- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gamer 666
újonc
Tudom olvastam remek lesz a Google be alakit, a telefon felhasználók 70% a minimum, a play Áruházon kívül nem nagyon vágják a dolgokat, nem hogy azt mi az ADB
-
xy.zsolt
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
-
xy.zsolt
addikt
" ... már nem lesz apk töltögetés ... "
Elvileg lesz az, csak lesz egy 24 órás "nyugi" időszak, amit ki kell várj, mielőtt bármit telepítesz. Vagy ADB ...
Egyébként félő, ha beválik, akkor a régebbi droid-ok is megkapják ezt a nagyszerű fícsört (szóval még verzió-frissíteni sem biztos, hogy kell majd).
Az a baj, hogy a Google szép csendben megfőzte (a békás példánál maradva) a felhasználói közösséget. Mondhatnám az, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni ...#33 xy.zsolt
"Olyan jó lett az A17" ← tudnál említeni két dolgot?Nálam ugyanúgy működik (jól) mint az A16 viszont kb 30-40%--os üzemidőjavulást tapasztalok
-
<Adamsky>
nagyúr
Frissítsetek nyugodtam, Szeptembertől olyan aranyos rendszert küldenek, hogy már nem lesz apk töltögetés, olyan lesz mint az Apple, majd mindenért fizetni kell. Nem mellesleg, xreal szemüveget használok munkára és filmezésre, de már az Android 16 al haza vágták a rendszert. Nebula alkalmazás többet nem látja a szemüveget. Meg még sorolhatnám mit tesznek tönkre az új frissitésekkel.
" ... már nem lesz apk töltögetés ... "
Elvileg lesz az, csak lesz egy 24 órás "nyugi" időszak, amit ki kell várj, mielőtt bármit telepítesz. Vagy ADB ...
Egyébként félő, ha beválik, akkor a régebbi droid-ok is megkapják ezt a nagyszerű fícsört (szóval még verzió-frissíteni sem biztos, hogy kell majd).
Az a baj, hogy a Google szép csendben megfőzte (a békás példánál maradva) a felhasználói közösséget. Mondhatnám az, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni ...#33 xy.zsolt
"Olyan jó lett az A17" ← tudnál említeni két dolgot? -
xy.zsolt
addikt
Frissítsetek nyugodtam, Szeptembertől olyan aranyos rendszert küldenek, hogy már nem lesz apk töltögetés, olyan lesz mint az Apple, majd mindenért fizetni kell. Nem mellesleg, xreal szemüveget használok munkára és filmezésre, de már az Android 16 al haza vágták a rendszert. Nebula alkalmazás többet nem látja a szemüveget. Meg még sorolhatnám mit tesznek tönkre az új frissitésekkel.
Olyan jó lett az A17
, hogy mostantól amíg nem muszáj addig nem frissítek semmit
(kivéve a bankos appokat) -
Gamer 666
újonc
-
johnny500
aktív tag
Nem szeretem ha éjszaka jön egy notification. Tudom van mindenféle do not disturbe módszer de lusta vagyok hozzá
-
xy.zsolt
addikt
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Én nem kapcsolom ki. A BT-t szoktam, meg a helymeghatározást. De ha majd sűrűbben használom a BT-t az sem fogom kikapcsolni. Wifi, mobilnet megy mindig azért van.
-
xy.zsolt
addikt
"Régi módi vagyok ... " – ahogy korábban írtam, én is kapcsolgattam (bár én nem kézzel, hanem Tasker-el) egy időben (nagyon nem mostanság), de azt tapasztaltam, hogy üzemidőben alig hoz valamit.
Az egész location access is teljesen máshogy működött akkor, és máshogy most.
Anno volt egy GPS kapcsoló (ki/be gomb), ill. be tudtad állítani, hogy Battery saving (wifi és adótornyok), Device only (ekkor csak a GPS-es helymeghatározás ment) vagy High accuracy (GPS + wifi + mobilhálózatok). Ez volt globálisan, de apponként (ha jól emlékszem) csak a hozzáférést lehetett ki-be kapcsolni.
Ehhez képest ma nem GPS van, hanem Location, és app szinten lehet (ill. érdemes) pontosan megadni, hogy mikor és mennyi ideig (egyszeri alkalom, háttérben is, stb.) legyen hozzáférés.
A hozzáférés módja is alapvetően két változatra korlátozódik: "approximate" vagy "precise". Részben eltűnt a GPS only mód. Ahhoz, ha az ember ezt szeretné, ki kell kapcsolni a "Google Location Accuracy"-t.
Bluetooth: ha nincs okosórád, akkor megteheted. Ha van, persze akkor is, de max. éjszakára (érdemes).#24 xy.zsolt
"Ma a főképernyőn nem pontos a dátum...tegnap még oké volt"
Úgy érted nem frissül az óra widget? Lehet az éjszakai "deep sleep" sikerül túl "deep"-re.
Csak a dátum nem stimmelt....idő rendben volt
-
<Adamsky>
nagyúr
"Régi módi vagyok ... " – ahogy korábban írtam, én is kapcsolgattam (bár én nem kézzel, hanem Tasker-el) egy időben (nagyon nem mostanság), de azt tapasztaltam, hogy üzemidőben alig hoz valamit.
Az egész location access is teljesen máshogy működött akkor, és máshogy most.
Anno volt egy GPS kapcsoló (ki/be gomb), ill. be tudtad állítani, hogy Battery saving (wifi és adótornyok), Device only (ekkor csak a GPS-es helymeghatározás ment) vagy High accuracy (GPS + wifi + mobilhálózatok). Ez volt globálisan, de apponként (ha jól emlékszem) csak a hozzáférést lehetett ki-be kapcsolni.
Ehhez képest ma nem GPS van, hanem Location, és app szinten lehet (ill. érdemes) pontosan megadni, hogy mikor és mennyi ideig (egyszeri alkalom, háttérben is, stb.) legyen hozzáférés.
A hozzáférés módja is alapvetően két változatra korlátozódik: "approximate" vagy "precise". Részben eltűnt a GPS only mód. Ahhoz, ha az ember ezt szeretné, ki kell kapcsolni a "Google Location Accuracy"-t.
Bluetooth: ha nincs okosórád, akkor megteheted. Ha van, persze akkor is, de max. éjszakára (érdemes).#24 xy.zsolt
"Ma a főképernyőn nem pontos a dátum...tegnap még oké volt"
Úgy érted nem frissül az óra widget? Lehet az éjszakai "deep sleep" sikerül túl "deep"-re.
-
xy.zsolt
addikt
Újraindítás után a főképernyőn is stimmel.....fura

Remélem nem kell reggelente emiatt Off/On-t csinálni
-
xy.zsolt
addikt
Ma a főképernyőn nem pontos a dátum...tegnap még oké volt
Rendszerben amúgy stimmel...pl lezárási képernyőn is.
Pixel 7 Pro a mobil
Ui: Nem elég, hogy nem lehet leszedni a főképernyőről, de még pontatlan is
-
johnny500
aktív tag
" ... Internet gomb alá összevonták a wifi és mobilnet kapcsolókat ... "
Értem, köszi! Ritkán látok stock droid-ot, ezért kérdeztem. Mindkét verzió mellett lehetne épp érvelni, így az igazán kínzó kérdés az, hogy ha egyszer "okos" telefonról beszélünk, akkor miért nem lehet megoldani mindkettőt (a user meg majd azt a "quick toggle"-t, amit szeretne).
Egyébként ki, és miért szokta ezeket kapcsolgatni?Éjszakára én is kikapcsolom wifi/net párost. Ha valaki el szeretne érni tud hívni. Régi módi vagyok
bluetooth meg gps is csak akkor megy ha kell is valamire. -
mirtex
csendes tag
Akinek van céges profil a telóján, pl intunes által, az csak akkor telepítse, ha nem használ widgeteket, mert valami bug miatt nem jelennek meg
-
kapal
tag
" ... a wifi bekapcsolásának egyszerűsítése." – kifejtenéd?
Elég, ha rágondolok, és bekapcsol?
"A fotózás másik telefonnal ... " – ez is érdekelne, mert ezt sem értem
#3 DarkChild
" ... amivel gyorsan lehetett zárolni a képernyőt, a bekapcsoló gomb koptatása nélkül."
Erre tényleg rengeteg 3rd party megoldás létezik már régóta: launcher-be épített, app, widget, de még gesture-el is megoldható.
Utóbbi mondjuk nem ártana, ha fejlődne, és akkor nem kellene 3rd party app (erre se)." ... eléggé viszketek attól, hogy milyen magas szintű jogosultságokat kell nekik megadni ... "
Akkor gyakran szoronghatsz, mert egy rakás app kér mindenféle jogsikat. Nyilván érdemes észnél lenni, de azért ne legyünk üldözési mániások sem.
-
zorzy4
addikt
Minek menne telibeverve minden ha épp nem használom. Legyen szó gpsről buletooth stb. Aztán meg jön az, hogy a nap végéig se bírja valakinek a telefon.
-
prolad
addikt
Desktop mode marad Pixel exkluzív vagy a rendszer része?
-
nonsen5e
veterán
"Nekem pl nincs korlátlan Mobilnetem ... " – hiszed vagy sem, nekem sincs. 5 Gbyte a keretem, és mindenre elég. Nem TikTok-ozok, nem nézegetek macskás videókat, stb. Netezés, podcast-ek hallgatása, chat, bankolás.
Ha épp nem nyomkodok semmit, akkor max. az időjárás adatok frissülnek.
Szóval valtozatalanul nem látom értelmét kapcsolgatni. Otthon wifi-n vagyok, így ott nincs adatforgalom.
Egy időben játszottam azzal, hogy geolokáció alapján kapcsolgattam a wifi-t ki-be, de szinte semmi akksi időt nem spóroltam vele."... éjszakára minek lenne bekapcsolva?" – nincs otthon wifi, vagy nem otthon alszol?
Az ilyen rutinokat egyébként lehetne automatizálni, ha minden áron ragaszkodsz hozzá.5 Gbyte a keretem, és mindenre elég. Nem TikTok-ozok, nem nézegetek macskás videókat, stb. Netezés, podcast-ek hallgatása, chat, bankolás.
Jó, ez egy use case. Nekem havi 10 Mbyte keret is elég lenne ha 2 alkalommal akarnám megnézni az emaileimet és semmi mást.
Nekem egy-két spéci use-case ami előjött az elmúlt időkben:
- Mivel utállok mindenre IS külön appot használni (tudom, én bajom), ezért sok esetben firefoxból hallgatok különböző oldalakon podcastokat. Van pár oldal ami el tudja dobni a teljes csatlakozást és lefagy ha elvesztem a wifit, pl. amikor elindulok otthonról. Ilyenkor mindig kikapcsolom előtte azt manuálisan.- Amikor kínában voltam tavaly, ott a roaming+vpn+gps valami elképzelhetetlen módon szívta le az akkumulátoromat, ezért elég hamar ráálltam arra, hogy amint nem használom éppen aktívan kinyomtam a dolgokat.
- Munkában szoktam tesztelni dolgokat, hogy bizonyos szerverek/funkciók hogyan érhetőek el külső hálózatból, a wifiről mobilnetre váltás ennek egyik legegyszerűbb opciója.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Egyébként ki, és miért szokta ezeket kapcsolgatni?"
Tényleg azt kérdezed, hogy miért kapcsolgatjuk a wifit és mobilnetet?
Nekem pl nincs korlátlan Mobilnetem, ezért csak akkor kapcsolom be, ha kell, illetve éjszakára minek lenne bekapcsolva?nonsen5e
Így van, nekem android 12-ig 6 kapcsoló volt egy sorban és tökéletesen elég volt."Nekem pl nincs korlátlan Mobilnetem ... " – hiszed vagy sem, nekem sincs. 5 Gbyte a keretem, és mindenre elég. Nem TikTok-ozok, nem nézegetek macskás videókat, stb. Netezés, podcast-ek hallgatása, chat, bankolás.
Ha épp nem nyomkodok semmit, akkor max. az időjárás adatok frissülnek.
Szóval valtozatalanul nem látom értelmét kapcsolgatni. Otthon wifi-n vagyok, így ott nincs adatforgalom.
Egy időben játszottam azzal, hogy geolokáció alapján kapcsolgattam a wifi-t ki-be, de szinte semmi akksi időt nem spóroltam vele."... éjszakára minek lenne bekapcsolva?" – nincs otthon wifi, vagy nem otthon alszol?
Az ilyen rutinokat egyébként lehetne automatizálni, ha minden áron ragaszkodsz hozzá. -
vacs
veterán
" ... Internet gomb alá összevonták a wifi és mobilnet kapcsolókat ... "
Értem, köszi! Ritkán látok stock droid-ot, ezért kérdeztem. Mindkét verzió mellett lehetne épp érvelni, így az igazán kínzó kérdés az, hogy ha egyszer "okos" telefonról beszélünk, akkor miért nem lehet megoldani mindkettőt (a user meg majd azt a "quick toggle"-t, amit szeretne).
Egyébként ki, és miért szokta ezeket kapcsolgatni?"Egyébként ki, és miért szokta ezeket kapcsolgatni?"
Tényleg azt kérdezed, hogy miért kapcsolgatjuk a wifit és mobilnetet?
Nekem pl nincs korlátlan Mobilnetem, ezért csak akkor kapcsolom be, ha kell, illetve éjszakára minek lenne bekapcsolva?nonsen5e
Így van, nekem android 12-ig 6 kapcsoló volt egy sorban és tökéletesen elég volt. -
<Adamsky>
nagyúr
Android 12 megjelenésekor Internet gomb alá összevonták a wifi és mobilnet kapcsolókat, sokan utálták.
[kép]Most Android 17-el megint szétszedték őket, de kis szívatást tettek bele, mert hiába van újra külön mobilnet kapcsoló, még egy plusz kattintás kötelező!

[link] + [link]Szóval még mindig butább, mint Android 11-ig volt.
Bár ez csak a Pixel tulajdonosokat érinti." ... Internet gomb alá összevonták a wifi és mobilnet kapcsolókat ... "
Egyébként ki, és miért szokta ezeket kapcsolgatni? -
nonsen5e
veterán
Android 12 megjelenésekor Internet gomb alá összevonták a wifi és mobilnet kapcsolókat, sokan utálták.
[kép]Most Android 17-el megint szétszedték őket, de kis szívatást tettek bele, mert hiába van újra külön mobilnet kapcsoló, még egy plusz kattintás kötelező!

Bár ez csak a Pixel tulajdonosokat érinti.Ugyanúgy ahogy látom, hogy szépen kivezetik/opcionálissá teszik a fix duplaméretes ikonokat is amiket szintén 12 fele vezettek be. Azoktól falra másztam. Szerencsére custom romban át lehetett alakítani. Brutálisan helypazarló volt, hogy csak 2 ikon van egy sorban, míg régen simán ott volt 5 vagy 6 is.
-
vacs
veterán

Bár ez csak a Pixel tulajdonosokat érinti. -
<Adamsky>
nagyúr
"Visszakaptuk azt a funkciót ... " – akkor te tudod miről van szó? Oszd már meg légy szíves!
-
nonsen5e
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a wifi bekapcsolásának egyszerűsítése." – kifejtenéd?
Elég, ha rágondolok, és bekapcsol?
"A fotózás másik telefonnal ... " – ez is érdekelne, mert ezt sem értem
#3 DarkChild
" ... amivel gyorsan lehetett zárolni a képernyőt, a bekapcsoló gomb koptatása nélkül."
Erre tényleg rengeteg 3rd party megoldás létezik már régóta: launcher-be épített, app, widget, de még gesture-el is megoldható.
Utóbbi mondjuk nem ártana, ha fejlődne, és akkor nem kellene 3rd party app (erre se)." ... eléggé viszketek attól, hogy milyen magas szintű jogosultságokat kell nekik megadni ... "
Akkor gyakran szoronghatsz, mert egy rakás app kér mindenféle jogsikat. Nyilván érdemes észnél lenni, de azért ne legyünk üldözési mániások sem.
-
vacs
veterán
De írta hogy nem szeretne erre külön alkalmazást.
Konkréten ezt így nem írta, illetve csak így fog menni, vagy másik Launchert kell használni.
-
aprokaroka87
nagyúr
One Click Lock Screen, Pixel topikban többször írtuk.
Tökéletesen működik évek óta, engedélyek megadása nélkül egyik sem fog működni.De írta hogy nem szeretne erre külön alkalmazást.
-
vacs
veterán
Nem tud valaki egy egyszerű megoldást arra, hogy egyszerűen lehessen zárolni a képernyőt, a Power gomb nyomogatása nélkül?
Xiaomiról váltottam Pixelre, és azon lehetett "lock screen" gombot tenni a home screenre, amivel gyorsan lehetett zárolni a képernyőt, a bekapcsoló gomb koptatása nélkül. Ez a fícsör hiányzik nagyon, azt gondoltam, hogy a nemrég beharangozott widget generáló funkcióval majd tudok ilyet csinálni, de én ebben az új frissítésben még nem látom ezt az új lehetőséget.
Találtam mindenféle lock screen appot a Play Storeban, de eléggé viszketek attól, hogy milyen magas szintű jogosultságokat kell nekik megadni a működésükhöz (képernyő tartalmához hozzáfér, stb)
One Click Lock Screen, Pixel topikban többször írtuk.
Tökéletesen működik évek óta, engedélyek megadása nélkül egyik sem fog működni. -
DarkChild
senior tag
A Xiaomiban volt, de a Pixel 10 Proban én nem találtam ilyet.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nem tud valaki egy egyszerű megoldást arra, hogy egyszerűen lehessen zárolni a képernyőt, a Power gomb nyomogatása nélkül?
Xiaomiról váltottam Pixelre, és azon lehetett "lock screen" gombot tenni a home screenre, amivel gyorsan lehetett zárolni a képernyőt, a bekapcsoló gomb koptatása nélkül. Ez a fícsör hiányzik nagyon, azt gondoltam, hogy a nemrég beharangozott widget generáló funkcióval majd tudok ilyet csinálni, de én ebben az új frissítésben még nem látom ezt az új lehetőséget.
Találtam mindenféle lock screen appot a Play Storeban, de eléggé viszketek attól, hogy milyen magas szintű jogosultságokat kell nekik megadni a működésükhöz (képernyő tartalmához hozzáfér, stb)
nem lenne benne dupla koppos képernyő lezárás opció?
gyártói oldalon ez már évek óta létező dolog. -
paatrick
őstag
Az ámerikaiak elképzelése a fociszurkolásról:

-
DarkChild
senior tag
-
jUUh
addikt
Követi az elmúlt évek eseménytelen új verzió kiadását, ez egy Pixel szintén a háromhavi feature drop lenne pár éve, és annak is sovány.
-
kapal
tag
Szerintem, ami jó lett, az a wifi bekapcsolásának egyszerűsítése.
A fotózás másik telefonnal funkció is tetszik, de azt még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Poco X8 Pro - majdnem tökéletes
- Linux felhasználók OFF topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 Yoga I i5-8265U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- 27% - AMD Radeon PRO W7800 32GB GDDR6 (100-300000075) Videokártya!
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i5 - i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó használt Nokia 3.2 3/64GB fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 128GB Éjfekete Használt Felújított - 100% Akkumulátor
az komoly
.....és pontosan az A17 telepítése óta.(1 hete)☝️
(kivéve a bankos appokat)

bluetooth meg gps is csak akkor megy ha kell is valamire.
Rendszerben amúgy stimmel...pl lezárási képernyőn is.