Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz spidersoft #8661 üzenetére

Először én is a procihoz:
    Attól függ mire kell.
    - Az Atom prociként tényleg nem túl erős, el lehet vele pötyögni, de ha rendesen használni akarod normál célokra is a gépet, pl. net sok tabfüllel, stb... (és idegesít, hogy nem megy minden azonnal) akkor kevés lesz. Ha csak light-os felhasználásra kell akkor elég. Az Ion része viszont HD-re, stremingre, flashre szvsz tökéletes, lazán bírja.

Ha erősebb proci kell akkor pedig amit ajánlottak:
    - Sandy Bridge. Drága de nagyon erős. Úgy keress rá, hogy Intel 2300 2400 2500, stb...
    Fogyasztásban nagyon jó, ha nem terheled és a beépített IPG-t használod (ami szintén bőven elég erős a fentiekhez) akkor HTPC szinten fogyaszt. Ha pedig kell akkor van olyan erős, sőt erősebb 150-170W körüli fogyasztással mint egy mai bika 4 magos gép. Persze lehet vele játszadozni is. Alulfeszelni, amivel még jobb a fogyasztás és még mindig az egyik legerősebb proci marad. Nyilván a fogyasztás miatt jól is hűthető.

- A kettő között:
    AMD-s 2 magos proci, amit te is írtál. Integrált vga-s lap, szintén elég a fentiekhez, prociból valami alap 2 magos 2.4-2.7GHz-es. Ezek jól fogyasztanak, alulfeszelhetőek nagyon, ha jót fogsz ki és azért egy nagyságrenddel erősebbek az Atomnál. Jók nagyobb terhelésű általános felhasználáshoz is. Fogyasztásban pedig még ilyen paneltáppal is lehet szerelni, paneltápok ha jól tudom vannak 120W-ig, egy ilyen konfig alulfeszelve 70-80w, de max 90w körül fogyaszt a saját méréseim alapján.
    Prociban ha szétnézel a bolhán, szokott lenni egymagos Sempron LE-140 is, ami kétmagosítható, nekem ilyen megy a családi HTPC-ben, egy mag helyett 2 maggal 2.7GHz-en valami 1.1-1.15V körül. :)

(A saját HTPC-m meg Atom+Ion-os)

- Vagy negyedik variációként meg lehet várni a Zacate-t. Az talán valahol az Atom+Ion és a 2 magos 2.5GHz körüli amd között lesz.

Új hozzászólás Aktív témák