Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4
üzenetére
Ne is mondd. Végre eladtam a régi alaplapot, és mire meg akartam rendelni a passzív QC500-et, eltűnt a kínálatból.
Ettől függetlenül maradok ennél, csak a ventilátorral. Kicsit olcsóbb mint a J1900, nem kell RAM-ot cserélnem, több SATA port van rajta, támogatja fullHD feletti felbontást.
Van egy másik lapom 5150-nél és egyáltalán nem hallom a hűtést. -
Celtis
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Igen.Ez a belső CEC adapter csatlakoztatható rá. Megnéztem az alaplap és az adapter csatlakozó lábkiosztását és pontosan stimmel.
(Az adatpetrhez jár egy kábel, azzal kell összekötni. Nem írják ugyan sehol, de az adapter biztosan egy belső ÚSB porthoz is csatlakoztatni kell. Hogy ilyen kábel jár-e hozzá azt nem tudom, de nem egy nagy cucc. Szintén nem írják, de mivel van "Power button" pin is, szerintem ez a csupasz adapter többet tud és bekapcsol olyan lapot is, amelyik egyébként nem képes USB-n bekapcsolni.)
Sajnos az alaplap gyártól még mindig nem értik, hogy mi az a HTPC. De ez a Q1900TM-ITX jó iránynak tűnik.
Ha nulláról indulnék, biztosan ezt a lapot választanám most, de mivel egy meglévő belét kell cserélnem, valószínűleg maradok a QC5000-ITX/PH-nál. -
Celtis
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Két gépem van. MIndekettő AMDs Az egyik AM1 5150 a másik FM2 A6-5400K, de nem hiszem, hogy a CEC-es TV ébresztés szempontjából ez érdekes lenne. Mindkettő Openelec.
A SONY TV-m nem kapcsol be a Pana igen.Az FM2-es lapot úgy néz ki le kell cserélnem, mert nem megy fel rá az új Openelec. Bármilyen OE3-nál újabb release szürke csíkos képernyőbe bootol. Kipróbáltam a legfrissebb Ubuntuval, az is. Állítólag valami Linux kernel probléma, de én nem akarok vele küzdeni. Ezért keresek másik lapot.
Használ itt valaki AsRock Q1900TM-ITX alaplapot? Nagyon jónak tűnik. Van benne minden. DC táp, Infra vevő, CEC csatlakozó (az olcsóbb CEC modul elvileg rádugható).
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Jó kérdés.
Nálam ez úgy van megoldva, hogy a SonyTVm bekapcsolja CEC-en a HTPC-t és az erősítőt is.Ha viszont a HTPC-t kapcsolom be, az csak az erősítót kapcsolja be/ki, Zene hallgatáshoz eyáltalán nem kell TV. Irányításhoz a Yatsee-t használom.A fenti setup sajnos Panasonic G30 plazmával nem ilyen vidám, mert ott a TV valamiért bekapcsol a HTPC-vel együtt, hiába nem kéne a CEC konfiguráció szerint.
-
Celtis
veterán
Nem tudom a régi gépemet upgradeleni Openelec 5.0-ra. A boot után egy szürke csíkos képernyő jön be.
Valami LInux kernel gond, mert a legfrissebb Ubuntu sem megy. Arra gondoltam, hogy inkább lecserélem, de baromi nehéz a magas igényeimnek megfelelő alaplapot találni.- AMD AM1 vagy J1900
- 1db PCIe foglalat
- Optikai SPDIF vagy SPDIF tüske. (Inkább az utóbbi.)
- USB power on képesség
- Ha lehet nem DC tápbemenetes, mivel van panel tápom.Elképesztő igények így 2015-ben egy HTPC laptól, nem?
Tudja valaki, hogy az Asus AM1M-A vajon tud-e USB-ről power on-t? Az alapllap eírásából nem derül ki, illetve inkább úgy tűnik, hogy nem tudja. Power on by ring-et tud. Gondolom rohadt sokan használják modemmel, azért kell ilyesmi. -
Celtis
veterán
válasz
kovy79
üzenetére
Azt hiszem, hogy ha kézzel át akarod nevezni, akkor az adatbázisba kell belenyúlnod.
Vagy fogod és átmozgatod a nem megfelelő filmeket egy másik mappába, és ott játszol a scraperrel.
Az biztos, hogy ha átállítod a scrapert, akkor megkérdezi, hogy frissítse-e az elemeket. Ha igent mondasz, akkor a jelek szerint először töröl mindent.
Ha nem-et, akkor meghagyja az infokat, és az új kereséseket a módosított scraper beállításokkal végzi. Jó kérdés, hogy a korábban nem megtalált elemekkel mi lesz így. Hagyja őket, vagy az új beállításokkal próbálja lekeresni. Eljátszhatsz vele. -
Celtis
veterán
válasz
kovy79
üzenetére
Mert a tanács ellenére a port.hu scrapert használod.
port.hu
themoviedbAmit megtalál, azt a firssítésnél nem fogja újra keresni. Tehát akárhány ezer filmed van, csak az újakkal és nem találtakkal fog törődni. Ha sokat nem talált meg,a kkor sokat fog keresgélni minden alkalommal.
A frissítés kikapcsolása:
Video menü/Fájlok jobb klikk a kiválasztott folderre/tartalom változtatása -> "mappa kihagyása a frissítésnél"
Ez nem töröl semmit. Egyszerűen nem fog ebben a mappában frissíteni.
Akkor ajánlja fel a meglévő információk törlését, ha a scraper beállításokat piszkálod. És ez jó is.Borítók. Nekem ugyan nincs 2000 filmem, de soha egy borítót le nem töltöttam kézzel, mégis mindhez megvan. Nem is tudom hogyan kell kézzel hozzáadni.
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Be kell konfigurálni a preferált nyelveket.
Van egy dolog, amire magam sem jöttem rá. Ez a műfaj neve. Hiába állítom akár angolra vagy magyarra mindig vegyes lesz.Amire figyelj, hogy ha az addont konfigurálod, attól a már beállított folderre nem lesz hatása. A folder beállításainál kell a scrapert konfigurálni, majd engedélyezni neki, hogy mindent frissítsen az adott elérési úton.
-
Celtis
veterán
válasz
kovy79
üzenetére
Lehet filmenként vagy folderenként is frissíteni. [link]
Ha a filmet frissíted, ott lehetőség van kézzel átírni a címet és a találati listából választani.
Illetve ki lehet zárni foldereket a keresésből.
6. pontDe pont az a Kodi lényege, hogy ne kelljen kézzel másolgatni borítókat. Ha a fájlnév vagy nfo alapján be tudj azonosítani a filmet, akkor mindent letölt magától.
Valószínűleg azért tart sokáig a frissítés, mert nem találja a scraper a filmeket és minden alkalommal végigmegy a teljes adatbázison. Sok munkával elérted, hogy manuálisan legyen valamid, ami automatikusan jobban működne. Le is tilthatod a médiatár frissítés infot, és akkor nem fog zavarni.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci
üzenetére
Hozzá ell adni a filmeket tartalmazó folder(eke)t.
KodiMielőtt ezt megcsinálod, telepítsd és konfiguráld a scrapert. Javaslatom az Unversal Movie scraper.
Hasonló elvek szerint lehet képeket, zenéket, sorozatokat hozzáadni,
Szerintem nekem alapból volt filmek menü üres médiatárral is. Talán azért mert másik skint használok.
-
Celtis
veterán
válasz
kovy79
üzenetére
Ezek nem Openelec függő dolgok. Kodi de méginkább scraper beállítás.
- Azért nem jelenít meg borítót, mert nem találta meg a scraper a filmet.
- Médiatár frissítés mindent frissít. A frissítés azt jelenti, hogy az új vagy még nem azonosított filmeket megpróbálja beazonosítani. Ami már megvolt, ahhoz nem nyúl. Általában érdemes beállítani a frissítést a Kodi indulásával együtt. Ígx bakapcsolás után magátol lekeresi az új dolgokat.
- Ezt nem is értem. A filmnek a médiatárban az lesz a neve ami hivatalosan is a neve. Nem a fájlnév. A kézzel átnevezésre csak akkor van szükség, ha a scraper nem találja a filmet.Én az Universal Movie scrapert használom. Egyszer beállítottam és gyakorlatilag soha nem kell vacakolnom vele. Kiveszem a kölcsönzőből a filmet, és megjelenik borítóstul magyar tartalommal együtt a médiatárban.
Most, hogy csináltam az új HTPC-t és beolvasta azt a 250-300 filmet ami van, max 5 elvetemült filmnél kellett kézzel belenyúlnom.
Mondjuk ehhez az is kell, hogy a kölcsönzőben jó inf fájl legyen csatolva. Ahol én vagyok tag és szerintem a legtöbben, ott ez alap. -
Celtis
veterán
válasz
asanotadanob
üzenetére
Nulla klikkes megoldás nem jó az audio kimenet váltásra?

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=192480
Én Openelecen használom és hibátlan. Egyszerre megy az analóg és a HDMI hangkimenet. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77
üzenetére
Elvileg mindkettővel.
Ha az alaplap támogatja, akkor még kikapcsolt állapotból is tudod indítani a PC-t bármelyikkel.Nekem egyedül egy rádiós air-mouse-zal volt negatív tapasztalatom, mert annak az USB-s vevője sleepből azonnal fel is ébresztette a gépet amint megpróbáltam kikapcsolni. CEC-cel viszont pöpec.
Ha a Kodi fut az előtérben, akkor a CEC-cel mindent tudsz vezérelni. Ha a windows asztal van, akkor az MCE lesz jobb. Dedikált HTPC esetén próbáld ki az Openelec-et.
-
Celtis
veterán
válasz
viking19
üzenetére
Ha még nincs PC házad, akkor érdemes lehet beépített paneltáposat venni. Ehhez esetleg kapsz külső tápkockát is.
Ha csak paneltáp kell, akkor nem nagy a kínálat. Gondolom a google-t ismered. Ilyen teljesítményre bármelyik jó. Figyelj, hogy gyakorlatilag a 12V-os ág teljesítménye legyen bőven több, mint a tervezett 30W.
A legjobb a picopsu, de az nem olcsó.A meglévő tápegység valószínűleg nem lesz jó, mert a paneltápoknak jellemzően 12V-os feszültség kell, a notebook töltők pedig magasabb feszültséget adnak le szerintem. Teljesítményre a 65W is elég.
-
Celtis
veterán
válasz
mivamma
üzenetére
+1 szavazat a CEC-re, főleg ha jó a TV távirányítója.
Logitech alternatíva: [http://www.oneforall.com/remotes.html] főleg a vége felé.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci
üzenetére
Ez valami driver probléma okozta altatás/ébresztés problémát küszöbölhet ki egyes kártyáknál.
Az az érzésem, hogy nem a WOL-lal van a gond, hanem egyáltalán az, hogy be van kapcsolva a LAN port, de nincs felette semmilyen meghajtó, nem válaszol semmire, megzavarja a home GW-t. Szerintem az említett parancs teljesen kikapcsolja a LAN portot, ezért segít.
Kíváncsi lennék, hogy ha bekapcsolod a gépet, mikor javul meg az IPTV. Egyből bekapcs után vagy csak akkor ha elindult az oprendszer? Mi van, ha a BIOS-ba lépsz be?
Hogy néz ki a hálózatod? Mi mihez kapcsolódik?
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci
üzenetére
Hát ez nagyon rejtélyes. Kikapcoslt állapotbana gép WOL-ban csak várakozik, nem küld az égvilágon semmit.
A LAN adapter be van tanítva, hogy a neki érkező magic packetre küldjön egy ébresztő jelet.
Ez nem zavarhat semmit.Openelecben a legegyszerűbb, ha létrehozod az autostart.sh-t és beleírod ezt a sort. Így minden Openelec indításnál tiltani fogja a WOL-t.
Több info itt: http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Autostart.sh -
Celtis
veterán
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Kár erőltetni az MC-t az Openelec-en. Nem fog menni.
Van egy sokkal egyszerűbb megoldás. Mivel van Samba share, egyszerűen távolról egy windowsos gépről Total commanderrel vagy bármilyen editorral szerkeszthetők a konfigfájlok.Az addonokkal kapcsolatos dolgok 2 mappában vannak lehetenek egy.../addons és egy .../userdata. Utóbbi a konfigfájlokat tartalmazza és meg van osztva. Előbbi a binárisokat és nincs alapból megosztva, de a .../config folderben lévő samba.conf fájlban szerkesztésével könnyen hozzáadható.
Fejből írom, lehet, hogy valami név nem pontos.
-
-
Celtis
veterán
Azt hiszem érdemes lenne kicsit olvasgatnotok a témában.
1. 1000BASE-T (IEE802.3ab) egyetlen sebességet definiál: 1000mbit/s. Nem maximum ennyi, hanem pontosan ennyi.
2. A gigabites LAN start-up nem abból áll, hogy kicsengeti a 8 eret a két végpont és ha van kapcsolat, akkor kivillan a gigabites LED. Csak akkor jelent gigabites kapcsolatot, ha a 4db 250mbites csatorna felállt.
[link] Lásd "PHY startup".
3. Az elvárt bithibaarány a fizikai közegben 10 a mínusz 10.-en. Ha nem stabil a kapcsolat, és visszaesik a link100 megásra, az nem gigabites LAN.
4. LAN sebességet nem fájl átviteli sebességgel mérjük. Mondjuk kábel átviteli kapacitást mérésnek értelme sincs. Kábel esetén legfeljebb azt mérjük, hogy megfelel-e az előírt paramétereknek, így létrejöhet-e rajta a gigabites kapcsolat vagy sem.
Átviteli kapacitást aktív eszközökön mérünk (switch, router, stb).
5. Ethernet L1 és L2 rétegben nincs hiba esetén újraküldés. A fixszimbólumsebsség miatt tehát nincs más elképzelhető átviteli sebesség gigabiten csak 1000 mbit/s. Legfeljebb bithibáról beszélhetünk. Ez azonban borzasztó kicsi lehet különben fel sem jön a link.(lásd 3.) -
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci
üzenetére
Az elméleti maximum ugye korántsem 1giga, hiszen vannák már 10gigás rendszerek is.
Másrészt pedig igenis ilyen egyszerű, ha az adapterek fel tudják hozni a gigás linket, az annyit tud. Persze befolyásolja sokminden, de ha valami nem OK, akkor 100megás lesz a kapcsolat és kész.
-
Celtis
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Darászfészekbe nyúltál.
Én ezt javaslom: olcsó high speed HDMI Árban ugyanaz, és nem kell heteket várni rá. Nekem is ez van, tökéletes. -
Celtis
veterán
válasz
Skillet
üzenetére
Jó irányban indultál el. Az inteles J1900-as lapok fogyasztása valamivel jobb. Nekem 5150-es processzorral az AM1H-ITX-DC 20-25W-ot eszik üzem közben.
Ha tényleg a popi kiváltása a cél, akkor ne gondolkozz Windowsban. Tegyél rá egy Openelec-et. Annak akár 1G RAM is elég. Az oprendszer elfut akár egy pendriveról is. (Az OE-ben is a legújabb Kodi-t kapod).
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi. Pont erre gondoltam.
Az miért van, hogy nem korlátozott színtér ellenére a 17 alatti feketék, és a 233 feletti fehérek semmilyen beállítás mellett nem látszanak. Tudom, hogy ez az útmutatónak megfelelő eredmény, de a logika alapján ezeknek is megkülönböztethetőnek kéne lenniük, ha a teljes 0-255 tartomány van használatban. -
Celtis
veterán
Tudtok ajánlani egy letölthető kalibráló videót vagy képet? Semmi extra, csak a helyes fényerő és kontraszt beállításokhoz kellene.
Ilyen fekete fehér sávok, és meg van adva, hogy minek kell elklönülnie, minek nem.Tudom, hogy off itt, de ez egy pörgős topic, és magamtól most nem találok.
-
Celtis
veterán
válasz
Kiskopika
üzenetére
Szerintem van rá esély. Én használtam tuner kártya távirányítóját openeleccel. Igaz az egy jóval újabb DVB kártya. A legegyszerűbb kipróbálni. Viszont a megfelelő beállításokat neked kell megtalálnod az elég jó netes leírások alapján.
Megoldás lehet egy USB infra vevő is a tunerkártya helyett.
Bekapcsolni biztosan nem tudod vele a gépet sem a tunerkártyával sem USB-s vevővel. USB-s vevővel alvásból ébreszthető valószínűleg.
Egyetlen lehetőség a bekapcsolásra, ha olyan alaplapod van, amin van dedikált infra port. Azt hiszem az Asrock-okon szokott ilyesmi lenni. -
Celtis
veterán
válasz
generic
üzenetére
Első körben a Beállítások/Video/Lejátszás menüben a kijelző frekvencia igazítása a filmhez opciót kapcsold be.
(Fejből írom a menüpontok nevét, szóval lehet más, de ez alapján megtalálod)
http://kodi.wiki/view/Settings/Videos#Playback -
Celtis
veterán
válasz
CirrMee
üzenetére
Szénné konfigurálható, hogy melyik gomb mit és mit ne csináljon. keyboard.xml a kulcszó.
A lényeg, hogy ne szerkeszd át a gyári fájlt, hanem hozz létre egyet a userdata/keymaps könyvtárban, ami csak azokat a részeket tartalmazza, amit módosítasz.Az xml fájl logikája, hogy vannak benne általános mappelések, aztán az egyes képernyőkhöza speciális összerendelések.
-
Celtis
veterán
válasz
generic
üzenetére
Csak a rend kedvéért a CEC esetén a TV távirányító infra jelét a TV veszi és a HDMI kábel CEC csatornáján kommunikál a csatlakoztatott eszközökkel. Mivel a hagyománys PC alaplapok egyike sem rendelkezik CEC áramkörrel, ezért alapból a CEC nem is fog menni a HTPC-vel.
Kell hozzá egy CEC-USB adapter. Ez nem olcsó, de szerintem megéri.CEC esetén a HTPC-be semmilyen infra vevő nem kell.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáltam leegyszerűsíteni. Nem hiszem, hogy jellemző lenne, hogy pl. a kérdező két subnetet használna otthon.
-
Celtis
veterán
válasz
generic
üzenetére
A KODI programok menüjében megtalálod az Openelec settings-et. Itt a szolgáltatások között engedélyezed a Samba elérést. Nekem azt hiszem csak akkor működött jól, ha bekapcsolom a Samba autentikációt is. Szóval azt is engedélyezd.
Ezek után a PC-den a hálózatokban látnod kell a htpc-det mint hálózati fájlszervert. Látni fogsz sok foldert, talán a media folderbe kell másolnod, de ha nem is ez a neve, egyértelmű lesz.
Ha a windowsban a hálózatokban nem jelenne meg a HTPC, akkor a startmenü keresősorába írd be a htpc IP címét ebben a formában: \\ipcim\
Total commanderben ugyanez a helyzet.
-
Celtis
veterán
válasz
Armatura
üzenetére
Stream esetén nem a Yatsee játszik le, hanem az androidos média lejátszó (pl. MX player). Streameléshez nyilvánvalóan kell valami kapcsolat (wifi). Szóval továbbra sem világos, hogy mit is szeretnél.
Persze azzal is meg lehet válaszolni, hogy a Yatsee leírása szerint wifi kell a streameléshez.
BTW van egy "offline syncing" funkció is benne, ami értelmezésem szerint letölti az androidos eszközre a kiválasztott tartalmakat és akkor wifi nélkül is elérhető. Mondjuk ez szerintem a spanyolviasz feltalálása. Ha valamit offline akarok nézni, azt eddig is rámásoltam a telora/tabletre.
-
Celtis
veterán
-
-
Celtis
veterán
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Mind a Rasp mind az Asus csak 10/100-as LAN csatlakozással rendelkezik. Valószínűleg a géped gigabites.
Esetleg a hálózati sávszélesség lesz a ludas. -
Celtis
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Simán.
A Yatsee, és hasonló alkalmazások, egy wake on lan (WOL) magic packet-et küldenek az ébresztendő gép MAC címére. Megfelelő BIOS beállítások esetén a gép ezt érzékelve elindul.Yatsee helyett lehet egyéb WOL vagy magic packet sender alkalmazásokat is használni, ha egyébként nem Kodi fut a gépen és a távirányítás amúgy sem a Yatseeval történik.
-
Celtis
veterán
Veszel egy CEC adaptert, és bekötöd a HTPC HMDI kimenete és a TV-re menő HDMI kábel közé.
Ezután a TV távval nem csak az erősítőt, hanem a HTPC-t is vezérled. Tehát navigálsz a menüben, váltod a feliratot,beletekersz a filmbe, stb.
Ráadásul a HTPC a TV-vel együtt kapcsol ki és be. -
Celtis
veterán
válasz
Garold
üzenetére
#Garold
Nem tudom milyen leírásra gondolsz. A CEC lényege kis túlzással, hogy nem kell beállítani, csak működik. Ehhez képest a Kodiban van lehetőséged a CEC adapter konfigurálására. pl mi történjen, amikor az egyik vagy máisk eszközt be illetve kikapcsolod.Csak egyféle adapterről tudok. [link]
De a Raspberry Pi-hez nem kell külön adapter, mert abban benne van. -
Celtis
veterán
válasz
CirrMee
üzenetére
A hálózaton tudsz böngészni. Ugyanúgy, ahogy pl. egy Windowson futó Kodiban is tudsz a hálózaton tallózni és távoli tartalmakat lejátszani, anélkül, hogy ehhez a Kodiból ki kéne lépned.
Ezen kívül az Openelecben alapból van Samba, tehát windowsos gépekről is látod az OE-s gép mappáit a hálózaton keresztül.
-
Celtis
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Ez nem két alternatíva.
A Kodi, régi nevén XBMC, egy több platformra elérhető multimédia alkalmazás
Az Openelec pedig egy Kodi-ra kihegyezett speciális Linux "disztibúció". Tulajdonképpen egy olyan Kodi, ami teljesen elfedi az operációs rendszert.Ha csak HTPC célra szánt gépet építesz, akkor az Openelec jó választás. Ha mindenes a gép, és mondjuk Windows fut rajta, akkor Kodi-t tehetsz rá. Maga a felhasználói felület ugyanaz lesz.
-
Celtis
veterán
Szerintem te nem használtál rendszeresen enigmás boxot. Nem írnál ilyeneket. De hagyjuk.
XBMC-ben én csak a tvheadendet használtam mint backend, szóval igazán arra vonatkozik a kritikám. Persze egy DVB-t 50 csatornáját rendezgetni nem kunszt, de tudod mi volt 8-9000 műholdas csatornával? A webes GUI 2 percenként frissített be egy oldalt. Szűrni még ma sem lehet, több csatornával ugyanazt a módosítást elvégezni nem lehet, stb.
-
Celtis
veterán
Igen, csak ez van.
Amivel esetleg lehet spórolni, ha nem a dobozos, hanem a csupasz NYÁK-os verziót veszed meg. De akkor az alaplapi HDMI csatlakozó lábaira kell vezetékeket forrasztgatni, Szóval csak bátraknak.És igen, USB ébresztés kell hozzá. Alaplap függő, hogy alvásból vagy standby-ból is ébreszthető-e.
Az Asrock AM1H-ITX például standbyból is ébred. -
Celtis
veterán
Nekem nem kell bemutatnod az enigmát. Hosszú évek óta műholdazok. Most próbálom HTPC-vel kiváltani az enigmás boxot, de igen nyögvenyelős. Kezelhetőségben és stabilitásban az enigma messze jobb.
Nagyon szép az XBMC médiatár, de amint TV vételre kerül a sor, olyan fapados, hogy csak na. Végre valahára a Helixben már lehet csatornacsoportot váltani, de a csatornaszerkesztés még mindig egy elképesztő tortúra.
-
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Igen, igazad van, de az más kategória, nem alaplap.
-
Celtis
veterán
A G30-as Pana tudja a HDMI-CEC-et. Nekem is ilyen TV-m van. Viszont nincs olyan alaplap amin lenne CEC, ezért egy USB-CEC adapter kell hozzá. Nem olcsó, de szerintem megéri.Ha az alaplap tudja, akkor akár kikapcsolt állapotból is bekapcsol ha a TV-n azt a HDMI bemenetet választod ki, amelyikre a HTPC van kötve.
-
Celtis
veterán
válasz
hétalvó
üzenetére
Mivel a HDMI-n köztudottan digitális jelek közlekednek, ezért a fakulás oka a hosszú kábel vagy a gyengébb meghajtás nem lehet, bármilyen egyszerű is ráfogni.
Szerintem egyszerűen más jön ki a két HDMI aljzaton, méghozzá eltérő beállítások miatt. A legkézenfekvőbbnek nekem a korlátozott vs, teljes RGB tartomány tűnik.
Ha másik tízméteres kábeled nincs is, de egy darab másfél méteressl is kipróbálhatod, ha a gépet a kivetítő mellé viszed, és megnézed, hogy úgyis megvan-e a difi. Megsúgom ugyanazt a különbséget fogod látni.
-
Celtis
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Több könyvtár kérdése.
Ez már tisztán XBMC dolog, független az Openelectől. Természetesen tud több könyvtárat kezelni.
Ott van a lisátban a zene vagy video hozzáadása... menüpont attól függ melyik menüben vagy. Itt adhatsz hozzá újabb és újabb forrásokat (foldereket) ahol a média fájlokat keresi. Mindhez persze egyedi beállítást rendelhetsz tartalom szerint. -
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Én sem. Openelecet használok. Pont tegnap merült fel, hogy a sounbar TV hiányosságainak leküzdésére szükség lenne a dual audio kimenetre, de OE 5 alatt ez egyszerű földi halandónak nem megoldható

-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Hátha valakit érdekel, megmutatnám a legújabb hálószobai HTPC-met.
- Asrock AM1H-ITX
- AMD Athlon 5150
- Kingston HyperX 2GB 1600MHz (olcsó volt, mert rájöttem, hogy a másik HTPC-be nem kell 4GB, így átraktam a felét)
- TeVii S471 DVB-S2 HDTV PCIe műholdvevő tunerkártya + egy átlakított flexibilis PCIe toldó.
- Realan C3 Black Mini ITX ház (12 USD volt+ költségek!)
- Pulse-Eight USB - CEC Adapter
- Rövidesen egy 16GB-os SSD, de egyelőre egy USB3 pendrive.
- Openelec 5.0betaCél volt a minél kisebb doboz. Hát ennél kisebb nehezen lehetne.
-
-
Celtis
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Azt hiszem nagyon nem ismered az Openelecet. Linux alapú, konzolhoz hozzáférsz. Van mögötte egy közösség, számtalan plugin. A forráskód nyílt, tehát végeredményben azt csinálsz vele amit akarsz. Viszont felhasználóként elrejti előled az OS-t és pont ezért jó.
Én sokkal inkább idegenkedem attól, ha a HTPC-n a windows asztallal, ablakokkal meg start menüvel kell babrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Asztalos klub
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Iqos cigaretta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Wifivel mit játszik le?