Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ergoGnomik

tag

válasz TIT #3 üzenetére

jobb volt mint a C-64

Nem merészség ezt ennyire kategorikusan kijelenteni? :F Nem kell felsorolnod a nagyobb számokat. Egyrészt ismerem őket, másrészt ha veszünk egy 170 centis, 72 kilós normális ürgét és egy 185 centis 135 kilós antiszociális gyökeret, a számok alapján az utóbbinak jobbnak kellene lenni, aztán mégis... És nem, nem asszociálom egyik géphez sem az előző példám bármelyik tárgyát!

• Fenyő

őstag

LOGOUT blog

válasz TIT #3 üzenetére

Hardveresen a legtöbb tekintetben igen persze (talán a C64-nek a grafikus sprite kezelése volt jobb), de nem is csoda, jóval később jött ki, de mire igen már megkésett, addigra egyrészt a korábbi 8 bites gépek (C64, Amstrad CPC, ZX Spectrum) már letarolták a piac nagy részét, másrészt már megjelentek az első 16 bites gépek. Harmadrészt pedig a szoftverellátottság sem volt vmi fényes, alig volt natív ep128-as progi, ami kihasználta volna a hardverben rejlő lehetőségeket, a legtöbb játék pl zx spectrum vagy Amstrad cpc átirat volt, a szebbek voltak a cpc-ről átírtak mint a sorcery is:

Egyébként mikor elfogott a nosztalgikus kedv és rátaláltam erre az emulátorra, alig emlékeztem már a játékok nevére, de ahogy elkezdtem bíbelődni vele sorra jöttek vissza az emlékek a memóriám vmi elfeledett hátsó fiókjaiból :DDD , Turbo Rudi, Trubo Esprit, Beach Head, Manic Miner, Nodes of Yesod, Wriggler, Fred, Batman, Space Invaders, Galaxians, Bruce Lee, Race Ace, Raid over Moscow, Eggs of Death, Impossible Mission stb, sajnos a Sorcery nem volt meg, meg a magnós töltés sem volt egy villám (kb 6-8 perc / porgram), irigyeltem is haver C64-esét akinek floppyja volt hozzá.

szalai56: Örülök ha tetszett ez a kis szösszenet. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés