Hirdetés

2020. szeptember 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fogtunder


fogtunder
(nagyúr)

megnyitva

a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások

(#2) fogtunder


fogtunder
(nagyúr)

Az elektromos cigaretták és folyadékok szabályozásával kapcsolatos infók

A FRISS INFÓKÉRT KATTINTS A KÉPRE!!!

FONTOS! Május 20-tól TILOS Hardveraprón elektromos cigarettát Hírdetni!

Az ilyen hírdetések törlésre kerülnek Hardveraprón és itt a topikban is!

Az ide vonatkozó szabályok:
- Kalandor mint HÁZIGAZDA
- MurdR mint HARDVERAPRÓD

A 2016.05.20.-án érvénybe lépett törvényi szabályozás végett az E-cigi rovatot a Hardveraprón megszüntettük, ennek folyományaként E-cigit (illetve annak kiegészítőit is) tilos hirdetni az oldalainkon.

A topikra vonatkozó szabályok: Prohardver alapelvek
III/10/16-os pont

Minden más felületen az eszközök árusítása megtűrt, de nem legális, nikotin tartalmú folyadékok árusítása pedig tilos. Szintén tiltja a törvény niktoin tartalmú termékek behozatalát külföldről, ilyen termékek külföldi illetőségű webshopról való rendelése esetén a megrendelő a felelős a törvényi előírások betartásáért jelenleg.

[ Szerkesztve ]

a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások

(#3) fogtunder


fogtunder
(nagyúr)

Gyakori Kérdések

Mi az az elektromos cigaretta?
Az elektromos cigaretta nem más, mint egy elektromos árammal működő eszköz, mellyel a dohányzás imitálására nyílik lehetőség.

Nincs ez nálunk betiltva?
Nem, az elektromos cigaretta nincs betiltva! 2013. július 1-től hatályos gyógyszertörvény alapján a nikotinos utántöltő folyadékok árusítása és azok előállítása tilos, azonban magát a készüléket használni nem. Ez a helyzet 2016. május 20-án ismét módosult, miképpen kormányunk az itthoni e-cigaretta forgalmazását kizárólag dohányboltokban engedélyezi. Ennek fényében a Magyarországon működő webshopok és szakboltok megszűntek, azonban jelenleg bizonyos Nemzeti Dohányboltban fellelhetőek a készülékek a nikotinos és nikotinmentes utántöltő folyadékokkal egyetemben.

Miből áll az elektromos cigaretta?
Az elektromos cigaretta legnagyobb része az akkutest (avagy maga a készülék), melyhez közvetlenül csatlakozik egy porlasztó, melynek valamilyen formában része egy tartály, mely az utántöltő folyadékot (e-liquid) tárolja.

Hogyan működik egy elektromos cigaretta?
A működése rém egyszerű: az akkumulátor testen elhelyezett kapcsoló lenyomásával (vagy vákuumkapcsoló esetén a pusztán a cigaretta megszívásával) az akku a porlasztóban lévő fűtőszálat működésbe hozza, mely izzani kezd, így a szívással rájuttatott folyadékból gőz, vagyis pára képződik.

Az utántöltő folyadékban van nikotin?
Kapható nikotinos és nikotinmentes változat is.

Ez nem káros az egészségre?
Minden olyan dolog káros az egészségre, ami nem tiszta levegő, és lejut a tüdőbe, azonban ami fontos, hogy jóval kevésbé káros, mint a normál cigaretta, amely füstje 400-féle vegyi anyagot tartalmaz, és ebből kb. 40 bizonyítottan rákkeltő. A legutolsó kutatások szerint a dohányzásnál 94%-al kevésbé károsabb. Ha van időd, érdemes megnézni a BBC life vonatkozó dokumentumfilmjét

Lehet tudni, mit tartalmaz az utántöltő folyadék?
Persze, hogy lehet. A folyadékban az alábbi anyagok találhatóak: propilén-glikol (PG), növényi glicerin (VG), víz, aroma és opcionálisan nikotin.

Mennyibe kerül egy ilyen?
Nem olcsó. Vagyis elsőre nem tűnik annak. Sokan vannak abban a tévedésben, hogy egy 5-8.000 Ft-os EGYSZERI beruházással át tudnak szokni, és le tudják váltani a HAVI 20-40.000 Ft-os cigarettára költött összeget. Ugye ezt senki nem gondolja komolyan? Bár 5-8.000 Ft-ért kaphatóak kezdő szettek, azonban ezek mára sokszor idejét múltak, nem adják azt az élményt, amit elvárna tőle az ember. Nagyságrendileg egy értelmes kezdő szett 15-25.000 Ft között indul (talán egyedüli kivétel a Joyetech AIO szett annak, aki nagyon meg akarja fogni az anyagi oldalát, de legyünk tisztában ennek a készüléknek a jelentős hátrányaival, és ez alapján senki ne alkosson képet az ecigiről. Akinek komolyabb tervei vannak, annak továbbra sem javasoljuk ilyennel kezdeni, válasszon kicsit drágább készüléket), amivel már érdemes belekezdeni, ha az ember tényleg át akar szokni, és nem a pénzt szeretné kidobálni az ablakon.

[ Szerkesztve ]

a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.