Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
XP: 1280*1024 HIGH no aa no af
Átlag: 39,3
Minimum: 20,5
Maximum: 47,9Vista: (DX9) 1280*1024 HIGH no aa no af
Átlag: 35,88
Minimum: 14,7
Maximum: 45,5Vista: (DX10)1280*1024 HIGH no aa no af
Átlag: 33,9
Minimum: 12,37
Maximum: 41,5E6750,2GB DDR2 800Mhz,Xpertvision 8800GT 512MB Nincs semmi húzva!
-
zuchy
őstag
Hy mindenkinek!
Itt vannak az én eredményeim:
Minden High 1280 szor 1024 XP 32 bit noAA
CPU:core2duo E6750 @ 2.66GHZ
GPU:8800 GT 512MB nincs tuningolva
2GB Kingmax RAM 1066MHZ
alaplap:Gigabyte P35 DS3GPU Test:
Min FPS:20.81
Max FPS:46.64
Average FPS:38.97 -
Lt.Zsolt
csendes tag
Pontosított eredmények:
GPU: Inno 3D 9600 GT 760/1850/1000
CPU: AMD X2 4800+@5400+
RAM: 2x1gb DDR2 667 Corsair
1280X1024 Minden High beállításon, 1.2-es Patch-elMin. FPS: 13.39
Avg. FPS: 34.24
Max.FPS: 41.33 -
Crytek
nagyúr
Az én általam megkérdezett 17 ember + jómagam tesztje.
Összeségében azt szerettem volna megnézni mit tudnak a gépeink Crysis saját benchmarkja alatt 1280*1024 HIGH 16xQ AA /16xAF-el.
A tesztben ahol más szerepel ott értelemszerűen azért mert pl a delikvens személynek a max felbontása kisebb vagy a VGA-ja nemtud csak 8x-AA-t. (Ez utobbit nem értem mi az hogy egyik 8800GT tud 16xQ AA-t a másik meg csak 8x-at)Nos akkor eme szerény táblázatban láthatóak az eredmények.
-
Lt.Zsolt
csendes tag
Hy!
Nekem ez lett az eredményem:
Inno 3d 9600 GT(760/1860/1015)
Átlag: 33.55
1280x1024
minden high
Alap verzió nincs fennt semmilyen patch -
Ragnar_
addikt
válasz
thebigplaton
üzenetére
Szerintem mindenféle gond nélkül mennie kell egy NV karinak ATi CF-es lapban , az én alaplapom SLI-s és semmi problémája nincs a 2900Xt-vel.
-
thebigplaton
csendes tag
Hát nem csak 1 lenne benne ígyis ati crossfire alaplap így nemigazán szereti szerintem magát az egy db nvidia karit se...
ezért csak egy lenne meg elég is lenne nekem csak az a kérdés hogy menne e vele normálisan addig amíg nem veszek egy SLI ready alaplapot vagy ami nem ati csippes hanem nvidia...Kérem a további válaszokat PLS!!!
-
schawo
titán
2 8800GT lesz benne?
-
thebigplaton
csendes tag
Csá all!
Bocsi hogy itt zavargolódok de kedvenc a CRYSIS!!nagyon bejön!
És arról lenne szó hogy a mostani configom ból a VGA-t akarom lecserélni...
Config:
CPU : AM2 5600+ x2
MEM: 2x 1Gb KingMax Mars 800Mhz
Alaplap: MSI K9A Platinum
Mostani VGA: MSI 1950pro 512MbÉs amie váltanám VGA: Bliss 8800GT 512Mb
Namost nem tom hogy CF-es alaplapba hogy menne a GT ezért segítséget kérnék hogy ha valaki netán próbálta e vagy sejtése lenne mi jönne ki ebből a párosíttásból az kérem írja le PLS!mivel csak átmenetileg lenne K9A-ban a 8800GT amíg nem vennék egy jobbminőségü SLI alaplapot...
Válaszokat előre is THX!!! -
killipoly
aktív tag
megoldottam a problémát!

-
killipoly
aktív tag
Sziasztok!GPU benchmark-al nekem van valami baj!errorMilehet a gond?Vista alatt csináltam amugy...

-
Silenzio
addikt
Ez egy óriási érvágás és nagy szégyen az egész játékos társadalomra. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy a dx10 egy átverés... Nincs más ütőkártyánk a konzollal szemben, max az olcsóbb játékok meg persze a gyors fejlődés. Már azon is elgondolkoztam hogy xboxot veszek mikor nem tegnap megláttam a Halo 3-at. Szeretem a sorozatot, de a Crysis után 1 órával hát... Érdekes látvány volt

-
nostrum
tag
Köszönjük szépen a tesztet!
A gpu és a cpu bench is tud érdekes minimumokat produkálni, bár annyira csak a másodperc törtrészére esik le az FPS, hogy ha folyamatosan nézed a számot, akkor sem veszed észre hogy mikor esik le olyan kevésre, szóval jelentéktelen. Végülis az átlag ami így érdekes számunkra.
Az árnyékokról annyit hogy medium és very high között nálam fél frame külömbség sincs... lehet hogy proci, Intelesek nyilatkozzatok...
De én arra tippelek, hogy ilyen felső kategóriás kártyákat már nem nagyon fogják meg az árnyékok, hanem az engine egyéb részei gyilkolják le (shader mindenekelőtt, sajnos)
Amin szétröhögtem magam az az, hogy DX10-ben lassabb a játék, és hogy DX9-ben is hozhatók a VeryHigh effektek.
Mert eszembe jutott, amikor olvastam, hogy ugyanazt a képminőséget akár 6X gyorsabban állítja elő a DX10 API. 600%-ból maradt - 20-25%. Ígéret szép szó.Amit a Crysis csinált az az, hogy kihasználta a DX9 lehetőségeit... nem kellett volna olyan pénzéhesnek lenni és elfogadni a Microsoftos kenőpénzt és hype-olni a hullafölösleges DX10-et és vele a Vistát
-
Silenzio
addikt
Én is lemértem a magam kis tesztjét:
cpu high 700/900
minimum fps: 13.63
average fps: 33.96
max fps: 48.59gpu high 700/900
minimum fps: 6.51
(ez fogalmam sincs miért ennyi, nem tűnt fel)
average fps: 32.85
max fps: 46.40A beállításokról annyit, hogy sajna 1024x768-ban készültek, de majd megcsinálom 1280-ban is. A monitorom miatt egyelőre az előbbi felbontás a szimpatikusabb.
A gép: X2 4200+ @ 2600 Mhz, 4 GB Kingmax DDR2 800 @ 740 Mhz, 500 GB Samsung Sata 2, Radeon HD 2900 Pro (256 bites, nem 512) 512 MB gddr3, mindez SP2 WinXP 32 bites talpalávalóval, valamint Catalyst 7.11-re telepített Crysis hotfix-szel.A cvarokról csak annyit, hogy valószínűleg nem tudja a procim kihajtani a kártyát, ugyanis édesmindegy neki pl. hogy normal vagy high detailen vannak az árnyékok, ugyanazt a teljesítményt nyújtja. A cvarok machinálásával mindössze azt értem el, hogy mindenképp megkapom azokat az effekteket amik tetszenek, és egy párat nem amit utálok (motion blur pl.) Tökéletesen átvariált .cfg-file-lal csupán kisebb lett az fps-ingadozás, az átlag csak 0.5 fps-sel nőtt. A tápom is szutyok, ezért az óvatos tuning. De még a héten újra próbálkozom egy 300 W-os FSP vga powerrel...
-
nostrum
tag
Nem is az a lényeg, hogy kinek nagyobb
, csak hogy mindenki lássa hogy azonos beállításokkal legoptimálisabb esetben (XP, DX9) mit remélhet a kártyájától, gépétől.Kinek nagyobb.... tudod mindenki azzal játszik, amilye van....
Ráadásul nem panaszkodhatsz, mert te sem FX5200-őn játszod... -
-
Xelo
addikt
C2D E6420@3.2GHz, 4GB RAM, 2900PRO @766/1800 Cat. 7.11 + Crysis hotfix
Crysis PRE-RELEASE DEMOCPU Play time: 49.25s, Average FPS: 30.46, Min FPS: 19.8, Max FPS: 38.82
GPU Play time: 60.56s, Average FPS: 33.03, Min FPS: 15.78, Max FPS: 40.07nem olyan rossz ez
nem bántam meg hogy 2900PRO-t vettem -
Ragnar_
addikt
Minden beállítás Highon
Felb: 1280x1024
Cpu: A64X2 3025MHz
GPU: HD2900XT @810/830CPU Benchmark
min: 8.76
avg: 31.49
max: 40.10GPU Benchmark
min: 13.59
avg: 33.59
max: 40.10Egyébként Veryhigh/High , shadows mediumon játszok SP-t, 1152*864-ben, egész jól játszható. Multiplayert mediumon 1280*1024-ben próbáltam.
-
maross
nagyúr
xp alatt 45fps timedemo. vista 32bit alatt 11fps. vista gpu hotfix feltesz, 15fps.
jatszhatatlan. elegedett lennek az xp -20% teljesitmennyel is
. (egyeb okok miatt muszaj volt vistat feltennem)c2d 6300 @ 2700mhz, 7900gt alapon, 2gb ram, 163.75 os driver. valami otlet hogy lehetne nyomorult mondjuk +100% teljesitmenyt kihozni belole?
.felteszem 169.09-et, lassuk mi lesz
-
Casanova*
veterán
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pisti
őstag
Minden beállítás High.
Cpu: e4300@2400Mhz
GPU: HD3850 Oc (742/1890), 512-es
Lap: Asrock 775Dual-VSTA (4x-es PCI express slot)
Ram: 2x1Gb/800 @ 533MhzCPU Bench
min: 2.97
avg: 26.03
max: 32.89GPU Bench
min: 11.58
avg: 29.00
max: 34.90Screenshotokkal nem vesződtem.
-
nostrum
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Na gyerünk Dilikutya, gondolom neked az optimális 64 bites rendszered van a 64 bites procidhoz és játékodhoz... hajrá, lökj egy eredményt, milyen optimálisan fut... hadd legyen egy kis összehasonlítási alap... még a végén meggyőzöl.
Kár hogy a teszt-topicból duma topic lett...
HADD fejezzem ki tiszteletemet azoknak akik TESZTELTEK (IS):

A jövőben erre szorítkozzunk. Aki nem küld tesztet, az ne is dumáljon. Így fair szerintem.
-
nostrum
tag
A Vista 32 bites verziójáról tudok nyilatkozni, mert a Crysis miatt töröltem le. 169.09 driverrel ugyanazon (all High) beállításokkal kb. 25-30%-al lassabb volt DX10-ben, és még erőltetett DX9-ben is, 15-20%-al.
Hát az kurva optimális, mikor amúgy is fosul megy nem igaz?
A 64 bites rendszerekről Crysis-sal kapcsolatban sokmindent olvastam, van aki azt írta jobban megy, van aki azt hogy rosszabbul. Én meg nem fogok a 64 bites op-rendszerek egyéb negatívumaival kínlódni, se multibootot csinálni egy kurva játék miatt.
DE AZT IS ÍRTAM HOGY OFF-BA BÁRKI BÁRMILYEN KÖRNYEZETBEN LEFUTTATOTT TESZTET BEKÜLDHET! Ennek ellenére jön a sok okoskodás, hogy minek mi az értelme, de teszt az egyre kevesebb.
Tisztelet a kivételnek...Ollie A te problémád végleg nem értem... most vagy én vagyok hülye, vagy a te felfogásoddal van baj.
VEGYÜNK EGY TETŰ JÁTÉKOT, AZONOS OP RENDSZERT, VEGYÜNK EGY ADOTT VGA DRIVERT, AZONOS FELBONTÁST, AZONOS JÁTÉKBEÁLLÍTÁSOKAT, AZONOS TESZTET, ÉS KÉSZ AZ EGYSÉGES TESZT, AHOL ÖSSZEHASONLÍTHATÓ KÜLÖMBÖZŐ HARDVEREK JÁTÉKBELI TELJESÍTMÉNYE. OKÉS?
DE ha valaki beküld egy 64-bites tesztet, A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL, és csak 5 szaros FPS-sel nagyobb lesz az átlaga az enyémhez hasonló teljesítményű gépen, akkor hazamegyek és telepítem a 64 bites rendszert. DE EZ NEM FOG BEKÖVETKEZNI!
A játék mindenen szarul fut, legalábbis míg el nem jutsz a GTX-SLI-hez, abban már elkínlódik valahogy. Tudjátok a számok önmagukért beszélnek. Mert sokan írták a Crysis fórumba hogy ilyen-olyan faszán megy High-on, de itt még nem láttam a bizonyítékot. Mert bár nekem mindkét teszt 40 feletti átlagot hoz a megadott paraméterekkel, MÉGIS JÁTSZHATATLAN.
Csak vannak emberkék akiknek a 10-15 fps meg a motionblur azt jelenti hogy játszható...
NO COMMENT
MUTASSATOK EGY TESZTET 64 biten High vagy Very High beállításokkal, minimum 1280*1024 beállításokkal, ahol a minimum FPS nem megy 30 alá. Mert akkor játszható. Mindegy hogy az átlag 40-50-60 vagy 100, ha több helyen 20 alá esik, akkor semmit nem ér...UFF én beszéltem! Akinek tetszik tetszik, akinek nem annak meg nem.
RÁADÁSUL Valamelyi hsz.-emben már írtam hogy föladtam az egységességet, és mindenki úgy tesztel ahogy akar.
Ui: A Crysis szépsége @MEDIUM = FarCry @VERY HIGH. Az egésznek csak e fölött van értelme. Ezért írtam a High beállításokat első körben...
-
-
A topic célja az egységes teszt. Akkor miről beszélünk?
-
Dilikutya
félisten
Egységes tesztnek mi értelme... az egész hülyeség. 32 bites XP-t venni mérvadónak, mikor egy kétmagos, 64 bites processzor többet tud 64 bites rendszer alatt, pláne hogy a játék is ki tudja használni akkor. Célszerűbb lenne az optimális feltételeket biztosítani, úgy többet ér.
De egyébként oltári nagy baromság. -
Zsolty
tag
és itt van mégegy, csak 1280x1024 felbontásban.
Cpu: e4300@2700Mhz
GPU: 8800gtx Oc (610/1350/2000)
Lap: Giga P35 DS3
Ram: 2x1Gb/800 @750MhzCPU Bench
min: 24,31
avg: 39,25
max: 49,55
[link]GPU Bench
min: 16,86
avg: 42,96
max: 51,83
[link]25-30% gyorsabb 1280x1024-ben mint az alap 1680x1050 felbontásban nekem.
-
nostrum
tag
Okés. Látom hogy többen a hétvégére tervezik a tesztet, remélem akkor majd megszaladnak a hozzászólások.
Én még mindig nem játszok....
Most úgy akarom belőni az elején, hogy a későbbiekben se kelljen visszavenni (többen említették hogy megvadul a gépigénye valameliyk pályán.Úgyhogy most ott tartok, hogy azt tűztem ki hogy a CPU_Benchmarkon 30 fölött legyen a minimum, GPU-n pedig 50 fölött az átlag.
Ez már megvan úgy hogy Shadow/Post Proc/Object/Sound Medium, a többi pedig High.
Most megnézem ehhez cvar-okkal mit tudok hozzátenni:
-
nostrum
tag
Na jó, innentől fogva felejtsétek el a szót hogy EGYSÉGES...
A "nagy érdeklődés"-re való tekintettel jöhet bámilyen környezetű és paraméterű Crysis benchmark, csak akkor mindenki térjen ki a beállításaira (mellékelje az autoexec-jét vagy amit akar, hátha másnak is teccik!!! -
nostrum
tag
Nem kötekedésképp mondom, de szerintem nyilvánvalóan és értherően leírtam hogy az EGYSÉGESSÉG kedvéért mindenki ugyanolyan paraméterekkel futtassa a benchmarkokat (nevezetesen XP32bit, 1440*900 vagy 1280*1024, noAA, High Spec ... kihagytam valamit???) Én sem azokkal játszom, de ha mindenki leírja az összes cvar paraméterét az nagyon szuper lesz, csak nem lesz egységes...
-
pisti
őstag
Ha azt akarjátok, hogy legyen valami értelme is, akkor kellenek JÁTÉKBEÁLLÍTÁSOK is.
Írta is a topiknyitó, de aztán csak elfelejtette ezt az "apróságot".
Nameg azse biztos, hogy valaki alapbeállításokkal akar játszani (én se úgy toltam). Akkor meg be kéne linkelni a spéci konfigot is.
Pl. sokan kapcsolhatnak sunshaftsot, vagy POM-et, hogy csak a legnépszerűbbeket említsem, mindent át lehet állítani a konfigparancsokkal kb. szóval nagyon nem mind1. -
Mr. Green
tag
-
Laraxior
titán
-
nostrum
tag
Jöhet DX10, bár tényleg nem írtam le egyértelműen. Csak legyen OFF, és minden másban egyezzen a megadott paraméterekkel (legalábbis felbontás és AA terén) amiben eltér, azt pedig jelöljétek. Csak el akarom kerülni, hogy mindenki a saját testreszabott beállításai tesztelje, mert akkor sehol sem vagyunk...
Nem teszt jellegű hozzászólásokat OFF-ba kérem! -
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Talán. Talán nem. Viszont kár, hogy a DX10 egy huszárvágással ki van tiltva, legalább egy második kategória is beleférne

-
nostrum
tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban azon fáradoztam, hogy rájöjjek, különböző konfigurációk hogyan tolerálják ezt a játékot, már csak azért is, hogy megtudjam, hozza-e a saját gépem a papírformát. Rá kellett jönnöm, hogy bár mindenki őrülten tesztel, mégsem tudom összevetni az eredményeket, mert az XP/Vista, 32bit/64bit, driver verziók, beállítások, felbontások, benchmark módszerek végtelen számú variációt adtak.
Jelen topic célja tehát CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az EGYSÉGES tesztek gyűjteménye lenne, ha valamelyik moderátor ki nem lövi, hogy már van CRYSIS fórum....
Az egységesség innen következik:
- Op. rendszer: Windows XP SP2 32bit (mint legelterjedtebb)
pontos megjelölés mellett Vistás és/vagy 64 bites eredmények is jöhetnek érdekességképp, de nem akarom hogy káosz legyen, ha küldöd, legyen OFF topic
- Felbontás: 1280*1024 vagy 1440*900 a wide-osoknak (nagyjából hasonló pixelszám)
- Driver: 169.09 nVidia, Crysis Hotfix ATI (mindkettő default 3D beállításokkal)
- Játékbeállítások: AA kikapcsolva, minden beállítás High
- Teszt módja: a játék bin32 könyvtárában lévő CPU/GPU_bencmark.bat futtatása
A postok mellé kérem a screenshotot az eredményről (parancssoros ablak)
A konfigurációtokról csak a következőt írjátok:
- CPU típus és órajel
- GPU típus és órajelek, SLI/XFIRE kulcsszóval ahol kell
- MOBO típus
- RAM típus és mennyiség (órajel és időzítések esetleg)
Más egyéb nem kell, beállítások adottak, kérem legyen mindenki rövid és lényegre törő,
mellőzzük az önajnározást és egyéb fölösleges hozzászólásokat (pl. egyoldalas leírás hogy milyen cool PC-d, és hány neon van benne stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Packeta
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- PlayStation 4
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Samsung Watch 6 Classic 47mm
- Amazfit T-REX 3 48mm 21hó gyári garancia.
- ÚJ Gamer PC - i5 12400f, RTX 5060 és 32gb RAM + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DXRACER Prince L gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, csak hogy mindenki lássa hogy azonos beállításokkal legoptimálisabb esetben (XP, DX9) mit remélhet a kártyájától, gépétől.

My Bad...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

CZ Reaper 800MHz 4-4-4-15 ( Holnap már Crucial Ballistix lesz a kicsike helyén)