- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
Most csak így hiretelen erre volt időm.
Megformáztam a lemezt DD 83track/11sector felosztással és így hivatalosan 913kB a tárhely, ebből 906kB szabad, ami a képen látható.
De amúgy jól elakadtam a használatával, mert elfelejtettem, hogy Czo fórumtárs (ugyanis ezt a vezérlőt tőle vásároltam összszerelős csomagban és a burkolat is neki köszönhető) milyen stuffokat rakott az EEPROM-ba és ezeket hogyan kell előhívni.
Szóval jó volna feleleveníteni, mert úgy tűnik, magam sem értek a saját gépemhez jelenleg. -
.-..-.
tag
Mivel a vezérlő nehezebb a gépnél érdemes azt mozgatni, de amúgy mennyire életszerű, hogy valaki egy gépet ide-oda mozgat?
Goteket nem tudom, de elméletileg működhet.
Bár kérdés, hogy minek oda Gotek, ahol elérhető sd-kártya megoldás is.
Nekem direktben a floppy kellett. Drágább volt kompletten, mint egy sd megoldás, de eleve a retro hangulat miatt csinálom, oda pedig nekem ez kellett.
Ha érdekes lehet, akkor csinálhatok egy fotót a cuccról.
Éppen a napokban akartam előszedni a gépet, mert a Video->VGA kábelem kontakthibás és újra akartam csinálni.Megbízhatóságról annyit, hogy szórakozásból Amiga-hoz használok HD lemezeket DD-re formázva (HD-re A4000-hez) installhoz, teszthez vagy csak poénból OCS/ECS demók futtatásához.
A Workbench install lemezeket ~15éve másoltam és azóta is hibátlanul működnek.
Nagyon-nagyon kevés lemezem megy tönkre.Anno amúgy érdekes lehetett a megbízhatóság, mikor más adattárolási megoldás nem volt, de mostanra ez inkább csak adatbeolvasási eszköz.
Tönkremegy egy lemez akkor kuka, másikra megírom ugyanazt és minden megy tovább.
(Amúgy a páramentes tárolás a titka ezeknek a lemezeknek, ugyanis sok év alatt képesek penészesedni és összekenni a fejet vele. Aztán lehet alkohollal fejet pucolni) -
.-..-.
tag
Nekem van EP128-hoz újabb gyártású floppy-m.
(arról megy az EP táplálása is a jobboldali porton keresztül, mert amúgy oda kerül a vezérlő)
Az alap a sima 720kB formázott lemez (80track/9sector)
Lehet kicsit emelni még az értékeken, de így bukja az ember a PC kompatibilitást, mert amúgy msdos kompatibilis (fat12) a fájlrendszer.
Szóval PC-n csak rá kell másolni a fájlokat, EP-n pedig lehet használni.
Én anno ezért választottam a real floppy-t az sd-kártya helyett.
Utóbbi kényelmesebb, de a floppy jobban retro feeling számomra.
(Pl: TVC-n is floppy-t használok.) -
TIT
veterán
Igen sajna zx átirat volt sok,mert ua.a procija volt.
Áttörés is jó volt meg a star warsos,eggs of death egy nagyon szadista játék volt,de a batman se volt semmi ill.volt egy későbbi batman,az komolyabb volt.
Volt ep-re floppy,az kemény volt,mondjuk a gyári kazik minősége borzalmas volt és a wriggler gyári hibás volt 470.-ért,kifagyott egy résznél mindig.
Turbo rudit félig lázasan vettem meg,a csüvezetékes volt még nagyon jó,a zenéje is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az első számítógépünk 1988 táján egy Entreprise 128-as 8bites gép volt magnóval, amit akkoriban az M1-en úgy hirdettek,...
- Focal Bathys zárt, vezetéknélküli, 5 hónapos fejhallgató eladó
- Samsung 50Nu7022 127cm 4K Hdr Smart Led Tv!Wifi,Hdr,Airplay
- intel i7-8700k, kérésre delidelem
- Citizen H610-S092311 Solar, Radio Controlled 44mm
- NZXT H5 Gaming PC ( 3090 MSI és Ryzen 7 5800X vízhűtéssel + 32GB KINGSTON RAM + 512GB SSD + GARANC )
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest