Hirdetés

2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) enginev3.0


enginev3.0
félisten
LOGOUT blog

Anno szerettem
Aztán már mindenért pénzt kértek
Most már ott a marketplace, jófogás, HA
Szóval mehetnek a levesbe felőlem

Visszanyalt a fagyi

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2) ledgeri


ledgeri
nagyúr

A Vatera a fenntarthatóság jegyében 2022-ben a piactér Black Friday helyett Green Fridayt rendez, hogy ráirányítsa a figyelmet a second-hand termékek értékére...
..így adva Pepsi-t a tüntetést felügyelő rendőr kezébe.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#3) spirit007


spirit007
senior tag

OMG!
Ezek még megvannak?
Azok után, hogy mindenért IS pénzt kértek (volna...) ~10 éve feléjük sem nézek(zünk).
Bezony' ám, a Zinternet nem felejt ...és ha belemerültél a ***tengerbe jobb ha hagyod elsüllyedni :D

(#4) Fecogame válasza spirit007 (#3) üzenetére


Fecogame
veterán

+1

Marketplace --> Ingyenes, bármit felrakok, max 1-2 napon belül elviszik. Ennél jobb nem is kell.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#5) btprg válasza enginev3.0 (#1) üzenetére


btprg
aktív tag

-1

Teljesen más liga a Vatera mint az említettek (kivéve talán a HardverApró, de az se olyan).

A jófogás egy hulladék szar, nem lehet normálisan keresni. A faszbukk marketplace-en szintén nem lehet normálisan keresni, sőt az egész felület használhatatlan, arról nem beszélve hogy nem anonim, nem kell minden hülyének tudnia hogy én személy szerint eladok valamit vagy veszek.

A Vatera felszámol különböző díjakat, most talán 6-7% körüli a jutalék az eladás után. Nyilván egy milliós tételt nem ott fogok eladni, hogy legomboljanak rólam 70 ezret, de apró használtcikkeknél ez nem tétel. Cserébe van egy kulturált értékelési rendszer, mindent szépen pontosan meg lehet adni a termékről, jó a kereső, van Vaterafutár (sokkal olcsóbban postázhatsz), normális aukciós rendszer stb. Egy marketplace-es akárki "Kis Pista Kutykurutty" felhasználónak nem fogok előre elutalni semmit, a Vaterán tudom hogy nem kell félnem attól hogy eltűnik az illető és nem kapok semmit.
(Egyébként ha csak vásárolsz akkor a Vatera is ingyen van.)

Szóval köszöni szépen jól van, sokan használják és fogják is használni. Az olcsójánosok, akik plusz pár száz forintért inkább kínlódnak a faszbukkos idiótákkal, azok nem is fognak innen hiányozni.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#6) DanielLong válasza btprg (#5) üzenetére


DanielLong
senior tag

Az a baj, hogy a Vatera drága lett és anno ellepték a boltok a teljesen felesleges hirdetéseikkel, pedig egyébként jó rendszer lett volna. Mondjuk a mai világban már gyorsabb megoldás kell, olyan, mint mondjuk az osztrák willhaben.at. Na azt le lehetne koppintani, mert itthon semmi sem ér a közelébe, bár a HA egyébként egész jó.

(#7) MasterDeeJay

A komolyabb dolgok nálam itt az aprón mennek el, vaterán nagyrészt a szemetet viszik csak el a normálisabb cuccokat nem. A markethez meg kellenek idegek mert a vevőjelöltek 90%-a totálisan életképtelen idióta (nem tud olvasni, nem is érdekli a hirdetés csak szórakozik).

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#8) Hi!King válasza btprg (#5) üzenetére


Hi!King
senior tag

Átlagemberként, tehát nem ebből élő seftelőként a Vatera már legalább egy évtizede nem alternatíva, mivel nem fogsz csak úgy beregisztrálni, meg mindenféle azonosítást megcsinálni, amikor valami feleslegessé válik otthon és foglalja a helyet, Jófogáson vagy Marketplace-en viszont mindez gyors és egyszerű. Nekem volt anno accountom, de már nagyon rég nem emlékszem a jelszóra sem, azt sem tudom megvan-e még, illetve mikor léptem be, és eszembe sem jut ott meghirdetni valamit, ha el akarom adni, mert macera. És azonosítás ellenére is tele volt anno szélhámosokkal, ha baj volt, nem segített a Vatera, hiába a magas jutalék.

A másik fele, ami anno megölte, mikor elárasztották a boltok, háttérbe szorítva az alkalmi magánhirdetőket.

(#9) enginev3.0 válasza btprg (#5) üzenetére


enginev3.0
félisten
LOGOUT blog

aha :U

20 ezres eladás után fizess be közel 2ezerFT-ot, sokan ennyit alkudni nem engednek 20ezernél

Szóval továbbra is, kösz nem.

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#10) btprg válasza Hi!King (#8) üzenetére


btprg
aktív tag

(és #6) Az tényleg idegesítő, hogy tele van "boltokkal" (magyarul kínai szemetet hirdetőkkel, akik néha a keresési találatok 50+ százalékát kiteszik), de ezeket lehet egy kattintással szűrni ("magán" és "céges" gombok). A sok macera a regisztrációval pont azért nem nagy gond, mert az egybiteseket, komolytalanokat valamilyen szinten kiszűri. A #7-ben említett problémára a Vatera a jó megoldás: nem kell mindenféle életképtelen emberekkel üzengetni meg telefonálni, hanem tiszta ügy hogy ki vette meg (nyerte meg az aukciót), azzal az eggyel kell röviden ledumálni a dolgot (de a szállítási mód, cím, elérhetőségek már a vásárlás pillanatában rendelkezésre áll általában). Nekem pozitívak a tapasztalataim.

#9: Ha valaki drágább dolgokat árul, ahol már kár lenne annyit veszteni amennyi a jutalék, vagy úgy gondolja hogy neki nem éri meg, akkor az persze ne használja.

Nem kapok jutalékot a Vaterától amúgy :D Csak úgy beindult a fikalavina, gondoltam ellensúlyoznám a saját jó véleményemmel, tapasztalatommal.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#11) Hi!King válasza btprg (#10) üzenetére


Hi!King
senior tag

A félprofi szélhámosokat nem szűri ki, akik már 10+ éve is nagy számban jelen voltak. Az sem mindig pozitív, hogy csak azzal az egyel kell ledumálni a dolgot, hiszen van hogy az az egy jön olyan faszsággal, hogy vidd el a buszpályaudvarra, add oda a sofőrnek, aki majd átadja a kallernak, akitől majd ő átveszi (konkrétan megtörtént eset).

(#12) caprine


caprine
aktív tag

Már legalább 15 éve tag vagyok a vaterán, van vagy 200 pontom, de az utóbbi 6-7 évben semmit sem dobtam fel, max vettem 1-2 apróságot. Szerettem, még attól függetlenül, hogy azért vannak gyógyisak ott is.

Régen rengeteg használt cucc volt, most meg 95%-ban új termék, sok bolt, ráadásul drágábbak is mint ha megvenném az emagon vagy bárhol máshol, szóval felejtős.

A keresője ennek sem 100-as, küldtem is nekik már évekkel ezelött erről egy ömlengést példákkal, de még mindig jobb mint a jofog. A market meg teli van cigokkal, volt 1-2 kalandom, hihetetlen mire képesek, vagy mennyire nem értenek meg apró dolgokat sem.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.