Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• i2k
    őstag

Whislist and Preorder now, we need your money NOW! :DDD

+ Magyar szinkront kaphat a Dispatch
    Az ízelítő videó szavajárása alapján... totál benedvesedtem a bejelentéstől. :DDD

Ezt a Dispatch-et nem tudom, hogy eszik-e vagy isszák, de a szinkron hangulatos volt - 100+%-ot dobhat az amúgy Alfás dialógusokon (hiszem, hogy sokat kellett dolgozniuk a rossz szleng szöveg miatt).

//Még valami: biztosan egyedül vagyok, de a Wolferine mint szuperhős sosem hozott lázba... még inkább a sok szuperhős között Ő SEM...

Lehet, hogy valami sötétebb szuperhőst kellene már megfilmesíteniük... egyet már emlegettem korábban...

• TBT
    addikt

Whislist and Preorder now, we need your money NOW! :DDD

+ Magyar szinkront kaphat a Dispatch
    Az ízelítő videó szavajárása alapján... totál benedvesedtem a bejelentéstől. :DDD

• Crus
    addikt

[link] - Új előfizetési szint bevezetésére készülhet az OpenAI, jöhet a ChatGPT Pro Lite.

"Muszáj" neki nyomulnia... kell a pénz.

Csakhogy vége van... nekik esélyesen. Van más alternatíva és lesz is.

• Crus
    addikt

Én ezzel szemezgetek 1 TB-os méretben: [link]
    És ezzel 2 TB-osban: [link]

Egyik sincs igazán jó áron, sajnos - jó szívvel csak a felét fizetném.

Fincsi kis duplázódás volt az árban...

Erről eszembe jut nem is egy ügyfél, akik szeptemberi(!) árajánlatra reagálnak mosolyogva, hogy aktuális lett a rendszer fejlesztése, akkor ők úgy kérnék is. Most már hahotázni szoktam a telefonba és közlöm, hogy semmi akadálya, csak előbb átküldöm az AKTUÁLIS ajánlatot. Utána meg aztán jön a dermesztő valóság, ami a PC ipart gyilkolja és fogja is... max egy thx és utána nyomukat se látod, jegelik a projektet. Csak én nemtom', hogy egy 12-14 éves gép cseréjét még meddig lehet halogatni, főleg céges környezetben :-/

Olyan is akad, aki a köv. szöveggel jön:

"Nagyjából 70k körül gondolkodtam használt notiban... semmi extra, csak valami Core i5 8 gen, meg 500GB SSD, 8GB RAM, nem baj ha 12 vagy 16. Mire menne?"

Erre azt szoktam mondani, hogy 2025.08.15.-ére pl. pont meg tudom ígérni... van aki nem érti.

• i2k
    őstag

Nekem [ilyen van] anno még 48.5K-ért vettem. Most a ps5-be van betéve mert az a 800GB semmire nem elég ami benne van.

Tavaly év elején a heatsink nélkülit (mert a kinézett alaplapon külön van rá) dobtam a konfigba - kiváló darab, és ár/érték bajnok volt.

• i2k
    őstag

[link] - Új előfizetési szint bevezetésére készülhet az OpenAI, jöhet a ChatGPT Pro Lite.

"Muszáj" neki nyomulnia... kell a pénz.

• Nekem [ilyen van] anno még 48.5K-ért vettem. Most a ps5-be van betéve mert az a 800GB semmire nem elég ami benne van.

• i2k
    őstag

Ilyen van a gépemben... pöttyet' mögdrágut':

[link]

Amúgy nagyon szeretem, tényleg pengeti a 7.000 MB/s-ot pedig 3 éve megvanik, 49k volt.

36TB össz adatmennyiség van eddig rajta, 5 év gari él rá, vagy 600TBW, de nyilván az 5 évet érem el előbb... bár lehet idén csere, ha kifogok valami BB-t. (Amire kicsi az esély.)

Én ezzel szemezgetek 1 TB-os méretben: [link]
    És ezzel 2 TB-osban: [link]

Egyik sincs igazán jó áron, sajnos - jó szívvel csak a felét fizetném.

• Crus
    addikt

szarnyasdino + Crus:

Köszönöm szépen az infót, és a megerősítést, hogy nem érdemes rámenni 5. genre.
    :R

(Erősen hajlottam is a 4.-re, mert kevésbé melegszik)

Ilyen van a gépemben... pöttyet' mögdrágut':

[link]

Amúgy nagyon szeretem, tényleg pengeti a 7.000 MB/s-ot pedig 3 éve megvanik, 49k volt.

36TB össz adatmennyiség van eddig rajta, 5 év gari él rá, vagy 600TBW, de nyilván az 5 évet érem el előbb... bár lehet idén csere, ha kifogok valami BB-t. (Amire kicsi az esély.)

• i2k
    őstag

szarnyasdino + Crus:

Köszönöm szépen az infót, és a megerősítést, hogy nem érdemes rámenni 5. genre.
    :R

(Erősen hajlottam is a 4.-re, mert kevésbé melegszik)

• Crus
    addikt

Technikai kérdés azoknak, akik géminggel foglalkoznak:

A nyilvánvaló sebességkülönbségek ellenére/mellett mennyire érné meg HÉTKÖZNAPI használatra konfigba dobni egy 5. generációs M.2-őt, a sokkal hűvösebb, fele akkora sebességű, és olcsóbb 4. generációs TLC M.2-el szemben?

Gamingben mennyire érezhető a különbség?

Nekem ugyanis eddig "csak" 2.5-es SSD-m volt/van, max 550 MB/s readinggel.

Játékok esetében, pályabetöltésnél számít és nagyon észrevehető a SATA III -> NVMe. De amikor ott vagy, hogy 2-3k MB/s NVMe vs. 7k+ MB/s ott lófülét se fogsz érezni.

• Technikai kérdés azoknak, akik géminggel foglalkoznak:

A nyilvánvaló sebességkülönbségek ellenére/mellett mennyire érné meg HÉTKÖZNAPI használatra konfigba dobni egy 5. generációs M.2-őt, a sokkal hűvösebb, fele akkora sebességű, és olcsóbb 4. generációs TLC M.2-el szemben?

Zeró előnye van. Totál felesleges gaming terén csúcsok csúcsa ssd-re költeni..Sőt nem is kell csúcs már az ilyen 3000MB/secesnek se sok értelme van ha a gaming a fontos

• TBT
    addikt

Stellar Blade többszörösen is kakukktojás...

Elfogultság nélkül: lelkes brigád dobta össze, szarrá tesztelték.
    Unreal Engine 4. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire helyes döntés volt!

Persze, mert Koreában nagy a PC-s (és mobilos piac), ezért volt furcsa is tőlük elsőnek egy ekkora konzolos játék.

De szerencsére a Square Enix is marad az Unreal 4-nél már, ami a Final Fantasy VII Remake 3. részét illeti. Helyes döntés, azzal is lehet történetet mesélni, grafikát villogtatni és játékmenetbeli elemeket jól megalkotni. Nem kell hozzá az a tré Unreal 5.

• i2k
    őstag

Ez kicsit olyan, mint a Stellar Blade. Alap PS5 gépen is jól néz ki és fut, szóval egy újabb PC számára ez már nem lehet nagy kihívás. Plusz ugye a Nixxes portolja, akik egész jó portokat készítettek eddig. Majd akkor lesz baj, ha a Szoni őket is lapátra teszi, mert a Szoni nem szereti mostanság a minőséget és a minőségi munkát. PS5-ön megvan a játék, nagyon jó, de a PC-s verzióba majd csak egy leárazást következtében ugrok bele. Most jön elég sok másik - új játék.

Stellar Blade többszörösen is kakukktojás...

Elfogultság nélkül: lelkes brigád dobta össze, szarrá tesztelték.
    Unreal Engine 4. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire helyes döntés volt!

• i2k
    őstag

Figyeld meg a tendenciát: a "nagyok" nem mernek már 32GB-ot posztolni... (legalábbis nekem nem rémlik hirtelen a nagyoktól ilyesmi)

//https://www.gamespot.com/articles/2026-upcoming-games-release-schedule/1100-6534941/

Minimum vs. Recommended:

Code Vein 2 = 16GB versus 16GB
    Nioh 3 =16GB versus 16GB
    Romeo is a Dead Man = 16GB versus 16GB
    Resident Evil Requiem = 16GB versus 16GB
    Marathon = 8GB versus 16GB (EZ A KIVÉTEL)
    Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake = 16GB versus 16GB
    Crimson Desert = 16GB versus 16GB
    Death Stranding 2: On The Beach = 16GB versus 16GB (ez 80 eurót nyit! a legdrágább)
    Pragmata = 16GB versus 16GB
    007 First Light = 16GB versus 16GB
    Gothic 1 Remake = 8GB versus nem írnak semmit! (még távol van)
    Dead or Alive 6 Last Round= TBD versus TBD (nincs infó)
    Metal Gear Solid Master Collection Vol. 2 = 16GB versus 16GB
    Phantom Blade Zero = (nincs infó)

• TBT
    addikt

Figyeld meg a tendenciát: a "nagyok" nem mernek már 32GB-ot posztolni... (legalábbis nekem nem rémlik hirtelen a nagyoktól ilyesmi)

Ez kicsit olyan, mint a Stellar Blade. Alap PS5 gépen is jól néz ki és fut, szóval egy újabb PC számára ez már nem lehet nagy kihívás. Plusz ugye a Nixxes portolja, akik egész jó portokat készítettek eddig. Majd akkor lesz baj, ha a Szoni őket is lapátra teszi, mert a Szoni nem szereti mostanság a minőséget és a minőségi munkát. PS5-ön megvan a játék, nagyon jó, de a PC-s verzióba majd csak egy leárazást következtében ugrok bele. Most jön elég sok másik - új játék.

• i2k
    őstag

Kodzsima posztolta.
    Egész baráti gépigénynek tűnik a sok Unreal 5-ös "alkotás" mellett:

• TBT
    addikt

Kodzsima posztolta.
    Egész baráti gépigénynek tűnik a sok Unreal 5-ös "alkotás" mellett:

• i2k
    őstag

Technikai kérdés azoknak, akik géminggel foglalkoznak:

• Crus
    addikt

Nagyon nagy a csend, lesz ebből valami?

100%. De azt te is tudod szerintem, hogy Ideas ötletek, ha bekerülnek, akkor akár 2 év is lehet mire gyártásba kerül, mert sajna úgyis át lesz tervezve...

• i2k
    őstag

"Az új X-aktákban két olyan FBI-ügynök történetét ismerhetjük majd meg, akik komoly karriert futottak be, de nagyon különböznek egymástól. Mégis egymás mellé tereli őket a sors, amikor egy régen lezárt részleghez vezénylik őket, ahol magyarázatra váró jelenségekhez kapcsolódó ügyekkel kell foglalkozniuk. Az már kiderült, hogy az egyik ügynököt Danielle Deadwyler színésznő fogja alakítani"

Hogy tudtam, hogy fekete lesz...

• Dilikutya
    félisten

Kevés nagyobb fanja volt ennek anno, mint én, de ezt majd bottal se.

Ezt viszont majd bottal is:

Nagyon nagy a csend, lesz ebből valami?

• Crus
    addikt

"Az új X-aktákban két olyan FBI-ügynök történetét ismerhetjük majd meg, akik komoly karriert futottak be, de nagyon különböznek egymástól. Mégis egymás mellé tereli őket a sors, amikor egy régen lezárt részleghez vezénylik őket, ahol magyarázatra váró jelenségekhez kapcsolódó ügyekkel kell foglalkozniuk. Az már kiderült, hogy az egyik ügynököt Danielle Deadwyler színésznő fogja alakítani"

Kevés nagyobb fanja volt ennek anno, mint én, de ezt majd bottal se.

Ezt viszont majd bottal is:

• "Az új X-aktákban két olyan FBI-ügynök történetét ismerhetjük majd meg, akik komoly karriert futottak be, de nagyon különböznek egymástól. Mégis egymás mellé tereli őket a sors, amikor egy régen lezárt részleghez vezénylik őket, ahol magyarázatra váró jelenségekhez kapcsolódó ügyekkel kell foglalkozniuk. Az már kiderült, hogy az egyik ügynököt Danielle Deadwyler színésznő fogja alakítani"

• Crus
    addikt

Google: "AI error rate"

Válasz:

AI-alapú áttekintés
    Based on recent 2025-2026 data, AI models, particularly Large Language Models (LLMs) used for search, exhibit high error rates, often ranging from
    45% to over 60%. These errors, known as "hallucinations" or inaccuracies, often come with high confidence, leading to significant reliability concerns.

AI Error Rates and Findings from 2025/2026
    * Overall AI Search Failure Rate: A March 2025 study found that AI search engines provided inaccurate answers to 60% of queries.
    * Significant Errors in News/Information: A 2025 study of over 3,000 queries found that 45% of answers had at least one significant issue.

Platform Performance:
    * Grok-3 Search: Found to be 94% inaccurate in a 2025 test.
    * ChatGPT Search: In the same test, it was 67% inaccurate.
    * Perplexity: Showed 37% inaccurate results.
    * Gemini: Performed worst in a major study, with 76% of responses containing significant issues.
    "Confidently Wrong" Behavior: AI tools rarely acknowledge limitations. In one study, ChatGPT only signaled a lack of confidence in 15 out of 200 responses, even when incorrect.
    Legal/Specialized Domains: AI models have been found to hallucinate legal information in at least 75% of cases regarding core rulings.
    Image Generation: Models like Stable Diffusion have high rates of biased, inaccurate, or stereotypical outputs.

Reasons for AI Errors
    The "poisoned corpus" problem, where models are trained on internet data containing inaccuracies, is a major factor in high error rates, leading to hallucinations. Also, 95% of generative AI projects in business fail to deliver significant results due to these inaccuracies and poor integration.

When AI Errors are Most Critical
    While some errors are harmless, AI inaccuracies in sectors like healthcare, law, and journalism pose risks, such as the wrongful denial of medical care. Experts suggest that AI should be used to aid, rather than replace, human judgment. Content should always be independently verified.

Igen, ez majdnem egy éves eredmény... Továbbra is él, hogy nem, hogy 1 év alatt, de pár hónap alatt is komoly változások történnek a témában.

• i2k
    őstag

Gyorsabb lesz, kifinomultabb, vagyis pontosan az amit úgy hívnak fejlődés, és ez pontosan az ami eddig is történt. 2 éve egy nyelvi modell xy területen még bő 70-80%-os hibával dolgozott, most 20-25%-os hiba alatt járunk. A video és képgenerátorok silány munkára voltak képesek, most már van nem egy olyan generált kép, amin még a szakavatott szem is fennakad keményen, a videók is rohamléptekkel fejlődnek.

A programozásra használt modellek siralmasak voltak 2 éve... most ott tartunk, hogy nem csak kódrészleteket, de komplett programok megírására is alkalmazhatók és itt már nem 20-25%-os hibákról beszél a szakma, hanem 5-10%-ról.

... és folyamatos a fejlődés, melynek köv. foka nyilván a fizikai testbe való áthelyezés. Persze ez még mindig nem AGI, de minél komplexebb lesz annál inkább alakul ki valamiféle öntudat.

Google: "AI error rate"

Válasz:

AI-alapú áttekintés
    Based on recent 2025-2026 data, AI models, particularly Large Language Models (LLMs) used for search, exhibit high error rates, often ranging from
    45% to over 60%. These errors, known as "hallucinations" or inaccuracies, often come with high confidence, leading to significant reliability concerns.

AI Error Rates and Findings from 2025/2026
    * Overall AI Search Failure Rate: A March 2025 study found that AI search engines provided inaccurate answers to 60% of queries.
    * Significant Errors in News/Information: A 2025 study of over 3,000 queries found that 45% of answers had at least one significant issue.

Platform Performance:
    * Grok-3 Search: Found to be 94% inaccurate in a 2025 test.
    * ChatGPT Search: In the same test, it was 67% inaccurate.
    * Perplexity: Showed 37% inaccurate results.
    * Gemini: Performed worst in a major study, with 76% of responses containing significant issues.
    "Confidently Wrong" Behavior: AI tools rarely acknowledge limitations. In one study, ChatGPT only signaled a lack of confidence in 15 out of 200 responses, even when incorrect.
    Legal/Specialized Domains: AI models have been found to hallucinate legal information in at least 75% of cases regarding core rulings.
    Image Generation: Models like Stable Diffusion have high rates of biased, inaccurate, or stereotypical outputs.

Reasons for AI Errors
    The "poisoned corpus" problem, where models are trained on internet data containing inaccuracies, is a major factor in high error rates, leading to hallucinations. Also, 95% of generative AI projects in business fail to deliver significant results due to these inaccuracies and poor integration.

When AI Errors are Most Critical
    While some errors are harmless, AI inaccuracies in sectors like healthcare, law, and journalism pose risks, such as the wrongful denial of medical care. Experts suggest that AI should be used to aid, rather than replace, human judgment. Content should always be independently verified.

• Crus
    addikt

Értem a lelkesedésed... és nem is...

Az a helyzet, hogy épp azt mondják mostanság, hogy tarthatatlan ez a fejlődési tempó, tehát, be fog omlani a dolog > nincs mit "tanulnia" már a cuccnak, legfeljebb gyorsabb lesz és kifinomultabb.
    Hogy ez tényleg így van-e, nyilván, a jövő zenéje.

Gyorsabb lesz, kifinomultabb, vagyis pontosan az amit úgy hívnak fejlődés, és ez pontosan az ami eddig is történt. 2 éve egy nyelvi modell xy területen még bő 70-80%-os hibával dolgozott, most 20-25%-os hiba alatt járunk. A video és képgenerátorok silány munkára voltak képesek, most már van nem egy olyan generált kép, amin még a szakavatott szem is fennakad keményen, a videók is rohamléptekkel fejlődnek.

A programozásra használt modellek siralmasak voltak 2 éve... most ott tartunk, hogy nem csak kódrészleteket, de komplett programok megírására is alkalmazhatók és itt már nem 20-25%-os hibákról beszél a szakma, hanem 5-10%-ról.

... és folyamatos a fejlődés, melynek köv. foka nyilván a fizikai testbe való áthelyezés. Persze ez még mindig nem AGI, de minél komplexebb lesz annál inkább alakul ki valamiféle öntudat.

• _drk
    addikt

Az a helyzet, hogy épp azt mondják mostanság, hogy tarthatatlan ez a fejlődési tempó, tehát, be fog omlani a dolog > nincs mit "tanulnia" már a cuccnak, legfeljebb gyorsabb lesz és kifinomultabb.

Én mindenkitől azt hallom, hogy nagyon specifikus dolgokra nem képes, ellenben egész jó tool.
    De pont ezért világmegváltás is nem lesz, kivéve ha elérjük a
    Technológiai szingularitást: Az a jövőbeli időpont, amikor az emberfeletti intelligencia megjelenése drasztikus, kiszámíthatatlan társadalmi és technológiai változásokat hoz.

• i2k
    őstag

Az a kemény, hogy ehhez kellett mennyi is a Rock követ zabál, meg a Will Smith spagettit fal gagyik után? 2.5 év? Hát kb... ami itt 2.5 év múlva lesz (ha nem lesz világégés), attól ledobjuk a parókát azt garantálom.

Igazából én már most is ledobom... Videoton Pong korszakból jőve, végigjárva a szamárlétrát, amit én minden nap látok és átélek az gyak. a valóra vált sci-fi.

• Crus
    addikt

Berosálok! A Time Machine (2002) film alapján.

AHi(t)ler festő karrier... :)

Az a kemény, hogy ehhez kellett mennyi is a Rock követ zabál, meg a Will Smith spagettit fal gagyik után? 2.5 év? Hát kb... ami itt 2.5 év múlva lesz (ha nem lesz világégés), attól ledobjuk a parókát azt garantálom.

Igazából én már most is ledobom... Videoton Pong korszakból jőve, végigjárva a szamárlétrát, amit én minden nap látok és átélek az gyak. a valóra vált sci-fi.

• i2k
    őstag

Rám nagy hatással volt akkor is, és azóta sokszor eszembe jut, szóval, a videó 5. másodpercében már nyitottam is az imdb oldalt, beírtam a hozzászólást, hogy aztán végignézzem a videót és klikkeljek a "Küldés" gombra.

Ha volna egyetlen kívánságom, akkor az az időutazás lenne.

//Tudjuk, remélem, hogy az időutazás nem csak azért nem lehetséges, mert az idő csak előre halad, és nem csak azért, mert a tér és idő összefügg (és mert nem is találtuk fel az időutazást), hanem -- és ez sokkal rémisztőbb számomra! --, ha mégis meg tudnánk oldani az időben (és térben) visszafelé haladást, az ŰRBEN történő navigálás még akkor is probléma lenne: hiszen közben a Föld (és minden más) helyet változtat... nem tudnál pontosan oda érkezni, ahová tervezed... (és ez most lokális tér, nem a space-time)...
    ...hiszen "eltűnnél" 30 évesen egyik pontról egy utazásra képes bármiben (gömb, mint a 2002-es filmben, vagy űrhajóban etc) és "megjelenni" szeretnél térben és időben (de a Földön) egy másik helyen... > abszolút lehetetlen a dolog. Még matematikailag/csillagászatilag sem lehet kiszámolni pontosan, hol volt/lesz a Föld (és a föld) a térben épp akkor, amikor érkeznél...

• i2k
    őstag

Halivúdnak' vége van... ideje volt!

Egyetlen user munkája, egyetlen nap alatt...
    [link]

Berosálok! A Time Machine (2002) film alapján.

AHi(t)ler festő karrier... :)

• i2k
    őstag

Betonkemény!

9-ből 10 n+1. multis lövölde bukó? Nem baj, majd az az 1! Hát lol... és melyik az az 1 Sony? Mert amúgy a single címek elég szépen teljesítettek...

... és a videóban nagyon is helyen ott van a Nintendo felemlegetése aki székel bele az őrületekbe, gyárt single játékokat raklapszám, azokat sosem árulja ki a többi platformra és a fene vigye el, eléggé úgy tűnik, hogy rommá keresték magukat az NSW1 + játékok kapcsán.

Kezdem egyre inkább mindenhol azt látni, hogy aki k. jó adott területen, az nem kap helyet a tárgyalóasztal mellett, mert a helyet olyan foglalja el, aki vagy valakinek a valakije, vagy remekül beleillik abba a halmazba, amit kifelé mutatni KELL.

A videó előttig azt se tudtam, hogy ki Hermen Hulst...

Jól látható, hogy a japánok pumpolása történik. Az a rengeteg pénz, amit elszórtak mindenféel shitre... elképzelhetetlenül sok.
    Nem tudom, hogy mennyire köszönhető neki az, hogy a PC felé is nyitás volt/lett/lesz(?) --- de, na, ezt azé' köszi Sony! ---, viszont egyértelmű, hogy iparági öngyilkosság szintig lementek azzal, hogy exclusive címük nincs, vagy alig (valaki?)...

Így a Nintendo gyilkos jól jár, sorozatban évek óta! Nem ülnek azért hülyék ott, még akkor is, ha azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem kicsit konzervatívok is...

• Crus
    addikt

Halivúdnak' vége van... ideje volt!

Egyetlen user munkája, egyetlen nap alatt...
    [link]

• cyberkind
    félisten

Öööö... tényleg nem világos?

Nem több ember kell nekik a bolygóra, hanem több olyan rasszú ember, akit ők elképzelnek. Nyilván nem az 1.5 milliárdodik indiai purdét akarják legyártani egy laborban.

Idiocarcy, ebben minden ott van, immáron 20. éve.

• Crus
    addikt

Super hot, de nem okos, pláne a Dzseffri regények után, amikből elég sok minden kiderül, és nagyon beigazolódik az a konteó, amit nem akart kb senki se elhinni, amiben ott van a szép új világ is, csak nem így. Számomra továbbra is wtf, hogy miért kell több ember erre a bolygóra, amikor azok után se "tudunk" gondoskodni, akik ide kárhoztattak, még én se akarok itt lenni, olyan szinten szar hely lett mára...

Öööö... tényleg nem világos?

Nem több ember kell nekik a bolygóra, hanem több olyan rasszú ember, akit ők elképzelnek. Nyilván nem az 1.5 milliárdodik indiai purdét akarják legyártani egy laborban.

• Crus
    addikt

[INNEN ÉRDEMES: 12:31] - What the **** did PlayStation just do?!

Figyeljétek: 9/10-ből failed, nem baj...

Betonkemény!

9-ből 10 n+1. multis lövölde bukó? Nem baj, majd az az 1! Hát lol... és melyik az az 1 Sony? Mert amúgy a single címek elég szépen teljesítettek...

... és a videóban nagyon is helyen ott van a Nintendo felemlegetése aki székel bele az őrületekbe, gyárt single játékokat raklapszám, azokat sosem árulja ki a többi platformra és a fene vigye el, eléggé úgy tűnik, hogy rommá keresték magukat az NSW1 + játékok kapcsán.

Kezdem egyre inkább mindenhol azt látni, hogy aki k. jó adott területen, az nem kap helyet a tárgyalóasztal mellett, mert a helyet olyan foglalja el, aki vagy valakinek a valakije, vagy remekül beleillik abba a halmazba, amit kifelé mutatni KELL.

• cyberkind
    félisten

Egy valamit azért le kell szögeznem a napokban megnézett 2 riport után: a csaj super hot és super okos.

Az, hogy az AI megfertőzte a szociális érzékenységét --- sajnos --- törvényszerű, hiszen buborékban él, még pedig olyanban, ahol mindenki ugyanilyen, és ezért mindenki visszaigazol mindenkit = elhiszik magukat.

//a mesterséges (és befolyásolható!) megtermékenyítés --- IVF = (in vitro fertilizáció) a testen kívüli, lombikbébi-eljárást jelenti --- témát nem csak ő propagálja, hanem Altman*** is.

//***
    "As of late 2025 and early 2026, OpenAI CEO Sam Altman has been identified as a significant investor in biotech startups aimed at advancing in vitro fertilization (IVF) and genetic engineering technologies. Along with his husband, Oliver Mulherin, and other tech figures like Brian Armstrong, Altman is backing startups focusing on polygenic risk scoring and embryo selection, often described as part of a move toward "designer babies" or "superbabies" to eliminate hereditary diseases" (Times)

(Hogy ütősebb legyen, álljon itt magyarul is)

2025 végén és 2026 elején az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman jelentős befektetőként azonosították a mesterséges megtermékenyítés (IVF) és a géntechnológiai technológiák fejlesztésére irányuló biotechnológiai startupok területén. Férjével, Oliver Mulherinnel, valamint más technológiai személyiségekkel, például Brian Armstronggal együtt Altman olyan startupokat támogat, amelyek a poligénes kockázati értékelésre és az embrióválasztásra összpontosítanak, és amelyeket gyakran a „tervezett babák” vagy „szuperbabák” irányába tett lépés részeként írnak le, amelynek célja az örökletes betegségek felszámolása.”

Translated with DeepL.com (free version)

Super hot, de nem okos, pláne a Dzseffri regények után, amikből elég sok minden kiderül, és nagyon beigazolódik az a konteó, amit nem akart kb senki se elhinni, amiben ott van a szép új világ is, csak nem így. Számomra továbbra is wtf, hogy miért kell több ember erre a bolygóra, amikor azok után se "tudunk" gondoskodni, akik ide kárhoztattak, még én se akarok itt lenni, olyan szinten szar hely lett mára...

• i2k
    őstag

Egy valamit azért le kell szögeznem a napokban megnézett 2 riport után: a csaj super hot és super okos.

Az, hogy az AI megfertőzte a szociális érzékenységét --- sajnos --- törvényszerű, hiszen buborékban él, még pedig olyanban, ahol mindenki ugyanilyen, és ezért mindenki visszaigazol mindenkit = elhiszik magukat.

//a mesterséges (és befolyásolható!) megtermékenyítés --- IVF = (in vitro fertilizáció) a testen kívüli, lombikbébi-eljárást jelenti --- témát nem csak ő propagálja, hanem Altman*** is.

//***
    "As of late 2025 and early 2026, OpenAI CEO Sam Altman has been identified as a significant investor in biotech startups aimed at advancing in vitro fertilization (IVF) and genetic engineering technologies. Along with his husband, Oliver Mulherin, and other tech figures like Brian Armstrong, Altman is backing startups focusing on polygenic risk scoring and embryo selection, often described as part of a move toward "designer babies" or "superbabies" to eliminate hereditary diseases" (Times)

2025 végén és 2026 elején az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman jelentős befektetőként azonosították a mesterséges megtermékenyítés (IVF) és a géntechnológiai technológiák fejlesztésére irányuló biotechnológiai startupok területén. Férjével, Oliver Mulherinnel, valamint más technológiai személyiségekkel, például Brian Armstronggal együtt Altman olyan startupokat támogat, amelyek a poligénes kockázati értékelésre és az embrióválasztásra összpontosítanak, és amelyeket gyakran a „tervezett babák” vagy „szuperbabák” irányába tett lépés részeként írnak le, amelynek célja az örökletes betegségek felszámolása.”

Még egyszer: AI (és szociális) buborék...
    Ilyen szempontól (is) Crus véleménye is ugyanezt rezonálja ám lejjebbről.

Aki még nem olvasta: "Szép új világ" (magyarul / angolul is)

• i2k
    őstag

Hohhhóóóóó, nézzétek csak mibe vágja a fejészéjét a Mikró Éjály hejcegnője: The New Head Of Xbox Is Worried About Birthrates, But Says AI Will Save Us

Besza-behu gyerkek. :DDD

//***

• Crus
    addikt

Egy kollégám vett ASUS fejhallgatót Ausztriában a Media Markt-ban, ahhoz is adták kupon formájában. Magyar címre / profilra simán engedte neki beregisztrálni. Már ő is megkapta a kulcsot a Steam-es változathoz, csak ugye az is csak az alapkiadás. De nyilván bőven elég az is, minden más csak kozmetikai elem + hangfájl.

Na mondom én.... most d.u. kaptam meg a kulcsot, pedig első nap amikor lehetett igényelni a kódot, azonnal küldtem korán reggel mindent. Ment is fel apróra, nekem a Requiem kb. 5 év múlva esedékes.

Viszont ha már Gamesplaneten jártam, ennyiért behúztam:

Suicide Squad: Kill the Justice League - Digital Deluxe Edition Price: $1.99

Tudom létezik drasztikusan olcsóbban, 1.53$ körül is, de lusta voltam regelni xy oldalra accot emiatt, itt meg már volt. :B

• Crus
    addikt

2. részt sosem láttam konzolon, PC-n ment le, azt már egyáltalán nem értettem, hogy miért kéne nagyon szeretnem.

Volt egy pár előnye:

- a kétkarakteres megközelítése a sztorinak;
    - a dual-wield szerintem elég jól működött, sajnálom, hogy a 3 után elhagyták;
    - pár új fegyver, mint a battle rifle elég jól sikerült, nekem az az 1-ből hiányzott;
    - nem volt librarynek a (Halo 1 legalja) és a béllabbirintusnak (a Halo 3 mélypontja) megfelelője;
    - szerintem csak ebben volt, hogy egy kissé randomizálta az ellenség leosztását, így nem lehetett betanulni egy-egy rajtaütést, mert többféle módon történhetett, nem egyetlen szkriptelt módon.

Személy szerint jobban élveztem szólóban, mint az első részt, de nem sokkal, és nyilván kevésbé volt innovatív. De szerintem a 3 sem hozott több újdonságot, csak mégis ugrott egy generációt (bár a Crysistól is társaitól kínosan le volt maradva, de hát a 2 meg a HL2, Doom 3, a Far Cry és a Riddick évében jelent), és 2 fősről 4 fősre hízott az immár online és LAN-on is játszható kampány. Azért talán folyékonyabb élmény is volt, de mivel 3-an játszottuk, így már jobb élmény volt, mint a 2, melyet csak 2-en (mármint először szólóban játszottam a 2-t).

4. rész az viszont számomra nagy meglepi volt. Máig nem felejtem el, hogy amikor megláttam XBOX360-on, azt mondtam ilyen nincs, nem is értem, hogy tudja futtatni ezzel a pofás küllemmel a vas. Egész jópofa lövölde volt, de soha többé elő nem venném, egyszerűen túlzsúfolt a piac ahhoz, hogy az ember ilyesmiket újrázzon.

Na, ez pont az a tagja a szériának, mely nem lesajnálandó grafikailag, hanem tényleg a generáció egyik legjobbja, persze nyilván nem csaúcspécével ekvivalens. (Talán a Rise of the Tomb Raider a legdurvább, az kb. techdemó szintje 360-on, de a 2013-as TR is durván néz ki, az Uncharted 3 szinte prevgen a Rise-hoz képest, illetve ez így is van, hiszen az már az akkori nextgenre készült).

Szerintem a 4 innovációra egy nulla volt, szakadékba ugrás a Bungie után, viszont egyszerűen jobb volt játszani, az említett durva grafikán kívül. Az 5 is szép, és a belső terekben a 6 is, csak az utóbbi retróvá nerfeli magát, amikor kilépsz a szabadba a fémes folyosók után. Az emellett a halál esetén időnként megnövő várakozási idővel tett be a co-opnak, a 6-ba meg szerintem a Bethesda segített be bugokat gyártani (vagy a Windows-csapat maga), és a co-opra is hónapokat kellett várni.

Nekem solóban inkább a 3. rész jött be a 3 közül, majd az ODST és a 4.

Na... nem voltam lusta:

13 June 2023 Halo 5: Guardians 1.177,00 HUF

Azóta drágult, most kőkemény 1495 HUF ebben a percben :-D

Annyira képben vagyok, hogy asse' tudtam hirtelen, hogy ez PC-re létezik-e, aztán lejjebb görgettem és láttam, hogy X-re van... lehet le kéne tóni' XSX-en... csak időt is adjon valaki mellé.

Igen, X360 nekem egyik kedvenc gépem volt... nem kevés játékot toltam le rajta + HDD install + Guitar Hero + Kinect. Sokat nyúztam és mégis úgy adtam el, hogy utána még rengeteg nyúzta a tulaj és tette a dolgát.

Persze... a Halo 4 nem volt innovatív kb. semmilyen téren, de egész jó volt vele játszani és ennyi gyakran elég is :-)

• i2k
    őstag

Igen... ez erősen összevág azzal amit fentebb már mondtam, hogy az elitnek a számok a fontosak. Léből sokkal több kellene nekik, emberből sokkal kevesebb. Őszintén? Valahol megértem őket... azért amikor az eNber elmegy pl. Indiába, Afrika fincsibb részeire, ott azért eléggé kiadja a matek, hogy ez így k. nincs rendben.

Nemrég láttam videót, amin jól látható az indiai szellem: kiszáll kocsiból, odamegy folyóhoz, és beleönti a kocsijából hozott szatyornyi szemetet... a turisták szeme láttára...

Túl jól élünk EU-ban, USÁ-ban és számos jó helyen... Iránhoz, Észak-Koreához képest például biztosan... és "innen" demagóg lehet, de tényleg: a lenullázás nem is lenne olyan rossz ötlet...

• Crus
    addikt

Még, méééég...
    ...mert hát valaki csak 20+ évesen lehet okos, előtte nem...

(kiemelések tőlem)

[link] - OpenAI boss says AI is energy efficient because humans take '20 years' to get smart

„Az egyik dolog, ami mindig igazságtalan ebben az összehasonlításban, amikor az emberek arról beszélnek, hogy mennyi energiát igényel egy AI-modell kiképzése ahhoz képest, hogy mennyibe kerül egy embernek egy következtetéses lekérdezés elvégzése” - mondja Sam Altman. „Az ember kiképzése is sok energiát igényel; 20 évnyi életet és az azalatt elfogyasztott összes ételt, mire okossá válik.”

Ezt követően arra a következtetésre jut, hogy ha figyelembe vesszük az emberi evolúció egészét, az őskori ragadozók által való üldözéstől kezdve a tudomány fejlődéséig és az univerzum megértéséig, akkor igen, az AI valóban sokkal hatékonyabb abban, amit csinál, mint az emberiség egésze. Vagy valami ilyesmi.
    Egyrészt lenyűgöző verbális tornagyakorlat, hogy a modern mesterséges intelligencia adatközpontok energiafogyasztását, amely több energiát igényel, mint a városok, ahol találhatóak, összehasonlítja az emberiségnek ehhez a pontig eljutásához szükséges összes energiával. Ebből pedig azt a következtetést vonja le, hogy egy egyetlen „következtetés” vagy AI-szerű feladat elvégzése az ember számára több évtizednyi energiát igényel, hogy eredményt hozzon. Eltekintve attól, hogy ez úgy hangzik, mintha az emberek csak azért léteznének, hogy fehérgalléros munkakörben feladatokat végezzenek, ez elég nagy ugrás.
    „A tisztességes összehasonlítás” – teszi hozzá Sam Altman. „Ha felteszünk egy kérdést a ChatGPT-nek, mennyi energiára van szükség ahhoz, hogy a modell megtanulja megválaszolni azt a kérdést, szemben egy emberrel. Valószínűleg az AI már utolérte az energiahatékonyságot, ha így mérjük.” „Így” ebben az esetben úgy tűnik, hogy álszent módon figyelembe veszi az ember egész életének energiafogyasztását és „képzését”, de nem az AI modellét.

Igen... ez erősen összevág azzal amit fentebb már mondtam, hogy az elitnek a számok a fontosak. Léből sokkal több kellene nekik, emberből sokkal kevesebb. Őszintén? Valahol megértem őket... azért amikor az eNber elmegy pl. Indiába, Afrika fincsibb részeire, ott azért eléggé kiadja a matek, hogy ez így k. nincs rendben.

• i2k
    őstag

Ez a faszi szellemi fogyatékos :D Vagy szimplán csak egy aljas mocsok.

Már régóta zubbonyt kellett volna rántani rá.
    És a Világ is megúszta volna ezt az agymenést, amit ez az Elon Musk v1.1 tol.

//csak margóra: tényleg a vesztét kívánom a cégének.
    A jelek mutatnak is rá, hogy elég "hamar" be is fog ez következni... a hamar sajnos emberi években mérhető, ami viszont egy vállalkozás esetében nem sok.
    //egyetlen forgatókönyvet tudok csak elképzelni, mikor/amiért is nem kullog el vesztesként: TÚL SOKAT fektettek már bele ebbe az álomba mások... nem hagyhatják megdögleni...

• cyberkind
    félisten

Még, méééég...

(kiemelések tőlem)

[link] - OpenAI boss says AI is energy efficient because humans take '20 years' to get smart

„Az egyik dolog, ami mindig igazságtalan ebben az összehasonlításban, amikor az emberek arról beszélnek, hogy mennyi energiát igényel egy AI-modell kiképzése ahhoz képest, hogy mennyibe kerül egy embernek egy következtetéses lekérdezés elvégzése” - mondja Sam Altman. „Az ember kiképzése is sok energiát igényel; 20 évnyi életet és az azalatt elfogyasztott összes ételt, mire okossá válik.”

Ezt követően arra a következtetésre jut, hogy ha figyelembe vesszük az emberi evolúció egészét, az őskori ragadozók által való üldözéstől kezdve a tudomány fejlődéséig és az univerzum megértéséig, akkor igen, az AI valóban sokkal hatékonyabb abban, amit csinál, mint az emberiség egésze. Vagy valami ilyesmi.
    Egyrészt lenyűgöző verbális tornagyakorlat, hogy a modern mesterséges intelligencia adatközpontok energiafogyasztását, amely több energiát igényel, mint a városok, ahol találhatóak, összehasonlítja az emberiségnek ehhez a pontig eljutásához szükséges összes energiával. Ebből pedig azt a következtetést vonja le, hogy egy egyetlen „következtetés” vagy AI-szerű feladat elvégzése az ember számára több évtizednyi energiát igényel, hogy eredményt hozzon. Eltekintve attól, hogy ez úgy hangzik, mintha az emberek csak azért léteznének, hogy fehérgalléros munkakörben feladatokat végezzenek, ez elég nagy ugrás.
    „A tisztességes összehasonlítás” – teszi hozzá Sam Altman. „Ha felteszünk egy kérdést a ChatGPT-nek, mennyi energiára van szükség ahhoz, hogy a modell megtanulja megválaszolni azt a kérdést, szemben egy emberrel. Valószínűleg az AI már utolérte az energiahatékonyságot, ha így mérjük.” „Így” ebben az esetben úgy tűnik, hogy álszent módon figyelembe veszi az ember egész életének energiafogyasztását és „képzését”, de nem az AI modellét.

Ha ezt rendelték meg Dzseffri-ék, ezt kell csinálni, ahogy Torrente is mondta. :))

• Zó
    senior tag

Tehát akkor ugyanott vagyunk, hogy szép és jó, de nem jó játszani vele. :)

A széppel pont nem értek egyet :)

De én azért reagáltam, mert azt írtad, hogy nem érted. Ezért fejtettem ki, hogy mi volt benne olyan, ami miatt jónak számított, és ami miatt mások nálunk jobban élvezhették.

• VoltanIgor
    senior tag

Még, méééég...

(kiemelések tőlem)

Ez a faszi szellemi fogyatékos :D Vagy szimplán csak egy aljas mocsok.

• i2k
    őstag

Intel és AMD is 2027-re csúsztatja az új CPU-kat, amiket legkésőbb az idei év második felére ígértek.
    Mindkét cég ráadásul 2027-ben - úgy tűnik - bemutatóval köszön be év elején, és csak később jönnek a konzumer piaci megoldások.
    [link] + [link]

• Dilikutya
    félisten

Pedig AI-t tekintve 2003-ban is elég jónak számított még, például:

- próbáltak oldalba kapni;
    fedezékeket használtak (akár pajzsot mobil fedezékként);
    - üres járművekre is bepattantak, vagy kiszedtek a sajátodból;
    - rájátszottak a töltődő energiapajzsra;
    - ha kinyírtad az eliteket a prüntyögők mellől, akkor azoknak leesett a moráljuk, és fejvesztve rohantak.

Az a kínos, amikor egy mai játék meg se ugorja ezt a szintet.

És persze az AI mellé ott volt az épkézláb és változatos járműhasználat (hardcore FPS-ként az OFP megelőzte, de azt leszámítva az FPS-ekben addig csak hellyel-közzel működő gimmick volt), a tapadós a gránátok, a needler (talán lekreatívabb fegyver a játékban), töltődő pajzs (ami a Halóba illett is, és egyébként az 1-ben még vegyes rendszer volt medkitekkel). A gunplay is rendben volt.

Persze a konzolexkluzivitás nem tett jót neki, két év akkor rengeteg idő volt, ezzel PC-n csak még kopottabb grafikával kezdett, illetve több mindenben erősödött a műfaj, amiben a Halo jó volt. Például kijött az OFP-nél mainstreamebb BF 1942 is járművekkel előtte, a filmszerűsg is fejlődött szólóban stb. A multis FPS-ek meg PC-n már eleve előbb jól mentek, mint konzolon. Ráadásul konzolon még fontos elem volt a co-op, ami akkor még splitscreent takart, és mint ilyen, a PC-s verzióba be sem került. Pedig amilyen gyermekcipőben jártak co-opban az FPS-ek (volt már a Doomban is, csak hát nagyon nem arra találták ki a játékot), ez fontos feature volt.

Személy szerint nem rajongtam a backtrackért, a világáért, az art directionért, így szerintem FPS-ek közé sem tenném TOP 20-ba, nemhogy műfajfüggetlen TOP 3-ba, de a hájp nem volt érdemtelen, csak éppen játszani annyira nem volt jó vele :D

Tehát akkor ugyanott vagyunk, hogy szép és jó, de nem jó játszani vele. :)

• i2k
    őstag

Itt tartunk bammeg...

Még, méééég...

(kiemelések tőlem)

• Zó
    senior tag

Anno mikor az 1. rész megjelent XBOX-ra a single része jópofa volt, de a multi része nagyot ment. Egyszerűen nem nagyon volt ott és akkor olyan konkurense, ami azt a mókát tudta volna szállítani. De akkor se mondtam rá azt, hogy nem lehet enélkül élni... valójában letoltam a single-t (PC-n), próbáltam egy kicsit a multit oszt' ennyi.

2. részt sosem láttam konzolon, PC-n ment le, azt már egyáltalán nem értettem, hogy miért kéne nagyon szeretnem.

3. rész szerintem jobban sikerült, mint a 2. és nyilván, mint az 1., de ha most fel kéne idéznem belőle több dolgot, bajban lennék, mert csak 1-2 villanás maradt meg.

ODST is lement, abból meglepő módon több villanás maradt meg és értelmesebb lövöldének is éltem meg, mert egyszerű soldzsa vótá' és a Mastercsífes' recska hál' égnek elmaradt.

Halo Wars is lement, RTS konzolon. Nem volt rossz, egynek elment, de dettó olyan, mint az összes többi Halo: nyugodtan kihagyható.

Reach... valami magyar érintettség rémlik, hogy magyarul pofázott valaki, valamit, valahol és kb. ennyi maradt meg belőle, meg pár felvillanó rémkép. Ennyire volt jelentős alkotás pont.

4. rész az viszont számomra nagy meglepi volt. Máig nem felejtem el, hogy amikor megláttam XBOX360-on, azt mondtam ilyen nincs, nem is értem, hogy tudja futtatni ezzel a pofás küllemmel a vas. Egész jópofa lövölde volt, de soha többé elő nem venném, egyszerűen túlzsúfolt a piac ahhoz, hogy az ember ilyesmiket újrázzon.

Az 5. rész annyira nem érdekelt már, hogy nem tudom megvan-e? Komolyan nem tudom és még arra is lusta vagyok, hogy megnézzem megvan-e.

Infinite: Még a gamer sajtóban is igyekeztem elkerülni...

Összességében az egész Halo franchise nálam az a tipikus 6.5-7/10 körüli játéksorozat, amit le lehet tolni és nem ölöd meg magad kínodban, de nyugodtan kihagyható.

Volt egy pár előnye:

- a kétkarakteres megközelítése a sztorinak;
    - a dual-wield szerintem elég jól működött, sajnálom, hogy a 3 után elhagyták;
    - pár új fegyver, mint a battle rifle elég jól sikerült, nekem az az 1-ből hiányzott;
    - nem volt librarynek a (Halo 1 legalja) és a béllabbirintusnak (a Halo 3 mélypontja) megfelelője;
    - szerintem csak ebben volt, hogy egy kissé randomizálta az ellenség leosztását, így nem lehetett betanulni egy-egy rajtaütést, mert többféle módon történhetett, nem egyetlen szkriptelt módon.

Személy szerint jobban élveztem szólóban, mint az első részt, de nem sokkal, és nyilván kevésbé volt innovatív. De szerintem a 3 sem hozott több újdonságot, csak mégis ugrott egy generációt (bár a Crysistól is társaitól kínosan le volt maradva, de hát a 2 meg a HL2, Doom 3, a Far Cry és a Riddick évében jelent), és 2 fősről 4 fősre hízott az immár online és LAN-on is játszható kampány. Azért talán folyékonyabb élmény is volt, de mivel 3-an játszottuk, így már jobb élmény volt, mint a 2, melyet csak 2-en (mármint először szólóban játszottam a 2-t).

Na, ez pont az a tagja a szériának, mely nem lesajnálandó grafikailag, hanem tényleg a generáció egyik legjobbja, persze nyilván nem csaúcspécével ekvivalens. (Talán a Rise of the Tomb Raider a legdurvább, az kb. techdemó szintje 360-on, de a 2013-as TR is durván néz ki, az Uncharted 3 szinte prevgen a Rise-hoz képest, illetve ez így is van, hiszen az már az akkori nextgenre készült).

Szerintem a 4 innovációra egy nulla volt, szakadékba ugrás a Bungie után, viszont egyszerűen jobb volt játszani, az említett durva grafikán kívül. Az 5 is szép, és a belső terekben a 6 is, csak az utóbbi retróvá nerfeli magát, amikor kilépsz a szabadba a fémes folyosók után. Az emellett a halál esetén időnként megnövő várakozási idővel tett be a co-opnak, a 6-ba meg szerintem a Bethesda segített be bugokat gyártani (vagy a Windows-csapat maga), és a co-opra is hónapokat kellett várni.

• Zó
    senior tag

Halo-t már a PC-s megjelenéskor se értettem. Vannak játékok, amik 10, 15, 20 év múlva is élvezetesek, a Halo 2 évesen került PC-re, akkor sem volt jó játék. A folytatásaira soha rá se néztem.

Pedig AI-t tekintve 2003-ban is elég jónak számított még, például:

- próbáltak oldalba kapni;
    fedezékeket használtak (akár pajzsot mobil fedezékként);
    - üres járművekre is bepattantak, vagy kiszedtek a sajátodból;
    - rájátszottak a töltődő energiapajzsra;
    - ha kinyírtad az eliteket a prüntyögők mellől, akkor azoknak leesett a moráljuk, és fejvesztve rohantak.

Az a kínos, amikor egy mai játék meg se ugorja ezt a szintet.

És persze az AI mellé ott volt az épkézláb és változatos járműhasználat (hardcore FPS-ként az OFP megelőzte, de azt leszámítva az FPS-ekben addig csak hellyel-közzel működő gimmick volt), a tapadós a gránátok, a needler (talán lekreatívabb fegyver a játékban), töltődő pajzs (ami a Halóba illett is, és egyébként az 1-ben még vegyes rendszer volt medkitekkel). A gunplay is rendben volt.

Persze a konzolexkluzivitás nem tett jót neki, két év akkor rengeteg idő volt, ezzel PC-n csak még kopottabb grafikával kezdett, illetve több mindenben erősödött a műfaj, amiben a Halo jó volt. Például kijött az OFP-nél mainstreamebb BF 1942 is járművekkel előtte, a filmszerűsg is fejlődött szólóban stb. A multis FPS-ek meg PC-n már eleve előbb jól mentek, mint konzolon. Ráadásul konzolon még fontos elem volt a co-op, ami akkor még splitscreent takart, és mint ilyen, a PC-s verzióba be sem került. Pedig amilyen gyermekcipőben jártak co-opban az FPS-ek (volt már a Doomban is, csak hát nagyon nem arra találták ki a játékot), ez fontos feature volt.

Személy szerint nem rajongtam a backtrackért, a világáért, az art directionért, így szerintem FPS-ek közé sem tenném TOP 20-ba, nemhogy műfajfüggetlen TOP 3-ba, de a hájp nem volt érdemtelen, csak éppen játszani annyira nem volt jó vele :D

• Zó
    senior tag

A nagyok, akik áldozatos, stresszes és kemény munkával eljutottak valahova (mégha hibás és rossz döntéseket is hoztak utólag), azok helyét átveszik a semmiből jött senkik az AI-nak hála, üres ígéretekkel és zéró szakmai és piaci ismeretekkel (videojáték ipar). Ez volt a YT terjedésénél is. "Mindenki" influenszer lett, aki az élet más lépcsőjén megbukott (akár emberileg, akár szakma / karrier szempontjából), mára pedig ezek mondják meg, hogy mit és hogyan kellene.. élni, enni, fogyasztani stb. Mindezt egy szoba sarkából... De nem kell aggódni, nem lesznek itt már olyan nagy és kreatív alkotások, mint az elmúlt évtizedekben (mert ehhez valódi lelkek és tehetséges, illetve kreatív emberek is kellenek). Nagyon sok mindennek már leáldozóban van.

Ahogy írod, ebben már sok munka van, már olyan érákban is ezen az úton jártak, melyeket sokan nosztalgikusan sírnak vissza (PS3/X360). Nem bánom, ha begyorsítják lassú döglődés helyett a pusztulásokat azzal, hogy az öntökönlövéseiket marokszámra szedett ciánkapcsulával kezelik.

A játékok nem halnak meg, a kisebbek itt vannak és maradnak velünk (és az eddig megjelent, hozzáférhető és simán futtatható jó játék óriási számban), na puff, az 5090-et lehet nem használják ki eléggé. Nagy is maradna, aki tud, és nőnének fel idővel újak. Az emberek fognak játszani, az igény nem szűnt meg, nem is fog.

• cyberkind
    félisten

Highway to the BBC, igen, csakis a csennöl, nem a másik! :K Eddig csak dead volt az Xbox, most még walking dead is lehet. :DD

• Dilikutya
    félisten

Ugyanakkor - én olvasgatom az 5080-90 topikot, és az utóbbi időben úgy tűnik, hogy egyre többen vannak az 5090 tulajok, ráadásul mostanában, ami meglepő a megszaladó árak mellett.
    Nyilván ez egy random fórumtopik, szóval semmiképpen sem releváns semmilyen szinten mint statisztika, csak ilyen érzésem van.

Meglepő, hogy ennyi embernek van 5090-e, na. Persze van az a réteg, aki mindig azzal a marhasággal jön, hogy már 1440p-re is KÖTELEZŐ az 5090, hát hülye vagy, mit akarsz annál kevesebbel - de ezeken csak röhögök

Se kutyája, se macskája, se családja. Esetleg élete se, neadjisten szülőknél él. Úgy azért egy átlagfizetésből össze lehet kalapozni egy ilyen hardvert. Melózol, hazamész, hazaadsz valamennyit, nem jársz szórakozni, hétközben napi 4-5 óra játék, semmi egyéb. Ki lehet gazdálkodni. Családos, gyerekes ember nem valószínű, hogy vesz ilyen cuccot. Én ennyiből mondjuk nem VGA-t vennék, hanem távcsövet, de nem veszek, mert családom van, és ilyesmire másfél-kétmilliót elkölteni azért meggondolandó.

• VoltanIgor
    senior tag

NVIDIA GeForce RTX 5090 - 0.37%
    NVIDIA GeForce RTX 5080 - 1.19%
    NVIDIA GeForce RTX 4090 - 0.76%

Kb. így állunk...

OK, mondjuk a Steam statisztika is csak egy szelete a dolognak - jó nagy szelet, az igaz, csak azt szokták mondani, hogy az tele van ilyen kínai meg indiai budget gamerekkel, akiknek még 1060, meg 2060 és ilyesmik ketyegnek. nem tudom, van-e régiós lebontás, mondjuk annyira nem fontos, biztos nagyon marginális az 5090 tulajok száma.

Én is úgy vagyok vele, hogy vannak bizonyos igényeim, és igyekszem mindig a felsőházba belőni az aktuális konfigot - de soha sem a legfelsőbe. Szerencsére vagyok olyan helyzetben, hogy megtehetném, nem vágna földhöz, de eszem ágában sincs, mert legfelül már teljesen dezintegrálódik az ár-érték arány, plusz, az elvárásaimhoz sincs szükség 5090-re. 1440p-n vagyok, kizárólag single játékokkal tolom, és legtöbbször ilyen 72-100 fps körüli tartományokba korlátozva játszom, 90-100 fölött már nemigen látom a különbséget, de pl. a Nioh 3-at most 60-on játszom, és egyáltalán nem zavar.

Egyébként azért szoktam korlátozni az FPS-t, mert mint mondtam, a magas tartományokban nekem már nem látványos a difi, valamint szeretem kíméletesen hajtani a gépet, ha lehetséges, ennyi.

Ugyanakkor ez az egyik fő hobbim, szóval ha fejleszteni kell, fejleszteni fogok, ha 2.5 millába fog kerülni egy új gép, akkor annyiba. Nyilván anyázás mellett, de ki fogom fizetni.

• i2k
    őstag

Ugyanakkor - én olvasgatom az 5080-90 topikot, és az utóbbi időben úgy tűnik, hogy egyre többen vannak az 5090 tulajok, ráadásul mostanában, ami meglepő a megszaladó árak mellett.
    Nyilván ez egy random fórumtopik, szóval semmiképpen sem releváns semmilyen szinten mint statisztika, csak ilyen érzésem van.

Meglepő, hogy ennyi embernek van 5090-e, na. Persze van az a réteg, aki mindig azzal a marhasággal jön, hogy már 1440p-re is KÖTELEZŐ az 5090, hát hülye vagy, mit akarsz annál kevesebbel - de ezeken csak röhögök

Én máshol, de ugyanígy szembe(n) sülök a témával: mintha több 5080/90 tulaj lenne most, mint korábban. Vagy és de: hangosabbak...

• Crus
    addikt

NVIDIA GeForce RTX 5090 - 0.37%
    NVIDIA GeForce RTX 5080 - 1.19%
    NVIDIA GeForce RTX 4090 - 0.76%

Kb. így állunk...

• VoltanIgor
    senior tag

Ezek nem az átlagembernek szólnak, már az 5090 sem a maga 1.5 millás árával. Szóval most az, hogy ezek mennyit esznek, meg mennyivel gyorsabb csak egy eleve csúcskártya TI verziója az max érdekességnek jó, de nem igazán releváns. Sosem fogunk ilyet venni és nem csak anyagi okok miatt nem, hanem azért mert jön majd idővel egy újabb techno, ami ezeket nevetségessé teszi.

• Crus
    addikt

Vicc!

[link] - RTX 5090 Ti engineering sample spec leak: 750-1000W beast, 10-15% more perf than RTX 5090

The source continued, that the purported Blackwell TITAN or RTX 5090 Ti would have:
    cutdown GB202 with ~5% more CUDA cores than the RTX 5090
    standard TDP was ~700-750W, but unlocked prototypes could hit 1000W+
    At the time, performance was averaging ~10% faster than the RTX 5090
    this person had to use two hands to hold it - it was massive

Ezek nem az átlagembernek szólnak, már az 5090 sem a maga 1.5 millás árával. Szóval most az, hogy ezek mennyit esznek, meg mennyivel gyorsabb csak egy eleve csúcskártya TI verziója az max érdekességnek jó, de nem igazán releváns. Sosem fogunk ilyet venni és nem csak anyagi okok miatt nem, hanem azért mert jön majd idővel egy újabb techno, ami ezeket nevetségessé teszi.

• Crus
    addikt

Csak tudnám, hogy aki szetette a Halo-t, mint fan, mi fogta meg, mert a gameplay az killer, alig tudtam leszenvedni a Mesterszakács Kollekciót, gyakorlatilag vért szublimáltam, főleg az első rész felétől, ahol a zűrhajóba kerülünk. :DDD

Anno mikor az 1. rész megjelent XBOX-ra a single része jópofa volt, de a multi része nagyot ment. Egyszerűen nem nagyon volt ott és akkor olyan konkurense, ami azt a mókát tudta volna szállítani. De akkor se mondtam rá azt, hogy nem lehet enélkül élni... valójában letoltam a single-t (PC-n), próbáltam egy kicsit a multit oszt' ennyi.

3. rész szerintem jobban sikerült, mint a 2. és nyilván, mint az 1., de ha most fel kéne idéznem belőle több dolgot, bajban lennék, mert csak 1-2 villanás maradt meg.

ODST is lement, abból meglepő módon több villanás maradt meg és értelmesebb lövöldének is éltem meg, mert egyszerű soldzsa vótá' és a Mastercsífes' recska hál' égnek elmaradt.

Halo Wars is lement, RTS konzolon. Nem volt rossz, egynek elment, de dettó olyan, mint az összes többi Halo: nyugodtan kihagyható.

Reach... valami magyar érintettség rémlik, hogy magyarul pofázott valaki, valamit, valahol és kb. ennyi maradt meg belőle, meg pár felvillanó rémkép. Ennyire volt jelentős alkotás pont.

Az 5. rész annyira nem érdekelt már, hogy nem tudom megvan-e? Komolyan nem tudom és még arra is lusta vagyok, hogy megnézzem megvan-e.

Infinite: Még a gamer sajtóban is igyekeztem elkerülni...

Összességében az egész Halo franchise nálam az a tipikus 6.5-7/10 körüli játéksorozat, amit le lehet tolni és nem ölöd meg magad kínodban, de nyugodtan kihagyható.

• Crus
    addikt

[link] - Bloodborne PC Emulation in 2026 - 4K 60FPS and Beyond - Plus ROG Xbox Ally X Tests!

Igen, ez régóta futó projekt és egy ideje már nagyon okénak tűnik, de basszus... azért ez nem a "mi dolgunk", ez a kiba. Sony dolga kellene legyen, ugyanis a jogok náluk vannak.

Meg te is tudod, hogy rengetegen nem szeretnek kalózkodni (mert hát Bloodborne PS4 ISO, az nem a péknél vehető), meg macerás nekik az emulátorral bajlódni.

Tl, dr.: Ok, hogy van, de nem ez a megoldás :-(

• cyberkind
    félisten

Vicc!

[link] - RTX 5090 Ti engineering sample spec leak: 750-1000W beast, 10-15% more perf than RTX 5090

The source continued, that the purported Blackwell TITAN or RTX 5090 Ti would have:

Bedobsz egy ilyet, meg az Intel új csúcs cpu-ját, és simán időtutazol. :))

• i2k
    őstag

Vicc!

• Dilikutya
    félisten

Csak tudnám, hogy aki szetette a Halo-t, mint fan, mi fogta meg, mert a gameplay az killer, alig tudtam leszenvedni a Mesterszakács Kollekciót, gyakorlatilag vért szublimáltam, főleg az első rész felétől, ahol a zűrhajóba kerülünk. :DDD

Halo-t már a PC-s megjelenéskor se értettem. Vannak játékok, amik 10, 15, 20 év múlva is élvezetesek, a Halo 2 évesen került PC-re, akkor sem volt jó játék. A folytatásaira soha rá se néztem.

• cyberkind
    félisten

Onnan tudom, hogy valakinek sok köze nincs a gaming témához, amikor élete 3 legnagyszerűbb játéka közé betolja a Hélót.

• i2k
    őstag

[link] - Bloodborne PC Emulation in 2026 - 4K 60FPS and Beyond - Plus ROG Xbox Ally X Tests!

• Crus
    addikt

[link] - Szinte kapcsolódik is... nem kell megtakarításokkal bajlódnunk...

Hát igen... 2 okból sem.

Egyrészt népességcsökkentés lesz, vagy így, vagy úgy, de borítékolható. Másrészt, ha valami csoda folytán a békésebb, humánusabb megoldás lesz és tényleg lesz fúziós energia, autonóm közlekedés mindenhol, meg alapjövedelem, akkor igen, lehetséges, hogy felesleges a nyugger évekre gondolni.

Idehaza egyébként kb. 10-14 év még és összeomlik a nyugdíjrendszer, mert egyszerűen nem adja ki a matek...

• Crus
    addikt

Az új Éjjály hejcegnő a Mikró tetején. :))

Onnan tudom, hogy valakinek sok köze nincs a gaming témához, amikor élete 3 legnagyszerűbb játéka közé betolja a Hélót.

• i2k
    őstag

Az új Éjjály hejcegnő a Mikró tetején. :))

Marketing.
    Még szép, hogy nem a Nintendós Mariót, vagy Zeldát fogja mondani...

• i2k
    őstag

Igazából csak kimondta a tervet... Nem vagyok alusapkás, de jól látszanak a folyamatok, hogy az elit milyen világot óhajtana. Az elitnek nem jó, hogy 8.3 milliárd ember szaladgál a bolygón, a számuk növekszik, az alkalmazásuk meg macerás. E.ü., jogok, juttatások, adók, perek, etc. Ez nekik mind költség, méghozzá fölös költség. Ráadásul a bolygón végesek az erőforrások, nem túl szerencsés megengedni, hogy fél évszázadon belül már 10 milliárd felett legyünk...

Ha ezeket a zabáló, fogyasztó, szaporodó burkokat le tudják váltani, beszédképtelen, bármikor bezúzható droidokra, akkor az nekik nyilván egy rettentő vonzó jövőkép, mert a rengeteg lóvénál, a felfoghatatlanul több lóvé még jobb.

[link] - Szinte kapcsolódik is... nem kell megtakarításokkal bajlódnunk...

• Crus
    addikt

Ezt a két játékot a lehulló testrészek miatt én pont élném. Egy ideig. :) Nem biztos, hogy lekötne végig, elég egysíkúnak tűnik. De nonVR-ben kipróbálnám.

Igen... egy ideig fun és ahogy elnézem pont egészséges mértékű a hossza, olyan 5 óra körül.

Amire nagyon kíváncsi vagyok az a Metro Awakening VR, meg a Batman Arkham Shadow VR, de ezek még elég húzós áron szaladgálnak. VR játékot nem veszek, ha nem akciós, mert lehet nem jön be, volt már rá példa...

• Crus
    addikt

Itt tartunk bammeg...

Igazából csak kimondta a tervet... Nem vagyok alusapkás, de jól látszanak a folyamatok, hogy az elit milyen világot óhajtana. Az elitnek nem jó, hogy 8.3 milliárd ember szaladgál a bolygón, a számuk növekszik, az alkalmazásuk meg macerás. E.ü., jogok, juttatások, adók, perek, etc. Ez nekik mind költség, méghozzá fölös költség. Ráadásul a bolygón végesek az erőforrások, nem túl szerencsés megengedni, hogy fél évszázadon belül már 10 milliárd felett legyünk...

Ha ezeket a zabáló, fogyasztó, szaporodó burkokat le tudják váltani, beszédképtelen, bármikor bezúzható droidokra, akkor az nekik nyilván egy rettentő vonzó jövőkép, mert a rengeteg lóvénál, a felfoghatatlanul több lóvé még jobb.

• Crus
    addikt

Minden VR játék megállja a helyét non vr játékként is. Rengeteg jó fps lehetne, sok walking sim stb. Sok valamit magára adó cég szerencsére idővel kihozza (mert keresni is akar vele) a non vr verziót is. Alapból így kéne max 1 évig ótvar vr ex azt később jön simán is..De ha nem kell az emberek pénze így jártak, a hülyeség ellen nincs orvosság

Nálad megállja, nincs ezzel gond. Sajnos a zöméhez az ad baromi nagy löketet, hogy ott a feeling, hogy benne vagy, amúgy jelentős részük nem éri el a közepes szintet sem.

Nem egészen a "hülyeségről" van itt szó, hanem arról, hogy ami jópofa és élvezetes, hovatovább élmény VR-ban (a közvetlensége miatt), az hagyományos játékként már nagyon nagyon nem állja meg a helyét, így nem véletlen, hogy VR verzióban létezik only.

Itt van a fenti két példa, az Arizona Sunshine, meg az Undead Citadel. VR-ban jópofák, de összehasonlítod a piacon levő témán belüli, nem VR játékokkal, akkor erősen más a kép.

Egyébként sokszor megkapom, hogy a VR luxus és drága, azért nincs és nem is lesz. Mondják ezt nekem olyanok, akik kidobják az asztalra a 300 ezres mobilt, meg a 200 ezres tabletet, évente 2 nyaralás, meg 10+ millás verda... Ooookaaay.

VR-hoz elég egy standalone eszköz is, ár/érték arányban MQ3 (225k a nem gagyi verzája éppen!). Amit már én művelek, az már a hardcore szintje inkább, mert standalone szinte sosem megy, PCVR dominál.

• Dilikutya
    félisten

Mert az a játék önmagában is megállja a helyét, de nyilván a VR élmény frenetikus benne. Nem sok értelme lenne pl. a fenti Undead Citadelt, vagy éppen az Arizona Sunshine-t non-VR-ra tenni, mert ha kiveszed belőlük az immerziót, akkor egy középszar se, futottak még kategóriás izék lesznek.

Részemről én azt látom, hogy azért a piac legalja, mert tömegeknek lövésük sincs az egészről. Tömegek ott tartanak, hogy egy 4 kilós izé van a fejeden, amiben a kép olyan, mint 30 éve és különben is egy lagos szemét. Meg sokan nem is tudják, hogy mi az a PCVR, vagy mi a standalone.

Az igazi áttörés majd az lesz, ha nem HMD megy a fejre, hanem képes lesz egy sima napszemüveg méret hozni sok "k" felbontást, meg min. 1 órás battery powát.

Nem csoda, hogy az apple vacka is bukó lett... méregdrágán árultak egy búvárszemüveget, ami tartalom se nagyon akadt.

Ezt a két játékot a lehulló testrészek miatt én pont élném. Egy ideig. :) Nem biztos, hogy lekötne végig, elég egysíkúnak tűnik. De nonVR-ben kipróbálnám.

• Mert az a játék önmagában is megállja a helyét, de nyilván a VR élmény frenetikus benne. Nem sok értelme lenne pl. a fenti Undead Citadelt, vagy éppen az Arizona Sunshine-t non-VR-ra tenni, mert ha kiveszed belőlük az immerziót, akkor egy középszar se, futottak még kategóriás izék lesznek.

Részemről én azt látom, hogy azért a piac legalja, mert tömegeknek lövésük sincs az egészről. Tömegek ott tartanak, hogy egy 4 kilós izé van a fejeden, amiben a kép olyan, mint 30 éve és különben is egy lagos szemét. Meg sokan nem is tudják, hogy mi az a PCVR, vagy mi a standalone.

Az igazi áttörés majd az lesz, ha nem HMD megy a fejre, hanem képes lesz egy sima napszemüveg méret hozni sok "k" felbontást, meg min. 1 órás battery powát.

Nem csoda, hogy az apple vacka is bukó lett... méregdrágán árultak egy búvárszemüveget, ami tartalom se nagyon akadt.

Minden VR játék megállja a helyét non vr játékként is. Rengeteg jó fps lehetne, sok walking sim stb. Sok valamit magára adó cég szerencsére idővel kihozza (mert keresni is akar vele) a non vr verziót is. Alapból így kéne max 1 évig ótvar vr ex azt később jön simán is..De ha nem kell az emberek pénze így jártak, a hülyeség ellen nincs orvosság

• Crus
    addikt

"Hogy a fenébe lehetséges, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy kicsit karcolgassa azt a szintet, amit az Alyx tud? Alyxból kb. 3.5m körül fogyhatott és hozott 170m körül dolcsiban. Volt olyan nap, amikor 43.000 player tolta, ami egy VR only címtől KILLER!"

Mert a VR a piac legalja... és mert a valve a szarját el akarta adni valamivel mindenki más meg csak simán tömegtermeli a vr játékokat mert csak..
    Az én kérdésem az hogy a vérbe van az hogy a több ezer VR cím közül egyedül a HL alyx van mokolva nem vr verzióra is?

Mert az a játék önmagában is megállja a helyét, de nyilván a VR élmény frenetikus benne. Nem sok értelme lenne pl. a fenti Undead Citadelt, vagy éppen az Arizona Sunshine-t non-VR-ra tenni, mert ha kiveszed belőlük az immerziót, akkor egy középszar se, futottak még kategóriás izék lesznek.

• Pick and mix build your own infinity vr collection

Nem a legjobb VR bundle ami valaha kijött, de nálam Undead Citadel + Arizona Sunshine Rimék' instant beugrottak.

Utóbbiból a régit tologattam, de sosem végig, jópofa, ha nem mászol a fára a zombi témától már.

Előbbire nagyon kíváncsi voltam, mert képek alapján ilyen Blade of Darkness feeling és az a baj, hogy ez egyrészt nagyon igaz, másrészt, meg kár, hogy igaz...

Eléggé komoly érzés azért, hogy a milliószor átélt és látott dark fantasy "valami kórság sújtotta a kihalt falut, miközben esik az eső és villámlik" világban CSETTINTÉSRE OTT VAGY!

Meglepően ok az irányítás része, abszolút nem akadékoskodó és ha állsz és van helyed, akkor az övedre csatolt fegyód, a hátadra tett tegez és a kezedben levő bow-nak eléggé hamar a mestere tudsz lenni.

A gameplay nyilván egy lájtos Blade of Darkness, ahol fejeket, lábakat, karokat vágsz le, méghozzá mainly zombiagokét és nem is lenne ez olyan rossz, csak vannak benne olyan szarvashibák, hogy amikor a kardod beragad a hombiba', akkor simán fél kézzel felemeled vele a zombit is és a ragdoll miatt eléggé gáz lesz összkép... Nem mondom, hogy nem élhető, meg kettőezerhété' ez így okay, de azért na... 2026 körül járunk vagy mi. (Mondjuk 2023-as cím.)

Jópofa kisebb puzzle elemek is akadnak benne, poént nem lövök le, de van ahol picit gondolkodni kell a továbbjutáson.

Gond vele az önismétlés, meg, hogyha 3 "abandoned" ház belsőt láttál, akkor kb. láttad az összeset.

Vicces ahogy ledöglöttem benne... bementem egy házba, de az övemre csatoltam a fegyverem. Ott be is támadott egy mob, kergetőztem vele, de mivel IRL most kis helyen próbáltam ki, így nem tudtam egyszerűen a fegyót előhúzni és hát end of story...
    Értsd jól: Elakadt a kezem a szekrényemben :-D

A hangulat része korrekt, a látvány viszont 2015-ös szint és ezt azért nem értem, mert új routerrel kipróbáltam HL: Alyx-ot és kb. leültem oda a kezdő erkélyre zokogni 10 percig. NINCS konkurense és lassan 6 éve létezik! (Sajna nekem még MQ2-ön ment végig, fele ilyen minőségű látvány mellett... de esélyes az újrázása.)

Hogy a fenébe lehetséges, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy kicsit karcolgassa azt a szintet, amit az Alyx tud? Alyxból kb. 3.5m körül fogyhatott és hozott 170m körül dolcsiban. Volt olyan nap, amikor 43.000 player tolta, ami egy VR only címtől KILLER!

Csak lábjegyzet: 2 éves MQ3-am 40 perc alatt 30%-ot merült és nyilván a benne levő CPU-nak keményen dolgoznia kellett a 90 frame mellett. (Igen, ez a merülés elég jónak mondható, mert a MQ3 nagyon zabálja az akkut. Szerencsére anno vettem egy Kiwi battery pántot hozzá, azzal bármikor +2.5 óra simán megoldható, de garantáltan előbb hagyja abba azenbör'.)

"Hogy a fenébe lehetséges, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy kicsit karcolgassa azt a szintet, amit az Alyx tud? Alyxból kb. 3.5m körül fogyhatott és hozott 170m körül dolcsiban. Volt olyan nap, amikor 43.000 player tolta, ami egy VR only címtől KILLER!"

Mert a VR a piac legalja... és mert a valve a szarját el akarta adni valamivel mindenki más meg csak simán tömegtermeli a vr játékokat mert csak..
    Az én kérdésem az hogy a vérbe van az hogy a több ezer VR cím közül egyedül a HL alyx van mokolva nem vr verzióra is?

• Crus
    addikt

Pick and mix build your own infinity vr collection

Nem a legjobb VR bundle ami valaha kijött, de nálam Undead Citadel + Arizona Sunshine Rimék' instant beugrottak.

Utóbbiból a régit tologattam, de sosem végig, jópofa, ha nem mászol a fára a zombi témától már.

Előbbire nagyon kíváncsi voltam, mert képek alapján ilyen Blade of Darkness feeling és az a baj, hogy ez egyrészt nagyon igaz, másrészt, meg kár, hogy igaz...

Eléggé komoly érzés azért, hogy a milliószor átélt és látott dark fantasy "valami kórság sújtotta a kihalt falut, miközben esik az eső és villámlik" világban CSETTINTÉSRE OTT VAGY!

Meglepően ok az irányítás része, abszolút nem akadékoskodó és ha állsz és van helyed, akkor az övedre csatolt fegyód, a hátadra tett tegez és a kezedben levő bow-nak eléggé hamar a mestere tudsz lenni.

A gameplay nyilván egy lájtos Blade of Darkness, ahol fejeket, lábakat, karokat vágsz le, méghozzá mainly zombiagokét és nem is lenne ez olyan rossz, csak vannak benne olyan szarvashibák, hogy amikor a kardod beragad a hombiba', akkor simán fél kézzel felemeled vele a zombit is és a ragdoll miatt eléggé gáz lesz összkép... Nem mondom, hogy nem élhető, meg kettőezerhété' ez így okay, de azért na... 2026 körül járunk vagy mi. (Mondjuk 2023-as cím.)

Jópofa kisebb puzzle elemek is akadnak benne, poént nem lövök le, de van ahol picit gondolkodni kell a továbbjutáson.

Gond vele az önismétlés, meg, hogyha 3 "abandoned" ház belsőt láttál, akkor kb. láttad az összeset.

Vicces ahogy ledöglöttem benne... bementem egy házba, de az övemre csatoltam a fegyverem. Ott be is támadott egy mob, kergetőztem vele, de mivel IRL most kis helyen próbáltam ki, így nem tudtam egyszerűen a fegyót előhúzni és hát end of story...
    Értsd jól: Elakadt a kezem a szekrényemben :-D

A hangulat része korrekt, a látvány viszont 2015-ös szint és ezt azért nem értem, mert új routerrel kipróbáltam HL: Alyx-ot és kb. leültem oda a kezdő erkélyre zokogni 10 percig. NINCS konkurense és lassan 6 éve létezik! (Sajna nekem még MQ2-ön ment végig, fele ilyen minőségű látvány mellett... de esélyes az újrázása.)

Hogy a fenébe lehetséges, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy kicsit karcolgassa azt a szintet, amit az Alyx tud? Alyxból kb. 3.5m körül fogyhatott és hozott 170m körül dolcsiban. Volt olyan nap, amikor 43.000 player tolta, ami egy VR only címtől KILLER!

Csak lábjegyzet: 2 éves MQ3-am 40 perc alatt 30%-ot merült és nyilván a benne levő CPU-nak keményen dolgoznia kellett a 90 frame mellett. (Igen, ez a merülés elég jónak mondható, mert a MQ3 nagyon zabálja az akkut. Szerencsére anno vettem egy Kiwi battery pántot hozzá, azzal bármikor +2.5 óra simán megoldható, de garantáltan előbb hagyja abba azenbör'.)

• cyberkind
    félisten

Nem is kérdés. És nem azért, mert nekem vágyam van rá... letoltam DLC-vel együtt, szinte 0 esélyt látok rá, hogy újra letoljam, de az egyik legnevesebb souls címet tették egy technológiai fekália wall mögé. Borzasztóan kellene belőle Remake, mert méltatlan hozzá az, ahogy az most játszható.

Ezen max a shadps4 emu, vagy a hamarosan megjelenő PSSR 2 fog segíteni, de az utóbbi se csodák hatásával.

• Crus
    addikt

"Aki a Bluepoint Games bezárja, az egy szakmaiatlan, utolsó tróger. Már rég a Blooborne PS5 verzióját kellett volna készíteniük."
    Igen, sőt, továbbmegyek, már évekkel ezelőtt meg kellett volna jelennie a Bloodborne remake-nek a Demon´s Souls remake-hez hasonlóan - mosfigyelj - PC-re is!!!

Az egész gamer társadalom üvöltött azért évekig, hogy a Bloodborne-al csináljanak valamit. Biztos voltak a háttérben jogi viták, a fene tudja, nem is érdekel. De ez egy akkora kihagyott szerva, ami számomra érthetetlen. Nem mintha arról lenne szó, hogy a Sony Kerberoszként védi a saját IP-it. A Bloodborne vajon mi a francért egy ilyen pária? Esküszöm nem értem.

Nem is kérdés. És nem azért, mert nekem vágyam van rá... letoltam DLC-vel együtt, szinte 0 esélyt látok rá, hogy újra letoljam, de az egyik legnevesebb souls címet tették egy technológiai fekália wall mögé. Borzasztóan kellene belőle Remake, mert méltatlan hozzá az, ahogy az most játszható.

• alratar
    addikt

Mivel a Sony másra állította őket rá, nem független csapat, nem mondhatnak nemet, hogy márpedig mi x-et akarunk fejleszteni, nem a csapat hibája, hanem a nyomorult GaaS hajhászása a maximálisan is több profit miatt, mert a Sony nem tudja menedzselni a köccsögvetést, ég a pénz, mint a nyári érdőtűz.

Ezzel nem tudok vitatkozni.

• i2k
    őstag

Reméljük, hogy igaza van!
    Ugyanis, szerintem, rohadjon meg!

[link] - OpenAI is Suddenly in Trouble

• cyberkind
    félisten

Ez igaz, de tény, hogy 6 éve nem tettek le az asztalra semmit.
    És ugyan ez a Bend. A DG óta semmi, és ha jól tusom - lehet tévedek -, az sem lett osztatlan siker.

Szerintem a következő a Bungie lesz, ha befürödnek a marathonnal.
    Már pedig arra hajaz minden.

Mivel a Sony másra állította őket rá, nem független csapat, nem mondhatnak nemet, hogy márpedig mi x-et akarunk fejleszteni, nem a csapat hibája, hanem a nyomorult GaaS hajhászása a maximálisan is több profit miatt, mert a Sony nem tudja menedzselni a köccsögvetést, ég a pénz, mint a nyári érdőtűz.

• alratar
    addikt

Ez a gen velük indult el, ha ők nincsenek, nincs a DeS Remake, ami nagyon jó lett. ;) Bend meg Bluepoint, mind a kettő a Sony miatt van ilyen helyzetben, mert ők erőltetik vagy erőltették azt a szaros GaaS-t, ha pedig nem haladtak a fejlesztők, akkor lelőtték a projektet az ellocsolt pár százmisivel együtt. ezért sincsen Days Gone 2 (se), csak félmilliárdos lyukak az ilyen Concord miatt, nyomoeult Sony ismét...

i2k
    Jó lenne, mert azzal is kevesebb új szarra kéne figyelni, remélem, meglépi, és mehet a kukába ez is.
    Amúgy erről a csajról nincs egy olyan kép se, ahol valamely módon ne látszódna a hófehér foga...

Ez igaz, de tény, hogy 6 éve nem tettek le az asztalra semmit.
    És ugyan ez a Bend. A DG óta semmi, és ha jól tusom - lehet tévedek -, az sem lett osztatlan siker.

Szerintem a következő a Bungie lesz, ha befürödnek a marathonnal.
    Már pedig arra hajaz minden.

• TBT
    addikt

Hollywood és a digitális Hollywood kéz a kézben jár, a különbség annyi, hogy amit Hollywood elért 100 év alatt, azt a digitális változat kb 30 év alatt, így nem lehet tudni merre és milyen lépés jön, de addig lehetett látni.

Szép új világ... :(

• cyberkind
    félisten

Lesz is még leáldozóban...
    Én elsősorban a filmipart temetem, de nyilvánvaló, hogy a gaming sem fog újabb felvirágzást megélni már.

Hollywood és a digitális Hollywood kéz a kézben jár, a különbség annyi, hogy amit Hollywood elért 100 év alatt, azt a digitális változat kb 30 év alatt, így nem lehet tudni merre és milyen lépés jön, de addig lehetett látni.

• i2k
    őstag

A nagyok, akik áldozatos, stresszes és kemény munkával eljutottak valahova (mégha hibás és rossz döntéseket is hoztak utólag), azok helyét átveszik a semmiből jött senkik az AI-nak hála, üres ígéretekkel és zéró szakmai és piaci ismeretekkel (videojáték ipar). Ez volt a YT terjedésénél is. "Mindenki" influenszer lett, aki az élet más lépcsőjén megbukott (akár emberileg, akár szakma / karrier szempontjából), mára pedig ezek mondják meg, hogy mit és hogyan kellene.. élni, enni, fogyasztani stb. Mindezt egy szoba sarkából... De nem kell aggódni, nem lesznek itt már olyan nagy és kreatív alkotások, mint az elmúlt évtizedekben (mert ehhez valódi lelkek és tehetséges, illetve kreatív emberek is kellenek). Nagyon sok mindennek már leáldozóban van.

Lesz is még leáldozóban...
    Én elsősorban a filmipart temetem, de nyilvánvaló, hogy a gaming sem fog újabb felvirágzást megélni már.

• cyberkind
    félisten

Pont erről beszélt az exrockstaros fejleztő, hogy nem kap melót brutál jó cv-vel, és csak hozzánemértőket vesznek fel, hígul az ipar, én is ezt mondom ezer éve, abszolút látszik a folyamat.

• TBT
    addikt

Az MS-nek elgurult a gyógyszere. Ez nem is kérdés.
    Olyan szinten ráfeküdt az AI-ra, hogy minden üzleti szegmensére rákos sejteket szór.

Hiába nyilatkozta le a kiccsaj az ellenkezőjét, pont hogy AI-val fogja megfertőzni az egzbogzot és az "exklukat" is.

• i2k
    őstag

Kétlem, hogy eddig éhezett volna, és hacsak nincsenek olyan tervei, mint Dzseffri bá'-nak a klónozással meg a többivel, nem is kell neki több. :)

Pénzből sosem elég...
    ...és ő most úszni fog benne, nem kétséges.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Más, amikor AI infókra alapozva hozol döntéseket...

Új hozzászólás Aktív témák