Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zó
    senior tag

Igen, a warez nagyot ment akkoriban nem vitás, de akkor kezdett a CS is beindulni, meg a tört verzák nem nagyon mentek multiban értelemszerűen, így szépen lassan átszivárgott szinte mindenki az eredetire és a Steam-re.

"És emellett éppen a warez segíti a játékok megőrzését."

És ez katasztrófa és felháborító! A community odaadása szép dolog, de nem tarthat ki és nem is tud kitartani addig, mint pl. egy múzeum, vagy egy archívum, ha ahol szellemi termékek megőrzése top prioritás.

Szerintem az emberiség szégyene lenne, ha pl. egy EOB egyszer csak soha többé nem lenne elérhető sehol, mert megszűntek azok az abandonware szerók ahol fent van, meg a user HDD-jéről is elveszett a telepítő. Nekem ez valós félelmem és fiam kapcsán finoman szembesülök is néha ilyesmikkel.

Minap megnéztünk az Iron Man 1 mozit. Kérte, hogy valami játékot vadásszak köré a témában és mondom Steam, Gog tuti kell legyen. ÉS NINCS!!!

De mi a faxomért nincs?* Nem egy 1982-es őskövületet kerestünk, hanem egy nagyon is népszerű film alapján készített játékot!

*Mert lejártak a jogok, szokásos ostobaság. Nem fogadom el azt, hogy ne lehetne fent LEGÁLISAN valahol! Még akár úgy is, hogy old meg a workaroundot magadnak! Végül myabandonware oldalról meglett, megy is W10-en, de Decken nem tudtam életre kelteni sajna... na erre is jó lesz a Steam Machine, ahol Dual Boot, Win rencer' és nem lesz gond.

Igen, a joglejárat az borzasztó tud lenni. Gyakorlatilag minden valós márkákkal, nevekkel oprtáló autós és sportjátékot érint, adott esetben a zenéket, és persze mindenféle licencjátékot. A GW legalább a Warhammer-licenceket kiszórja, így a régiek is kiszabadultak, de a Battle for Middle-Earth 1-2 nem megvásárolható, miközben a közösség kipofozta modern vasakra.

Tavaly amúgy végigment a LotR: War in the North, szólóban nem igazán ajánlható (a segghülye AI-társak lehúzzák, nem egy csúcsjáték és nyilván varázshasználóval puttyogtatni nem éppen Tolkien-hű), de 3 fős co-opra kellemes meglepetés volt, és nincs is sok hasonló. Nyilván most már ezt se lehet megvenni, szerencse, hogy régről megvolt mindannyiunknak pluszegysorként.

Új hozzászólás Aktív témák