Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz kcsa #17 üzenetére

Pontosan, a külső melegebb - de tudva hogy fém, az sokkal megnyugtatóbb lenne. A raspberrymen is fém ketrec van, mégsincsenek érintős problémák :)).
    Az idén 7éves dzsunka 4$ aliexpresszes autós töltőm fémházas és amióta megvettem, kiválóan teszi a dolgát - csak ugye sajnos PD-t az se tud, szóval Ugreen barátunktól vettem egy "130 Wattos" autós töltőt is - nna ezt már a visszajelzések teljes ismeretében egyenesen amazonról, tudva, hogy ennek kb 50W a vége, ami szintén elég lesz nekem.

De korrekt, a műanyag problémát elengedem (nem mellesleg a márkás apple, gugli, csamcsung, hüvej töltők is műanyagok), mostmár marad a hosszútávú használhatóság :R

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz kcsa #13 üzenetére

Ez szimpatikus, viszont tudni kell a határait :)).
    És ezek a határok nemigazán a címsorban szereplő teljesítményérték környékén vannak. A kimért deltából (és ugye ez csak a műanyag fal) nekem az esett le, hogyha az ember tényleg több, nagy teljesítményigényű cuccot akar tölteni nyáron, akkor inkább egy elosztó és 3db ebből, vagy 3 db "hivatalos" gugli töltő. Ezek együtt nem kerülnek annyiba, mint pl EZ a tégla, ráadásul ugye több kis töltő esetén ha az egyik bármi oknál fogva kipurcan, még ott a többi.

Ami nagyon tetszett:
    - full speed tölti a talán legfinnyásabb telefont a piacon! Ha lesz egy XL a családban (évek még...) azzal is kimérem majd
    - még kimérendő, de igen valószínű, hogy gond nélkül fogja közel full speed tölteni az én pixelem mellett asszonypajti A52 5G-jét (=a speckók szerint összesen 47 Watt) életünk 99.9%ában, ugyanis itt garantáltan nincs kánikula. Erre vettem az eszközt, Júliusi szaharatúra nincs betervezve (bár állítólag az éjszakák ott és akkor sem túl forrók).

Ami nem, de együtt tudok vele élni:
    - tényleg lehetne hatékonyabb ez a hőleadás dolog fém házikóval
    - még saját tapasztalat nincs, de tulajok írják: ha egy eszköz töltése közben rádugsz egy másikat, akkor az első eszköz töltése egy pillanatra megszakad. Sőt, előfordul, hogy teljesen abbamarad - de ezt csak elég komplex felállásoknál írják (az egyik ágra apple watch töltő volt téve, amazonos visszajelzés szerint) .

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz kcsa #10 üzenetére

Mert igen valószínű 40W felett ez már olvadozni fog.

#11: igen, a teló saját hővédelme megvan, kérdés mizu a töltő saját magát védő hővédelemmel? Nem normális dolog speckókon BELÜL ezen aggódni...

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz kcsa #3 üzenetére

Annyi, hogy a jelek szerint a PR részt (töltési összteljesítmény) osztani kell kettővel. Illetve nem tudom, mennyire jól működik a reklámozott hővédelme, mert ugye nem mindenféle fogyasztón lehet bekonfigurálni, hogy oké, éjszaka 38fokos kánikulában (tavaly volt benne részem...) ne maxon töltsön már = így a műanyagba öltöztetett töltő se olvadjon le. Személy szerint annyit tudok meglépni, hogy 30 fok feletti szobahőfokon nem dugok rá két nagyfogyasztót egyszerre, ha ez a delta marad, akkor 50 fok alatt tartható a kicsike kánikulában is.

#8: régen a Pi4 tápellátásával voltam totál meglőve, az áramerősség ugye 1:1ben definiálja, hogy mennyi REZET kell belelapátolni a kütyübe, és azt ugye gazdaságoséknál nem szeretik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés