Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VoltanIgor
    senior tag

Vannak azért elég jó régi RPG-k, nyilván még inkább turbókocka volt az akkori közegük egy része, de én meg a BASIC-ben programozást tartottam szórakoztatónak. És sajnálom, hogy ott és akkor kimaradtak a régi RPG-k, de amellett, hogy nemjöttek szembe, az angol is akadály volt, mert az nekem csak harmadik idegen nyelv. Az Elvirában sem tudtuk, mit kellene csinálni. Mindenesetre a stratégiák és az RPG-k iránti vonzalmam meg volt, és a NES-em után nem újabb konzolra vágytam. A Mega Drive-ot is úgy próbáltuk, hogy tök jó, de nekünk inkább PC vagy Amiga kéne. (Hozzáteszem az időrend kedvéért, hogy akkor már kinn volt a Doom.)

A konzoljátékos cikkeket akkoriban már vállvonogatva olvastam az 576-ban, ha már CoVboy, bár még Zolee volt a főszerkeszesztő, amikor kezdtem. Ennek ellenére később szerettem, amikor még benne voltak a konzolok is, de a 98-as szétválást az akkori PC-s és PS1-es játékdömping nagyon is igazolta. A nyomtatott lapok élménye is olyan, hogy a maiaknak kimarad, és azoknak is kimaradt, akiknek 10 éve Gamestar jutott már. Sőt nekem is kiamradt a CoV. Ez van, már nem hőskor van jó ideje.

A Wolf 3D fasza, de a Doom mellett nagyon putri, ha utána is szívesen elő-elővettem. A Shadowcasterhez nem jutottunk hozzá, sőt csak pár éve hallottam róla először.

Ó, a régi szép idők, én is programoztam BASIC-ben C-64-en, RPG-t, kalandjátékot, véletlenszám-gerenrátor, kis ASCII animációk, király volt :D

Az akkori RPG-k, háát, mondjuk úgy, hogy a C-64-nek voltak korlátai. Emlékszem a Death Knights of Krynn-re, az SSI sorozatának egy része volt, 4 lemezen terpeszkedett, az ugyebár 8 oldal. Gyakorlailag játszhatatlan volt, léptél kettőt-töltött 2 percet, borzalmas volt. Konkrétan emlékszem, hogy mikor letáboroztál a partyval (ami kb minden második csata után megtörtént) egy percig töltötte be a töltőképernyőt LOL -és persze folyamatosan cserélgetni a lemezeket. Játszhatatlanná tette. Ezt ha jól emlékszem, az Elvirában picsit jobban megoldották.

Új hozzászólás Aktív témák