BASIC-ben term. én is programoztam, akartam, ütöttem, de aztán idővel beláttam, hogy azért, hogy egy piros léggömb egy csillagos égen oda-vissza ússzon, azért én nem fogok 1 napon keresztül gépelni. (Akkoriban nyilván nem tudtam vakon gépelni, kb. 1 ujjal nyomogattam be és kerestem a gombokat is...)
Angol nekem is akadály volt... hónapokig azt hittem a "Found Pharaoh" az a játék neve, aztán nyilván nem :-D
Elvira nagyon emlékezetes... sírok kb. ha rá gondolok. Nekem nagyon tetszett, remek hangulata volt, de a rohadék a "nagy kukac/féregnél" kifagyott, így ott örökre elakadtam.
Viszont! Ez egészen kis koromtól fogva rojtosra volt olvasva... már amennyire én ugye tönkreteszek bármit is. Itt van mellettem a szekrényben most is a magyar-angol, angol-magyar, holt u.a., amit anno használtam. 
Szóval nem volt annyira gond a slow paced játékok tolása, csak sokat kellett szótárazni, de időbe k. belefért. Azért emlékszem azokra a napokra, amikor a szülők elhúztak melózni, mi meg egész nap a gép előtt "nyaraltunk". Mindenre volt idő. Szenzációs volt.
És ami még szenzációsabb volt az a KERETEK és KORLÁTOK. A hardver korlátról már írtam fentebb, de a sw és a lehetőségek is korlátosak voltak erősen. Eleinte volt 2 kazink, amiből az egyik egy eredeti Novotrade hulladék volt, a másikat úgy őriztük, mint a szent grált, azon volt pár cím.
Most? Akinek 0 játéka van, az is 1 órán belül talál 50 jó ingyenest, amivel 2 évre lekötheti magát ha akarja és akkor még ott van a rengeteg stream mozi, zenék, sorozatok, könyvek, YT podacastek, műsorok, etc. POKOL! Mert így igazából semminek nincs értéke, minden csak egy villanás, nincs elmélyülés...
Ki a faxom áll ma neki egy SMB-nek 0 ismerettel és mindenféle külső forrás nélkül tol bele több hónapot, hogy kiakassza? Senki. Bomberman u.e., bár azt előbb kivégeztem.
MegaDrive-ot én nagyon szerettem... Sonic, Ecco, Streets of Rage, Gunstar, TMNT, Lion King, Aladdin, Castle of Illusion(!!!), Shinobi, Golden Axe... meg volt egy sci-fi platformer lövölde, nehéz is volt, végig is toltam, de a címe nem ugrik be :-/
Spectrum Világot is anno olvastam, majd CoV-ot nagyon az elejéről, az volt a gaming újságkészítés csúcsa számomra all time. Utána már az 576 nekem kevésbé adta be, 576 az nekem úgy Martin... többiek, meh. Aztán amikor a CoVBoy is belekeveredett ebbe az egészbe, sőt utána a Computer Világ meg a PC Ultra már nagyon futottak még kategória volt sajna. Guru egész jó kilátszott ebből az egészből, de ott a Gamer/PCM váltás már személyes tapasztalat is ugye, méghozzá nagyon keserű. Mocskos Ivanov Peti péntekről-hétfőre (de szó szerint!) szétlopta a céget, meg a fizetéseket, meg az előfizetők pénzét... cirka negyedmillával lóg a mai napig, de volt akinek 1 misivel.
"A nyomtatott lapok élménye is olyan, hogy a maiaknak kimarad"
Lehetne ez másképp szerintem. Nyilván lehetetlen vele nagy tömeget megszólítani, de lenne egy igényesebb kisebbség akik olyan igényesek lennének, hogy a klotyón tuti elolvasnának 1-2 írást pl. a Dragon's Dogma 2-ről Zó tollából... (Pár hónapja megvettem amúgy 10€ alatt
). Viccen kívül, csak elméletben: Elvállalnád? Elvállalnád azt, hogy havi 1 tesztet letolsz?
Amúgy ha nyernék a lottón még akkor is összehoznék egy classic magot, ha bukó lenne. Behúznék 5-10 legendás ÉS tehetséges nevet, akárcsak havi 1 cikk erejéig és ráengedném a magunkfajtára. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy az offline sajtó halott, de pontosan ezért... nem 20 ezres példányban, hanem csak pár ezerben, csak a fun és a tribute kedvéért.
Nekem a legutóbbi tapasztalatom az IGN-nél a katasztrófával egyenértékű volt. Merev, karót nyelt, ostoba, szakmaiatlan... kivágják baz a technikai detaileket egy game kapcsán (scroll technika, frametime, alkalmazott eljárások téma), mert csak és hát a humor és a kikacsintások is repülnek. Üres, lelketlen, humortalan szar az összes ami ott is felbukkan.
"A Shadowcasterhez nem jutottunk hozzá"
Tragédia! Amikor rátaláltam el se hittem, hogy ott és akkor ilyen létezik... Doom előtt vagyunk egy leheletnyivel és működött és JÓL működött.