Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-10 07:11:01

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79210) V/ válasza Zilliax (#79209) üzenetére


V/
Topikgazda

Utaltam az Összefoglalóra:
11. Import charges (Einfuhrabgaben) fogalma
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt.
Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor a GSP-s logisztikai céghez kerül a termék és ő továbbítja szállítja és intézi a vámkezelését ha EU-n kívülről lett vásárolva.
Az adott érkezési EU-s országban (jelenleg Egyesült Királyság) léptetik be vámjogilag az EU-ba, ott történik a költségek kifizetés a cég által és azután fogják Magyarországra szállítani és kézbesíteni. Átvételkor már nincs fizetnivaló.
Az Import charges összege ezeket tartalmazza: az Áfá-t és ha van a termékre meghatározva, akkor a vámot és a cég vámeljárási költségét.

12. A GSP (Global Shipping Program) szállításról
Ha GSP-s a szállítás, akkor 2 felé megy a szállítási pénz egy adott vásárlásnál. Az eladó kapja a vételárat és a szállítási költség kisebb részét, a logisztikai cég, a Pitney Bowes pedig a szállítási költség nagyobb hányadát.
A PayPal-on ilyen esetben két terhelés fog megjelenni az adott vásárláshoz és a bankkártyáról is két tétel lesz fizetve.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.