- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz #01632512 #65 üzenetére
Olyan ez, mint a jereváni rádió hírei.
Igen, találtak fényképeket egy széfben. Megállapították, hogy nincs közük az ügyhöz, tehát bizonyításra alkalmatlanok.
A fényképek gazdátlan jószágnak minősültek, mivel senki nem jelentett be rájuk igényt.
Ezért az ügyészség (mivel értékük nem volt és tárolni nem akarták őket) elrendelte a megsemmisítésüket.
Tehát enyhén szólva más történet.
MaCS
Amúgy van olyan, hogy a hatóság megsemmisít ezt-azt. Egy külön (nem egyszerű) miniszteri rendelet szól róla.
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
félisten
válasz instantwater #58 üzenetére
Bárminek a bizonyítékként való felhasználása kérdéses. Volt olyan ügyem, amelyben négy semleges tanú és egy rendőrségi nyomrögzítő tanúvallomását hagyta figyelmen kívül a bíró, mert azok ellentétben álltak a sértett nyilatkozatával.
Magyarországon szerencsére nincs olyan, mint az amerikai filmekben, hogy a jogszerűtlenül keletkezett bizonyítékot nem felhasználni. A bíró dönt, és a joggyakorlat egységes abban, hogy a bíró szerint maga az igazságszolgáltatás működése olyan prioritást élvez, hogy a bizonyítéknak ne az eredetét, hanem az értékét nézzük.
MaCS
-
stickermajom
addikt
válasz instantwater #56 üzenetére
Két másik ügyben is voltak kinn a rendőrök elkérni a felvételeket, mindig rákérdeztem. Azt mondták hogy nem szokott ebből gond lenni, fel tudják használni. Ők örülnek is, köszönik szépen.
Most ebbe belegondolva ezekből az egyik szintén vicces eset volt: megjelent két rendőr egy csapzott házaspárral, hogy őket a ház előtt bántalmazta egy hajléktalan, szeretnék tudni van-e felvétel. Később kijött egy nyomozó begyűjteni és megnéztük közösen is: a házaspár támadt a hajléktalanra, ketten ütötték rúgták. A nyomozó csak röhögött, hogy a vallomásukban azért nem teljesen ez szerepel. Ehhez is sok ész kell, hogy magadat szívasd meg.. -
addikt
válasz Hieronymus #48 üzenetére
Te jogász/ügyvéd vagy, vagy csak tapasztalt gázoló?
-
M5Norbi
őstag
válasz Hieronymus #48 üzenetére
Fú bakker ez félelmetes
Ha az adott helyzet úgy kívánja én is alkalmazom ezt a technikát.
De ha én vagyok a hunyó nem tenném.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
addikt
-
félisten
válasz instantwater #56 üzenetére
Mi történt pontosan?
Legjobb tudomásom szerint ugyanis egységes a joggyakorlat abban, hogy az ügyekre érdemi hatással bíró felvételeket bizonyítékként akkor is figyelembe veszi a bíró, ha az elkészítésük egyébként más jogterület szabályaiba ütközik.
MaCS
-
addikt
válasz stickermajom #45 üzenetére
A sztori elején vártam, hogy a vége az lett, hogy még téged büntettek meg, mert közterületet (kapu előtti utcarész) videóztál és nem volt kiírva.
Hallottam már ilyet is.Az már tényleg kemény, hogy videó van róla, és azt mondják nem történt meg.
-
addikt
-
Mr. Y
őstag
-
totron
addikt
Lásd a posztban. Ez valami bevett, jogi eljárás alatt megkeletkező, hivatalos kifejezés? Együttérzés, meg minden, gondolom és én sem vagyok mentes közúti maradandó károsodástól, de nem jó üzenet az élethosszig hordozott ellenérzés. Csak nem értem miért pont ezzel a szóval írja le a másikat. Kicsit dedós is.
-
plömplöm
őstag
alólam egy volt rendőr által tulajdonolt nyílászáró csereberélő cég egyik alkalmazottja ütötte ki egyszer az autót, aki őt hívta először és így hamarabb odaértek, mint a helyszínelők, aztán a hivatalos rendőrségi helyszínelés rajzáról pont lefelejtődött az a tábla, ami alapján igazam volt, csak én ezt akkor még nem tudtam ugye. amikor a helyszínelés adatai alapján kihoztak engem 100% felelősnek, akkor bementem és kiderítettem, hogy mégis hova a viharba' lett a rajzról az adott tábla, ezek után kihozták őt 100% felelősnek, de fellebbezett, hogy ezt így hogy, mire a bíróság kihozta, hogy jó akkor senki sem felelős semmiért
évekig pereskedtem, de mondjuk megérte, mindent fizetett a biztosítója
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Viccrovat
- Hegesztés topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Synology NAS
- Filmvilág
- Diablo IV
- Assassin's Creed Shadows - Újabb játékmenet részleteket kaptunk
- Fotók, videók mobillal
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10