Új hozzászólás Aktív témák

• i2k
    őstag

350.000 Ft körül. Lul.

"ps5 pro vásárlás" - kugli alapján, az a 350 ezer nem is olyan rossz, hiszen egy PS5 Pro kapható ilyen áron (+/-), vagy drágábban.
    S ugye a sztím washin' többet ígér, mint egy PS5.

• Crus
    addikt

Pletyka(?):

[link] --- Steam Machine shipments spotted, as Valve is rumored to launch the gaming PC next week

TL;DR: A leak showing supposed shipment details indicates that Valve has the Steam Machine coming into its US warehouses, and rumor has it that the device could possibly be announced on June 23 - or before the end of the month at any rate. Pre-orders should follow a week later, but everyone remains worried about the price tag.

350.000 Ft körül. Lul.

• i2k
    őstag

Pletyka(?):

[link] --- Steam Machine shipments spotted, as Valve is rumored to launch the gaming PC next week

TL;DR: A leak showing supposed shipment details indicates that Valve has the Steam Machine coming into its US warehouses, and rumor has it that the device could possibly be announced on June 23 - or before the end of the month at any rate. Pre-orders should follow a week later, but everyone remains worried about the price tag.

• i2k
    őstag

Közvetlenül nem volt lementhető (ez se a teljes méret, a kép elnevezése tőlem), de a jó öreg fscapture mindent megold:
    [link] - deepdreamgenerator.com_Tifa_by_Zorax

Így nézne ki, ha egy koreai felmenői, és a helyi szépségideálnak megfelelő bájai lennének.
    S - szerintem - így, D-s mellek nélkül még vonzóbb.

//(https://pixai.art/en/tags/artwork/tifa_lockhart)

• i2k
    őstag

Hivatalos!!!
    GTA 6 előrendelés indul (konzolokra persze): 2026. június 25.
    Megjelenés: 2026. november 19.

Az ár még nem ismert... :DDD

Ja, csak konzolokra. Így ez most felejtős. Bocs, csak leírtam a nyilvánvalót. :DDD

• TBT
    addikt

Hivatalos!!!
    GTA 6 előrendelés indul (konzolokra persze): 2026. június 25.
    Megjelenés: 2026. november 19.

Az ár még nem ismert... :DDD

• FunPro
    őstag

Ok, csak te megválasztott politikuSAINKról írtál... akik oda mentek tőlünk, azok egyébként támogatták a fogyasztók védelmét, de valóban nem kezdtek el asztalt verni, "picit" fontosabb ügyek is felmerültek részükről.

Az egész beadvány legfőbb baja az, hogy nem a fogyasztókat próbálja védeni, hanem a kiadó/fejlesztő jogait próbálja korlátozni.

• cyberkind
    félisten

Ok, csak te megválasztott politikuSAINKról írtál... akik oda mentek tőlünk, azok egyébként támogatták a fogyasztók védelmét, de valóban nem kezdtek el asztalt verni, "picit" fontosabb ügyek is felmerültek részükről.

whatevör

• Crus
    addikt

Mindenki abban a parlamentben meglett választva az adott országban, ami lehet bármi az EU-n belül.

• FunPro
    őstag

Sehogy nem áll, ismételten lószart se adnak a drága, megválasztott politikusaink... :W

Én személy szerint úgy gondolom, hogy az EU bizottság jó döntést hozott. Persze, én alapból irracionálisnak tartom ezt az egész megmozdulást* (régebben erről volt itt szó bőven).

*A gamer közösségre való tekintettel, szolidalitásból ugyan aláírtam a petíciót, de azért mertem remélni, hogy az EU nem enged át egy ilyen katyvaszt.

• cyberkind
    félisten

Na erről lemaradtam akkor csúnyán. Mikor lehetett ebben az ügyben politikust választani?

Mindenki abban a parlamentben meglett választva az adott országban, ami lehet bármi az EU-n belül.

• Crus
    addikt

Sehogy nem áll, ismételten lószart se adnak a drága, megválasztott politikusaink... :W

Na erről lemaradtam akkor csúnyán. Mikor lehetett ebben az ügyben politikust választani?

• TBT
    addikt

[link] -- Beast of Reincarnation
    Coming 3 Aug, 2026

Egy valami biztos: Windows 11 Only.
    //Ja, és Unreal Engine 5... souls like mechanika.

This is a third-person action RPG set in 4026 AD, in a post-apocalyptic Japan consumed by a parasitic corruption called the Blight, which infects living flora and fauna, turning them into corrupted beings called Malefacts, while the titular Beast of Reincarnation is directly tied to that spreading contamination.
    Emma is a Blight-touched outcast who can wield plant-based powers. At the start of the game, she has no emotions or memories and is treated by the colonies as something closer to a useful corrupted being than a normal person. Koo travels beside her as her partner, and their journey revolves around confronting the Beast of Reincarnation in a world where the remnants of humanity have retreated into isolated mountain colonies built around the ruins of old civilization.

Az idei felhozatalból már csak ez érdekel. GMG (Steam) még 20% kedvezményt is ad rá, csak vegyed már.
    De én ettől az UE5 dologtól félek, pedig a fejlesztők hozzáállása is szimpatikus és JP cucc, nem egy kaliforniai propaganda szemét. Csak szeptember-október tájékán lesz játékdömping, de azok jelentős része nem érdekel. November-december: GTA 6 (de ez sem érdekel)
    Január: fagyhalál, meg az a vicces japán játék, amiben Snoop Dog és 2Pac is benne van.
    Február: Tömbradír és az elveszett Atlantisz mellei
    Március: FF7 + Világvége

Asszem így ennyi elsőre.

• i2k
    őstag

AI-alapú áttekintés

There are approximately 722 million gamers in China, making it the largest gaming market globally. This massive player base—more than twice the total population of the United States—accounts for nearly half of China's entire population. [1, 2, 3]
    To break down the market and audience a bit more:
    Platform split: Roughly 70% of players primarily use mobile devices, while PC gamers make up nearly 30%, and console players account for a smaller but growing 3%.
    Demographics: Around 300 million women play video games in China, representing a substantial portion of the player base.
    Revenue: The industry is highly lucrative, with Chinese video game revenues approaching $50 billion annually.

//30% = ~216 millió (direkt lefelé kerekítettem) - (505 millió mobilos).

• Crus
    addikt

Az mondjuk nekem gyanús, mert egyből rohadt nagy számokkal nyitott.
    Vagy a kínaiakat csak ez érdekelte más úgy általában nem.

Egyrészt. Másrészt ami mögött a kínai állam kicsit is felsejlik (lsd. EV eladások!), ott az 1-et és 0-át is erős fenntartásokkal kell kezelni.

• VoltanIgor
    senior tag

[link] --- Game Science's Black Myth: Wukong has now surpassed 30 million units sold, and it did so considerably faster than FromSoftware's Elden Ring, which took more than three years to get there.

Aztarohadt!

Szok kici kínai megvette pártpénzen, nincs itt semmi látnivaló

• Crus
    addikt

[link] --- Game Science's Black Myth: Wukong has now surpassed 30 million units sold, and it did so considerably faster than FromSoftware's Elden Ring, which took more than three years to get there.

Aztarohadt!

Nekem 2 példányban is megvolt ingyen... az egyiket beaktiváltam...

• _drk
    addikt

Aztarohadt!

Az mondjuk nekem gyanús, mert egyből rohadt nagy számokkal nyitott.
    Vagy a kínaiakat csak ez érdekelte más úgy általában nem.

• i2k
    őstag

Aztarohadt!

• cyberkind
    félisten

~5-6000 dolcsiért komplett gépet lehet venni még odakinn* is...

//* - usákia ofc.
    * [link] --- PowerSpec G913 Gaming PC
    AMD Ryzen 9 9900X3D 4.4GHz Processor; NVIDIA GeForce RTX 5080 16GB GDDR7; 64GB DDR5-6000 RAM; 2TB Solid State Drive
    3200 dodo.

* [link] --- HP OMEN MAX 45L GT23-0090 Gaming PC
    AMD Ryzen 7 9800X3D (4.7GHz) Processor 64GB DDR5-6000 RAM NVIDIA GeForce RTX 5090 Graphics Card 2TB PCIe M.2 NVMe Gen4 SSD 2.5GbE LAN, 2x2 WiFi 7 (802.11be), Bluetooth 5.4 Windows 11 Pro
    5500 dodo

Jelenleg ez a legjobb döntés, mert a komponensek egyesével brutál drágák...

• i2k
    őstag

Not baaad, személy az Astral a favorit.

~5-6000 dolcsiért komplett gépet lehet venni még odakinn* is...

//* - usákia ofc.
    * [link] --- PowerSpec G913 Gaming PC
    AMD Ryzen 9 9900X3D 4.4GHz Processor; NVIDIA GeForce RTX 5080 16GB GDDR7; 64GB DDR5-6000 RAM; 2TB Solid State Drive
    3200 dodo.

* [link] --- HP OMEN MAX 45L GT23-0090 Gaming PC
    AMD Ryzen 7 9800X3D (4.7GHz) Processor 64GB DDR5-6000 RAM NVIDIA GeForce RTX 5090 Graphics Card 2TB PCIe M.2 NVMe Gen4 SSD 2.5GbE LAN, 2x2 WiFi 7 (802.11be), Bluetooth 5.4 Windows 11 Pro
    5500 dodo

• i2k
    őstag

[link] -- Beast of Reincarnation
    Coming 3 Aug, 2026

Egy valami biztos: Windows 11 Only.
    //Ja, és Unreal Engine 5... souls like mechanika.

This is a third-person action RPG set in 4026 AD, in a post-apocalyptic Japan consumed by a parasitic corruption called the Blight, which infects living flora and fauna, turning them into corrupted beings called Malefacts, while the titular Beast of Reincarnation is directly tied to that spreading contamination.
    Emma is a Blight-touched outcast who can wield plant-based powers. At the start of the game, she has no emotions or memories and is treated by the colonies as something closer to a useful corrupted being than a normal person. Koo travels beside her as her partner, and their journey revolves around confronting the Beast of Reincarnation in a world where the remnants of humanity have retreated into isolated mountain colonies built around the ruins of old civilization.

• TBT
    addikt

Blizzard és a fejlett nyugat. Amíg itt a prájdot ünnepeljük meg, addig Kínában ismét exkluzív (és jól kinéző) skinekkel támad a Blizzard az Overwatch 2-ben.
    Csak nézzétek meg Mercy popsiját, ilyesmit itt nyugaton (főleg a prájd ideje alatt) nem adagolnak ám:

• Kylesa
    aktív tag

Csináltak ők mást, nem is egy stílusban!

Ott van a Vampyr. Abban szerintem semmi lmbt szál nem volt. Az már más kérdés, hogy két nekifutásból egyszer sem fejeztem be, mert valahogy mindig eluntam. Ott van a Jusant. Abban sincs tudtommal lmbt, és az egy logikai-ügyességi játék.

Szerintem az ő vesztük inkább az, hogy a life is strange túl népszerű lett, ami felverte a stúdió presztizsét egy olyan szintre, ami egyébként nem felelt meg a valóságnak. Ahogy Aljasvip írta, a játékaik technikailag proglémásak, és valami minidig úgy hiányzik belőlük.

Az egyetlen tényleg sikeres játékuk (vagy szériájuk) az a life is strange, amivel jókor voltak jó helyen és van benne lmbt. Ha az igazi aduász (Telltale) becsődölt, várható, hogy egy kevésbé neves stúdió sem fogja életben tartani azt a műfajt, amit a lis képvisel. Ami a legviccesebb, hogy náluk pont az lmbt-vel tarkított játékok mentek, így ha csak a mintákat nézzük, akkor abban is hibáztak, hogy ezt az elemet többször elhagyták.

Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy a tencent mit látott meg bennük, ami miatt pont ő velük akartak játékokat gyártani.

A Vampyr-ben volt egy kicsi lmbt szál, bár ez annyiban merült csak ki, hogy az NPC-k között szerepelt két meleg férfi: Oswald Thatcher és Newton Blight. Küldetés is kapcsolódott hozzájuk, ha jól emlékszem, össze lehetett hozni, vagy eltaszítani őket egymástól.
    Engem egyáltalán nem zavart ez (én összehoztam őket), csak megjegyeztem. ;) Szeretem a Dontnod játékait, a Life Is Strange első része örök kedvenc.

• i2k
    őstag

Ott van a Vampyr. Abban szerintem semmi lmbt szál nem volt. Az már más kérdés, hogy két nekifutásból egyszer sem fejeztem be, mert valahogy mindig eluntam. Ott van a Jusant. Abban sincs tudtommal lmbt, és az egy logikai-ügyességi játék.

Szerintem az ő vesztük inkább az, hogy a life is strange túl népszerű lett, ami felverte a stúdió presztizsét egy olyan szintre, ami egyébként nem felelt meg a valóságnak. Ahogy Aljasvip írta, a játékaik technikailag proglémásak, és valami minidig úgy hiányzik belőlük.

Az egyetlen tényleg sikeres játékuk (vagy szériájuk) az a life is strange, amivel jókor voltak jó helyen és van benne lmbt. Ha az igazi aduász (Telltale) becsődölt, várható, hogy egy kevésbé neves stúdió sem fogja életben tartani azt a műfajt, amit a lis képvisel. Ami a legviccesebb, hogy náluk pont az lmbt-vel tarkított játékok mentek, így ha csak a mintákat nézzük, akkor abban is hibáztak, hogy ezt az elemet többször elhagyták.

Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy a tencent mit látott meg bennük, ami miatt pont ő velük akartak játékokat gyártani.

Csináltak, de nem mind volt jó.

2013 - Remember Me - PC, konzolok - stílus: akció, kaland - meta: 70/7,5 - (~8,7 millió $) - https://gamalytic.com
    2015 - Life Is Strange - PC, konzolok, és minden más - stílus: epizodikus, grafikus kalandjáték, LMBT témájú videójáték, videójáték LMBT karakterrel, interaktív film, sci-fi videójáték - meta: 85/8,6 - (~24 millió $)
    2018 - Vampyr - PC, konzolok - stílus: akció - meta: 70/6,8 - (~18 millió $)
    2018 - The Awesome Adventures of Captain Spirit - PC, konzolok - stílus: kaland - meta: 75/7 - (? millió $)
    2018–2019 - Life Is Strange 2 - PC, konzolok - stílus: epizodikus, kaland - meta: 78/6,9 - (~12 millió $)
    2020 - Tell Me Why - PC, Xbox One - stílus: epizodikus, transzgender - meta: 78/5,8 - (~343 ezer $)
    2020 - Twin Mirror - PC, konzolok - stílus: kaland - meta: 65/5,9 - (~520 ezer $)
    2023 - Harmony: The Fall of Reverie - PC, konzolok - stílus: narratív kaland - meta: 75/6,4 - (~152 ezer $)
    2023 - Jusant - PC, konzolok - stílus: puzzle, platformer - meta: 85/7,6 - (~2,6 millió $)
    2024 - Banishers: Ghosts of New Eden - PC, konzolok - stílus: akció rpg (A Vampír "szellemi örököse") - meta: 78/7,6 - (~6 millió $)
    2025 - Lost Records: Bloom & Rage - PC, konzolok - stílus: kaland - meta: 75/6,7 - (~2,9 millió $)
    2026 - Aphelion - PC, konzolok - stílus: akció, kaland - meta: 64/4,4 - (~138 ezer $)

• FunPro
    őstag

Ezért is írtam azt, amit.
    Ha változtattak, továbbléptek volna (de legalábbis csináltak volna MÉG mást is), akkor nem biztos, hogy ekkora bajba kerültek volna...

• _drk
    addikt

Ezek nekem olyanok mint a sarki vegyesbolt a bérház alatt.
    Tök cuki hogy ott van, kedves nénik vannak ott, de soha nem megyek szinte oda, ha meg mégis pont az nincs ami kéne.

• VoltanIgor
    senior tag

Ez eléggé meglepő és szomorú is egyben... :(
    Valószínűleg a veteránok és nagy öregek (Double Fine főleg) már nem igazán fognak új stúdiókat keresni, így visszavonulnak és más munkát végeznek. A fiatalok talán még el fognak tudni majd helyezkedni más stúdióknál. Minden esetre nagyon csalódást keltő lépés ez az XBOX-tól...

Szerintem éppen hogy az öregekben van még régről eredő elhivatottság és szenvedély a játékkészítés iránt, ha más nem, akkor csinálnak új indie stúdiót, fiatalok pedig inkább úgy vannak vele, hogy ez nem jött be, ugorjunk.

Mindenesetre ezeket a stúdiókat én is sajnálom. A Double Fine például tök ötletes és frissnek ható játékokat csinált, nem voltak hibátlanok, de élmény volt velük játszani, volt lelkük, egyéniségük, szerethetőek nagyon... Fel is rakom a Psycho 2-t Steam Deckre :)

Ninja Theory-ért is kár.

• i2k
    őstag

Valószínűleg a veteránok és nagy öregek (Double Fine főleg) már nem igazán fognak új stúdiókat keresni, így visszavonulnak és más munkát végeznek. A fiatalok talán még el fognak tudni majd helyezkedni más stúdióknál. Minden esetre nagyon csalódást keltő lépés ez az XBOX-tól...

Kell minden erőforrás az exlukhoz. Ehhez mindenkin áttaposnak.

• i2k
    őstag

Az egész life is strange frencsájz egy eurovíziós fesztivál, szóval az ezzel a "trendel" lett sikeres.

Ezért is írtam azt, amit.
    Ha változtattak, továbbléptek volna (de legalábbis csináltak volna MÉG mást is), akkor nem biztos, hogy ekkora bajba kerültek volna...

• TBT
    addikt

[link] --- Xbox sets world record for shortest time between a AAA game reveal and its studio's closure

(szerkesztés tőlem)

"Jason Schreier, a Bloomberg újságírója egy új riportjában közölte, hogy a Microsoft az Xbox átszervezésének és költségcsökkentési intézkedéseinek részeként úgy döntött, hogy bezárja néhány jelentős játékfejlesztő stúdióját. A kiválasztott stúdiók a következők:
    * a South of Midnight fejlesztője, a Compulsion Games;
    * a Brütal Legend és a Psychonauts fejlesztője, a Double Fine; valamint – ami a legmegdöbbentőbb – a
    * Hellblade-sorozat fejlesztője, a Ninja Theory.

A Ninja Theory bezárása különösen megdöbbentő, mivel mindössze nyolc nappal ezelőtt mutatták be a Ninja Theory következő Hellblade-játékát, a Senuát az Xbox Game Showcase-en.
    A stúdió bezárása aggodalmat keltett a Senua sorsa kapcsán, mivel sokan most azon tűnődnek, mi lesz a játék sorsa. Teljesen törlik a játékot? Vagy a tervek szerint megjelenik? Érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft és az Xbox hivatalosan nem törölte a Senuát, ami azt jelenti, hogy papíron a játék továbbra is a tervek szerint 2027-ben jelenik meg. Ami itt példátlan, és ami nem kívánt rekordot jelent az Xbox számára, az az az időtartam, amely egy AAA-játék első nyilvános bemutatása és a bejelentés vagy a hírek szerint a játék mögött álló fejlesztő bezárására vonatkozó döntés között telt el. Csak nyolc nap.
    A második helyet a bemutatás és a stúdió bezárásának bejelentése közötti legrövidebb időtartamok listáján a Midway Newcastle 2009-es Necessary Force című játéka foglalja el, amelynél a különbség mindössze 27 nap volt. A harmadik helyen a Zipper Interactive 2011-es Unit 13 című játéka áll, 129 napos különbséggel."

Translated with DeepL.com (free version)

• FunPro
    őstag

Trendy manapság a meleg/transz téma (is)...

Az egész life is strange frencsájz egy eurovíziós fesztivál, szóval az ezzel a "trendel" lett sikeres.

• i2k
    őstag

[link] --- Xbox sets world record for shortest time between a AAA game reveal and its studio's closure

(szerkesztés tőlem)

"Jason Schreier, a Bloomberg újságírója egy új riportjában közölte, hogy a Microsoft az Xbox átszervezésének és költségcsökkentési intézkedéseinek részeként úgy döntött, hogy bezárja néhány jelentős játékfejlesztő stúdióját. A kiválasztott stúdiók a következők:
    * a South of Midnight fejlesztője, a Compulsion Games;
    * a Brütal Legend és a Psychonauts fejlesztője, a Double Fine; valamint – ami a legmegdöbbentőbb – a
    * Hellblade-sorozat fejlesztője, a Ninja Theory.

A Ninja Theory bezárása különösen megdöbbentő, mivel mindössze nyolc nappal ezelőtt mutatták be a Ninja Theory következő Hellblade-játékát, a Senuát az Xbox Game Showcase-en.
    A stúdió bezárása aggodalmat keltett a Senua sorsa kapcsán, mivel sokan most azon tűnődnek, mi lesz a játék sorsa. Teljesen törlik a játékot? Vagy a tervek szerint megjelenik? Érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft és az Xbox hivatalosan nem törölte a Senuát, ami azt jelenti, hogy papíron a játék továbbra is a tervek szerint 2027-ben jelenik meg. Ami itt példátlan, és ami nem kívánt rekordot jelent az Xbox számára, az az az időtartam, amely egy AAA-játék első nyilvános bemutatása és a bejelentés vagy a hírek szerint a játék mögött álló fejlesztő bezárására vonatkozó döntés között telt el. Csak nyolc nap.
    A második helyet a bemutatás és a stúdió bezárásának bejelentése közötti legrövidebb időtartamok listáján a Midway Newcastle 2009-es Necessary Force című játéka foglalja el, amelynél a különbség mindössze 27 nap volt. A harmadik helyen a Zipper Interactive 2011-es Unit 13 című játéka áll, 129 napos különbséggel."

• i2k
    őstag

Én nem látok itt trendeket.
    Ez a stúdió egy one-trick-pony. Akkor és ott ütött a Life is Strange*, és utána kimúlt a láng. Új kreatív arcok kellettek volna, de ezt nem vették észre.

*és azt tegyük hozzá, hogy máig szarul fut, pedig a PC-m teljesítménye minimum megháromszorozódott azóta. A folytatások se lettek jobbak.
    Erre az igénytelenségre nincs vevő a piacon.

Trendy manapság a meleg/transz téma (is)...

• VoltanIgor
    senior tag

Ez a stúdió egy one-trick-pony. Akkor és ott ütött a Life is Strange*, és utána kimúlt a láng. Új kreatív arcok kellettek volna, de ezt nem vették észre.

*és azt tegyük hozzá, hogy máig szarul fut, pedig a PC-m teljesítménye minimum megháromszorozódott azóta. A folytatások se lettek jobbak.

A Banishers állítólag tök rendben van - valamikor meg is lett nekem is, várakozik szépen a sorára. De alapvetően van igazság abban, amit írsz

• Aljasvip
    őstag

"Don't Nod" Is In Trouble, And Tencent Is Reportedly Uninterested In Backing The Studio Anymore

"Trouble is brewing at Don't Nod: an auditors' report warns of the studio's cash reserves being completely depleted by November," Andres says on Bluesky. "Tencent is unwilling to raise capital or finance any projects, and the bosses' plans are not reassuring."

"Their latest project, which was more or less in development, was recently scrapped after their investor withdrew," says Andres. "Everything hinges on the possibility of signing with a publisher for a new project."

Don't Nod is no newcomer to the gaming industry. The studio is best known for giving us the Life is Strange series, before leaving it to work on new IPs. However, given that other industry veterans are also struggling to secure funding, it's no surprise to see that this isn't enough to bring in publishers.

To make matters worse, Don't Nod's latest games have struggled. Lost Records: Bloom & Rage was a critical hit, but didn't reach its sales targets. The same was said of its previous game, Banishers: Ghosts of New Eden​​​​​​.

//Durva leszek: nem biztos, hogy jó utat jártak be azzal, hogy felültek a trendeknek...

• i2k
    őstag

Dragon's Dogma 2 Is Delisting its Deluxe Edition and Microtransactions

Ezek nem lesznek STEAM-en megvásárolhatók 2026.06.25 után:

* Dragon’s Dogma 2 Deluxe Edition
    * A Boon for Adventurers – New Journey Pack
    * Harpysnare Smoke Beacons – Harpy Lure Item
    * Heartfelt Pendant – A Thoughtful Gift
    * Ambivalent Rift Incense – Change Pawn Inclinations
    * Makeshift Gaol Key – Escape from Gaol
    * Art of Metamorphosis – Character Editor
    * Portcrystal – Warp Location Marker
    * Wakestone – Restore the Dead to Life
    * 500 Rift Crystals – Points to Spend Beyond the Rift
    * 1500 Rift Crystals – Points to Spend Beyond the Rift
    * 2500 Rift Crystals – Points to Spend Beyond the Rift

A már megvásároltak értelemszerűen a fiókokon és használhatók maradnak

//Remélem, látszik a kép X-ről:

• i2k
    őstag

"Don't Nod" Is In Trouble, And Tencent Is Reportedly Uninterested In Backing The Studio Anymore

"Trouble is brewing at Don't Nod: an auditors' report warns of the studio's cash reserves being completely depleted by November," Andres says on Bluesky. "Tencent is unwilling to raise capital or finance any projects, and the bosses' plans are not reassuring."

"Their latest project, which was more or less in development, was recently scrapped after their investor withdrew," says Andres. "Everything hinges on the possibility of signing with a publisher for a new project."

Don't Nod is no newcomer to the gaming industry. The studio is best known for giving us the Life is Strange series, before leaving it to work on new IPs. However, given that other industry veterans are also struggling to secure funding, it's no surprise to see that this isn't enough to bring in publishers.

To make matters worse, Don't Nod's latest games have struggled. Lost Records: Bloom & Rage was a critical hit, but didn't reach its sales targets. The same was said of its previous game, Banishers: Ghosts of New Eden​​​​​​.

//Durva leszek: nem biztos, hogy jó utat jártak be azzal, hogy felültek a trendeknek...

• i2k
    őstag

Nyilván aki meg tudja oldani "erőből" (azaz erős PC-je van), annak ez a MOD nem biztos, hogy meg kellene dobogtassa a szívét, de mindenki másnak jól jöhet:

[link] --- Square Enix Left FF7 Stuttering Unfixed, but a Single Mod Just Solved It Before Final Fantasy VII Revelation Arrives

Mit csinál a mod?

"The DX12 Async Compile mod released on Nexus Mods last week for both Final Fantasy VII Remake and Final Fantasy VII Rebirth is a simple DLL file that can be installed by simply placing it in the same folder as the two games' .exe files. With this modded file, shader compilation hitches are significantly reduced by compiling PSOs asynchronously in the background while keeping the game on native DirectX 12."

//A múlt héten a Nexus Mods-on megjelent DX12 Async Compile mod, amely mind a Final Fantasy VII Remake, mind a Final Fantasy VII Rebirth játékhoz elérhető, egy egyszerű DLL-fájl, amelyet úgy lehet telepíteni, hogy egyszerűen a két játék .exe-fájljainak mappájába helyezzük. Ezzel a módosított fájllal jelentősen csökkennek a shader-fordítás okozta akadozások, mivel a PSO-kat aszinkron módon, a háttérben fordítja le, miközben a játék továbbra is natív DirectX 12-en fut.

LETÖLTÉS: [link] -- FF7 Rebirth DX12 Async Compile - Last updated: 10 June 2026

Telepítés:
    - 0 - MOD letöltés
    - 1 - d3d12.dll bemásolása a FF7 1/3 vagy 2/3 főkönyvtárába, ahol az exe van (pl.: ff7rebirth.exe.)
    Hepi-bódogsá'

• Crus
    addikt

Csak annyit várok el, hogy ha valaki fizetésért megjegyzéseket tesz egy témához (hívjuk cikkírónak), akkor tudja az, hogy az FF külön főszámos részei nem függnek össze karakterekben, és ha Cloud is a főhős az FF7-ben, az is egy party-based játék, több népszerű főbb szereplővel. Ez a listából is kiderül. Meggyőződésem, hogy a cikkíró a szakmai múltja alapján mindezzel tisztában is van, szóval vagy valami hatásvadász újságírósat akart rittyenteni oda, vagy gondolkodni képelen. Az egyesre szavazok, de a tévedés jogát fenntartom.

Szóval véletlenül sem a kérdőívet kitöltőkről beszélek.

Akinek Cloud a kedvenc karaktere az FF VII-ből, az egy:

• Zó
    senior tag

Helyből feltételezed, hogy mindegyik nyilatkozó játszott MINDEN játékkal, ami a listán szerepel, és nem szerepel...

Csak annyit várok el, hogy ha valaki fizetésért megjegyzéseket tesz egy témához (hívjuk cikkírónak), akkor tudja az, hogy az FF külön főszámos részei nem függnek össze karakterekben, és ha Cloud is a főhős az FF7-ben, az is egy party-based játék, több népszerű főbb szereplővel. Ez a listából is kiderül. Meggyőződésem, hogy a cikkíró a szakmai múltja alapján mindezzel tisztában is van, szóval vagy valami hatásvadász újságírósat akart rittyenteni oda, vagy gondolkodni képelen. Az egyesre szavazok, de a tévedés jogát fenntartom.

Szóval véletlenül sem a kérdőívet kitöltőkről beszélek.

• i2k
    őstag

Hatásvadász a megfogalmazásuk, ez nem megelpő, hanem természetes. Elvégre Mario az összes Mario-játékban szerepel, Cloud pedig nem az összes FF-ben, és a 7-ben is van egy pár más népszerű karakter, nem mindenkinek ő a kedvence. Eleve ott van Tifa a 3. helyen.

Helyből feltételezed, hogy mindegyik nyilatkozó játszott MINDEN játékkal, ami a listán szerepel, és nem szerepel...

• Zó
    senior tag

Japanese Gamers Vote Final Fantasy As Most Influential Series, But Cloud Isn't Their Favourite Character

"40. évfordulójának alkalmából a japán Famitsu magazin több mint 5000 embert kérdezett meg néhány nosztalgikus témáról, például arról, hogy mely játékok hatottak rájuk a leginkább, kik a kedvenc karaktereik, és mely címeket ajánlanák másoknak.
    A Nintendo Everything beszámolója szerint – nem meglepő módon – sokan a Super Mario Bros. és a Pokémon játékokkal kezdték, de meglepő az eltérés a legtöbb szavazatot kapott, legbefolyásosabb játékok és a kedvenc karakterek között."

Favorite Character
    1 - Mario
    2 - Cloud
    3 - Tifa
    Kirby
    Link
    Leon S. Kennedy
    Pikachu
    Slime (Dragon Quest)
    Kazuma Kiryu
    Joker (Persona 5)

Most Influential Game
    1 - Dragon Quest
    2 - Final Fantasy 7
    3 - Dragon Quest 3
    Pokémon Red / Green
    Dragon Quest 5
    Final Fantasy 10
    Chrono Trigger
    Super Mario Bros.
    Kingdom Hearts
    Resident Evil

Favorite Developer
    1 - Nintendo
    2 - Square Enix
    3 - Capcom
    Atlus
    FromSoftware

Games Spent The Most Time On
    1 - Final Fantasy 14
    2 - Monster Hunter Portable 2nd G
    3 - Final Fantasy 9
    Animal Crossing: New Horizons
    Dragon Quest 10
    Minecraft
    Apex Legends
    Final Fantasy 7
    Splatoon 2
    Super Smash Bros. Ultimate

Most Influential Series
    1 - Final Fantasy
    2 - Dragon Quest
    3 - Pokemon
    Mario
    Persona
    Monster Hunter
    Tales of
    Zelda
    Metal Gear
    Kingdom Hearts

Hatásvadász a megfogalmazásuk, ez nem megelpő, hanem természetes. Elvégre Mario az összes Mario-játékban szerepel, Cloud pedig nem az összes FF-ben, és a 7-ben is van egy pár más népszerű karakter, nem mindenkinek ő a kedvence. Eleve ott van Tifa a 3. helyen.

• TBT
    addikt

Japanese Gamers Vote Final Fantasy As Most Influential Series, But Cloud Isn't Their Favourite Character

"40. évfordulójának alkalmából a japán Famitsu magazin több mint 5000 embert kérdezett meg néhány nosztalgikus témáról, például arról, hogy mely játékok hatottak rájuk a leginkább, kik a kedvenc karaktereik, és mely címeket ajánlanák másoknak.
    A Nintendo Everything beszámolója szerint – nem meglepő módon – sokan a Super Mario Bros. és a Pokémon játékokkal kezdték, de meglepő az eltérés a legtöbb szavazatot kapott, legbefolyásosabb játékok és a kedvenc karakterek között."

Favorite Character
    1 - Mario
    2 - Cloud
    3 - Tifa
    Kirby
    Link
    Leon S. Kennedy
    Pikachu
    Slime (Dragon Quest)
    Kazuma Kiryu
    Joker (Persona 5)

Most Influential Game
    1 - Dragon Quest
    2 - Final Fantasy 7
    3 - Dragon Quest 3
    Pokémon Red / Green
    Dragon Quest 5
    Final Fantasy 10
    Chrono Trigger
    Super Mario Bros.
    Kingdom Hearts
    Resident Evil

Favorite Developer
    1 - Nintendo
    2 - Square Enix
    3 - Capcom
    Atlus
    FromSoftware

1 - Final Fantasy 14
    3 - Final Fantasy 9
    Dragon Quest 10
    Minecraft
    Apex Legends
    Final Fantasy 7
    Splatoon 2

Most Influential Series
    1 - Final Fantasy
    2 - Dragon Quest
    3 - Pokemon
    Mario
    Persona
    Monster Hunter
    Tales of
    Zelda
    Metal Gear
    Kingdom Hearts

• i2k
    őstag

Favorite Character
    1 - Mario
    2 - Cloud
    3 - Tifa
    Kirby
    Link
    Leon S. Kennedy
    Pikachu
    Slime (Dragon Quest)
    Kazuma Kiryu
    Joker (Persona 5)

Most Influential Game
    1 - Dragon Quest
    2 - Final Fantasy 7
    3 - Dragon Quest 3
    Pokémon Red / Green
    Dragon Quest 5
    Final Fantasy 10
    Chrono Trigger
    Super Mario Bros.
    Kingdom Hearts
    Resident Evil

Favorite Developer
    1 - Nintendo
    2 - Square Enix
    3 - Capcom
    Atlus
    FromSoftware

1 - Final Fantasy 14
    3 - Final Fantasy 9
    Dragon Quest 10
    Minecraft
    Apex Legends
    Final Fantasy 7
    Splatoon 2

Most Influential Series
    1 - Final Fantasy
    2 - Dragon Quest
    3 - Pokemon
    Mario
    Persona
    Monster Hunter
    Tales of
    Zelda
    Metal Gear
    Kingdom Hearts

• i2k
    őstag

[link] --- Here’s What GTA 5 Could Look Like With NVIDIA DLSS 5
    Közvetlen link az AI Slophoz.

Hsz-ek közül:

Justin - 8 hours ago - edited
    "Can we trade all these super impressive hyper realistic graphics for good stories, characters, gameplay and dialogue instead?"

//„Nem cserélhetnénk inkább le ezeket a szuper lenyűgöző, hiperrealisztikus grafikákat jó történetekre, karakterekre, játékmenetre és párbeszédekre?”

• i2k
    őstag

Gears of War: E-Day PC Requirements

DirectX: 12
    Hangkártya: kellene
    Net: szélessáv
    SSD: 130 GB

Minimum:
    Windows: 10 64-bit 22H 19045.7291
    CPU: Ryzen 5 2600X / i7‑6850K / i5‑10400
    RAM: 12 GB
    VGA: RTX 5050 / RTX 2060 / RX 6600 / RX 9060 / A580

Recommended:
    Windows: 11 64bit (25H2)
    CPU: Ryzen 5 5600 / i5-11600K
    RAM: 16 GB
    VGA: RTX 5060 / RTX 3060ti / RX 6700 XT / RX 9060 XT / B580

• TBT
    addikt

Jól beárazta az élet a FF VII riméket... Steam-en eleve padlózott, de a 2 db. részt 8.4k-ért tudtam elcsípni végül.

• TBT
    addikt

Akkor így már értem miért a "#14 best seller in your region" felirat hozzá.

TBT #159838
    Amíg az emberek rohannak ezután is csúcs nV kártyát venni, addig tökmindegy.
    Ez a nagy üzleti trükk, amire az nV rájött.

Gyorsan pénzé kell tenni őket, mert 2027 tavaszán a Revelation mellé úgyis hozzávágják majd előrendelői ajándék keretében. Addig ki kell nyerni belőle az értéket. :D

• Aljasvip
    őstag

Jól beárazta az élet a FF VII riméket... Steam-en eleve padlózott, de a 2 db. részt 8.4k-ért tudtam elcsípni végül.

Akkor így már értem miért a "#14 best seller in your region" felirat hozzá.

TBT #159838
    Amíg az emberek rohannak ezután is csúcs nV kártyát venni, addig tökmindegy.
    Ez a nagy üzleti trükk, amire az nV rájött.

• Crus
    addikt

• cyberkind
    félisten

Achtung, acthung, Asha nénje most még jobban ekézi Phil Spencert, amiért nem sikerült jó árú és hosszútávú szerződést kötni a memóriagyártókkal (amiben részben igaza van), így már most több 100 Dollárt buknak konzolonként, és ez csak még jobb lesz.

És ami a legjobb, hogy ezért is gondolkoznak a konzolgyártás kiszervezésén, és valszeg ebből Asus lesz, ahogy a kézi konzolnál, tiszta Micro, most se hazudtolják meg magukat! :C

• cyberkind
    félisten

Asszondják a neten, hogy az Aszusz RoG "adós" csoda csatlakozója is megég:

Igen, mert maga a csatlakozó minősége szar, ugyanaz, mint a jó öreg molex a 90-es évekből, ott is nonstop mozgolódtak a lábak a műanyag fejben.
    Én váltottam egy 90 fokos kábelre, elvileg az a legjobb megoldás ha már nincs más, aztán meglássuk.

• Aljasvip
    őstag

Továbbra is - furamód - indiai Larát látok bele...

//amúgy ja, a próbálkozás megért egy mosolyt :DDD

Tényleg valami indiai keverék. :DDD

Válthatnának mondjuk egy Simpson család-féle sárga rajzolt design-ra, és akkor garantáltan senkit nem sértenek meg hovatartozással.

• Crus
    addikt

Így van. Nem tudok vakon, 10 újjal gépelni.
    Nem kell bocsánatot kérned, nem sértődtem meg - megdöbbentem, hogy azt hitted, hogy a fákkolásra utalok... ismerhetnél, leszoktam írni a véleményem, nem kell körbeírnom, de sem szóban, sem írásban nem szokásom így beszélni az emberekkel.

:R

• i2k
    őstag

Továbbra is - furamód - indiai Larát látok bele...

//amúgy ja, a próbálkozás megért egy mosolyt :DDD

• i2k
    őstag

Ha ezt tényleg így van, akkor természetesen bocsánatot kérek!

Így van. Nem tudok vakon, 10 újjal gépelni.
    Nem kell bocsánatot kérned, nem sértődtem meg - megdöbbentem, hogy azt hitted, hogy a fákkolásra utalok... ismerhetnél, leszoktam írni a véleményem, nem kell körbeírnom, de sem szóban, sem írásban nem szokásom így beszélni az emberekkel.

• Crus
    addikt

"Már bocs, de ne rajtam kérd számon, hogy az ujját emlegette... mosdó-törölköző effekt. "

Azért emlegettem az ujjam, mert TÉNYLEG 4-5 ujjal tudok csak gépelni, sosem tanultam meg vakon, és 10 újjal pötyögni.
    Ne legyél már ennyire üldözési mániás!

Ha ezt tényleg így van, akkor természetesen bocsánatot kérek!

• i2k
    őstag

Már bocs, de ne rajtam kérd számon, hogy az ujját emlegette... mosdó-törölköző effekt. Nem nagyon hiszek ebben a megdobnak kővel, kenyérrel dobj vissza őrületben sorry.

A színésznőt akkor kitárgyaltuk, ok... na de mi van Kratossal? A visszaemlékezésekben egy tacskó, a 2018-as részben meg egy egységsugarú védvonalas nyugger.

Gothic 1 nekem eonok múlva fog pörögni... az 1. részt elég sokat toltam anno, nyilván végig is. Meglepően sok belőle az emlék még ennyi idő után is.

Az a helyzet, hogy 35 éve, amikor a diri, meg az ofő pofánbaxott, mert kólát vittünk a suliba és be is vedeltük (egy részét órán lol), akkor az a fizikai erőszak ott normális és természetes volt a társadalom szerint, pedig egész héten fel volt dagadva tőle az arcom. Most egy ilyenért Telex főcikk.

Nem lehet már csöcsös rabszolgákat játékokba így szerepeltetni, mert az afroUS közösségnek ez sértő. Persze közben egymást niggerezik, meg lelövik, meg kirabolják, meg kutyába se veszik, de ehhez nekik abszolút joguk van.

"Már bocs, de ne rajtam kérd számon, hogy az ujját emlegette... mosdó-törölköző effekt. "

Azért emlegettem az ujjam, mert TÉNYLEG 4-5 ujjal tudok csak gépelni, sosem tanultam meg vakon, és 10 újjal pötyögni.
    Ne legyél már ennyire üldözési mániás!

• Zó
    senior tag

Már bocs, de ne rajtam kérd számon, hogy az ujját emlegette... mosdó-törölköző effekt. Nem nagyon hiszek ebben a megdobnak kővel, kenyérrel dobj vissza őrületben sorry.

A színésznőt akkor kitárgyaltuk, ok... na de mi van Kratossal? A visszaemlékezésekben egy tacskó, a 2018-as részben meg egy egységsugarú védvonalas nyugger.

Gothic 1 nekem eonok múlva fog pörögni... az 1. részt elég sokat toltam anno, nyilván végig is. Meglepően sok belőle az emlék még ennyi idő után is.

Az a helyzet, hogy 35 éve, amikor a diri, meg az ofő pofánbaxott, mert kólát vittünk a suliba és be is vedeltük (egy részét órán lol), akkor az a fizikai erőszak ott normális és természetes volt a társadalom szerint, pedig egész héten fel volt dagadva tőle az arcom. Most egy ilyenért Telex főcikk.

Nem lehet már csöcsös rabszolgákat játékokba így szerepeltetni, mert az afroUS közösségnek ez sértő. Persze közben egymást niggerezik, meg lelövik, meg kirabolják, meg kutyába se veszik, de ehhez nekik abszolút joguk van.

Fene se tudja, de ha eltelt 1000 év a 3 és a 2018 között, Kratosz pedig örgedett 20-25 évnyit, akkor Laufey-nak sem kellett volna túl sokat öregedni 10 év alatt (Átreusz annyi idős a 2018-ban, ha jól rémlik, és akkor már megél). Persze nincsenek egységes szabályok, Kratosz annyiszor visszajött az túlvilágról már, mint Songoku, így nincs sok kapaszkodó. Nem hiszem, hogy a logika legfőbbmotiváció a készítőknél.

Nem lehet már csöcsös rabszolgákat játékokba így szerepeltetni, mert az afroUS közösségnek ez sértő.

De ezen korrigált valamelyest az Alkimia, és az intróban sem éppen egy 180 kilós dédnagymamát sem küldenek be rabszolganőnek. Mivel újra akarom játszani az eredetit, és ennek még kell jó pár patch, nekem, sem mostanában kerül sorra.

• Crus
    addikt

De ez így akkor is csak 1 db. here említés és nem "amennyit".

Mert volt ott egy és is, a testnedvekre (értsd: izzadságra, izzadt férfitestre) vonatkoztatva, illetve ánuszra és ujjakra utalás, a mikor Imyre reagáltál. A lényeg az volt, hogy ismételten szándékosan szexuális kontextusba helyezted, ebből nyilván az izzadtság volt a sokszor visszatérő motívum. Erről szólt az a szmájlival ellátott félmondatom, tehát szerintem kár ezen pörögni és ennyire komolyan venni.

Bár a megemlékezések során látszik, hogy mind Kratos, mind Faye még akkor is JÓVAL fiatalabbak, amikor már ott a baba a kezében...

Te mondtad, hogy nem öregszik, nem engem kell meggyőzni. Nincs az öregedésnek egy következetes és évszámokkal jól levezethető része a szériában, valljuk be. Egyelőre fura a színésznőhöz képest a játékbeli modell, makd a teljes játékból kiderül, mennyire indokoltan.

Ha nem tűnne ez trendbe illőnek, kisebb lenne miatta a sírás. A minap megjelent Gothic Remake-et is tenyeres-talpas munkaruhás rabszolganőkkel promózták eredetileg, holott a lore szerint házimunkát is végző rabszolgákról van szó, akikkel bőrszerkókat vetettek fel. Ami az élvhajhász, a királyt zsaroló, negatív karaktereknek beállított bűnözőkhöz jobban illik, mint a feminista aktivizmus. Ott is volt egy nagy kiakadás, csak nyilván nem AAA név.

De nem... a kis retek úgyis elvállalta, hogy saját bevallása szerint fingja nem volt a játékról.

Mondjuk, az is valami, ha valaki nem a legnagyobb rajongónak próbálja hazudni magát :)

• Zó
    senior tag

Csakhogy én belepörgettem. YT betölti én meg random belenyomtam 2-3x. Ez történt.

"Hát, amennyit Kratosz nemi szerveit és testnedveit említed" -írtad... de akkor ezek szerint 1x említettem és még arra se emlékeztem ma már ennyire volt ez releváns. De ez így akkor is csak 1 db. here említés és nem "amennyit".

"Jó, de te írtad, hogy nem vagy alig - értsd: évszázadok alatt - öregszik. Az ő léptékével nem telt el sok idő."

Tekintve, hogy Kratos is mennyit öregedett, tekintve, hogy a bója is mennyit öregedett, itt nagyon úgy tűnik, hogy nem 2 év telt el, hanem k. sok. Atreus is jötunn (részben), ő is nagyon lassan nőhetett fel, de könnyen lehet, hogy itt belefutottunk a fejlesztők egy csúnya benézésébe. Bár a megemlékezések során látszik, hogy mind Kratos, mind Faye még akkor is JÓVAL fiatalabbak, amikor már ott a baba a kezében...

Abszolút gyalázom BR-t, mert mondhatta volna azt, hogy gyerekek... lássuk be, alkalmatlan vagyok erre a szerepre. De nem... a kis retek úgyis elvállalta, hogy saját bevallása szerint fingja nem volt a játékról. Ezt a szart amit összehoztak már talán csak az A.I. tudja majd helyrehozni... mindig tervezem, hogy nekiesek, de sosincs semmire idő.
    (Az ilyen wot-okat is van, hogy órák alatt hozom össze, mert mellette minden is van, de főleg meló.)

... viszont hordozhatsz német külső jellemzőket is, és Woll pontosan ilyen, hordozza az ír gyökereket. Nagyon. De az jogos abszolút, hogy helytelenül lenorvégoztam, amikor simán csak írhattam volna azt, hogy északi népség.

Csak bizonyos dolgokban hordozok a feminizmussal szimpatizáló jellemzőket. (Tegnap pl. az is kiderült, egy pszicho teszten, hogy sem intro sem extrovertált nem vagyok.)
    Megbocsáthatatlan, hogy a zsák krumpli milliók szórakozását taposta el azzal, hogy bevállalta Ellie Williams szerepét. Nekem ez TLOU rajongóként különösen fájó, mert itt milliós tételben van TLOU kollekcióm, de a sorozatot a mai napig nem nézhettem meg, mert szó szerint undort érzek, ha meglátom. Essen rá egy Batmobil!

De ez így akkor is csak 1 db. here említés és nem "amennyit".

Mert volt ott egy és is, a testnedvekre (értsd: izzadságra, izzadt férfitestre) vonatkoztatva, illetve ánuszra és ujjakra utalás, a mikor Imyre reagáltál. A lényeg az volt, hogy ismételten szándékosan szexuális kontextusba helyezted, ebből nyilván az izzadtság volt a sokszor visszatérő motívum. Erről szólt az a szmájlival ellátott félmondatom, tehát szerintem kár ezen pörögni és ennyire komolyan venni.

Bár a megemlékezések során látszik, hogy mind Kratos, mind Faye még akkor is JÓVAL fiatalabbak, amikor már ott a baba a kezében...

Te mondtad, hogy nem öregszik, nem engem kell meggyőzni. Nincs az öregedésnek egy következetes és évszámokkal jól levezethető része a szériában, valljuk be. Egyelőre fura a színésznőhöz képest a játékbeli modell, makd a teljes játékból kiderül, mennyire indokoltan.

Ha nem tűnne ez trendbe illőnek, kisebb lenne miatta a sírás. A minap megjelent Gothic Remake-et is tenyeres-talpas munkaruhás rabszolganőkkel promózták eredetileg, holott a lore szerint házimunkát is végző rabszolgákról van szó, akikkel bőrszerkókat vetettek fel. Ami az élvhajhász, a királyt zsaroló, negatív karaktereknek beállított bűnözőkhöz jobban illik, mint a feminista aktivizmus. Ott is volt egy nagy kiakadás, csak nyilván nem AAA név.

De nem... a kis retek úgyis elvállalta, hogy saját bevallása szerint fingja nem volt a játékról.

Mondjuk, az is valami, ha valaki nem a legnagyobb rajongónak próbálja hazudni magát :)

• Crus
    addikt

Próbálom amennyire csak lehet kerülni a spoilert, így csak szó szerint bele bele pörgettem, így összesen max 30-40mp-et láttam.

De ez a játék premisszája, tényleg az első 2 másodpercből kiderül a bejelentésből.

Kratos nemi szervének gyakori emlegetése nem rémlik, ellenben az izzadt hegyomlást emlegettem többször is.

Említetted a heréit is. Azokat mi nem szervekként tanultuk.

Az a leegyszerűsítés nem zavar, hogy a net negyed visít egy női főszereplőn és le sem tojják milyen lesz a játék, meg a gameplay?

Írtam alább, hogy több fórumon is megszólaltam miatta (itt is), biztos átsiklottál rajta. Egyébként nem gondolom, hogy mindnenki tesz a játék minden egyéb aspektusára, akit ez zavar.

Mert nem játszottak a játékkal, ez azért történhetett. Kratos is NAGYON fiatalos a visszaemlékezések során és minő meglepő Faye is az! És miért? Há' mert VISSZAemlékezés... jeeeez. :W

Jó, de te írtad, hogy nem vagy alig - értsd: évszázadok alatt - öregszik. Az ő léptékével nem telt el sok idő. Egyelőre csak elméleteket lehet gyártani. Számomra a vélt vagy valós csúnyításra a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy harc közben nyilvánvalóan nem a legjobb formáját hozza a grimaszaival, ahogy más se erőkifejtés közben. Ezzel együtt valami nem kerek, de a hiszti ugye szerintem is túlzó.

Olyan szereplőt kellett volna választani - ha már Joel esetében ezt maximálisan meg is tették -, aki hozza u.e. a jellemzőket.

Ebben mindig is egyetértettünk, a romozásban nem, de a negatív viaszbábozást már sokkal érthetőbb és kevésbé hangzik gyalázásnak.

Woll abszolút telitalálat... milliárdszor jobban, mint Bella Ramsey aka Ellie Williams.

Ebben sem volt köztünk eddig se véleménykülönbség. Én csak azt írtam, hogy a norvégként kiemelni erős volt, ha keveredtek az ő ősei norvégokkal, ha nem. Nekem is van német ősapám, de meglepődnék, ha németként hivatkoznának rám.

Lupita Nyong'o nem tudom melyik busszal jött ide, semmi köze se az írekhez, se a norvégokhoz, se semmiféle északi népcsoportokhoz.

Pont erre volt példa. Meg hogy rá is annyira lehetne németként hivatkozni, mint rám, vagy Vollra norvégként. Nyilván genetikailag nagyobb a távolság, de ha nem vagyok német sem kulturálisan, sem nyelvileg, sem állampolgárságilag, akkor a párszázalékos vérem miatt helytelen rám németként hivatkozni (ez egyértelműen eldönthető kérdés, ahogy az afrikai származású színésznőnél is fekete vagy fehér, hogy afrikai vagy norvég). Elfogadom, hogy alkalmas a szerepre, és erre gondoltál, csak ahogy leírtad, furcsa volt.

Nem vagyok hardcore feminista, de inkább vagyok bármikor az, mint náci.

Viszont valamiféle elképzelt békés matriarchátust hirdetsz. Ahhoz lehet közeledni tettekben, kommunikációban, empátiában is a "patriarchális" rivalizálás helyett.

Csakhogy én belepörgettem. YT betölti én meg random belenyomtam 2-3x. Ez történt.

"Hát, amennyit Kratosz nemi szerveit és testnedveit említed" -írtad... de akkor ezek szerint 1x említettem és még arra se emlékeztem ma már ennyire volt ez releváns. De ez így akkor is csak 1 db. here említés és nem "amennyit".

"Jó, de te írtad, hogy nem vagy alig - értsd: évszázadok alatt - öregszik. Az ő léptékével nem telt el sok idő."

Tekintve, hogy Kratos is mennyit öregedett, tekintve, hogy a bója is mennyit öregedett, itt nagyon úgy tűnik, hogy nem 2 év telt el, hanem k. sok. Atreus is jötunn (részben), ő is nagyon lassan nőhetett fel, de könnyen lehet, hogy itt belefutottunk a fejlesztők egy csúnya benézésébe. Bár a megemlékezések során látszik, hogy mind Kratos, mind Faye még akkor is JÓVAL fiatalabbak, amikor már ott a baba a kezében...

Abszolút gyalázom BR-t, mert mondhatta volna azt, hogy gyerekek... lássuk be, alkalmatlan vagyok erre a szerepre. De nem... a kis retek úgyis elvállalta, hogy saját bevallása szerint fingja nem volt a játékról. Ezt a szart amit összehoztak már talán csak az A.I. tudja majd helyrehozni... mindig tervezem, hogy nekiesek, de sosincs semmire idő.
    (Az ilyen wot-okat is van, hogy órák alatt hozom össze, mert mellette minden is van, de főleg meló.)

... viszont hordozhatsz német külső jellemzőket is, és Woll pontosan ilyen, hordozza az ír gyökereket. Nagyon. De az jogos abszolút, hogy helytelenül lenorvégoztam, amikor simán csak írhattam volna azt, hogy északi népség.

Csak bizonyos dolgokban hordozok a feminizmussal szimpatizáló jellemzőket. (Tegnap pl. az is kiderült, egy pszicho teszten, hogy sem intro sem extrovertált nem vagyok.)
    Megbocsáthatatlan, hogy a zsák krumpli milliók szórakozását taposta el azzal, hogy bevállalta Ellie Williams szerepét. Nekem ez TLOU rajongóként különösen fájó, mert itt milliós tételben van TLOU kollekcióm, de a sorozatot a mai napig nem nézhettem meg, mert szó szerint undort érzek, ha meglátom. Essen rá egy Batmobil!

• Zó
    senior tag

Próbálom amennyire csak lehet kerülni a spoilert, így csak szó szerint bele bele pörgettem, így összesen max 30-40mp-et láttam. Valójában te most lelőtted nekem a poént ezzel a kommenttel, mert nem voltam benne biztos, hogy prequel vagy sequel lesz-e. Nem, nem viccelek.

Kratos nemi szervének gyakori emlegetése nem rémlik, ellenben az izzadt hegyomlást emlegettem többször is.

"Mert ez szimplán egy általánosító leegyszerűsítés"

Az a leegyszerűsítés nem zavar, hogy a net negyed visít egy női főszereplőn és le sem tojják milyen lesz a játék, meg a gameplay?

"de ha repetitíven sulykolva látom"

Üdv a világomban! Pontosan ezt érzem! Erre csak repetitív sulykolást tudok nyújtani dettó. Mert ha te állítod nekem, hogy az ég zöld, akkor én 12. alkalommal is el fogom neked mondani, hogy kék és azt is, hogy miért látod annak. (Valójában se nem zöld, se nem kék, de ezt most részletkérdés.)

"a Ragnarökhöz képest jobban öregedett, mint a színésznő"

Mert nem játszottak a játékkal, ez azért történhetett. Kratos is NAGYON fiatalos a visszaemlékezések során és minő meglepő Faye is az! És miért? Há' mert VISSZAemlékezés... jeeeez. :W

"Egyébként amit írtál nem magyarázat a Bella Ramsey-t illető visszatérő "feminista" gyalázásodra."

Sajnos nem tudom másképp leírni... a 14 éves Ellie egy cserfes, de életvidám, cool kido, akinek van mókás és érzelmes oldala is. Egy pozitív kis puffancs. Olyan szereplőt kellett volna választani - ha már Joel esetében ezt maximálisan meg is tették -, aki hozza u.e. a jellemzőket. Bella Ramsey erre totálisan alkalmatlan, egy negatív viaszbáb, ezt csodásan bebizonyította. És itt nem a szépség vagy a nem szépség a döntő, hanem a karakter stílusa. Cailee Spaeny is 20 év felett járt, amikor a TLOU sorozatot elkezdték forgatni, telitalálat lett volna és semmiféle köze nem lett volna semmiféle PDF-hez. Egyszerűen az a karakter. Pötty.

Woll származását illetően ír gyökerekkel is rendelkezik, abszolút hozza az "északi népek" karaktert, nem mellesleg a norvégok és az írek sokáig együtt éltek, keveredtek (norvég-gael fogalom gondolom ismerős). Az meg köztudott, hogy a kelta gyökerekkel bíró ír és a skandináv hagyományok kölcsönösen hatottak egymásra. Woll abszolút telitalálat... milliárdszor jobban, mint Bella Ramsey aka Ellie Williams.

(Lupita Nyong'o nem tudom melyik busszal jött ide, semmi köze se az írekhez, se a norvégokhoz, se semmiféle északi népcsoportokhoz. Alapvetően kenyai (és mexikói) származású. Arty szokott ilyen hülye hasonlatokkal jönni anno...)

Feminista témában tettem már számos utalást fentebb ill. korábban. Nem vagyok hardcore feminista, de inkább vagyok bármikor az, mint náci.

Próbálom amennyire csak lehet kerülni a spoilert, így csak szó szerint bele bele pörgettem, így összesen max 30-40mp-et láttam.

De ez a játék premisszája, tényleg az első 2 másodpercből kiderül a bejelentésből.

Említetted a heréit is. Azokat mi nem szervekként tanultuk.

Írtam alább, hogy több fórumon is megszólaltam miatta (itt is), biztos átsiklottál rajta. Egyébként nem gondolom, hogy mindnenki tesz a játék minden egyéb aspektusára, akit ez zavar.

Jó, de te írtad, hogy nem vagy alig - értsd: évszázadok alatt - öregszik. Az ő léptékével nem telt el sok idő. Egyelőre csak elméleteket lehet gyártani. Számomra a vélt vagy valós csúnyításra a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy harc közben nyilvánvalóan nem a legjobb formáját hozza a grimaszaival, ahogy más se erőkifejtés közben. Ezzel együtt valami nem kerek, de a hiszti ugye szerintem is túlzó.

Olyan szereplőt kellett volna választani - ha már Joel esetében ezt maximálisan meg is tették -, aki hozza u.e. a jellemzőket.

Ebben mindig is egyetértettünk, a romozásban nem, de a negatív viaszbábozást már sokkal érthetőbb és kevésbé hangzik gyalázásnak.

Woll abszolút telitalálat... milliárdszor jobban, mint Bella Ramsey aka Ellie Williams.

Ebben sem volt köztünk eddig se véleménykülönbség. Én csak azt írtam, hogy a norvégként kiemelni erős volt, ha keveredtek az ő ősei norvégokkal, ha nem. Nekem is van német ősapám, de meglepődnék, ha németként hivatkoznának rám.

Lupita Nyong'o nem tudom melyik busszal jött ide, semmi köze se az írekhez, se a norvégokhoz, se semmiféle északi népcsoportokhoz.

Pont erre volt példa. Meg hogy rá is annyira lehetne németként hivatkozni, mint rám, vagy Vollra norvégként. Nyilván genetikailag nagyobb a távolság, de ha nem vagyok német sem kulturálisan, sem nyelvileg, sem állampolgárságilag, akkor a párszázalékos vérem miatt helytelen rám németként hivatkozni (ez egyértelműen eldönthető kérdés, ahogy az afrikai származású színésznőnél is fekete vagy fehér, hogy afrikai vagy norvég). Elfogadom, hogy alkalmas a szerepre, és erre gondoltál, csak ahogy leírtad, furcsa volt.

Nem vagyok hardcore feminista, de inkább vagyok bármikor az, mint náci.

Viszont valamiféle elképzelt békés matriarchátust hirdetsz. Ahhoz lehet közeledni tettekben, kommunikációban, empátiában is a "patriarchális" rivalizálás helyett.

• Crus
    addikt

De azt nagyon is tudjuk, hogy a világ kezdetétől jelen vannak, és - akiket pl. Thor nem gyilkolászott le - azok még a világ végéig, a Ragnarök eseményeiig is fennmaradnak. És nyilván nem gyermek formában tették, tehát, ha öregedtek is - ami valószínűnek tűnik -, akkor irgalmatlanul lassan.

Próbálom amennyire csak lehet kerülni a spoilert, így csak szó szerint bele bele pörgettem, így összesen max 30-40mp-et láttam. Valójában te most lelőtted nekem a poént ezzel a kommenttel, mert nem voltam benne biztos, hogy prequel vagy sequel lesz-e. Nem, nem viccelek.

"Mert ez szimplán egy általánosító leegyszerűsítés"

"de ha repetitíven sulykolva látom"

Üdv a világomban! Pontosan ezt érzem! Erre csak repetitív sulykolást tudok nyújtani dettó. Mert ha te állítod nekem, hogy az ég zöld, akkor én 12. alkalommal is el fogom neked mondani, hogy kék és azt is, hogy miért látod annak. (Valójában se nem zöld, se nem kék, de ezt most részletkérdés.)

"a Ragnarökhöz képest jobban öregedett, mint a színésznő"

"Egyébként amit írtál nem magyarázat a Bella Ramsey-t illető visszatérő "feminista" gyalázásodra."

Sajnos nem tudom másképp leírni... a 14 éves Ellie egy cserfes, de életvidám, cool kido, akinek van mókás és érzelmes oldala is. Egy pozitív kis puffancs. Olyan szereplőt kellett volna választani - ha már Joel esetében ezt maximálisan meg is tették -, aki hozza u.e. a jellemzőket. Bella Ramsey erre totálisan alkalmatlan, egy negatív viaszbáb, ezt csodásan bebizonyította. És itt nem a szépség vagy a nem szépség a döntő, hanem a karakter stílusa. Cailee Spaeny is 20 év felett járt, amikor a TLOU sorozatot elkezdték forgatni, telitalálat lett volna és semmiféle köze nem lett volna semmiféle PDF-hez. Egyszerűen az a karakter. Pötty.

Woll származását illetően ír gyökerekkel is rendelkezik, abszolút hozza az "északi népek" karaktert, nem mellesleg a norvégok és az írek sokáig együtt éltek, keveredtek (norvég-gael fogalom gondolom ismerős). Az meg köztudott, hogy a kelta gyökerekkel bíró ír és a skandináv hagyományok kölcsönösen hatottak egymásra. Woll abszolút telitalálat... milliárdszor jobban, mint Bella Ramsey aka Ellie Williams.

(Lupita Nyong'o nem tudom melyik busszal jött ide, semmi köze se az írekhez, se a norvégokhoz, se semmiféle északi népcsoportokhoz. Alapvetően kenyai (és mexikói) származású. Arty szokott ilyen hülye hasonlatokkal jönni anno...)

Feminista témában tettem már számos utalást fentebb ill. korábban. Nem vagyok hardcore feminista, de inkább vagyok bármikor az, mint náci.

• Crus
    addikt

Arról, hogy nem öregedtek volna meg, nincs forrás - már ami az eredeti forrásokat illeti. De arról igen, hogy képesek voltak alakot váltani, méretet is alakot is, szóval alapvetően olyan formában jelentek meg, amilyenben akartak - nyilván ez sincs pontosan kifejtve.

Egyébként maguk az istenek is öregedtek a skandi mitológiában, Idunn istennő almáiból kellett enniük, hogy visszanyerjék a fiatalságukat, volt is egy ilyen történet, amikor ellopják az almákat - alighanem Loki, de nem emlékszem - és elkezdenek öregedni az istenek is.

De azt nagyon is tudjuk, hogy a világ kezdetétől jelen vannak, és - akiket pl. Thor nem gyilkolászott le - azok még a világ végéig, a Ragnarök eseményeiig is fennmaradnak. És nyilván nem gyermek formában tették, tehát, ha öregedtek is - ami valószínűnek tűnik -, akkor irgalmatlanul lassan.

• Zó
    senior tag

Persze, mert bár a sztorit még nem tudjuk, de az is esélyes, hogy a halála utáni történéseket dolgozza fel (minő véletlen pont volt már GoW játékban ilyen)... lehet te is kicsit szarabbul néznél ki odaát.

Ez sem vitapont, hanem egy ostoba vergődés, mert cirka 10. alkalommal is újra izzadt férfitestet akar a 25%-uk. Proof:

De amúgy tényleg egy értelmes felnőtt embernél az felmerülő probléma egy játék kapcsán, hogy a főhős mennyire az esete? Mi a faxom történik itt??? Milyen a GAMEPLAY, milyen a graf, milyen a sztori, milyen az összhatás? Nem ez a lényeg???

A Returnal is milyen jó lett volna, ha Jessica Alba a főszereplő, ugye? A TLOU is milyen jó lett volna, ha Millie B. Brown* a főszereplő? Mert hát ETTŐL lesz jó a játék, nem? Hát NEM! Jó reggelt!

Nem mintha a GoW 2018-ban és Ragnában a visszaemlékezések során Faye top modell lett volna. Nem volt az, sose akarták annak, a mitológiában sem arról regélnek, hogy szépségétől lehulltak a csillagok az égről... Ellenben már a Ragnában is hót' u.a. a Woll mocapelte, mint az új játékban. Há' micsoda blaszfémia ez kérem, hogy a Santa ennyire következetes.

Innentől fogva azon lehetne vitázni, hogy miért ő a főhős, már azok után, hogy az 1. rész konkrétan arról szól, hogy a családja, hogy juttatja el a hamvait A-ból B-be, a 2. részben meg egy rakás visszaemlékezés van vele kapcsolatban.

Képbe kerülő, majd fél órányi átvezető... hát ennyire volt lényegtelen Faye.

Ellie téma röviden: Dehogy.

A fiatalkori Ellie a TLOU Part II-ben konkrétan karakter modell váltáson esett át, a GoW-ban Faye hót u.a., mint akit a korábbi részekben láttunk! Ezért kapott jogosan kritikát a TLOU Part II-ben látható fiatal Ellie. Totál felesleges volt átmodellezni egy pocokká.

A sorozatban pedig onnan fújt a szél, hogy Pedro Pascal rendkívül hasonlít Joelre és ez legalább annyira fontos volt, mint, hogy Ellie is hasonlítson arra a szerethető, de rettentő bátor karakterre, aki a TLOU 1-ben volt. A Part II-ben pedig egy krumplit eladni Ellie-nek már egyszerűen lehetetlen, hiszen a játékban is már egy felnőtt nőt ismerünk meg, nem egy törpe izét.

Nem tudom érthető-e? A GoW Faye Edition-ben u.a. a karaktert kapod meg, mint akit a korábbi részekben megismertél...

"most inkább "csúnyítanak"

Szeretnék annyi 20 ezrest, ahogy fiatal megölte magát, vagy megpróbálta megölni magát azért, mert folyamatosan top tier szépségideálokkal nyomasztották. Nyilván a 120 kilós dagival promotált Kelvin Klájn fehérnemű reklám a ló mocskosul másik oldala, de most pont, hogy MINDEN NÁCI megkapta amit akart: norvég nőt. Nem négert. Nem tolószékest. Nem kövéret. És b+ ezeknek ez sem jó! Szánalmas idióták.

A nettó gyűlöletre - egy még meg sem jelent játék iránt -, csak azért, mert abban egy fehér bőrű, kék szemű, kvázi árja nő a főszereplő, arra abszolút a kiverős tematika jár riposztként és az is csak azért, mert ilyen rém kulturált vagyok és nem írom le, hogy mit gondolok úgy igazán mélyen a játékosok 25%-ról...

*Nekem sajnos van egy olyan haverom (cirka 40 éves!), aki tavaly közölte, hogy MMB addig volt szexi, amíg fel nem nőtt. Most mégis szerinted mit csináljak vele? Verjem meg? Jelentsem fel? Ezt a hülyét is dobjam a többi leépített hülye közé? És akkor csodálkozol, hogy közelebb áll hozzám a feminizmus, mint a nácizmus?

Esélyes? :) Az a bemutató alapján is pár másodperc alapatt egyértelműl lett, hogy túlvilági kalandról van szó, de ha ez nem lenne világos, a Sony is írja a játék adatlapján. Mindenesetre eddig nem volt arról szó, hogy ráncosodással jár a halál, egyelőre merő találgatás, hogy van-e ilyen szempont (és ha lesz is, rekació lesz-e vagy eredeti elképzelés).

De amúgy tényleg egy értelmes felnőtt embernél az felmerülő probléma egy játék kapcsán, hogy a főhős mennyire az esete? Mi a faxom történik itt??? Milyen a GAMEPLAY, milyen a graf, milyen a sztori, milyen az összhatás? Nem ez a lényeg???

Hát, amennyit Kratosz nemi szerveit és testnedveit említed... :DDD Nyilván van egy kultúrharcos háttér, ami a keretet, a félelmet, a túltolásokat és az őrületet adja. Ehhez sokat tett hozzá a Netflix, a Hollywood és most Nolan is dolgozik rajta serényen. A videojátékoknál is beleszólt karakterek jellemébe, sztoriba, játékmenetbe is. A korszellem persze alapból ilyen, csak mostanság ez túl látványosan, és "szervezetten" történt meg (lásd Sweet Baby Inc. és diverzitással foglalkozó alkalmazottak). Ez most a visszalendülő inga reakciója a maga szélsőségeivel. Nem jó ez így, de az egy leegyzerűsítés, hogy mindenki náci, maszturbátor, buzi, incel, nőgyűlölő és patriarcha lett (nyilván léteznek olyanok is, akikre ezeket megalapozottabban rá lehet mondani, szerintem is ijesztő az incelkultúra, annak a társadalmi gyökereit hagyjuk is). Mert ez szimplán egy általánosító leegyszerűsítés, melynek retorikai célját egyszer vagy kétszer érteni vélem, de ha repetitíven sulykolva látom, akkor csak megjegyzem, hogy ez nem biztos, hogy megemeli a diskurzust. Erről beszéltem, nem másról.

De ez ízlésbeli kérdés nálam mindkét oldal hörgésével szemben, az én bajom, legfeljebb több kommentet tekerek át olvasás nélkül a jövőben, ha marad/visszatér ez a téma. Ami borítékolható sajnos.

Nem tudom érthető-e? A GoW Faye Edition-ben u.a. a karaktert kapod meg, mint akit a korábbi részekben megismertél...

A modell ugyanaz, de a kritika részben* arról szól, hogy a Ragnarökhöz képest jobban öregedett, mint a színésznő, és emögött sejtenek ármányt. Tehát pont az ugyanazt vitatják. Egyébként amit írtál nem magyarázat a Bella Ramsey-t illető visszatérő "feminista" gyalázásodra. Annak a túlzásán ugyanúgy felhorgadhat más kívülről, mint most. Konkrétan pont azzal találkoztam, hogy a csak szép kislány karakterekre kiverni képes pedofilokként értékelték a hasonló megjegyzésekkel élőket... Nem én voltam ez, csak a figyelmedbe ajánlom, mint nézőpontot, amikor mások kritikáján kiborulsz.

*Részben, mert vannak, akik látatlanban ugranak fel erre a vonatra, illetve Laufey főszereplővé válása is megemelte a témát.

Szeretnék annyi 20 ezrest, ahogy fiatal megölte magát, vagy megpróbálta megölni magát azért, mert folyamatosan top tier szépségideálokkal nyomasztották. Nyilván a 120 kilós dagival promotált Kelvin Klájn fehérnemű reklám a ló mocskosul másik oldala, de most pont, hogy MINDEN NÁCI megkapta amit akart: norvég nőt. Nem négert. Nem tolószékest. Nem kövéret. És b+ ezeknek ez sem jó! Szánalmas idióták.

A szépséfideálos témával hasonlóan vagyok, a norvégozást már nem teljesen értem. Deborah Ann Woll nem norvég, tehát ezzel erővel Lupita Nyong'o is norvég lenne, ha északi mitológiai szerepet kapna az Odyssey után. In Nolan we trust. Az persze világos, hogy Woll arca bőven belefér germán típusnak, job választás, mint Lovas Rozi, ebben egyet is értek.

Nekem sajnos van egy olyan haverom (cirka 40 éves!), aki tavaly közölte, hogy MMB addig volt szexi, amíg fel nem nőtt. Most mégis szerinted mit csináljak vele? Verjem meg? Jelentsem fel? Ezt a hülyét is dobjam a többi leépített hülye közé? És akkor csodálkozol, hogy közelebb áll hozzám a feminizmus, mint a nácizmus?

Először a fogaslmak deifniálásánál kellene a kezdeni, a feminizmusnak is vna sok hulláma és ma is sok sokszínű eleve, de arról sincs fogalmam, hogy jön Millie Bobby Brownhoz. Nekem nem jutott eszembe, hogy problémámnak kellene lennem vele, de én sosem láttam gyerekszerepben, csak tudom, hogy a Stranger Thingsnek komoly tábora van, mely nyilván nem nélkülözi az elvetemülteket, de a teljes szövegkörnyezet nélkül inkább meg sem próbálom értelemzni, mert már attól is mentális gondjaim támadnának.

• i2k
    őstag

CAPCOM Swears Onimusha: Way Of The Sword Will Hit Harder After 1 Million Demo Downloads Expose An Industry-Wide Easy-Mode Problem

"We’ve heard the feedback that the demo felt too easy for some people," Kadowaki-san said in a fresh video. "First, the demo is just a slice of the early part of the story. Also, we really wanted you to enjoy a variety of Musashi’s actions, so we intentionally equipped him with some late-game skills. Because of that, some players might have felt a lack of challenge."

“Rest assured, in the final game, the bosses and the regular Genma will put up a tougher fight. Please look forward to the challenge in the full game," the Onimusha: Way Of The Sword producer concluded, promising to deliver a worthy level of challenge.

• i2k
    őstag

Evie sem gyerkőc...

"I had a chance to briefly chat with Shift Up CEO Kim Hyung Tae about Stellar Blade: Blood Rain. Over the past few days there’s been a lot of talk about Evie and her age. From our conversation, I could tell she is around the 23-25 year old age range. So yes, she IS an adult."

Én még csak nem is gondoltam, hogy gyerek/kiskorú lenne.
    Ahogy írtam, akár 40 éves is lehetne, szinte gyerek arccal...

• TBT
    addikt

Beast of Reincarnation Kunai render:

Ezek szerint ilyen szerkók is lesznek ebben a játékban?

• TBT
    addikt

"bár az ábrázolása számomra is érdekes"

Bálint, ha más nem is, neked (is) tudnod kéne, hogy Ázsia teljesen más világ (minden értelemben), mindenki másképp öregszik, mint itt nálunk, vagy usákiában.
    Aki pedót kiabál egy 30 éves de 15-nek látszó ázsiai nőre (gerjedőre? kedvelőre? megcsodálóra?), azzal komoly bajok vannak.

Legyen konkrét példa:

IU - 1993. május 16. (életkor 33 év) - 14 éves kora óta a show business-ben

Evie sem gyerkőc...

"I had a chance to briefly chat with Shift Up CEO Kim Hyung Tae about Stellar Blade: Blood Rain. Over the past few days there’s been a lot of talk about Evie and her age. From our conversation, I could tell she is around the 23-25 year old age range. So yes, she IS an adult."

• TBT
    addikt

Hát, ööööö...

Alix Wilton-Regan Says The New Lara Croft Is For Everyone: "The Girls, The Guys, The Gays"

"Wilton-Regan says that this female confidence is passing onto the players, regardless of who they are. "One of the best [pieces of] feedback that we've had about this game and the people who are playing the demo is that the men are getting this confidence. This kind of Lara Croft charisma and sheen," she shares. "It's not just one for the women. It's the girls. It's the guys. It's the gays.""

Szegény Lara. Akiből leszbit csináltak az animáltban. Lassan a zászlóra is felkerül.
    Pedig ő csak kincseket keres, meg a férfiak elől menekül (ezek szerint).

Szuper játék lesz ez is. Szerencsére nem kötelező játszanom egy újabb propaganda szökevénnyel. Japán, Koreai és Kínai cucc jöjjön mán, ezzel az usánka meg eus mocsokkal pedig lehet menni a retyóra rókázni. Oda való. :)

• TBT
    addikt

Érkezik Switch 2-re a Stellar Blade.
    És ott a Kingdom Hearts IV előzetese is... Végre b@szki. Végre valami ízig-vérig videojáték, ami nem lesz sz@r. Hány évet kellett várni erre a videóra is...

• i2k
    őstag

[link] --- Kingdom Hearts 4 Is Officially Coming to PC, Gets New Teaser Trailer

"Square Enix has not shared any additional details about Kingdom Hearts IV. So, we don’t know when it will come out. However, we do know that it will hit both Steam and the Epic Games Store.
    Since this is an in-engine trailer, it should give you a glimpse at what the devs aim to create. There are a few seconds of combat in the middle of the trailer. From what I can see, Kingdom Hearts 4 appears to be using Unreal Engine 5. Or at least that’s the vibe I got from it."

[link] - Gematsu is megerősítette:
    Kingdom Hearts IV confirmed for PS5, Xbox Series, Switch 2, and PC
    Available on all platforms at launch.

• i2k
    őstag

Hát, ööööö...

Alix Wilton-Regan Says The New Lara Croft Is For Everyone: "The Girls, The Guys, The Gays"

"Wilton-Regan says that this female confidence is passing onto the players, regardless of who they are. "One of the best [pieces of] feedback that we've had about this game and the people who are playing the demo is that the men are getting this confidence. This kind of Lara Croft charisma and sheen," she shares. "It's not just one for the women. It's the girls. It's the guys. It's the gays.""

Szegény Lara. Akiből leszbit csináltak az animáltban. Lassan a zászlóra is felkerül.
    Pedig ő csak kincseket keres, meg a férfiak elől menekül (ezek szerint).

• i2k
    őstag

Sima USB, amilyen hosszút veszel. Dualsense-hez én úgy emlékszem nem is adtak csak a gyárival használtam.
    Hogy melyikhez adnak az passz.
    Most a vezeték nélküli bill kábelét használom, kb ide oda dugva melyik kell.
    Egyébként meg tök jó már a vezeték nélküli technológiák. Mindegyik saját dongle-t használ direkt, nem az alap BT szart.

Maradi vagyok ebből a szempontból (is), jobb szeretnék beépített vezetéket, nem kellene aggódnom attól, hogy kicsúszik, nem érintkezik, kirántom, etc., és jó távol tudnék ülni, dőlni az asztaltól is (ezért kell a ~2+ méter hossz).

• i2k
    őstag

Gamesir G7 SE. Csak vezetékes, 3.5m USB-t adnak. Hall szenzor a joy-okon, triggeren. Ajánlott darabok közé tartozik. Azóta van belőle TMR, akkus, vevős változat is G7 szériából.

Ó, köszi és az ára se vág a földhöz, ahogy nézem - legolcsóbb helyen ~18.

"Xbox Series X|S, Xbox One, és Windows 10/11 USB Type-C cserélhető kábel Xbox Game Pass Ultimate 1 hónap Cserélhető előlap Hall-hatású ravaszok Nexus szoftver 2 év garancia"

Megrágom.
    Szegény ősöreg X360 magától elkezdett kissé balra strafe-elni a napokban.

• _drk
    addikt

Milyen hosszú egy ilyen köldökzsinór? 1,5 méter megvan legalább?

Sima USB, amilyen hosszút veszel. Dualsense-hez én úgy emlékszem nem is adtak csak a gyárival használtam.
    Hogy melyikhez adnak az passz.
    Most a vezeték nélküli bill kábelét használom, kb ide oda dugva melyik kell.
    Egyébként meg tök jó már a vezeték nélküli technológiák. Mindegyik saját dongle-t használ direkt, nem az alap BT szart.

• Hummin
    tag

Tudom, eretnekség, de már nem is gyártanak VEZETÉKES gamepad-eket?
    Vagy muszáj vennie az embernek egy vezeték nélkülit és állandó rövid pórázon tartania (töltő köldökzsinór), netán kivett akkuval?
    Nem akarok vezeték nélkülit. Soha. Semmiből, ami PC periféria.

Gamesir G7 SE. Csak vezetékes, 3.5m USB-t adnak. Hall szenzor a joy-okon, triggeren. Ajánlott darabok közé tartozik. Azóta van belőle TMR, akkus, vevős változat is G7 szériából.

• i2k
    őstag

Szerintem adnak, meg hát úgy is lehet használni.
    Nalam a Dualsense pl csak úgy működik pár játék és feature pl.

Milyen hosszú egy ilyen köldökzsinór? 1,5 méter megvan legalább?

• _drk
    addikt

Vagy muszáj vennie az embernek egy vezeték nélkülit és állandó rövid pórázon tartania (töltő köldökzsinór), netán kivett akkuval?

Szerintem adnak, meg hát úgy is lehet használni.
    Nalam a Dualsense pl csak úgy működik pár játék és feature pl.

• i2k
    őstag

• Crus
    addikt

Hát most változás...
    Sokaknak már az első rész se jött be, mert a zúzós hack and Slashből egy lassabb taktikusabb nehezebb, már sokszor soulslikenak nevezett game lett. Sok embernek még mindig a 3 az etalon!

És amit a múltkor mondtam, sok embernek a franchise=szereplők. Ami valamilyen szinten jogos, ha mindig is a szereplő állt a középpontban és nem a világ amiben játszódik.

Na most ők változtattak. Innentől kezdve aki Katossal akart zúzni és az Ő történetét tovább vinni kb 10 év. Azért az combos.

A Nő meg szimplán az évek alatt kiakult, vagyis inkább kialakított DEI ellenesség. Túl tolták, mostmár ez lesz.
    Valamilyen szinten ők akarták ezt a vitát felhozni, tehát nem az átlag gamernek kedveskedve egy igazán szép nőt tettek be és ott már számít hogy mellék vagy főszereplő.

Legjobb tudomásom szerint a GoW 2018-ból majdnem 2x annyi annyi fogyott, mint a 3. részből. De még a Rangából is több fogyott ~2 millával, mint a 3. részből összesen, belelógatva a Remasteredet is.

Az "új" gen. GoW kasszasiker volt. Olyannyira, hogy soha egyetlen korábbi rész sem tudta azokat a számokat hozni, mint az új GoW. A bendzsa Asmon is pont a 3. résszel jött és elrítta a hülyéje, hogy "bezzeg amikor még cinematic vót' ".
    Hát ilyen az ugye amikor valakinek fogalma sincs már a játékokról. A GoW 2018 ugyanis mocskosul cinematic és a gameplay alapján a Faye Edción' is az lesz.

A GoW 2018-ban 4 nehézségi fokozat van. Fakezűeknek: Give me a story és ezzel le is van tudva, hogy souls nehézségű lenne-e. Amúgy engem lassan belefordítanak a 2m mély gödörbe olyan vén vagyok, de még én is hardon toltam le a 2018-ast...

Szereplők: Fentebb ott egy "laza" 27 perces átvezetőhalom, ami a Faye-ről regél. Nagyon is fontos szereplő volt... és a Santa meg a Maónika' elég szépen megágyazták neki az eljövendő részt.

"aki Katossal akart zúzni és az Ő történetét tovább vinni kb 10 év"

Kratos történetének szerves része Faye. Viszont Kratos történetében mi van még? Támadása a Krull bolygó ellen? Az van, hogy Atreus/Loki NAGYON hangsúlyos volt már a Ragnában, véleményem szerint túlzóan is, mert érdekelten kis pöcs szerintem. Egyszerűen nem tartom elég érdekes karakternek. Egy óriás anyát, aki Thorral is megküzdött és megszelídítette a háború istenét? Hát én több kakaót látok benne.

Eleve nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de én utálok "gyerekkel" harcolni. Ez alól a Little Nightmares nyilván kivétel, ott nagyon is jól illik pszicho-horror atmoszférába az, hogy egy kis elesett törékeny gyerkőccel próbáljuk túlélni a lehetetlent.

Female protagonist játékok mindig is voltak... nem láttam senkit a kardjába dőlni, amikor a Mario tesók helyett C64-re Giana Sistersek jöttek.

És mielőtt még: Az AC-ban is teljesen megszokottá vált mára, hogy választhatsz főhőst, Ody nálam Kassandrával ment végig, a Valhalla is a női Eivor heroval.

Szép nő kérdése vagy sem... ha tényleg egy 120 kilós, 150 centis mekin nevelkedett afroUS nőt tesznek bele, ott nálam is nyilván leold a lánc. Mert totál nem illene a közegbe és totál hiteltelen lenne... de így? Felfoghatatlan számomra a kisebbség hőbörgése.

Még AC Shadows esetében valahol megértettem, mert Yasuke nem volt egy hangsúlyos karakter, de mivel ott is lehet a csajjal lenni, így nálam az is felesleges és fárasztó rage-ként jött át csak...

• VoltanIgor
    senior tag

Fixed: Nem öregedtek MEG. Magyarul voltak gyerekek, tinik, majd felnőttek, de nem öregedtek meg. Mindenek atyja Odin pl. egyértelműen idősebb, mint Faye... bár Ymir volt ugye a legősibb (el is tették láb alól).

Tőlem kérdezed, hogy miért kell erre a szintre elvinni a vitát, amikor egy hófehér bőrű, kék szemű, női főszereplő érkezik a GoW új részébe és az incelek visítanak a sarokban? Te melyik mozit nézed amúgy?

Emeltem a színvonalat, hoztam mitológiai érveket IS, nem csak ostoba egy bites fikázást.

Arról, hogy nem öregedtek volna meg, nincs forrás - már ami az eredeti forrásokat illeti. De arról igen, hogy képesek voltak alakot váltani, méretet is alakot is, szóval alapvetően olyan formában jelentek meg, amilyenben akartak - nyilván ez sincs pontosan kifejtve.

Egyébként maguk az istenek is öregedtek a skandi mitológiában, Idunn istennő almáiból kellett enniük, hogy visszanyerjék a fiatalságukat, volt is egy ilyen történet, amikor ellopják az almákat - alighanem Loki, de nem emlékszem - és elkezdenek öregedni az istenek is.

• Dilikutya
    félisten

Beszarok ezen a topikon, hogy még mindig a digitális nőkön meg a melegeken folyik a vergődés. ;]

• _drk
    addikt

"Az embereknek" ... ez jó, ezt megjegyzem. :R Eközben a valóság az, hogy tömegek nem nyilvánítanak véleményt, 3x annyian meg egyszerűen dobtak rá egy lájkot. (Lsd. fentebb az arányokat.) Magyarul van egy beteg, de annál hangosabb kisebbség (rövidítve: bohócok), akik visítanak jó hangosan a sarokban. Élükön a szakállas, kopasz, Trumpista, náci hülyével Asmonnal...

Nem tudom egy jötunn ANYA esetében a csúnyítást értelmezni, amikor az így néz ki:

Ezzel a játékkal pont az szerencsés fordulat történt meg, hogy nem kell végre 10. alkalommal is azt a szakállas böszmét terelgetni, aki kb. annyira komplex karakter, mint Steven Seagal. Bőségesen elég volt belőle.

De még az Ubisoft is belátta anno 3 db. Ezio Auditore után, hogy 4.-re már k. nem kéne... ezt a Santa háromszorosan haladta meg.

Katasztrófa lett volna ha a sótlan és érdektelen Lokival/Atreusszal kellett volna 5 évre letudni a GoW adagot, pedig sajnos a korábbiak nagyon abba az irányba mutattak, de hál' égnek nem ez történt.

Egyébként tudod még ki azok, akik ennyire betegesen rettegnek a változásoktól? Az autisták. És bárcsak az lenne emögött, hogy ennyi diagnosztizálatlan futkos belőlük odakint, de attól tartok ezeknek csak egy kis része az, a nagyobb része egyszerűen csak nőgyűlölő/rasszista/PDF/latens(vagy nem) LGBT+ izé.

Hát most változás...
    Sokaknak már az első rész se jött be, mert a zúzós hack and Slashből egy lassabb taktikusabb nehezebb, már sokszor soulslikenak nevezett game lett. Sok embernek még mindig a 3 az etalon!

És amit a múltkor mondtam, sok embernek a franchise=szereplők. Ami valamilyen szinten jogos, ha mindig is a szereplő állt a középpontban és nem a világ amiben játszódik.

Na most ők változtattak. Innentől kezdve aki Katossal akart zúzni és az Ő történetét tovább vinni kb 10 év. Azért az combos.

A Nő meg szimplán az évek alatt kiakult, vagyis inkább kialakított DEI ellenesség. Túl tolták, mostmár ez lesz.
    Valamilyen szinten ők akarták ezt a vitát felhozni, tehát nem az átlag gamernek kedveskedve egy igazán szép nőt tettek be és ott már számít hogy mellék vagy főszereplő.

• Crus
    addikt

Megint leírom mert látom kurvára nem megy át.
    Nem én mondom, én leszarom. Azért írom hogy megértsd bazdmeg.
    Ez nem tetszik az embereknek már hogy direkt csunyitanak!

Plusz Ezzel a játékkal megint az a legnagyobb baj, hogy 4 év után van élet jel egy kedvenc franchise-ról, valamikor jön valami de azt mindenki tudja, hogy a köv Kratos az, ez a játék +5 ev.

"Az embereknek" ... ez jó, ezt megjegyzem. :R Eközben a valóság az, hogy tömegek nem nyilvánítanak véleményt, 3x annyian meg egyszerűen dobtak rá egy lájkot. (Lsd. fentebb az arányokat.) Magyarul van egy beteg, de annál hangosabb kisebbség (rövidítve: bohócok), akik visítanak jó hangosan a sarokban. Élükön a szakállas, kopasz, Trumpista, náci hülyével Asmonnal...

Nem tudom egy jötunn ANYA esetében a csúnyítást értelmezni, amikor az így néz ki:

Ezzel a játékkal pont az szerencsés fordulat történt meg, hogy nem kell végre 10. alkalommal is azt a szakállas böszmét terelgetni, aki kb. annyira komplex karakter, mint Steven Seagal. Bőségesen elég volt belőle.

De még az Ubisoft is belátta anno 3 db. Ezio Auditore után, hogy 4.-re már k. nem kéne... ezt a Santa háromszorosan haladta meg.

Katasztrófa lett volna ha a sótlan és érdektelen Lokival/Atreusszal kellett volna 5 évre letudni a GoW adagot, pedig sajnos a korábbiak nagyon abba az irányba mutattak, de hál' égnek nem ez történt.

Egyébként tudod még ki azok, akik ennyire betegesen rettegnek a változásoktól? Az autisták. És bárcsak az lenne emögött, hogy ennyi diagnosztizálatlan futkos belőlük odakint, de attól tartok ezeknek csak egy kis része az, a nagyobb része egyszerűen csak nőgyűlölő/rasszista/PDF/latens(vagy nem) LGBT+ izé.

Új hozzászólás Aktív témák