Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya
    félisten

Igen, a warez nagyot ment akkoriban nem vitás, de akkor kezdett a CS is beindulni, meg a tört verzák nem nagyon mentek multiban értelemszerűen, így szépen lassan átszivárgott szinte mindenki az eredetire és a Steam-re.

"És emellett éppen a warez segíti a játékok megőrzését."

És ez katasztrófa és felháborító! A community odaadása szép dolog, de nem tarthat ki és nem is tud kitartani addig, mint pl. egy múzeum, vagy egy archívum, ha ahol szellemi termékek megőrzése top prioritás.

Szerintem az emberiség szégyene lenne, ha pl. egy EOB egyszer csak soha többé nem lenne elérhető sehol, mert megszűntek azok az abandonware szerók ahol fent van, meg a user HDD-jéről is elveszett a telepítő. Nekem ez valós félelmem és fiam kapcsán finoman szembesülök is néha ilyesmikkel.

Minap megnéztünk az Iron Man 1 mozit. Kérte, hogy valami játékot vadásszak köré a témában és mondom Steam, Gog tuti kell legyen. ÉS NINCS!!!

De mi a faxomért nincs?* Nem egy 1982-es őskövületet kerestünk, hanem egy nagyon is népszerű film alapján készített játékot!

*Mert lejártak a jogok, szokásos ostobaság. Nem fogadom el azt, hogy ne lehetne fent LEGÁLISAN valahol! Még akár úgy is, hogy old meg a workaroundot magadnak! Végül myabandonware oldalról meglett, megy is W10-en, de Decken nem tudtam életre kelteni sajna... na erre is jó lesz a Steam Machine, ahol Dual Boot, Win rencer' és nem lesz gond.

Az az Iron Man játék nagyon korán eltűnt a süllyesztőben, Steam-en nem is volt kapható. Hasonlóan a 2005-ös The Punisher, ami egy szórakoztató játék volt anno, bár majdnem egyidőben jött ki a Thomas Jane filmmel, de nem volt hozzá köze. Aztán volt ott még Hulk, Rozsomák, meg egy rakás Pókember játék. És volt Transformers, bár azok jó része hulladék volt, csak a két Cybertron ért valamit. És persze ki ne hagyjuk a No One Lives Forever-t. De az Aliens vs Predator 2 is szerintem valami ilyesmi miatt nem kapható (az ősrégi Aliens Trilogy-ról nem is beszélve).
    Ez a szerzői jog elég öntökönlövős területnek tűnik így kívülről nézve, mert meg szeretnék valamit venni, de nincs. A stream hasonló, mikor megtalálom a linket, hogy a Netflix-en fent van egy rakás dolog, csak a régiónkban nem elérhető. Vagy valami valahol fent van, de a klasszikus régi szinkron nélkül. -> Enkór.

Új hozzászólás Aktív témák