Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Azt vettem észre, hogy filmnézés közben néha-néha megröccen a kép, azaz megáll egy tized, vagy inkább századmásodpercre és utána megy tovább. Ez mitől lehet vajon?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
Ha minden igaz, akkor 4 cm-vel rövidebb az F1C, most is van egy 80mm BQ venti a házba, azt nem tudom, hogy el fog-e férni az alaplaptól oldalt a vastagabb változat, mert a gyári leírásban slim (10mm) ventit ír. Igaz én nem rakok bele HDD-t, SSD. Szerintem ez majd csak akkor fog kiderülni, ha megvan az új ház, aztán majd meglátom hova lehet bepasszírozni, slim ventit biztosan nem teszek bele, akkor inkább marad a full passzív mód.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most már csak az a kérdésem, hogy az N3150 elmegy full passzívban, vagy kell neki valami kis légáramlat?
Kinéztem magamnak egy Streacom F1C-t az F7C helyett, de ebbe csak slim ventilátor menne bele. Vagy bele tudom rakni a normál 25mm is? Mert olyanom van most az F7C-ben. Vagy nem is kell egyáltalán semmi bele.
-
Ispy
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerencsére én ritkán tévézek, leginkább aludni szoktam a tévénél.

Most megnéztem a csatornákat, és nincsen semmi gond vele, igaz azóta eltelt 4 év, szóval simán lehet, hogy változott valami a szolgáltatónál, mert emlékszem, hogy az adások jó részénél fehér csík volt a kép tetején, ami csak az overscanre volt hajlandó eltünni.
Na mindegy, problem solved, ez ma egy nagyon hatékony nap, sokat tanulta ma

-
Ispy
nagyúr
Nem nagyon foglalkoztam eddig a htpc-vel, ment, ahogy ment, de ezzel a yatse-val kiegészítve azt hiszem kiléptem a digitális őskorból

Most már mennek a zenék faján, nasról, youtube share tabletról, wol, király.
Azt hiszem mehet az apróra a slim bd olvasó, meg a ház is, ne is lássak többé lukat a htpc elején

-
Ispy
nagyúr
Felraktam Openelec helyett a Libreelec-et. Olyan gondom van, hogy a kép túllóg a fizikai méreteken. Emlékszem, hogy az openelecben is így volt, de ott be tudtam állítani manuálisan a kép méreteit. Most viszont nem találom ezt a menüt. Hogyan lehet ez beállítani?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
BD-t nem fogok írni (nincs is BD írom), de a DVD lejátszó sokkal könnyebben beszerezhető lett volna. De mindegy is, az élet megy tovább.

Igazából ODD is csak azért került bele, mert van egy rakás cédém, ami néha-néha bekerül, csak még kell egy kis modding, hogy legyen egy csinos kis LCD (OLED) kijelző a ház elejében, hogy tévé nélkül is lehessen rendesen zenéket kezelni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Szerintem a NAS-t legalább egy jobb fajta elosztóba illik dugni.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Persze ezt értem. De menet közben nem kéne kiírnia, amikor elindul a film? Régen amikor a mede8teren elindítottam egy filmet mindig kiírta, hogy 24p. Gombot megnézem.
-
Ispy
nagyúr
Openelecben hogyan tudom lecsekkolni, hogy kadenciahelyes-e a lejátszás? Lassú kameramozgásokkor észrevehetően döcög a kép. Vagy ez csak az úgynevezett judder lenne?
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Egy jó ideje mikor csináltam a htpc-t, akkor felraktam rá egy openecet. Most meg olvasom, hogy van ez a liberelec, ami valami továbbfejlesztés neki. Akkor most inkább azt toljam fel?
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Összeraktam egy HTPC, amin egy openelec fut egy sd kártyán. A harmonyhoz szeretném bekonfigurálni a beépített Flirc SE-t. Van valami mód, hogy a konfigurálást elvégezzem openelec-en belül?
-
Ispy
nagyúr
Jut eszembe, amíg nem érkezik meg minden alkatrész a htpc-hez, beüzemeltem ideiglenesen egy rpi2-t és azt kell mondjam nagyon kellemes meglepetés volt, még az is lehet, hogy küldöm vissza a htpc alkatrészeket
-
Ispy
nagyúr
A HDD árát ne számold bele, mert azt minden más esetben is neked külön kell megvenni, szóval az így már csak 80-90k.
Nos, egy épített HTPC-nél, ebből az árból kb. a ház+lap+táp kombó jön ki, ha valami olcsóbb házat veszel, akkor talán még a memória.
Vagy veszel valami kész cuccot, de akkor meg ugye nincsen kodi.
Vagy veszel egy málna pc-t 20k-ért, de azt is pimpelni kell, nem out-of-box, igaz az ára is sokkal barátibb.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pszihopata85
üzenetére
65W kevés a 4 HDD mellé. Le kell cserélnem egy legalább 90W-osra.
Én nem szenvednék vele, inkább egy dedikált táp, így nincsen értelme kifizetni a felárat, hogy a bricket nem is használod. Ez a lap inkább egy csendes médialejátszó alá való, nem egy nashoz. Szvsz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot
üzenetére
Azért felmerült bennem a kérdés, hogy ez eredeti-e?
Nagyon olcsónak tűnik. -
Ispy
nagyúr
Itthonról beszerezni dolgokat elég nehéz, sajnos

Se slot load BD ROM, se IR

-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot
üzenetére
2700 volt a 32-es, 1500 lett volna a 16-os, nem baj az, ha nagyobb később még lehet használni másra is.
Nekem nem lesz HDD a gépben, az kábelen jön, de akkor az ssd-t egyenlőre elnapolom és meglátom milyen lesz a rendszer sebessége.
Köszi!
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot
üzenetére
Akkor egy ilyen 16GB méretben is elég? Sebességben van különbség egy pendrive és egy ssd között openelec esetében?
Mindegy is, vettem egy 32-est, aztán majd meglátjuk hogyan megy rajta.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Igen, ezen agyaltam én is, hogy melyik a legjobb megoldás, aztán arra jutottam, hogy egy minőségi pendrive majdnem annyiba kerül, mint ez az ssd. Vagy nem?
Memóriánál is 3k a különbség, nem akarom nagyon kicentizni, nem baj, ha marad benne tartalék, hátha egyszer csak kedvem támad egy wint-t telepíteni rá (jelenleg biztosan nincsen).
-
Ispy
nagyúr
Na lassan összelegozom a konfigot:
- ház: STREACOM ST FC8S ALPHA
- alaplap: ASROCK N3250DC-ITX
- memória: KINGSTON 4GB/1600MHZ DDR3 HYPERX IMPACT BLACK 1,35V CL9
- SSD: ADATA 64GB SP900
- IR vevő: STREACOM ST-FLIRC-SE
- ODD: ?
- oprendszer: valami openelec, ennek még utána kell olvasnom, hogy mi hogy van
Vélemények? Fog ez így működni?
-
Ispy
nagyúr
válasz
_Smooth
üzenetére
Nekem jelenleg sincsen semmi bajom a med600-zal, nem azt akarom első sorban lecserélni, hanem meg akarom szüntetni a pio bd lejátszót, mert kb. semmi értelme, de a nejem ragaszkodik, hogy legyen lemez lejátszási lehetősége, mert egy évben azért tényleg előfordul vagy 3x, hogy használjuk

-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
Dac=drágának hangzik

Most, hogy jobban belegondolok a régi wd tv mp-n is úgy volt megoldva, hogy jackdugóból ment az erősítőbe.
(#41128) PeterPH
Igen, már én is lemondtam róla, most egy Streacom házzal szemezek, csak még nem találtam meg a belevaló slim bluray olvasót. Vagy amit találtam az horror árban van.

(#41130) radi8tor1
Várom a javaslatokat dac-ra, de egy 100k-s htpc-hez nem szeretnék 100k-s dac-ot venni.

-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
Most a zasszony a pio bd lejátszón szokott zenét hallgatni cd-ről, aminek ugye van lcd kijelzője, gondoltam ezt megszüntettem és ezt is a htpc csinálná és szépen kiírná mi is megy éppen. Vagy olyat lehet, hogy amikor zenét akarok csak hallgatni, akkor a tévé nem lenne bekapcsolva, hanem mondjuk egy androidos tableten keresztül vezérelni a lejátszást? Mert akkor az kiválthatná az lcd kijelzőt.
Ez a deszka jó lenne bele: ASRock N3150-ITX + 4gb ram + ssd helyett mondjuk usbről openelec
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Egyenlőre csak tapogatózók a témában, ezért árat nem írnék, a következő feladatot kéne megoldania:
- hd filmek lejátszása, akár 3D BD ISO
- ne legyen nagyobb, mint a jelenlegi med600-as
- filmek nasról jönnek kábelen, wifi nem kell
- tudjam vezérelni a mostani harmony touchal
- jukebox
- 23,976Alkatrészek legyenek újak és magyarországi beszerzés, ha lehet. Gondolom kodi menne rajta. Ötletek merre induljak el?

Raspberry pi2?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)