- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: A DNS cache törlése Windowsban és böngészőben.
- Meggyi001: Séta Európa egyik legikonikusabb falujában - Hallstatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
A Róka? Magánszemélyeknél szerintem nem is lesz velük probléma, ők inkább ott véreznek majd el, hogy nem nyitottak a vállalati felhasználás felé. Na meg valamiért elengedték az új motor kezét is, ami a Gecko-t váltotta volna. A
ChromiumnakBlinknek egyértelmű előnye van a modern interneten.Igen, a Firefox erdetileg a Netscape volt, még az ősidőkben a 90-es években. Nem tudom, miben modernebb a Chromium, de én párszor futottam egy kört a Chrome-al, és nem tetszett az állandó reklámok és kényszeres adatgyűjtés (amit persze ki lehet kapcsolni, de akkor is). Milyen előnyei vannak egyébként?
-
Rowon
nagyúr
A Róka? Magánszemélyeknél szerintem nem is lesz velük probléma, ők inkább ott véreznek majd el, hogy nem nyitottak a vállalati felhasználás felé. Na meg valamiért elengedték az új motor kezét is, ami a Gecko-t váltotta volna. A
ChromiumnakBlinknek egyértelmű előnye van a modern interneten. -
Rowon
nagyúr
Kicsit olvasgattam az oldalán, illetve régebben teszteltem a remekművet. Az OS szerintem nem rossz, de épp azok miatt a megoldásai miatt amelyeket mint megváltás jellemez, általánosságban alkalmatlan arra amire szánja. Személyes véleményem szerint napi szintű használatra alkalmas, ha nem akarsz az ikonkattogtatásnál beljebb menni. Viszont a körítés miatt én nagy ívben kerülöm (a rajongóival együtt)
Viszont a körítés miatt én nagy ívben kerülöm (a rajongóival együtt)
Egyetértek. Valamikor 2-3 éve voltam utoljára az oldalukon és már akkor, amit ott láttam... No comment. A másik meg, hogy az összes Linux végtére is Linux. Nincs egyetlen olyan sem, amelyik feltalálja a spanyol viaszt, pláne 30 év elteltével.Inkább az az érdekes, hogy milyen a support és az infrastruktúra, ami ki van épülve a disztró köré, ebből a szempontból pedig sehol nincsenek.
-
Vesa
veterán
Én Netscape óta azt használom és a Thunderbird-öt. Nem tudom, mi velük a baj, nekem az ég világon semmi gondom nem volt soha, egyikkel sem.
-
Vesa
veterán
+1
Ráadásul a válaszuk az esetre is megér egy misét. Semmi konkrét intézkedési terv, csak a bla-bla arról, hogy majd kivizsgálják. Szintén nem sikerült magyarázatot adni arra, hogy ha a válaszukban foglalt bla-bla még igaz is lenne, akkor hogyan történhetett meg az, hogy a saját felületeikről kitiltották a posztot eredetileg. Kamu az egész, itt nyilvánvalóan a CEO is egy konteós, trumpista laposföldes idióta. Sajnos emiatt nálam is tiltólistás lett az összes Proton, peedig az Ultimate csomag nem is drága ahhoz képest, hogy mit nyújt. Már önmagban a VPN olcsóbb mint mondjuk egy Nord fapad alap előfizetés, amiben semmi más nincs csak a VPN.
De ilyen agyhalottaknak nem gyarapítom a számláját. -
vadkörte
addikt
Unalomból, teszt erejéig valószínűleg nem lesz belőle gond, hosszú távra semmiképpen sem ajánlanám. Nézz meg egy Linux Mintet, egy ZorinOS-t, egy OpenSUSE Leapet, ezek (nagyobb részben) EU-s disztrók és nem egy kategóriát képviselnek az előbbivel.
Mindig furcsák az ennyire zárt disztrók főleg amelyik a megváltóként írja magát le.
Nagyon jól teszed, hogy kételkedsz az ilyen olcsó pszichológiai trükkökben és igazából ez nem csak egy disztróra igaz, hanem számos dologra a nagyvilágban. Egy valóban jó terméket nem kell körbepakolgatni összeesküvés-elméletekkel, mert az emberek anélkül is használni fogják. Van egy olyan ősi mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér.Kicsit olvasgattam az oldalán, illetve régebben teszteltem a remekművet. Az OS szerintem nem rossz, de épp azok miatt a megoldásai miatt amelyeket mint megváltás jellemez, általánosságban alkalmatlan arra amire szánja. Személyes véleményem szerint napi szintű használatra alkalmas, ha nem akarsz az ikonkattogtatásnál beljebb menni. Viszont a körítés miatt én nagy ívben kerülöm (a rajongóival együtt)
-
Rowon
nagyúr
Unalomból, teszt erejéig valószínűleg nem lesz belőle gond, hosszú távra semmiképpen sem ajánlanám. Nézz meg egy Linux Mintet, egy ZorinOS-t, egy OpenSUSE Leapet, ezek (nagyobb részben) EU-s disztrók és nem egy kategóriát képviselnek az előbbivel.
Mindig furcsák az ennyire zárt disztrók főleg amelyik a megváltóként írja magát le.
Nagyon jól teszed, hogy kételkedsz az ilyen olcsó pszichológiai trükkökben és igazából ez nem csak egy disztróra igaz, hanem számos dologra a nagyvilágban. Egy valóban jó terméket nem kell körbepakolgatni összeesküvés-elméletekkel, mert az emberek anélkül is használni fogják. Van egy olyan ősi mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. -
vadkörte
addikt
-
kewu
újonc
Valakinek megvan a latest verziója a blackpanther OS-ből? Picit kivesézném szívesen unalmamba ebben a nagy melegben. Mindig furcsák az ennyire zárt disztrók főleg amelyik a megváltóként írja magát le.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Szabad szoftver, nem kell titkolni a linkeket. Archive.org-on van egy csomó régi UHU telepítőcédé, ha a régiek érdekelnek.
Ha az újabbra vagy kíváncsi, akkor annak meg van egy igazán szép retró hatású weboldala. Mondjuk ebben az újabb kiadásokban már semmi érdekes nincs szerintem. Inkább csak annak a pár fejlesztőnek a saját használatra készített hobbidisztrója, de ahogy nézem ők sem akarják ennél többnek láttatni a dolgot. A régiek azért rendesen egyedivé voltak téve, azoknak volt még hangulata. Fizetnék egy-két láda sört annak, aki a régi UHU-s gnome témát mate-ra, vagy a KDE-set TDE-re tudja portolni.
pengwin: Azért a 2000-es évek elején még sokat jelentett, hogy magyar. Akkoriban az, hogy volt magyar nyelv, magyar kézikönyv, de legfőképp magyarországi terjesztés, az nagyon sokat ért. Amikor először láttam UHU Linuxot, még két gépre volt otthon 1 56k modemünk. (Mondanom sem kell, hogy nem az enyémre.
) Nem úgy volt, hogy egyszerűen lerántom az ISO-t a netről, hogy kipróbáljam, aztán ha elakadok, akkor irány a wiki. Ha nem lett volna UHU, lehet hogy csak 5-10 évvel később tudom meg, hogy van más oprendszer is a Windowson kívül. -
vadkörte
addikt
Ha jól emlékszem ez még az 1.0 volt. Nem volt rossz hozta a korabeli színvonalat és a korabeli "izomPC"-ken is kifejezetten fürge volt a nagyon egyszerű grafikájú Gnome-mal.
Az 1.2-t még próbálgattam, az ezt követő verziókkal már nem nagyon volt kapcsolatom. -
Adamrock
újonc
Semmi dráma. (asszem
)
Egyébként valakik UBK (UHU-Linux Baráti Kör) néven még ahogy nézem fejlesztgettek valamit egészen tavaly karácsonyig, aztán bebejgliztek és hagyták a fenébe az egészet. Poénból ki is próbáltam az utolsó* UBK4-es verziót, de igazából teljesen őszintén szerintem nem sok értelme van így a 2020-as évek közepe fele egy magyar disztrónak, vagy legalábbis kevesebb, mint majd 25 éve amikor megjelent az első UHU.*Volt egy UBK5-ös verzió is, ami egyszercsak felszívódott (még megvan az ISO a letöltéseim közt), viszont helyette lett egy második UBK4.
Egyébként a magam részéről én többnyire openSUSE-t használok, bár a hobbi gépeimre az egyszerűsége végett inkább Archot szoktam tenni. Annak a projekt leadje is már évek óta egy Polyák Levente nevű fazon, úgyhogy én a magam részéről magyar disztrónak tartom, akinek meg más a véleménye, annak nyugodtan lehet más a véleménye, én tiszeletben tartom.
Arra kíváncsi lennék, átküldöd privát üzenetben a letöltését?
-
tengődiarisz
újonc
Én felhasználó vagyok, ha akarnám sem tudnám megsérteni a GPL-t. Ha meg vitatkozni akarsz a blogban leírt állításokkal lehet.
-
dabadab
titán
A blackPanther Os abszolút betartja a GPL-t. Erről korábban született már egy írás, elolvashatod ha érdekel.
klikk ideUgye itt arról írsz, hogy nem tartjátok be, mindezt egy "te is"-alapú érvelési hibával próbálod meg alátámasztani, csak hát láthatóan nem érted az egész témát, ezért nem sikerült megértened, hogy ők - veled ellentétben - nem sértik meg a GPL-t.
-
pengwin
addikt
Semmi dráma. (asszem
)
Egyébként valakik UBK (UHU-Linux Baráti Kör) néven még ahogy nézem fejlesztgettek valamit egészen tavaly karácsonyig, aztán bebejgliztek és hagyták a fenébe az egészet. Poénból ki is próbáltam az utolsó* UBK4-es verziót, de igazából teljesen őszintén szerintem nem sok értelme van így a 2020-as évek közepe fele egy magyar disztrónak, vagy legalábbis kevesebb, mint majd 25 éve amikor megjelent az első UHU.*Volt egy UBK5-ös verzió is, ami egyszercsak felszívódott (még megvan az ISO a letöltéseim közt), viszont helyette lett egy második UBK4.
Egyébként a magam részéről én többnyire openSUSE-t használok, bár a hobbi gépeimre az egyszerűsége végett inkább Archot szoktam tenni. Annak a projekt leadje is már évek óta egy Polyák Levente nevű fazon, úgyhogy én a magam részéről magyar disztrónak tartom, akinek meg más a véleménye, annak nyugodtan lehet más a véleménye, én tiszeletben tartom.
Ha csak a nyelv a fontos, akkor így 2026-ban tessék a Gnome, Cinnamon és KDE fordításokhoz hozzájárulni... szerintem sokkal több embert fog elérni a "munka haszna".
Ami hasznos lehet még a közeljövőben, az pl. egy magyar nyelven kiemelten tréningezett helyi AI modell beépítése a rendszerbe könnyű kezelés és segítségnyújtás céljából...De ezek igazából nem "magyar disztró fejlesztést" jelentenének, hanem főleg más, upstream projektekben való részvételt, hogy azokból egy minimális előre konfigurációval egy kulcsrakész rendszert lehessen az átlag lyúzer elé rakni.
Szerk.:
Én manapság gyanakvóan kezelnék valamilyen deklaráltan, "zászlólengetősen" magyar/francia/kínai/tannu tuvai disztribúciót, mert a FOSS közösség eléggé látványosan határokon túlnyúló dolog, főleg az organikusan felnőtt projekteknél, és bármilyen "nagynemzeti disztró" mögött hátsó szándékot sejtek (beépített hátsó kapuk, ellopott adófizetői € milliók...). Ilyet pedig nem szívesen használnék, amikor teli vagyunk jobbnál jobb független alternatívákkal. -
Kisgépkezelő
senior tag
Semmi dráma. (asszem
)
-
tengődiarisz
újonc
Beleolvastam pár "cikkbe" ezen a blackpanther oldalon... valaki ránézett mostanában a fejlesztőre? Biztosan jól van?
Eléggé skizoid az egész oldal... a formázás, a szöveg, a követhetetlen csapongó örjöngés...
Egyébként megteheti egyáltalán a GPL megsértése nélkül, hogy nem tölthető le az OS? Mert ha jól látom a források se feltétlen érhetőek el úgy, hogy magadnak le tudd fordítani vagy meg tudd építeni a telepítőt.,
A blackPanther Os abszolút betartja a GPL-t. Erről korábban született már egy írás, elolvashatod ha érdekel.
klikk ide -
Rowon
nagyúr
Vivaldit éppen most próbálom bár még küzdök vele, valamiért nem menti át a chromeból a profilt.
Nálam Vivaldin nem működik a hardveres gyorsítás valamiért, szóval maradt a tüzesróka. Visszagondolva egyébként 10+ éve az utóbbit használom, így nem is menne könnyen a váltás, annyira megszoktam.
-
Rowon
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
Sziasztok,
Örülök, hogy van ennek a témának is Logout bejegyzése, mostanában eléggé foglalkoztatja az embereket, legalábbis külföldi fórumokon ezt látom. Én annyival megtoldanám a dolgot, hogy az open source is jó önmagában, ha valamire nem találsz európai alternatívát. Az open source projekteken is sok európai fejlesztő dolgozik.
Pár jó és hasznos EU alternatíva:
LibreOffice - Német, irodai szoftvercsomag, a MS Office legnagyobb riválisa
VLC Player - Francia, médialejátszó program
KDE Plasma - Német, jelenleg az egyik legnépszerűbb Linuxos asztali környezet
Linux Mint - Ír/Francia, szerintem a legjobb Linux alapú Windows alternatíva
ZorinOS - Ír/Ukrán, második legjobb Linux alapú Windows alternatíva
Okular - Német, sokoldalú PDF olvasó
SumatraPDF - Lengyel, pehelykönnyű PDF olvasó
PDF24 Tools - Német, multifunkcionális PDF szerkesztő szoftver
OsmAnd - Holland, nyílt forráskódú offline is működő navigációs program, Google Maps és Waze helyett
pCloud - Svájci, felhőtárhely, bár egy kicsit kacifántos, mert kínál egyszerre európai (luxemburgi) és USA-beli tárhelyet is, elvileg kiválaszthatod, hogy melyiket akarod használni
Tuta Mail - Német, Protonmail alternatíva, hasonlóan minőségi szolgáltatásokkal
Le Chat - Francia, ChatGPT-szerű AI, manapság már Mistral néven működik
Mastodon - Német, amolyan Twitter/X alternatíva európai alapokon
Blender - Holland, szerintem nem kell őket bemutatni, 3D grafikai szoftvercsomag
Igazából a németek és a franciák vannak leginkább az élvonalban EU és open source téren. Kérdéses, hogy az UK most tulajdonképpen micsoda? Európa vagy sem? Egyébként tudtommal náluk napirenden van a visszacsatlakozás kérdése, szóval őket sem zárnám ki teljesen az EU-only szoftverekből (lásd Ubuntu). -
sh4d0w
félisten
-
Adamrock
újonc
Szia
Egy kis pontosítás a cikkhez: A blackPanther OS a Mandrake-ből származott le 2002-ben, de csak kb. 12-15 elemet vett át belőle. A második kiadástól kezdve, elkezdődött a saját kódbázis kiépítése, így onnantól kezdve már nem tekinthető más rendszer forkjának.
Egyébként a Suse és az open Suse is a Slackwareből származott le. Nekik is van "felmenőjük",Köszi a pontosítást, amint lesz időm, akkor írok egy újat ebben a témában és jóval részletesebben
-
tengődiarisz
újonc
Szia
Egy kis pontosítás a cikkhez: A blackPanther OS a Mandrake-ből származott le 2002-ben, de csak kb. 12-15 elemet vett át belőle. A második kiadástól kezdve, elkezdődött a saját kódbázis kiépítése, így onnantól kezdve már nem tekinthető más rendszer forkjának.
Egyébként a Suse és az open Suse is a Slackwareből származott le. Nekik is van "felmenőjük", -
Adamrock
újonc
-
ubyegon2
félisten
-
Adamrock
újonc
Már lett is reagálás
-
ubyegon2
félisten
Beképzelt öntelt majmoktól nem szabad sokat várni. Amúgy meg jócskán megsértik a GNU licencet már azzal, hogy nem nézhetsz bele a forráskódba úgy, hogy eredetileg ahonnan veszik a kernelt az nyílt forráskódú. Én emiatt csak Linux utánzatú rendszerként tekintek rá, nem pedig Linux rendszerként.
Én emiatt csak Linux utánzatú rendszerként tekintek rá, nem pedig Linux rendszerként.
Nem is lehet másként tekinteni rájuk, nem véletlen dormand státuszú a Distrowatch oldalán is. -
ubyegon2
félisten
Beleolvastam pár "cikkbe" ezen a blackpanther oldalon... valaki ránézett mostanában a fejlesztőre? Biztosan jól van?
Eléggé skizoid az egész oldal... a formázás, a szöveg, a követhetetlen csapongó örjöngés...
Egyébként megteheti egyáltalán a GPL megsértése nélkül, hogy nem tölthető le az OS? Mert ha jól látom a források se feltétlen érhetőek el úgy, hogy magadnak le tudd fordítani vagy meg tudd építeni a telepítőt.,
Meglepne, ha javult volna az ember elmeállapota utóbbi 10 évben. Én kb akkor kezdtem érdeklődni pár dologgal kapcsolatban, de mind az ő válasza, mind a fanok hörgő reagálása taszító volt.Amikor már minden disztro adott ki 64bites verziót és rákérdeztem, nálunk mikor lesz, mert igény volna rá...az volt a válasz, hogy nem lesz, mert a Károly így akarja!
A nagy magyar disztró témában meg rákérdeztem, hogy miért nem Puli a nevük vagy legalább feketePárduc, mert ugye szerintük az a valódi ősmagyar állat, nem a csodaszarvas! No ezekre kapott válaszoknak se füle se farka nem volt, ott láttam, hogy komoly gondok vannak a fejekben. Ekkor ki is zártak mindenhonnan amúgy.
-
Tamás88
őstag
Beképzelt öntelt majmoktól nem szabad sokat várni. Amúgy meg jócskán megsértik a GNU licencet már azzal, hogy nem nézhetsz bele a forráskódba úgy, hogy eredetileg ahonnan veszik a kernelt az nyílt forráskódú. Én emiatt csak Linux utánzatú rendszerként tekintek rá, nem pedig Linux rendszerként.
-
pengwin
addikt
na, mindjárt megjelenik a black panther fejlesztője és őrjöngést rendez
Mást nem nagyon tud, de érdemesebb lenne a DW-nél örjöngenie, mert ahogy létom, ott már kampeca kategória a super nagymagyar disztró! Már az is beteg, hogy arról van írás, mikor lesz újra szabadon letölthető ez a csoda!Szerintem van jó pár disztró, én például elég jól elvagyok most is a Garuda KDE Lite verziójával.
-
fukasza
junior tag
-
Tamás88
őstag
Mást nem nagyon tud, de érdemesebb lenne a DW-nél örjöngenie, mert ahogy létom, ott már kampeca kategória a super nagymagyar disztró! Már az is beteg, hogy arról van írás, mikor lesz újra szabadon letölthető ez a csoda!Szerintem van jó pár disztró, én például elég jól elvagyok most is a Garuda KDE Lite verziójával.
Csak pont arról nem válaszol, amiről szól a kérdés.
-
ubyegon2
félisten
Köszönöm, hogy összeszedted, nekem az a kérdésem, hogy Te mennyit használsz ezek közül. És mennyivel kényelmetlenebb a qwant keresőt használni a google helyett?
A többi totál lényegtelen, egy böngészőt megszokni 5 perc, mind ugyanaz.na, mindjárt megjelenik a black panther fejlesztője és őrjöngést rendez
-
UnA
Korrektor
Minden Chrome meg Bing alapú, azzal nem vagyunk függetlenebbek ha a függőségre ráhúzunk egy maszkot. De a "lassabb mint a Google, de ültet fákat" dolgon azért elröhögtem magam. :) Mi az ami elejétől végéig a miénk? Semmi. Kivéve a Linuxot. De ha nem importálunk hozzá procit meg ramot, akkor azt is baszhatjuk. Engem ez az egész a jurtás prepperkedésre emlékeztet, napenergia, saját csirkefarm, biotrágya... de ha elromlik az inverter, megheggesztjük saját magunk, vagy bemegyünk vele a társadalomba ahonnan épp függetlenedni akarunk?
Nem érdemes összemosni a hardver és a szoftver réteget, az írás nem saját CPU gyártásról szól.
-
UnA
Korrektor
-
Tamás88
őstag
Maga a Linux kernel svéd ember készítette, és készíti, így az is EU-nak számít.
-
hcl
titán
A kereső találatai rosszabbak mint régebben, és egyre több a reklám, meg amikor azt akarja eladni, amit éppen keresek, hogy hogy kellene pl. szétszedni. De még így is több találat van, mint DDG meg Brave-el (nálam Brave az alapértelmezett), és ha nem megy, akkor AI kérdés, hogy keresse meg amit akarok. Az túrja ki a legjobb eséllyel.
-
Gábor90!
csendes tag
Suse amúgy jó, és elég elterjedt is (a SAP elsődleges platformja mondjuk)
(Az megvan, hogy a SAP is európai?)Sajnos az Ecosia (és a többi Google alternatíva) elég csapnivaló a guglihoz képest, pedig az is egyre rosszabb. Mindenesetre én úgy keresek, hogy alternatív kereső->Google->AI, amelyik használható találatot ad...
Én igazából rohadtul nem látom évek óta a Google nagyságát. Se nem gyorsabb, se nem ad jobb találatokat, mint mások. És mint írtad, valóban egyre rosszabb.
Ami a blog témáját illeti, én használom a Tutát is, német email szolgáltatás, hasonlókat ajánl, mint a Proton.
-
fukasza
junior tag
Wiki szerint csak akkor kérdez be a Bingbe ha nem tud valamit önállóan, tehát elvileg próbálkozik saját lábra állni. Na annak úgy van értelme, még ha nem is most. A lényeg hogy ne legyen használhatatlan ha Trumpnak megint lekapcsolós kedve van.
-
hcl
titán
Suse amúgy jó, és elég elterjedt is (a SAP elsődleges platformja mondjuk)
(Az megvan, hogy a SAP is európai?)Sajnos az Ecosia (és a többi Google alternatíva) elég csapnivaló a guglihoz képest, pedig az is egyre rosszabb. Mindenesetre én úgy keresek, hogy alternatív kereső->Google->AI, amelyik használható találatot ad...
-
66zio
aktív tag
Minden Chrome meg Bing alapú, azzal nem vagyunk függetlenebbek ha a függőségre ráhúzunk egy maszkot. De a "lassabb mint a Google, de ültet fákat" dolgon azért elröhögtem magam. :) Mi az ami elejétől végéig a miénk? Semmi. Kivéve a Linuxot. De ha nem importálunk hozzá procit meg ramot, akkor azt is baszhatjuk. Engem ez az egész a jurtás prepperkedésre emlékeztet, napenergia, saját csirkefarm, biotrágya... de ha elromlik az inverter, megheggesztjük saját magunk, vagy bemegyünk vele a társadalomba ahonnan épp függetlenedni akarunk?
Nem teljesen Bing alapú a Qwant. Ecosia-bal együttműködve, saját kereső motort készítenek. 2025 végére terv szerint el akarták érni a francia kereséseknél a 50, németnél a 33% saját eredményt. Azt nem tudom, hogy állnak vele most. Akinek van infója az megoszthatná.
-
fukasza
junior tag
-
66zio
aktív tag
Köszönöm, hogy összeszedted, nekem az a kérdésem, hogy Te mennyit használsz ezek közül. És mennyivel kényelmetlenebb a qwant keresőt használni a google helyett?
A többi totál lényegtelen, egy böngészőt megszokni 5 perc, mind ugyanaz.Én is Qwantozok. Kb egy-két hetente egyszer megyek vissza a Google-ba, és még néha ott is kiderül, hogy Googleban sincs jobb találat, tehát rosszul keresek.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A posztban nem szerepel ez a szélsőjobbos dolog a Protonnál. Ezzel nálam ki is esett, pedig gondolkodtam rajta már.
-
lezerpiramis
őstag
Proton nyilván jó és fontos szolgáltatás, de kicsit keserű a szám íze ilyenek miatt.
Mivel a napokban fog indulni az előrendelőknek a szállítás, érdemes lehet megemlíteni a Jolla - Sailfish párost is. Nyilván fele annyira sem kényelmes a mindennapokban mint egy Android/iOS, de elérhető.
Esetleg még az /e/OS-t (is) futtató Fairphone-t lehet megemlíteni, bár a Fairphone 6 szerintem sok szempontból visszalépés az 5-höz képest.
-
Adamrock
újonc
Proton nyilván jó és fontos szolgáltatás, de kicsit keserű a szám íze ilyenek miatt.
Mivel a napokban fog indulni az előrendelőknek a szállítás, érdemes lehet megemlíteni a Jolla - Sailfish párost is. Nyilván fele annyira sem kényelmes a mindennapokban mint egy Android/iOS, de elérhető.
Igen, nyílván említendő, de kihangsúlyozom. Csak azokat említettem amiket használtam.
Az ilyen Jolla -Sailfish os dologról most hallottam először, de köszönöm, hogy említetted.
A lista csak szubjektív -
kcsa
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Vivaldit éppen most próbálom bár még küzdök vele, valamiért nem menti át a chromeból a profilt.
-
Adamrock
újonc
A többi totál lényegtelen, egy böngészőt megszokni 5 perc, mind ugyanaz.Köszönöm, a kommentet.
A Qwant keresőről nekem eddig nincs hátrányom.
Szinte csak az van beállítva nekem alapértelmezett keresőmotornak(Mobilon és gépen is)
A megszokás kérdése a keresőmotor ügyében meg szinte ugyanaz, mint a böngésző.
Azért a Qwant-nál a beállításokban lehet szűrni még a 18+ os oldalakat is, szóval gyerek barát
-
Krugszvele
senior tag
A többi totál lényegtelen, egy böngészőt megszokni 5 perc, mind ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- 3D nyomtatás
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- 27% - MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E15 I i7-10510U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I RX640 2GB I W11 I 6 hó gari
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Intel Iris Xe FHD
- SK hynix DDR4 8GB / 16GB asztali RAM 2400MHz - Több darab - Számla / 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
) Nem úgy volt, hogy egyszerűen lerántom az ISO-t a netről, hogy kipróbáljam, aztán ha elakadok, akkor irány a wiki. Ha nem lett volna UHU, lehet hogy csak 5-10 évvel később tudom meg, hogy van más oprendszer is a Windowson kívül.
Már lett is reagálás
Jujjj...még szomorúbbak leszünk! Eszerint az volt a baj eddig is, hogy userek kérdéseket tettek fel? Méghozzá gondolom nyilvánosan próbálták ezeket feltenni...