- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- D@reeo: Vásároltál a Temu-n 2023-2024 köz? 2000 forint üti a markod, ha SPAM-et olvasol
- Geri Bátyó: Borozgatás - Amarone della Valpolicella
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
PSti
tag
Köszönöm a próbálkozásokat kisi és Graphics, úgy néz ki akkor a 6-os szám hibás.
-
Hieronymus
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Hiába próbálkozok, a 6 os számot képtelen vagyok kirakni...
Van két pozició, amire 3-3 eshetőség van:
XY koordináta szerint a
2:3 - as pont, ide jók lehetnek a 2,5,9 részek.
2:5 - ös pont, ide jók lehetnek a 10,13,14 részek.
Továbbá nem felhasználható a 6 os szám kirakásához at 1, illetve a15...ezekből egy-egyet felhasználva viszont nem találok olyan opciót, ami maradéktalanul lefedné a hiányzó poziciókat, vagy ne lenne valahol két rész által átfedett pozició..
Ha pedig a fenti hat rész közül nincs benne 1-1, akkor marad hiányos pozició...
Ez így valamiért úgy tűnik, megoldhatatlan.
De lehet, csak én nem rugóztam rajta eleget...
Beleraktam én is egy kis agytornát, egyszer elkaptam a fonalat, akkor térben elég jól ment az illesztés.
De ráhagyom.
-
kisi
aktív tag
Hiába próbálkozok, a 6 os számot képtelen vagyok kirakni...
Van két pozició, amire 3-3 eshetőség van:
XY koordináta szerint a
2:3 - as pont, ide jók lehetnek a 2,5,9 részek.
2:5 - ös pont, ide jók lehetnek a 10,13,14 részek.
Továbbá nem felhasználható a 6 os szám kirakásához at 1, illetve a15...ezekből egy-egyet felhasználva viszont nem találok olyan opciót, ami maradéktalanul lefedné a hiányzó poziciókat, vagy ne lenne valahol két rész által átfedett pozició..
Ha pedig a fenti hat rész közül nincs benne 1-1, akkor marad hiányos pozició...
Ez így valamiért úgy tűnik, megoldhatatlan.
De lehet, csak én nem rugóztam rajta eleget...
-
Graphics
Jómunkásember
A 0 - átlátszó, az x fekete.
Oké, de a képen látható módon kell kirakni a pixeleket.
Nem új szabályok mentén.

-
PSti
tag
Akkor fordítsd meg és kilences.
Amúgy, utána olvastam ennek mátrixnak a használatára.
Általánosan nem ez a nulla jele, hanem az O betűé.
A nulla bal felső kockáját átlátszónak hagyják, az áthúzott nulla jeleként.Lehet, hogy máshol a nulla nem így néz ki, de itt igen. Itt ez a feladat, hogy a képen látható 6-ost kirakd a pixel képekből. Ezt nem tudjuk jelenleg, hogy hogy kéne.
-
Hieronymus
veterán
-
Hieronymus
veterán
Akkor fordítsd meg és kilences.
Amúgy, utána olvastam ennek mátrixnak a használatára.
Általánosan nem ez a nulla jele, hanem az O betűé.
A nulla bal felső kockáját átlátszónak hagyják, az áthúzott nulla jeleként. -
Graphics
Jómunkásember
Mert több megoldása is lehet. Ha sikerül kirakni egy számot, de nem úgy mint előre tervezték, megoldhatatlan lesz a feladat többi része.
Legalább helyes számalakokat meg kell mutatni a feladathoz.xxx 0xx
x00 x00
xxx xxx
x0x x0x
xxx 0x0Mind a kettő hatos.
Ez az xxx 0xx ezek mik?
Nem értem.
Az első oszlopban látom a hatost, a második nem adja ki.
Neki kell ugorni aztán majd meglesz a megfejtés.
-
PSti
tag
Mert több megoldása is lehet. Ha sikerül kirakni egy számot, de nem úgy mint előre tervezték, megoldhatatlan lesz a feladat többi része.
Legalább helyes számalakokat meg kell mutatni a feladathoz.xxx 0xx
x00 x00
xxx xxx
x0x x0x
xxx 0x0Mind a kettő hatos.
Ott van a helyes számalak a cikkbe berakott képen balra középen:

6x3 sor kocka a 6-os szám. -
PSti
tag
-
Hieronymus
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
PSti
tag
Én nem állok neki, de a legyszerűbb, írható fóliára átrajzolni az alakzatokat. Nem teljesen fedő színnel satírozni.
A fóliákat egymásra helyezve, ha minden a helyen van félig átlátszókat, megkapod a számot ha túl sötét vagy átlátszó a szám, akkor valami nem OK.
Az ügyesebbek leprogramozhatják. A nehézséget az adja, hogy több megoldása is lehet a szám kirajzolásának, ezért nem teljesen korrekt a feladvány, nálunk. Ott ahol használják ezt, teljesen normális feladván lehet.
Ja, rendben
Nyugodtan írd le, hogy nem tudod, azt kész 
-
Graphics
Jómunkásember
Én nem állok neki, de a legyszerűbb, írható fóliára átrajzolni az alakzatokat. Nem teljesen fedő színnel satírozni.
A fóliákat egymásra helyezve, ha minden a helyen van félig átlátszókat, megkapod a számot ha túl sötét vagy átlátszó a szám, akkor valami nem OK.
Az ügyesebbek leprogramozhatják. A nehézséget az adja, hogy több megoldása is lehet a szám kirajzolásának, ezért nem teljesen korrekt a feladvány, nálunk. Ott ahol használják ezt, teljesen normális feladván lehet.
Miért nem korrekt?
-
Hieronymus
veterán
-
PSti
tag
Gondolom egyértelmű, hogy ez egy puzzle játék.
A segítségként mutatott pixel számokat kell kirakni.A hatos számára mindenképpen szükséges egy középen lévő digit.
Ebből három van. 2, 5 és a 9. ezek közül az egyik biztosan szerepel a hatosban. Mivel 3 darab van valószínű az ismeretlen számban is benne lennie kell középső pontnak. Ez a három nem része a nullának, tehát mintha ott sem lenne, a kereső számára.Mielőtt elindul a számkeresés érdemes megnézni a számformákat. Több számot, több formában is fel lehet rajzolni egy ilyen mátrixra.
Eddig oké, de hogy rakod ki a 6-os számot?
-
Hieronymus
veterán
Gondolom egyértelmű, hogy ez egy puzzle játék.
A segítségként mutatott pixel számokat kell kirakni.A hatos számára mindenképpen szükséges egy középen lévő digit.
Ebből három van. 2, 5 és a 9. ezek közül az egyik biztosan szerepel a hatosban. Mivel 3 darab van valószínű az ismeretlen számban is benne lennie kell középső pontnak. Ez a három nem része a nullának, tehát mintha ott sem lenne, a kereső számára.Mielőtt elindul a számkeresés érdemes megnézni a számformákat. Több számot, több formában is fel lehet rajzolni egy ilyen mátrixra.
-
PSti
tag
Ha valaki megtalálja a 6-ost, feltétlen írja meg!
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem 8.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Star Trek
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
- Windows 11
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPad 7. Generáció / 32 GB / Wi-Fi / 6hó Garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / Akku: 100%
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Realme 12X 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- AKCIÓ! Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel