Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) Akosh87 válasza Klara_ (#1999) üzenetére


Akosh87
tag

Természetesen

"Mindig légy önmagad... Kivéve ha lehetsz Batman... Akkor legyél inkább mindig Batman!"

(#2002) Klara_ válasza Akosh87 (#2001) üzenetére


Klara_
őstag

Ha a HSDPA kartyat latja - probald meg a SIM talcajat megpucolni. Ha ugysem, akkor szerviz ha meg garancialis. Ha nem, akkor bontsd szet es ellenorizd a csatlakozasakat.

(#2003) bigrock


bigrock
addikt

Sziasztok.
Volna lehetőségem megvenni egy Elitebook 820 G3-as kütyüt, de utángyártott akksival adják.
Szerintetek érdemes megvenni, vagy rizikós?
Köszi!

(#2004) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

Üdv. Lenne egy technikai gondom. Valaki szerint ez így ebben formában működne? [link]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#2005) szantoka


szantoka
csendes tag

Üdv!

Hp 840 g3-as laptopommal a következő probléma van. Nem mindig tölti a töltőről, csak ha épp olyan szögben dugom bele. Belenéztem egy másik ilyen laptopba és a töltőcsatlakozó körül van egy műanyag burkolat ami az enyémben nincsen, valamikor letörhetett. Néztem pótalkatrészt hozzá, kb 5-6 ezerért lehetne rendelni az ebayről.

Kérdésem az lenne, hogy egy szervizben kb mennyiért cserélnék ezt? Hátha van valakinek ilyen irányú tapasztalata.

Üdv:
Krisztián

(#2006) st3v3np3t3r válasza szantoka (#2005) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

szia.aliexpressen olcsóbb lehet

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#2007) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

Üdv. Technikai kérdésem lenne:
Van egy Fujitsu T730-as laptopom.Van benne egy Gobi2000-es WWAN modul,ami jól műkódik.DE..A HP WWAN modul listáján ez a HP un2420-nak felel meg, még is azt írja rá a HP 8540w laptopom, hogy "unsupported wwan module" és kész,kiakad a gép.
Találtam egy 2014-es listát link
aminek a 2.oldalán van egy felsorolás, hogy melyik modul mely tipusokkal kompatibilis. Az egyém az HP un2420 nál szerepel, még sem jó.
A laptop használatijában meg 3 tipus van felsorolva:un2420, hs2320, F3607.
A laptopon a legfrissebb 2015-ben kiadott F.60revA verziós bios van, nincs frissebb. Tippem szerint vennem kellene inkább egy másik modult?

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#2008) peti85 válasza st3v3np3t3r (#2007) üzenetére


peti85
senior tag

Azért fut a támogatott verzió HP un2420 néven és nem Gobi2000-ként, mert egyedi fw van a WWAN modulon, a HP laptopok csak azzal működnek. Utána kell nézni, hogy rátölthető-e a HP-s fw a kártyára. Ha nem, akkor csak másik HP kártyával fog működni.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#2009) silver-pda


silver-pda
aktív tag

Elitebook 6930p: láttam jóval korábbi hozzászólásokban, hogy egyesek használják win10-el. Milyen verzióval megy? A mostani 2004 ver felmegy, de se hálózat se más eszköz nem megy. Eszközkezelőben minden ok, de nincs háló, ami a fő gond. Win7 drivert nem engedi telepíteni külön. win7 lett upgradelve.

(#2010) DjKoxi


DjKoxi
senior tag

Üdv!
HP 8540W - hez szeretnék akkumulátort venni. Megfelelne az utángyártott is, van valakinek tapasztalata melyik típust érdemes megvenni?
Köszönöm szépen!

(#2011) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Vásároltam 2db HP Elitebook 8760w laptopot.
Az első benyomás az hogy jó nagy iszonyat minőségi cucc, az ereje nekem meg bőven elegendő.
Raktam beléjük + ssd-t.
Viszont a telepítés az egy kicsit feladta a leckét.
Az egyik könnyen ment, usb-ről ugyan nem akart boot-olni, de lemezes windows telepítőt gond nélkül bevette, és már fent is van rajta az oprendszer.
A másik viszont se usb-ről, se lemezről, se usb dvd iróval lemezről nem akar bootolni, a gyári hdd-t se látja (3F0 hibára hivatkozik) és német nyelvű a bios-a. A bios beállítást se tudtam előhozni rajta, csak egy hibaelhárító, ellenörző cucc jön be rajta.

Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, első sorban a német bios-t szeretném letakarítani a gépről, aztán szeretnék rá egy windows-t. Hogy kellene nekiállnom? Kicsit kifogott rajtam most ez a gép... :B

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2012) Pöttön


Pöttön
őstag

Közben megoldódott!
Valamiért be volt hülyülve a gép....
Raktam bele egy másik gépből 1 winyót, amin volt egy win 7 azzal egyből be boot-olt.
Aztán a szerviz menübe így már engedte, hogy belépjek a beállítások részbe, és itt már sikerült átállítani a bios nyelvét, meg volt rendes boot menü is. :)

Kezdte már rám hozni a szívbajt, már azt hittem hogy rossz a sata vezérlője, mert előtte még a meghajtókat se jelezte ki, és nem is bootolt semmiről se... :F

Na de a lényeg hogy megoldódott. :)

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2013) blackdog


blackdog
csendes tag

Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni: Van itt valaki, akinek olyan hp notija van, ami jo a hp ultraslim 2013 dokkolohoz es mondjuk Bp-en a 2., 3. vagy 13. keruletben lakik/dolgozik?
Van egy ilyen dokkolom es hozza egy Elitebook 840 G3-am. Ket evig ment a dolog egyutt, majd egyik naprol a masikra nem. Azt gondoltam a dokkolom ment tonkre, hat lottem egy masikat vateran. Tegnap elhoztam, de azzal sem mukodik. Felmerult tehat, hogy nem a dokkoloval hanem a notim dokkolo csatlakozojaval van a gond. Ehhez valahogy ki kellene probalnom egy masik notival. Mivel a masik dokkolo is hasznalt, ezert minimalis ugyan, de van esely ra, hogy az is rossz es meg sem a noti csatlakozoja a rossz.
A valaszokat elore is koszi!

(#2014) ∂яσнυη


∂яσнυη
senior tag

Sziasztok!

Van nálam egy 8760w és nem tudom miért nem akarnak az elemek illeszkedni egymáshoz. Elfogadom, hogy leejthették, de én arra tippelek szerelêsnél ment el valami:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

Van valakinek ötlete, hol ment el a dolog?

(#2015) Pöttön válasza ∂яσнυη (#2014) üzenetére


Pöttön
őstag

A billentyűzet körüli alu burkolat eltávolításánál feszíthették meg szerintem.
Kis patentok fogják ezt a részt az alsó burkolat részhez, ha nem megfelelően állnak neki könnyen barbár munka lehet a vége... A második képnél szerintem látszik is hogy az oldalsó burkolat elvan vetemedve (szerintem).
Én a tesómét pont pár napja szedtem ripityára, ki takarítottam, és újra pasztáztam, ennek normál esetben gyönyörűen kellene illeszkedni, és szinte magától összepattannia. :(

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2016) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Van a családban 2db HP elitebook 8760w.
Az enyémbe egy Intel 62205anhmw wifi kártya van, de nem túl jó, állandóan hibás dns címre hivatkozva dobálja a wifi-t. (Nincs semmi baj a dns beállításokkal csak ez a laptop szórakozik ezzel és csak wifi-n).

A tesóméban meg egy Intel 633anhmw wifi kártya van, ez gyönyörűen működik, és 5ghz wifit-is kezel. Gondolom ez lehetett a gyári megoldás mindkettő esetében, mert a 3db antenna meg van, az enyémre viszont csak 2-t lehet dugni.

A 633anhmw-t ki is szedtem a tesóm laptopjából, kipróbáltam az enyémmel gyönyörűen működött.
Ezen felbátorodva sikerült innen a használt piacról szereznem még egy 633anhmw-t.

Ma jött meg, beszereltem és erre 702-es hibakód fogad, hogy nem támogatott a wifi kártya...
A windows ugyan feláll, minden működik, csak wifi nincs mert le van tiltva.....

Na ez most miért?
Hogy van ez hogy 2 tök egyforma wifi kártya van, és 2 tök egyforma laptop, és az egyik wifi kártyát kezeli a másikat meg nem. :W :O

Tudom hogy a laptop mPCIe foglalata white list-es, magyarán nem hajlandó akármit kezelni ezen a porton, direkt ezért próbáltam ki előtte, és direkt ezért vettem ezt a kimondott típust... :(((

Most ez esetben mit kellene csinálnom?
A választ, segítséget előre is köszi! :R

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2017) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Sziasztok!

Egy HP EliteBook 6930p laptopba szeretnék AC-s WiFi kártyát rakni, kérdésem csak az, hogy működne-e, illetve érdemes-e egyáltalán vele foglalkozni?
A kártya amit kinéztem:
https://www.ebay.com/itm/Intel-Wireless-AC-7260HMW-Network-Card-Dual-Band-802-11abgn-ac-2x2-Bluetooth-4-0/283490561581

A választ előre is köszi!

(#2018) Pöttön válasza Alteran-IT (#2017) üzenetére


Pöttön
őstag

Mint ahogy megtudtam, (sajnos én meg is szívtam, mint lentebb olvashatod) az elitebook-ok csak a gyári hp kártyákat kezelik az mpcie-en. :(
Sajnos még akkor se jó, ha a kiszemelt típus megegyezik a gyári hp-val. :(((

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2019) Alteran-IT válasza Pöttön (#2018) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Az anyjuk picsáját akkor, nem azért vettem anno egy normális laptopot (most már kételkedek benne), hogy ennyire limitált legyen a fejleszthetősége, ami már csak azért is zavar, mert AC-s gyári kártyát nem látok náluk, főleg nem ehhez a típushoz, pedig egyébként arra tökéletesen jó, amire van, szóval azért nem fogok laptopot cserélni, hogy ki tudjam használni az AC-s WiFi-t itthon, de ha cserélni is fogok, akkor valószínűleg a HP-t messziről fogom kerülni és inkább DELL-t vagy bármi mást fogok választani.

(#2020) Pöttön válasza Alteran-IT (#2019) üzenetére


Pöttön
őstag

Hát igen, gondolhatod engem is bosszant, a gyári wifi kártya, amit bevesz a laptop, azzal nincs wifi-m, amit meg vettem bele (ugyan olyan mint a másik elitebookban van) azt meg nem veszi be. :((

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2021) Alteran-IT válasza Pöttön (#2020) üzenetére


Alteran-IT
őstag

De ezt nem is bírom ép ésszel felfogni, tehát hogy ha ugyan olyan, akkor miért nem veszi be? Amit vettél, azon nincs HP tanúsítvány, vagy mi? :DDD
Azt amúgy próbáltad, hogy azt átrakod a tesód laptopjába, hogy azzal működik-e? Mert ha azzal igen, akkor a tesódéban lévő mehet a tiédbe, mert ha jól olvastam, az ugye működött a tiédben.

Amúgy nagyon örülnék, ha nálam működne az az Intel-es kártya, már csak azért is, mert tényleg nincs semmi gond azzal a laptoppal, SSD-vel és 4 GB memóriával szinte hasít, csak a WiFi-t kellene felturbózni, ez a kártya meg szintén két antennás, mpcie-os, ahogy elnéztem sávszél is lenne elég, csak ugye a kurva HP ... lehet írok nekik e-mailt, hátha van valami unlock megoldás, vagy valami, bár nem hiszem hogy ha van, akkor megosztanák velem, de egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

(#2022) Gabexxxx


Gabexxxx
csendes tag

Sziasztok!

Van egy HP 8460p laptop. Az a gondom vele, hogy egyik napról a másikra nem kapcsol be. Sárgán és kéken világít a töltésjelző LED, akkor is ha nincs benne az aksi. Ugyanolyan töltővel kipróbáltam, de ugyanaz a helyzet. Ami érdekes, ha 30p-ig nyomom a bekapcsológombot töltő nélkül, majd rádugom a töltőt akkor elindul. Vagy akkor is, ha kiszedem a memóriát majd visszateszem. Próbáltam memóriacserét, akkor is ugyanezt csinálja. Ahogy az előbb leírtam és elindult, a BIOS-t újrafrissítettem, bár ugyanazt az F67-es verziót tettem rá, ami eddig is rajta volt, mert nincs frissebb. Azzal próbálkozok majd, hogy kiveszem a gombelemet, hátha... Van erre valami tippetek, hogy mi lehet a baja, és mit lehet a megoldás? Köszi előre is.

(#2023) gabe_


gabe_
őstag

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a HP laptopokhoz van-e esetleg olyan szoftver, ami az akkumulátor kímélése érdekében, állandó töltőn használva 60% körüli szinten tartja az akksit?
(azért kérdezem, mert pl. a lenovónak van ilyenje, a lenovo vantage)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#2024) bolcsodal válasza gabe_ (#2023) üzenetére


bolcsodal
addikt

HP már BIOS-ból tolja ezeket a beállításokat. Infó talán itt: [link]

Bár itt csak új modellek vannak említve. :U

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#2025) _Pepe_


_Pepe_
csendes tag

ZBook 15 G5, G6 coil whine...
Ötletet , tanácsot várnék hátha van másnak is ilyesmi tapasztalata HP ZBook-kal.

Röviden a történet:
Vettem egy 1 éves használt ZBook 15 G5 -öt (i7-8850H+Quadro P2000+32GB+512NVME SSD+FHD touch +privacy LCD).
Mikor megkaptam a gépet, 2 hibáját fedeztem fel:
1. az LCD fényerő állításnál 0 és 100% -tól eltérő állapotban volt egy magas frekvenciás zúgása. Olyan fejfájdító fajta. Nem tudom ebben van-e még inverter, de én arra gondoltam hogy az lesz cserés.
2. a billentyűzet alól halkan egy ilyen statikus elektromos zaj jött, pedig csak SSD volt a gépben. Akkor is hallatszott, ha nem ment a ventilátor. Amennyire utána kutattam ez a tipikus "coil whine" hang.

A HP szervízes jött is helyszínre a gépet megnézni és javítani, de mikor konstatálta a dolgokat, a központtól kapott 1 db cserélendő LCD szallagkábelt vissza is tette a táskájába és elvitte a gépet, konstatálva hogy az a kábel ugyan nem segít ezen semmit, és majd a központban kivizsgálják és megoldják a bajokat.

Cseréltek LCD-t. Kétszer. Cseréltek alaplapot CPU és GPU-val. Cseréltek komplett hűtőrendszert.
A zaj megmaradt.
Bár arről nem nyilatkoztak, de gondolom az LCD fényerő-függő zúgása eltűnt, csak a billentyűzet alóli statikus zaj maradt meg.

Eszkalálták L2 support-ra a dolgot, azok pár dolgot még javasoltak (FW upgrade...) ami szintén nem segített. Végül kivitték Szófiába -valami L2 -es HP javítóközpont Európában- hogy na majd ők.
Semmit nem tudtak vele kezdeni, csupán kiderítették hogy ha a gyári M.2 NVME SSD benne van az csinál zajt (!). Kaptam is volna cserébe egy picit nagyobb SATA-s SSD-t, ami cserébe legalább 8x lassabb mint az NVME...

Gép cserét kértem. :((

Ma jött meg a G6-os ZBook. (i7-9850H+Quadro T2000 meg az egyebek mint a régiben) :DD

A gép tök új, csilli-villi, hibátlan CSAK a billentyűzet alól hallani valamiféle statikus elektromos zajt... :O :F :(

Eddig régebbi EliteBookjaim voltak, azokkal semmi baj nem volt, de ez... :(((

Ötletek?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000

(#2026) Alteran-IT válasza _Pepe_ (#2025) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Az a statikus/ciripelő zaj szinte mindegyik laptopnak a velejárója, bizonyos laptopoknál kevésbé, némelyiknél jobban halható (nekem is az EliteBook 6930p is ilyen és csak SSD van benne, sőt amik voltak nálam szinte mind zajosak voltak, némelyik jobban, némelyik kevésbé és csak akkor lehetett hallani, ha burkolaton kívül helyeztem üzembe), attól függ hogy az elektronikát milyen alkatrészekkel és azon belül milyen minőségű alkatrészekkel oldották meg, illetve milyen ugye a burkolat/szigetelés, hogy azt a zajt mennyire engedi ki.
Én inkább azon csodálkozom, hogy ők ezt nem tudják, mint gyártó és ennek ellenére lefolytattak egy ilyen teljesen felesleges procedúrát.

Azt nem tudom, hogy milyen SSD-re cserélték volna a pcie SSD-t, de szerintem hülyeséget csináltál, ugyanis az egy dolog, hogy papíron a SATA lassabb, mint a pcie-nvme SSD, de azt te igazából annyira nem fogod észrevenni (ezt a zajt viszont annál inkább, mint ahogy azt tapasztalhattad is), illetve bizonyos műveleteknél a pcie sem tud jobb értékeket produkálni, ellenben jobban melegednek általában, mint a SATA SSD-k, de mindegy most már.

[ Szerkesztve ]

(#2027) _Pepe_ válasza Alteran-IT (#2026) üzenetére


_Pepe_
csendes tag

Nekem ez azért fura, mert a régi gépeim - 8530p, 8770w, 8560w - közül egyik sem csinálta.
Sőt, kollégáim új HP Probook-jai, illetve gamer-szériás gépei sem zajonganak.
Továbbá a többiek új Dell-jei (Latitude, Inspirion, vagy akár XPS) mind néma csendesek.
Az is érdekes, hogy vajon a HP Magyarország szervizes alvállalkozó-cége tényleg nem hallott még ilyenről? Na meg az L2 support sem?
Na meg a HP egy ilyen áru, ilyen kategóriás gépbe nem tesz top-alkatreszeket? :F Elég kiábrándító.
Az SSD kapcsán a melegedésben valószínűleg igazad van: a mostani -8770w-gépemben is 50 C körül van az mSATA disk, míg 36 C körül a klasszik SATA3 2.5" - os. Hasonló lehet ezek szerint a helyzet az M2 NVME -vel.
A nagyobb sebesség viszont szerintem számítani fog nálam, több száz fájlból álló modulokat fordítok, illetve máskor meg több 100MBs fájlokat parse-olok.
Az SSD-t meg tudom cserélni ha tényleg annyira fog zavarni a zaj. 🙂 Bár ez szerintem csak este otthon csendben lesz ténylegesen zavaró, irodai környezetben nem nagyon fog hallatszani. Cserébe viszont van egy új G6-om az 1-1.5 éves G5 helyett. :)
A G5-ben egyébként 256Gb NVME és 500Gb mSATA volt. Helyettük lett volna egy 1Tb-s SATA 3 2.5".

Azt nem tudom igazán, hogy akarom-e, illetve vajon tudom-e cseréltetni a gépet másra, még így frissiben, és ha igen mire? :F
Ezek alapján pl. a G7 is pont ilyen lehet.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000

(#2028) Alteran-IT válasza _Pepe_ (#2027) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Pedig a 8530p is csinálja, olyan is volt nálam emlékeim szerint, de annál alig ha észrevehető, sőt nem ilyen cicergés/zúgás szerű hangja volt, tudod mint az amivel a fiatalabbak az idősebbeket szokták hülyíteni, az a magas frekvenciás hang amit nem mindenki hall már, főleg az idősebb korosztályból, szóval a jelenség általában ott van, csak nem mindenhol hallja mindenki.
De egyébként lehet más gyártóknál is tapasztalni, csak annyira nem mint a HP-nál, meg ugye az sem mindegy más gyártóknál, hogy mi van még ott, mert néha a HDD vagy a ventilátor hangja elnyomja és észre sem venni, de a HP-nál általában észrevehető, én a gépek terén is tapasztaltam, főleg az SFF kategóriában (8200, 8300, ProDesk/EliteDesk 600/800 G1-G2 stb.), ott is valamelyik gépnél szinte egyáltalán nem hallani, valamelyiknél viszont elég észrevehető és nem csak nyitott, hanem zárt háznál is és ha jól megfigyeltem, általában a processzor felől jön a hang, az is lehet hogy maga a processzor adja ki, vagy esetleg a mellettük lévő VRM, főleg ha nem sikerült olyan minőségűre, ahogy kellett volna és beépítették, mert ugye lehet a feszültséget szépen leadta a teszt során, a kísérő hangot meg nem figyelték :)
Szóval a lényeg hogy nem újkeletű dolog, pont ezért csodálkozom, hogy pont a HP-nál nem tudnak róla, bár lehet hogy tudnak, csak magasról tesznek rá és lehet a gépet is csak úgy visszaküldték ahogy van, mert másik alaplappal és procival valószínűleg változnia kellett volna a helyzetnek valamilyen irányba, kétlem hogy ugyan úgy ugyan olyan hangot adna ki, bár ha nagyon peches vagy, akkor kifoghattál pont két olyan konfigot.
Ami a melegedést illeti, ugye pont ezért mondtam, hogy minél jobban melegszik egy modul, ugye annál rövidebb lesz az élettartama, persze nem fog 3 évet rögtön romlani, de nyilván magasabb hőmérsékleten lassabban működik, illetve jobban amortizálódik és még több áramot is fogyaszt a megnövekedett ellenállás következtében.
Amúgy pont a sok fájl az, amivel a gyorsabb SSD-k sem tudnak mit kezdeni, szóval ebből a szempontból kár volt elutasítani, erről egyébként vannak tesztek, érdemes utána nézni, ha érdekel.
Amúgy lehet hogy a PCIe vezérlő, vagy az áramellátásért felelős rész volt abban a gépben zajos, bár igazából ahhoz az áramkörrel is tisztában kellene lenni, hogy meg lehessen mondani, hogy egy másik háttértár nem okozna ilyen zajt, mondjuk az is kérdés, hogy most mi okozza, nyilván ezt ők tudták, ezért is javasoltak mást, csak ugye azért nem teljesen mindegy, hogy most magán az alaplapon van a probléma, vagy esetleg az SSD-vel, mert akkor azt cserélhették volna ugyan arra, bár az SSD-knek nem nagyon van hangja, max. ha füledhez teszed, akkor hallasz valamit, na de a lényeg, hogy emiatt nehéz megmondani, hogy egy másik laptop ilyen lesz-e, igazából az lenne a jó, ha elmennél mondjuk a HP helyi központjába vagy hova, ott eléd tennének egy típusból vagy 3-5 laptopot, azt amelyik nem olyan, azt kiválaszthatnád magadnak, mert mint mondtam, típuson belül is vannak eltérések, szóval ez nem feltétlenül széria hiba.

(#2029) _Pepe_ válasza Alteran-IT (#2028) üzenetére


_Pepe_
csendes tag

Nálunk a családban csak én vagyok ilyen "vájtfülű", ha valaki, hát én meghallom ha valami nem olyan mint kéne. :)
(Itthon a házban a távirányítóval kikapcsolt klímák beltérijeinél is a család semmit nem hall, én meg hallom a magas frekis sípolást :D )

Hétvégén direkt meghallgattam mindhárom régi EliteBook-om (8530p, 8560w, 8770w) ((SATA SSD-kkel)) , és azoknál én sem hallok semmit. Lehet kifogtam ezeket. :DDD
Sőt van még egy 8530p a családban, annak sincs hangja.

Úgy látszik a ZBook G5/G6 -nál erre kevéssé figyeltek.
Egyébként a ZBook érzésre visszalépés az EliteBook Workstation-ökhöz képest, mivel azok szálcsiszolt alu LCD fedlappal, és fém hátsó takaróajtóval voltak. A ZB meg full műanyag.

Sajnos arra nincs lehetőség hogy meghallgassak több gépet, így valószínűleg marad ez, és majd a néma csendes éjszakai munkáknál nem hajolok oda hallgatgatni a gépet. :)

Elkezdtem figyelni az SSD-k hőmérsékletét:
A desktop gépemben a rendszer alatt 53C körül üzemel a Samsung 860.
A G6-ban szintén valahol 52-55 körül mozog a rendszer és 48 körül a másodlagos SSD
Ha így marad akkor csak nem lesz nagy baj. :) Majd az archíválásra jobban figyelek. :)

Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000

(#2030) RickoOne


RickoOne
újonc

Sziasztok!
SOS keresek 2db palmrestet üresen HP Zbook 15 G2-höz budapesten és környékén!!

(#2031) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Helló!

Meg tudjátok mondani miért villog a EliteBook x360 1040-G5 Series HSN-I20C tápcsatlakozó melletti led sárgán?
Nem igazán tölti a dokkoló se a gépet, lement 40%-ra de annál lejjebb nem esik a kapacitása szóval valamennyire tölti. :U

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#2032) Bambuszpro


Bambuszpro
tag

Sziasztok!

Van egy elitebook 2570p-m amiben elvileg korábban alaplapot cseréltek. Így minden indításnál kapok egy 00A hibát ahol arra panaszkodik, hogy nincs lerögzítve a széria szám és a terméknév. Gyors googlezás után kiderült ,hogy ezt manuálisan is meg lehet adni neki egy tool-al de ahhoz kelleni fog egy laptop specifikus SMC.bin fájl.

Kérdésem az lenne honnan lehet ezt a filet elkérni? Nem létfontosságú mert működik így is de ha lehet azért megcsinálnám.

Manapság az okos telefonok és az ostoba emberek korát éljük.

(#2033) CB


CB
senior tag

Sziasztok!
Home Office-ra ítélte a feleségemet a főnökség. A feleségemnek itthon egy HP ElteBook 8570p masinája van.
Ha veszek egy monitort hozzá, és rádugom a monitort a VGA kimenetére, tudja használni duál módban? Tehát úgy, hogy mindkét monitoron más dokumentumot, programot nyit meg? Vagy csak úgy lehet használni, hogy mindkét képernyőn azonosat lát?
Köszi

[ Szerkesztve ]

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#2034) radi8tor válasza CB (#2033) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze, ezt minden gép tudja aminek van monitorkimenete. Kiterjesztett képernyő a neve.
[link]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#2035) CB válasza radi8tor (#2034) üzenetére


CB
senior tag

Szuper!
Köszönöm! :R
Akkor veszek neki (meg az én IBM TP x201-es gépemhez is) egy monitort.

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#2036) _Pepe_ válasza CB (#2033) üzenetére


_Pepe_
csendes tag

Annyi, hogy ha van más videó kimenet is a notin mint a VGA (HDMI, DP) akkor inkább majd azzal próbálkozz ha javasolhatom, messze jobb képe lesz a külső LCD-nek.

Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000

(#2037) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Üdv! Hp 2570P, fél évente fél órát megy, ma igazából nem tűnt fel eleinte, de nem megy a bal CTRL gomb. Ez nem egy win 10 frissítés eredménye? Alig van üzemidő a gépben, tokban van tartva, mint egy új. Álltában elromlott?

(#2038) CB válasza _Pepe_ (#2036) üzenetére


CB
senior tag

Köszi. HDMI kimenetem van. Megpróbálom majd azzal.

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#2039) Kolondrum válasza Kolondrum (#2037) üzenetére


Kolondrum
félisten

Rossz a magyar bill. 30k az új, hát lesz angol hatod áron.

(#2040) kuntics


kuntics
aktív tag

Sziasztok!

Létezhet,hogy biosban letiltottam a webkamerát, és most nem találom a beállítást? A laptop egy régi 2570p, kamera van, az biztos, regebben a bill világításával szórakoztam, de most már az sem működik. Eszközkezelő nem látja,driver telepítője el sem indul. Bios-t alapra raktam meg frissítettem is, win-t is újraraktam de semmi. Persze pont a héten kellene használnom a kamerát...

(#2041) MightyEagle


MightyEagle
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy Elitebook G6.
Újratelepítettem a Windows-t,leszedtem minden drivert a HP oldaláról,minden fasza,csak hang nincs.
Azt írja ki,hogy "Nincs hangkimeneti eszköz telepítve."
Már az összes létező verziójú drivert megpróbáltam,de semmi.

Viszont ha a BIOS-ból indítok hardvertesztelést,akkor meg működik a hangszóró.
Próbáltam a HP driveres progit is,kijelzi,hogy a hanggal gondok vannak,de a problémát nem tudja megoldani.
Mit lehetne tenni (a szervízen kívül,mert az milyen már?)?

(#2042) Bambuszpro válasza kuntics (#2040) üzenetére


Bambuszpro
tag

Szia!

Konkrét megoldást nem tudok javasolni rá csak alternatívát. Telefonodból is tudsz webkamerát csinálni ezzel az alkalmazással. Online oktatás alatt én is ezt használom mert én is úgy letiltottam a windowsba ,hogy nincs kedvem visszavariálni arra az 1-2 alkalomra amikor mégis kellene.

Manapság az okos telefonok és az ostoba emberek korát éljük.

(#2043) radi8tor válasza radi8tor (#2031) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkucsere megoldotta a gondot.
Valószínű cellazárlatos volt emiatt nem akarta tölteni a töltője nehogy elpukkanjon.

⭐ Stella

(#2044) kuntics válasza Bambuszpro (#2042) üzenetére


kuntics
aktív tag

Végső esetben ez lesz,de a beepítettnek is kellene működnie. Youtube videón latszik,hogy régebbi biosnál van beállítási lehetőség a kamerához,a legújabban viszont nincs.
Biost lehet valahogy downgradelni? Azt még megpróbálnám

(#2045) Bambuszpro válasza kuntics (#2044) üzenetére


Bambuszpro
tag

Azt sajnos nem tudom. De szerintem nem lehet mert mint ha erre figyelmeztetett is volna amikor a sajátomét frissítettem.

Manapság az okos telefonok és az ostoba emberek korát éljük.

(#2046) Tuib válasza MightyEagle (#2041) üzenetére


Tuib
aktív tag

Nem EliteBook-on de valahol futottam bele ilyenbe: Egy tonna nyomozás volt, de végül lett hang. Az audio troubleshooter-ből indultam ki, és ott végig lehetett menni, hogy mi baja (Ott konkrétan a windows audio service user volt rossz, majd amikor beállítottuk, akkor az újnak nem volt joga az audio objektumt indítani) Ha bele akarsz vágni, segítek :)

Más: Elvileg a Zbook G5 nem töltődik Type-C PD-n merthogy 135w töltő kell neki, a PD nem tud ennyit. Viszont az lehet, hogy ha csak simán PD dokkolón hagyom, akkor azért lassan, de biztosan tölt kikapcsolt vagy alvó üzemmódban?

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#2047) axod


axod
tag

Sziasztok!
Egy problémával fordulnék hozzátok. Egy 840G2 gép esetében sajnos nem tölti az akkut a töltő (tölt/nem tölt váltakozik). Rendeltem hozzá egy másik akku-t Ebay-ről, felismeri a gép de szintén nem tölti (nem is világít a töltés/akku led). Viszont töltőről tökéletesen megy órákig is. Van még esetleg esély rá, hogy a töltővel lehet gond, vagy ez inkább alaplap/töltő csatlakozó érintkezési hiba. Mivel csak másodgép (új asztali gép és tablet van mellette), és úgyis kb. havonta 1x van használva, így nem nagyon költenék már rá... Esetleg egy dokkoló elképzelhető, hogy töltené? :R

(#2048) colo


colo
csendes tag

Sziasztok!
Hátha van valakinek tapasztalata.....
8570w kezelné ezeket a memóriákat?
2X8GB Corsair Vengeance 1600MHz CL10 DDR3 SO-DIMM

(#2049) colo válasza colo (#2048) üzenetére


colo
csendes tag

Benne van, kezeli. :)

(#2050) Taoharcos


Taoharcos
aktív tag

Sziasztok. Van egy 8570p. Külső monitoron maximum mekkora felbontást tud? Most egy 1920x1200-on 24-es monitort hajt. Képes 2k-s vagy 4k-s felbontásra külső monitoron?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.