- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #39 üzenetére
Tény, az s7e már haldoklik, gyári samu töltővel és a legjobb kábelemmel is csak szökőévente aktiválódik a gyorstöltés, máskor a lassúnál is lassabb.
Egy SIM tűvel takaríts ki a telefon USB portját. Addig kell tisztogatni amíg a tű egyenetlenül csúszik a csatlakozó alján. A papír zsebkendő és egyéb szösz betonkeményre préselődik a portba. Izomból kell takarítani. Finomkodva csak a kosz felső rétegét fogod karcolgatni.
Alapos tisztítás után az összes kábellel működni fog a gyors töltés.Ezért töltök kábelmentesen és ezért van gumi vakdugóval lezárva a csatlakozó.
Időnként kábellel kirakom monitorra a képet, akkor kell az USB port. Sajnos csak fullhd felbontásban tudja meghajtani a monitort.A kínai gyártok a telefonra és a töltőre azt a töltési erősséget adják meg, amit a telefon legalább 1 percig képes felvenni. A töltőnek sem kell 3 percnél hosszabban leadnia a maximális töltést. Megfelelő telefonnal a te töltőd is képes erre.
A földművelő kistermelők vakítására kitalált trükk.
De megfelelő eszközökkel kimérhető a hatalmasan gyors töltés. Értelme nincs. A maximális töltési energia leadásának ciklusa végén átmegy majdnem lassú töltésbe. Hagyni kell hűlni a telefont. -
-
-
DigitXT
félisten
válasz
t72killer #26 üzenetére
Meglehet, de pont ezért kérdeztem, hogy a 12 fok dT tényleg ennyire aggasztó-e?
Vesd össze azzal, hogy égetően forró valami, 100W leadott teljesítmény mellett...
Amúgy jellemzően ezeket a nagy teljesítményű* töltőket aktív hűtéssel is szokták
kiadni, tán nem véletlen. Bár szar lenne telefon éjszakai töltésénél ventit hallgatni.*: szerintem a 65W még nem számít annak, bár ha kicsi a méret abból is lehet baj.
Van egy pár rollerhez vett li-ion töltőm, megbízhatóak, de cserébe van hangjuk.
De ezt úgy képzeld el, hogy 300W fölött töltenek. Akkor probléma a 85% hatásfok.Szerk: mármint probléma lenne, ha be lenne dobozolva műanyagba, passzívan.
420W@357W töltés = 85% a hatásfok, a többit elfűti...
~27-28 fokban 30 fokos levegőt fúj ki, 37-38 az egyik
oldala, ahova a FET-ek vannak csavarozva közvetlenül.
-
DigitXT
félisten
válasz
t72killer #24 üzenetére
Akkor teszel mellé egy 12 cm ventit, máris kimegy a világból...
Természetesen vicc. (A CTEK-nél konkrétan megcsináltam, de az
kint volt a garázsban, amikor a motorakkut töltötte. Jut eszembe,
egyszer cserélték gariban, miután kint a napon megfőzte magát.) -
DigitXT
félisten
válasz
t72killer #22 üzenetére
Valószínűleg van benne hőmérő, és nem fog 3 eszközt nyélen tölteni ha 100 fokos lesz.
Legalábbis feltételezem... Azért valljuk be, egy viszonylag pici eszköztől nem is várható el, hogy több száz wattokat beletoljon a töltendő eszközparkba, ki tudja milyen hatásfokkal.
Szerk: a másik észrevétel meg, hogy akárhány eszközt tölt, 65W fölé nem fog menni.Ui: céges laptoptöltőm egy hatalmas kocka ehhez képest, és az max. 130W (6.5A@20V). Vagy említhetném a CTEK akkutöltőt, ami kevesebb mint 100W, aztán throttlingolt, nagy melegben rendesen. Mértem a kimenő áramot, nem volt meg a 7A, csak ha hűtöttem.
-
-
kcsa
veterán
válasz
t72killer #15 üzenetére
Szerintem túlaggódod.
Fémházas töltő nem nagyon van főként érintésvédelmi okokból, bár ettől függetlenül értem hogy miért tetszene neked. Az azért része a képletnek, hogy a fémházas töltő érintésre biztosan forróbb lenne, mint a műanyag
A GaN elemek egyik előnye pont az, hogy jól tűrik a magas hőmérsékletet (ezért merik kisebbre gyártani az ilyen töltőket, pár éve GaN előtt féltégla volt egy 65W-os töltő - és ugyanilyen forró - , most meg egy kis dugasztáp méretű).
A52 és a Pixel is 25W, rövid ideig megy eleve max teljesítményen, simán ki fogja szolgálni a két telefont egyszerre.
A megszakadás is pont ilyen GaN charger teljesítmény-elosztási jellegzetesség, én is jártam már úgy (teljesen más töltővel), hogy a BT fülesemet nem töltötte miután feldugtam rá a telefont - én meg nem figyeltem rá, így jártam, tényleg nem a legkomfortosabb
-
válasz
t72killer #12 üzenetére
Eléggé logikusnak tűnik, hogy a telefon hőmérséklete és töltő hőmérséklete közel azonos sebességgel változik. (Hőszigetelő csomagolásba rakott töltő esetében nyilván nem.)
Ezért a terhelés is csökken melegedéskor.A történeted a töltővel tanulságos esetté vált. Hol a határ a határ az olcsóság és megbízhatóság között.
Őszintén megvallom. A töltő felkeltette az érdeklődésemet. A 21V mégiscsak 21 és nem 20V. Belegondolva rájöttem, hogy nem veszem meg. Ha vásárolok, akkor eredeti töltőt.
De nincs rá szükségem 20 voltosból van több töltöm. Márkásabbak ha ez jelent még ma valamit. -
A telefonok mindenképpen leszabályoznak a hőmérséklet emelkedésre. Egészen nulláig, ha nagyon meleg a telefon. A telefon irányítja a töltő működését.
A telefonok esetében divat lett a hazugság nélküli nagyot mondás. Ha egy telefon legalább 1 percig képes 100+ wattal tölteni, akkor már a 100+ wattos töltő mellé ráírható a 100+ wattos tölthetőség.
Azt már nem írják hozzá, hogy a max néhány perc után megzuhan a töltőáram. Hosszabb idő lesz, mint a korrektebben töltő telefonok esetében.Én azt gondolom, hogy az eredeti pixel töltő a korrekt megoldás, ha mindenképpen fontos a 21V.
Nekem volt problémám ezzel a "márkával". Noti töltő esetében a hálózati csatlakozó kábel ajzat komplett jött ki a kábel helyett. Azóta inkább más gyártó termékét választom.
Írtad, hogy anyag van benne. Nem csodálkoznék, hogy a súlyt egy fémlemez hűtő funkciója biztosítaná. A kamu PC tápokban is így tolták be a tömeget a tápba.
Még el a nehezebb a jobb, értékítélet. -
kcsa
veterán
De miért írod, hogy osztani kell kettővel? Egyértelműen tudja PPS módban a 65W-ot, de nem minden porton, pláne nem egyszerre. Mindegyik töltő ilyen. Amit esetleg te szeretnél, hogy két Type C 65W+USB A full load akkor már a 150W környéke lenne.
Vagy valamit félreértek hogy mivel van gondod...Melegedés meg... hát ez ilyen sport, szintén azt tudom mondani, hogy mindegyik ilyen. A különbség ott van, hogy a minőségibb termékekbe normálisabb elkókat raknak nem a legalsó polcosat, szokott lenni bennük hőmenedzsment, valamilyen belső hőelvezető réteg, korrekt AC-DC szeparáció és valóban tudják a ráírt értékeket (ez sem kis teljesítmény az ultragagyi, hatalmas hazugságokkal operáló noname szemetek tengerében)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kell egy töltő...Faék, hétköznapi termék, mindannyian használjuk: USB-n tölthető kütyüjeink töltője. A történet onnan...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest