Új hozzászólás Aktív témák

• Crus
    addikt

Az, hogy eltűnnek a lemezek nem sok vizet zavar, ha a piacot nézzük. Aki eddig becsülettel vette lemezen, az valószínűleg digitálisan is megveszi egy idő után. A "minél gyorsabban ledarálom, hogy tovább tudjam adni jó áron" (így egyébként van játékélmény is, vagy csak elmondja az ember, hogy ez is megvolt? :F ) emberek lemorzsolódása nem számít, mert ők csak nyitják a láncot. Simán elképzelhető, hogy a lánc egyik szeme majd megveszi "helyette" és már a helyén is lesz az eladásszám. Aki pedig "vagy használtan vagy sehogy" módban tengődött eddig, az úgy sem vett még életében egy darab játékot sem. Szóval ahogy írtad, pár károgó lemorzsolódik.

Amire kíváncsi vagyok, hogy a versenyhivatal egy idő után lép-e valamit. A sony ugyan megteheti, hogy innentől ugyanúgy "gyárt" dobozos játékot (lemez helyett termékkulcsokkal) de ez a fölösleges szeméttermelés netovábbja. Nem hiszem, hogy ennek sokáig lesz/lenne foganatja. Viszont, ha ezt nem csinálja, akkor beáll az a kínos helyzet, hogy innentől csak és kizárólag a sony saját boltjában vásárolhatsz játékot. A monopol helyzetet nem szereti a rendszer (lásd apple vs epic), a szabad piaci elvek szerint nem is lehetsz ilyen helyzetben (lásd google). Az only digital ps-nek azt kell jelentenie, hogy a kulcsboltok betörhetnek a konzolpiacra.

"Aki eddig becsülettel vette lemezen, az valószínűleg digitálisan is megveszi egy idő után."

Kérdés mennyire egy idő után... mert lehet úgy ahogy én szoktam: nagyon messze a kiinduló ártól.

"A "minél gyorsabban ledarálom, hogy tovább tudjam adni jó áron" (így egyébként van játékélmény is, vagy csak elmondja az ember, hogy ez is megvolt? :F ) emberek"

Ez nálam vegyes. Van amivel úgy voltam, hogy 2-3 hónapon belül le akarom tolni, mert nem akarom megtartani, de SOHA nem vettem azért, hogy el tudjam mondani, hogy ez is megvolt, hanem egyszerűen érdekelt.

"Aki pedig "vagy használtan vagy sehogy" módban tengődött eddig, az úgy sem vett még életében egy darab játékot sem."

Sok használt konzolos játékot veszek/vettem, de néha újat is... Miért ne vennének az ilyenek "egy darab játékot sem"?

A lemeztokban egy kód, az egy vicc. Azt büntetni kellene. Nagyon.

Új hozzászólás Aktív témák