melyik a hét kezdőnapja 1 - vasárnap, 2 - hétfő, ha jól emlékszem) -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam. Sajnos 2003 alatt nem müködik, nincs ilyen rendezési lehetőség.

Csak az oszlop szerinti sorba rendezés van.... -
lazlo8
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kösszi most már okés kell h legyen

-
lazlo8
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hello
országok területei vannak felsorolva azok vannak így elválasztva pl albánia 28,748 km2, spanyolország 504,781 km2. nah és ez az ami véleményem szerint hibás, vagyis nem vesszővel kellene elválasztani őket. mert így az excel pl albánia területét 28 egész és 748 ezrednek érzékeli holott ez 28 ezer vmennyi nem?
vagy vmit rosszul gondolok? és így sajnos nem tudok számolni velük normálisan.ctrl+h -s verzióval meg arra jutottam hogy az excel 2003 hogy a keresés eredménye nem hozott eredméynt
ha kijelölöm az oszlopot majd ctrl+h akor nekem bejön a keresés és csere fül
keresés fülön: keresett szöveg szerepel
csere fülön keresett szöveg
csere errecsere fült használom majd csere mind és vagy azt irja h a keresés nem jutott eredményre vagy pedig azt hogy a excel nem talált megfelelő adatot.
kössz amugy a gyors segítséget!!!
-
Relisys
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ma friss fejjel gondold át, és rájössz, hogy a tegnapi tesztem szépen bizonyítja a 'ciklus'-ból való kilépést. A 3. feltétel nem írja felül az elsőt. Ha nem lépne ki, csak sárga és piros színek jelennének meg.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A #6881-ben leírt formázásnál fontos, hogy a darab2 függvényes legyen az első, másképp nem azt érjük el a formázással, ami a cél.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz a sorrend fontosságára vonatkozó feltételezésem.
Megváltoztattam a sorrendet, és az üreseket azonosnak értelmezte. Azonosak is, de ebben az esetben a kitöltetlenségük az elsődleges szempont. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Három, a negyedik az alapbeállítás.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A 2003-nál még nem lehet leállítani.
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi így megváltozott, most megkeresem az automatikus számítás kapcsolót.

Azt is megtaláltam, így már szuper! Köszi a gyorsaságot, most megint melózhato

-
neilszab
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm Szépen perfag, Fire/SOUL/CD, Fehér Mancs a segítőkész válaszokat!

A "már/még"-et nehéz lenne eldönteni, bejött egy új folyamat, de a fejlesztés még nem készült el a megoldásra, így addig nekem minden éjjel - mikor még/már nem dolgozik senki a rendszerben - elő kell állítanom bizonyos adatállományokat. De most már teledobáltam makróval a cuccot, úgyhogy viszonylag hamar megvagyok vele.

"Nos ha ez a szitu, akkor ebben a sorrendben megoldható
1. illeszd be úgy ahogy van egy adott oszlopba az adatokat, jelöld ki az oszlopot
2. a vesszőt cseréld szóközre
3. a pontot cseréld vesszőre
4. állítsd számformátumra (bár már úgy néz ki, mintha az lenne, ezres elválasztóval, de akkor sem számformátumú a kiválasztott oszlopod)"Ezt próbáltam én is (a vesszőt viszont én a semmire cseréltem), viszont bizonyos így keletkezett számokat (pl 3 karakter tizedes jegy nélkül) nem volt hajlandó számmá konvertálni (fura, de a 4 karakterrel már nem volt gond), hanem jelezte, hogy hiba és hogy ez bizony egy szám szöveg formában... erre én meg, hogy na nem mond...

De az okokat meg a logikát nem fedeztem fel benne, hogy ha tudja Ő is, hogy az egy normál mezei szám, akko' mi a f****é (csudáért) nem rakta át számba, ahogy a többit is, ahelyett, hogy itt visítozik nekem...Ha meg nem szöveg formátumban másoltam be a táblába, akkor meg jött a hülye dátumozás...
Végül az előbbi verzióval + 1 ÉRTÉK függvény beiktatásával sikerült áthídalni a dolgot, de ettől függetlenül eléggé felháborít, hogy mindenféle trükkel kell élni ahhoz, hogy sima kikapcsolás helyett meg tudjam kerülni ezt az idióta funkciót...
Köszi Szépen még egyszer a segítséget!
Amúgy megnyugtatásként közlöm, hogy a Hétfő délelőttöt végigaludtam

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én sem ismertem, és én is köszönöm.
Sicboy25
A
Range(Target.Address) = Y / X * 100 sor helyesen
Range(Target.Address) = X / 100 * YAz Y=50 helyett megadhatod egy cella címét, amiben a % van, pl.: Y=Range("P1")
-
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
X / Y * 100, csak a felvezető szöveg félreérthető volt, mivel először X-nek írta a viszonyítási alapot, majd utána X-szel az értékeket és Y-nal az alapot jelölte. (szerintem)
Az Application.EnableEvents = False hasznos volt, nem ismertem. Köszi!

-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Még egy kis segítség kellene! Most így néz ki a kód:
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("tábla").Activate
Dim myPic As Object
Set myPic = Sheets("tábla").Pictures.Insert(Sheets("adatok").Range("C1"))
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("C5").Left + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("C5").Top + ((Sheets("tábla").Range("C5").Height - myPic.Height) / 2)
End SubAzt, hogyan lehetne megoldani, hogy vizsgálja meg van e már kép az adott helyen és ha igen akkor törölje?
Üdv,
András -
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tyű mindkettő micsoda megoldás

No Delila, annyi a problémám hogy ugye csak nagybetű, és ez egy kinyíló lisátban furán néz ki kicsit. Gondolom olyan nincs, hogy minden szónak az első betűje legyen nagy.
Fire, ez is majdnem tökéletes, ha nem azt írná, hogy kép a termékről, hanem magát az url-t. Ezt nem lehet valahogy, hogy magát a nevét írja ki? Mert bégülis mindent megtalál ugye, csak azt írja, hogy kép a termékről, de nekem csak link kell
űSry, ha túl sokat akarok.
De mindenesetre nem semmi megoldások ezek, le a kalappal előttetek. Ilyen mélységben még nem voltam :excelben

-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm, közben rájöttem, hogy ezt makrórögzítéssel is meg tudom nézni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A chr(10) nem a sor elejére ugrik, hanem sortörést ad. Próbáld ki!
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Közben megcsináltam, még egy kérdés. Hogy lehet mindenképp új sorba kényszeríteni egy szövegrészt? Pl. Ez van kiírva, hogy "A játékot xy nyerte, gratulálunk!" A gratulálunk szót kellene új sorba rakni.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erre én is gondoltam, csak kíváncsi voltam meg lehet-e oldani másképp.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Clipart képet hogy lehet formba beszúrni? Az image vezérlővel próbáltam de az nem tudja a png-t kezelni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hittem,csak nekem lila.

-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, sikerült

Viszont még egy kérdésem vetődött fel.Azt kellene valahogy megoldani, hogy van egy karaktert tartalmazó cellám, és valami HA függvény kellene, amivel:
ha a cella = valami karakter, akkor másolja bele egy másik cella tartalmát.
Létezik ilyen?
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Valóban négyzet alakú képekkel dolgoztam, így nem jött elő. Kipróbáltam téglalap alakú képpel is, úgy már látszott. Így módosítottam is a kódot!

Köszönöm, hogy segítettél!

-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!
A házi feladatot így oldottam meg:
Sheets("tábla").Activate
Dim myPic As Object
Set myPic = Sheets("tábla").Pictures.Insert(Sheets("adatok").Range("C1"))
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("C5").Left + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("C5").Top + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
End Sub -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hú, nagyon hálás vagyok!

Még annyit segíts, hogyan tudom a cella közepére pozícionálni a képet. Tehát az adott cellának ne a bal felső sarkáhozigazodjon, hanem a cella kőzépontjához igazodjon a kép közepe.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Kipróbáltam, ahogy leírtad úgy működik is. Azonban ha cellából akarom a hivatkozást hozzáadni akkor nem. Mit rontok el? Így próbáltam:
Dim myPic As Object
Set myPic = ActiveSheet.Pictures.Insert("A1")
myPic.Left = ActiveSheet.Range("C5").Left
myPic.Top = ActiveSheet.Range("C5").Top
End SubEgyébként azt meglehet oldani, hogy ha mondjuk az A oszlopban több URL található akkor automatikusan mindhez jelenítse meg a képet?
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm! Holnap kipróbálom, boldogulok e vele.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ÁÁÁÁ saját magam szivattam. Nem kell az else ág, az a rész külön kell a next után

-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na mire beírtam az előző hsz-t, már jött is megoldás, miért fut hibára.((6740#) ulrik19) köszönöm.

Igen Fire tényleg erre gondoltam.
Csak először még nem igazán gondoltam át hogyan is kellene neki működni (de hát addig próbálgatja az ember, amíg meg nem unja, vagy meg nem oldja).
Delila_1 segített sokat a makróknál egy régebbi feladat kapcsán és miatta kezdtem beleásni magam jobban a VBA-ba, csak még az "elején" vagyok és sok megoldást még én sem ismerek...
Köszönöm.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a DisplayAlerts-t.

Viszont nekem az lenne a lényeg, hogy ne fixen 14 legyen a vége.
Ami állandó, hogy van 9 lapom, ami kell. Ezek adataiból készítek még lapokat (+5-7db lapot), amik használatuk után már nem kellenek, és ezeket akarom törölni.
Szóval azt szeretném valamilyen formában elérni, hogy az utolsó állandó lapom, ami a 9. lap (pl: "Adat" névvel) utáni lapokat (ezeknek a száma változó) törölje. Viszont a vege változónak, hogyan adom be az utolsó lap indexének értékét?
Főleg, ha nem tudom a nevét a lapnak....
Amúgy jó megoldás a For-Next rá? Ha jól tudom a For-Next a kezdő értéktől megy a záróig, de azt nem tudom, hogy itt mindegy-e, hogy a kezdő nagyobb-e a zárónál
például ez helyes?:
For lap = 14 To 10
....
Next
vagy csak így jó?.
For lap = 10 To 14
....
Next
Ara rájöttem, hogy nekem nem jó az alsó verzió, mivel minden ciklusban növeli a lap értékét 1-el viszont közben csökkennek törlés után a lapfüleim is.Lehet az kellene, hogy mindig az utolsó lapot jelölje ki és törölje, amíg el nem éri az "Adat" lapot... na még gondolkodok...

-
Lackó86
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az a "[/M]"nem kell persze, csak sikerült kiakasztanom a PH szerkesztőjét...

Fire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszöntem
-
Lackó86
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm ! Nektek!
Örülök, h még vannak Jófej emberek!
Fire/SOUL/CD & Delila_1 
-
Lackó86
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
HMMM

Amit Delila írt az jó?

-
Lackó86
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Igen Az lenne a cél h mindig felfelé kerekítsen!

Akár még úgy is h a számok vége 5 15 20 25 30 35 40 45 .......
köszi a -1 est
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítségeket, egyébként True értékkel tényleg hibát ad.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem True értéket kell megadni, nem is azt írtam.
A pénz elosztása után bezárják a formot, amit a jobb felső sarkában lévő X-szel is megtehetnek. -
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, egy ilyen formot kellene valahogy meghívni, a nevek és jelölőnégyzetek száma lehet állandó (a max az úgyis 10). Pontosabban a nevek attól függnek hogy az adott cellában milyen név van (A5-A14-ig vannak a nevek).
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz, nem figyeltem a 40-re.

-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
így már jó, köszi. Pedig úgy emlékszem egyszer ma már kipróbáltam a rows-al

-
Lackó86
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jujj tényleg! ez füst volt részemről!

köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Tanulság: ne növessz vesekövet!
Delila
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
megmentettél! -
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, érdekes feladatok

Nagy arccal belenéztem a 3. korcsoport 3. körébe... aztán hirtelen váltottam, és átfutottam a kicsikhez

Hát igen, ebből látszik, hogy nem tanultam programozást. Mármint csak magamtól. Arra is rájöttem, hogy baromira kell figyelni a feladatra, mert hajlamos vagyok átsiklani egy-egy "apró" részleten
vagyis inkább 
Tudom, blama kérdés, de ezeket a feladatokat milyen gépeken, milyen programnyelven és milyen fordítóval szokták csinálni? A .pas alapján pascal-nak gyanítom. A .c meg a c-re utal, de annyira már nem vagyok jártas, hogy tudjam, mi is a kapcsolat a kettő között. (vagy a .c itt mást jelent).
Érdekes, hogy a programozói versenyeken mennyire nagy szerepe van a statisztikának (néztem a 24 órás programozói verseny feladatait). Tetszett ezekben, hogy a "hülye feladatok" mögött igazából valóságos dolgok vannak: öröklődés, gének, genetikai valószínűségek.
A sakkos feladatot még nem találtam meg.
-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A honlapért köszönet Neked és Vasingernek is!
Apropó: C/C++ nyelv megtanulásához tudtok valami honlapot/könyvet? Nem hiszem, hogy most lesz, de hátha egyszer.

-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2. ponthoz: Fingom sincs mi van, ha több hitelkártya sum(összege) nagyobb egy személyi hitelénél.
Szerintem külön-külön kell nézni az egyes hiteltermékeket. Gondolkodáshoz ennyi segítséget tudok adni:
"A Felek az alábbi táblázat szerint Adósonként, az Adóssal szemben fennálló legnagyobb tőkeértékű követelés típusa (személyi kölcsön, hitelkártya, bankszámlahitel) szerinti százalékkulccsal megszorozzák az Adóssal szemben fennálló valamennyi ügyletéből eredő tőkekövetelés összegét." -
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nálam így áll egyelőre a feladat megoldása:
E2, mint segédcella:
E2: {=SZUM(HA(A2=$A$2:$A$15;HA(B2=$B$2:$B$15;$C$2:$C$15;0);0))}
D2: {=INDIREKT("B"&MAX(HA(A2=$A$2:$A$15;HA($E$2:$E$15=MAX(HA(A2=$A$2:$A$15;$E$2:$E$15;0));SOR($E$2:$E$15);0);0)))} -
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
az a fura, hogy nem úgy kezeli a keres()-t, mintha ismeretlen függvény lenne (mint pl. blabla()), hanem feldob egy üzenetet, abban jelzi, hogy érvénytelen, a cellaszerkesztésből ki sem lehet lépni addig, amíg benne van... érdekes.
-
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
van tipped, hogy nálam miért dob hibát a KERES() függvényre?
(azt írja, ez a függvény érvénytelen)Másrészről a megoldásodhoz: mi van akkor, ha egyazon ügyfél két azonos típusú hitelének (pl. 6-os ügyfél hitelkártyái) összege külön-külön kisebb, mint egy másik hitele, de a kettő összege már nagyobb?
-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy pici feladatot azért én is feladok. Adott egy sima Excel, amely a sorokban hitelek adatait mutatja be (ügyfél, hiteltermék, összeg). Az utolsó oszlopba az ügyfélhez tartozó azon hiteltermék nevét kellene beírni képlettel, amely esetében az ügyfél a legnagyobb összeggel rendelkezik.
Makró, adatbáziskezelő tilos, de bármennyi segédoszlop használható. A feladatot már megoldottam, csak érdekel, hogy ki milyen megoldást választana.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Véletlenül kattintottam erre az orcára, és már nem akartam módosítani.

-
ulrik19
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"CSE-nél természetesen 0-nak veszi". Miért? Mármint miért természetesen? Persze jobb ez így, de az excel alapfüggvényeknél miért van másképp, mint itt?
Az egyenlőséget a CSE-nél =0 esetére írtam (vagyis csak arra szerettem volna utalni). Természetesen a darabtelinél = esetén nem számolja bele (még 0-nál sem)
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy gondoltam, hogy a két cellában két teljes név van.

100000000x hálám! Minden úgyvan ahogy leírtad és flottul müxik!

Fferi50