Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77201) Ciccuka válasza V/ (#77197) üzenetére


Ciccuka
veterán

Csak megjegyeztem, hogy megváltozott a case nyitás módja az elmúlt években.
Kb. 2 éve még nem ilyen volt a kinézete se és nem csak Return an item for a refund volt menü volt.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#77202) V/ válasza Ciccuka (#77201) üzenetére


V/
Topikgazda

Pontosan 2 éve változott az hogy egy kiindulási pontba tették a visszaküldés és a nem visszaküldést is, mert a fogyasztóvédelmi szabályokhoz közelítették a probléma rendezést, szerencséd hogy azóta nem kellett indítani. De nem csak én, hanem akik reagáltak azt gondolták hogy segítség kell, mivel azt írtad hogy nem látsz több lehetőséget.

(#77203) kuyarashi


kuyarashi
őstag

Sziasztok!

Rendeltem egy drágább cuccot egy kínai eladótól, Belgiumból való kiszállítással, de a leütés és a bankkártyás PayPal kifizetés után kitalálta, hogy mégsem tudnak Magyarországra szállítani, ezért ha beleegyezek, akkor visszautalja a pénzt. Elfogadtam ezt és PayPalon szinte azonnal láttam a teljes összeget. Viszont mire a kártyámra visszajutott a lóvé, ~26.000 Ft mínuszban voltam. (Ennyi lett az EUR->HUF konverzió és a tranzakciós díj)

Részemről, nem rendeltem volna meg a terméket, ha tudom, hogy nincs kiszállítás Magyarországra, ezért a hirdető általi téves információ miatt keletkezett egy 26.000 Ft-os költségem.
Írtam neki, csatoltam a számlakivonatot is, de mivel nem történt meg az adásvétel, értékelni sem tudok, tehát nincs ütőkártya a kezemben, ezért válaszadásra sem méltat az eladó.

Kérdésem, hogy ezzel a problémámmal fordulhatok-e az Ebay-hez?

Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77204) V/ válasza kuyarashi (#77203) üzenetére


V/
Topikgazda

Valami nem stimmel ha €-ban fizettél akkor az PayPal az €-os összeget küldte be a bankodba az váltotta €-ra, visszafelé a bankod szintén €-t kap és azt konvertálja forintra. Az € vételár megegyezik. Az hogy bankod az egyiket eladási árfolyammal, a másikat vételi árfolyammal számolta el, az független a PayPal-tól, az eBay-től és az eladótól. Ez egy rajtuk kívülálló körülmény, így nem követelhetsz semmit sem tőlük.
Viszont nincs semmi tranzakciós díj, mert kártyás vásárlásra és annak refundjára egyik bank sem számol ilyet, csak árfolyam különbözet lehet, de ha 26000 Ft volt a különbség az akkor jó nagy értékben vásároltál, az én bankomnál 4000 €-nál van ekkora különbség.

[ Szerkesztve ]

(#77205) cooi11


cooi11
senior tag

Sziasztok!
Van egy, bankkártyám.
Biztonságos hozzárendelni az ebay-hoz?

(#77206) V/ válasza cooi11 (#77205) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay-hez nem lehet hozzárendelni.
Fizethetsz vele, de nem jegyzi meg ha nem jelölöd ezt be: Remember this card for future orders, de akkor minden vásárlásnál írnod kell az adatokat. A böngészővel se jegyeztesd meg a kártya adatokat. Ha megjegyezteted az adatokat az sem hozzárendelés még.
Van lehetőség PayPal fiókot hozzárendelni fizetéshez, ha ahhoz hozzárendeled a bankkártyát akkor az eBay-en is azzal fogsz fizetni. Ez lenne a biztonságosabb.
Az Internetes vásárlások kártyával történő kifizetése nem kevésbé biztonságos mint az általános kártyahasználat, a visszaélések bármikor történhetnek. Kiküszöbölni csak úgy lehet hogy nem használod.
Ha illetéktelenül vásárolnak, akkor a pénz a bankod segítségével visszaszerezhető. Ha nem miattad történt a dolog, akkor önrész sincs az összegből vonva.
Én biztonságosnak tartom.

[ Szerkesztve ]

(#77207) kuyarashi válasza V/ (#77204) üzenetére


kuyarashi
őstag

Tranzakciós díj tehát nincs, de egyébként egyről beszélünk.
A lényeg, hogy jól megszívtam. Csak érted, ez az eladó hibája. Rajtam semmi nem múlott. Minden egyes vásárlásom előtt kérdezzem meg az eladót, hogy akkor biztosan tud-e Magyarországra szállítani, ahogy az a hirdetésben szerepel, vagy sem? De biztos?? Ezer százalék?
Eddig még soha nem fordult ilyen elő, pedig "néhányszor" már rendeltem. Természetesen több üzenetváltás is történt köztünk a meghiúsult vásárlás előtt, de sosem említette, hogy talán nem tudják kiszállítani és még utánanéz. Ott volt feketén-fehéren. A kiszállítás idejéről viszont volt szó, de már csak a leütés után.
Megértem az eladót, megesik az ilyen, de én károsultam az ő hibájából. Ha pedig benne van a pakliban, hogy nem megoldható a kiszállítás, akkor írja bele a hirdetésbe, hogy leütés előtt érdeklődjünk!

Persze ezután megrendeltem mástól a terméket, s tőle már megkérdeztem előre, hogy tuti meg tudja-e oldani a szállítást, stb. Mindig tanul az ember. A DHL hozza ezeket a nagy terjedelmű csomagokat (220-250 kg), a sofőr azt mondta, hogy simán kiszállítanak bármit Belgiumból (csak 1-2 arab országból nem), ezlrt nem is érti, hogy mi történhetett. Az új csomag Angliából jött repülővel, 9.500 Ft-ért.

Még annyi kérdésem volna, hogy mitől függ az, hogy a PayPal számlámról átkerül-e a visszatérített összeg a kártyámra. Nekem az lett volna a jó, ha a számlámon marad, akkor nincs ez, ráadásul valószínű, hogy hamarabb is használatba tudtam volna venni a lóvét.
Máskor is kaptam már "refund-ot" és volt, hogy nem is került át PayPal számlámról a bankszámlámra, ill. kártyámra, így onnan is fel tudtam használni egy Ebayes vásárlásnál.

Egyébként K&H és 1.800 EUR értékben vásároltam. A konverzió ~16 Ft.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77208) kuyarashi válasza kuyarashi (#77207) üzenetére


kuyarashi
őstag

Már nem tudom javítani az íráshibákat, de gondolom minden egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77209) V/ válasza kuyarashi (#77207) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglaló 5. pontban írva refundról.
A pénz a fizetőeszközre kerülhet vissza, kártya esetén nem kerülhető ki a banktechnológia. A kártya segítségével utaltak a bankszámládról a kereskedőnek, vissza felé is utalás történik, bár akkor a kártya már lényegtelen, hiszen ismert az eredeti küldő bankszámla.
Ha PayPal egyenlegről fizetsz az oda kerül vissza.
Valójában ekkora összegnél nem árt az óvatosság, vásárlás előtt egy rákérdezés nem kerül csak időbe, engem érdekelt volna még hogy esetleg EU-s számlát tud-e adni.

A K&H-nál vastagon fog a deviza árfolyamos konverzió ceruzája. Van olyan bank aki ugyanazon az árfolyam terheli mint amin elment, ez bank függő.
pl € ma

K&H vétel 323.87 eladás 331.00 különbség 7,13 Ft és náluk magas az árfolyam
OTP vétel 320,29 eladás 326,76 különbség 6,47 Ft
Erste vétel 321,37 eladás 327,87 különbség 6,5 Ft

[ Szerkesztve ]

(#77210) cooi11 válasza V/ (#77206) üzenetére


cooi11
senior tag

Szia!
Akkor az a javaslatod hogy minden fizetésnél adjam meg a a kártya adatokat?

(#77211) cof válasza cooi11 (#77210) üzenetére


cof
veterán

Érdemesebb egy Paypal fiókot regisztrálni, és ott felvenni a kártyaadatokat, 2FA belépési védelemmel. Ebay-en ha bankkártyával direktbe fizetsz, csak 60 napod van fizetéstől reklamációra ha nem érkezne meg a rendelt termék, Paypal-on a vásárlástól fél év reklamációs lehetőséged van.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#77212) V/ válasza cooi11 (#77210) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha van PayPal akkor azon keresztül fizetni. Ha nem lenne, akkor nem megjegyeztetni a kártyaadatokat, de azt vedd figyelemeb hogy a kártyás fizetés esetén is a PayPal fizetési kliense van használva.
A kétlépcsős belépési azonosítást is javaslom, inkább az szokott a gond lenni hogy az nincs. Ha rajtad kívül más nem tud belépni -hiába szerzi meg a belépési adatokat- sms-t nem ő fog kapni így nem tud belépni és nem tud vásárolni és fizetni még akkor sem ha eltároltatod a bankkártya dolgait.

(#77213) V/ válasza cof (#77211) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak 30 nap a várható érkezés végső dátumától számolva.

[ Szerkesztve ]

(#77214) cof válasza V/ (#77213) üzenetére


cof
veterán

Régebben 6 hónapot olvastam, azóta lehet, hogy változott. Vagy keverem valamivel, te naprakészebb vagy, megjegyzem, köszi.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#77215) V/ válasza cof (#77214) üzenetére


V/
Topikgazda

Tényleg volt hosszabb idő, sajnos ennyi maradt

(#77216) kuyarashi válasza V/ (#77209) üzenetére


kuyarashi
őstag

Ezek szerint akkor kerülhetett anno PayPal egyenlegemre pénz, amikor kártérített' valamelyik eladó. Szóval az valószínűleg nem refund volt.

Kérdeztem a számláról is az eladót, mire azt válaszolta, hogy megoldja. Nem hangzott túl jól, de képzeld el, hogy rövid időn belül egy szövegszerkesztőben, hanyagul megírt számlát átküldött *.txt-be csomagolva. :D Azt hittem viccel. Szóval 5 perc alatt megírta, mint valami adásvételi szerződést és elküldte. Megnyitás után simán bele tudtam volna írni. Természetesen fejléc, pecsét, aláírás, sorszám, vagy hasonló sem szerepelét a dokumentumban, csak szimplán az a pár sor szöveg. Mondom ilyen nincs. Mindezt úgy, hogy ugye a gépet el sem tudta küldeni. Persze ezt akkor még ő sem sejtette.

Még egy érdekesség. Miután zárult a refund, PayPalon azonnal láttam a teljes összeget, de a bankszámlámon még egy nap múlva sem. Felhívtam tehát a K&H-t, hogy megkérdezzem, meg lehet-e sürgetni a pénz jóváírását a számlámon, mert sürgős volt, hogy mástól megrendeljem a terméket. (Mondtam haveromnak, hogy ez automatikus, de állította, hogy egy ismerőse simán tudta gyorsítani a folyamatot a saját bankszolgáltatójánál.)
Szóval az ügyintéző hölgy azt mondta, hogy a tranzakció sikeresen lezárult és ilyen esetben 12 nap kell ahhoz, hogy ismét használatba tudjam venni a pénzt (emiatt is stresszelt az eladó félreinformálása). Többször elmondta, ezért rákérdeztem, hogy pont 12 nap, vagy "12 napon belül". Azt mondta, hogy 12 nap. Persze kevesebb volt, talán 4 nap. Valószínűleg félreértett.

Köszi még egyszer.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77217) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Üdv!
Ma megvolt a második eladásom ebay-en, most egy ilyen levelet kaptam:

"Payment from this sale is on eBay hold

eBay has requested that the funds from this eBay sale be held temporarily. Money that is on eBay hold will automatically move to your available balance within 21 days.
To help get your funds sooner, add shipping info on eBay."

Ez egy automatikus dolog? Az első csomag már úton van, annál nem kaptam ilyen levelet, egyből ment paypalra, nem mintha azonnal kellene a pénz csak érdekelne hogy működik ez.

(#77218) V/ válasza Sanyaaa26 (#77217) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez is ott a PayPal-on csak nem férsz hozzá 21 napig. Ez normál eljárás a kezdő eladóknál, így biztosítják a vevő vásárlói védelmének fedezetét.

(#77219) Sanyaaa26 válasza V/ (#77218) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Értem, köszönöm, illetve paypal még ezt írja:

"Make sure to add your shipping or tracking info. This payment will be in your pending amount until 05 July 2019. It may be available sooner, once we know the transaction went smoothly."

Magyarul ha kapnak nyomkövetési számot, és shipping státuszt az felgyorsítja a dolgot!? Gondolom még ezenkívül ha kapok pozitívat hogy megérkezett

(#77220) V/ válasza Sanyaaa26 (#77219) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem gyorsít semmit, általános help szöveg, de a nyomkövetési számot mindkét helyen írd be, egyébként is amikor feladod azt jelezni kell

(#77221) Sanyaaa26 válasza V/ (#77220) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Természetes, Carrier-nek Hungaryan post-ot szoktam írni az úgy rendben van?

(#77222) V/ válasza Sanyaaa26 (#77221) üzenetére


V/
Topikgazda

Hungarian Post lenne a helyes

(#77223) kuyarashi válasza kuyarashi (#77203) üzenetére


kuyarashi
őstag

V/
Visszatérve; én arra gondoltam, hogy az Ebayt azért érinti az ügy, mert a piacterükön, az egyik eladó hibája miatt károsultam. Ezért legalább ők "ejnyebejnyézhetnének" neki.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77224) V/ válasza kuyarashi (#77223) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem hogy mire gondolsz, a hirdetésen keresztül jelezhetsz problémát.
Ez az árfolyam veszteség egyedi probléma.
Ők mit látnak, fizettél 1807,97 €-ot és visszakaptál 1807,97 €-ot. Ha €-os számláról bankkártyáról megy nincs veszteség, legfeljebb ha a külföldi €-os bankkártyádnál nem ingyenes a vásárlás, de némelyik bank azt is visszaadja.
Sajnos a magyar viszonyok hogy neked az €-ot "varázsolni" kell az nem igazán érdekli őket, ez kívül van a hatáskörükön.
Az OTP ugyanazon árfolyammal számolja el, ott csak az eladási árfolyam napi ingadozási vesztesége merül fel, de egy napon belül történő fizetés és sztornó ugyanannyival számolt.

[ Szerkesztve ]

(#77225) kuyarashi válasza V/ (#77224) üzenetére


kuyarashi
őstag

Igen, köszi a megértést.

Egyébként válaszolt az eladó, persze nem érti a problémámat. Most leírtam neki a lényeget röviden. Gondolom semmi nem lesz belőle. Én teljesen megértem őt, de ettől még ő hibázott. Nagyon csekélynek is felfogható ez a figyelmetlensége, de attól még rajtam csattant az ostor az ő mulasztása miatt.

Kiveséztük egyébként, úgyhogy köszi még egyszer. Ha zárul a sztori, talán megírom mi lett.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#77226) oil120


oil120
senior tag

Sziasztok,
Lehet volt már, ezért előre is elnézést kérek.
Svájcból szeretnék vásárolni egy tételt, aminek az ára ~1200€.
Terhel-e pluszban VÁM és ÁFA kötelezettség?
A termék megnevezése alatt ez áll: ALL CUSTOMS AND DUTIES PAID, NO EXTRA CHARGES,UK RETURN.
Ez szerint, ha jól értelmezem nem kell egyebet fizetnem.
Köszönöm

(#77227) V/ válasza oil120 (#77226) üzenetére


V/
Topikgazda

Svájc az EU-n kívüli beszerzés lesz. Ha van olyan tétel hogy fizetsz import charges-t akkor itthon nem kell fizetned. A link nélkül pontos választ nem tudok adni, az hogy ilyet olvasol az eladó tollából még nem biztos hogy igaz is lesz. Ha UK-ból jön akkor persze minden oké.

[ Szerkesztve ]

(#77228) oil120 válasza V/ (#77227) üzenetére


oil120
senior tag

[link]
Köszönöm, hogy foglalkozol vele

(#77229) V/ válasza oil120 (#77228) üzenetére


V/
Topikgazda

A leírásban ez olvasható a szállítás résznél: European Union - We expedite our orders from our UK warehouse via Royal Mail, DPD or DHL. Ha tényleg így fog történni akkor az EU-b belüli beszerzés lesz. Függetlenül hogy Svájc a termék helye. Bár ezt rosszul adta meg, mert ország, város párosnak kellene lenniu.

[ Szerkesztve ]

(#77230) oil120 válasza V/ (#77229) üzenetére


oil120
senior tag

Köszönöm

(#77231) #04331520


#04331520
törölt tag

Sziasztok!

Nektek nincs olyan problémátok az utóbbi héten, hogy Németországban lévő aukciókon nem enged licitálni, mondván Magyarországra nem postáz az rladó. Haver Németországban dolgozik az Ő címére szoktam rendelni. Át van állítva az fiókomban az ország Németre és a magyar címemet is kitöröltem már. 12 éve használom az ebay-t, és 5 éve rendelek német címre. Ezt a héten kezdte csinálni.

(#77232) V/ válasza #04331520 (#77231) üzenetére


V/
Topikgazda

Pontosan milyen szöveget ír ki?

(#77233) #04331520 válasza V/ (#77232) üzenetére


#04331520
törölt tag

(#77234) V/ válasza #04331520 (#77233) üzenetére


V/
Topikgazda

Amikor licitet tennél akkor a hirdetésnél a Shipping and payments fülön mi van beírva a Change country: után?
A szállítási címeknél a német lenne elsődlegesnek jelölve?

(#77235) #04331520 válasza V/ (#77234) üzenetére


#04331520
törölt tag

Persze. A német cím volt az elsődleges de mondom a magyar címet eltávolítottam 2 napja. Csak a német van.

(#77236) V/ válasza #04331520 (#77235) üzenetére


V/
Topikgazda

Most próbáltam licitálni, az eladónál nem piros az hogy nem szállít ide, csak nincs megadva és lehet licitet tenni. Keresek olyat aki kategorikusan nem szállít.

(#77237) V/ válasza V/ (#77236) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem találtam egyet sem, feladom.

(#77238) pelenka35


pelenka35
őstag

Hali!
Megbízható eladót keresek memória kártya vásárláshoz. Tudd valaki ilyet?
Köszönöm

Gamertag:Rob3rt75

(#77239) macilacus válasza pelenka35 (#77238) üzenetére


macilacus
senior tag

[1]
[2]

[ Szerkesztve ]

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#77240) tometalian


tometalian
újonc

Sziasztok. Most nagyon felhúztam magam. Magánszemélyként a 39 eurós (termék+szállítás) rendelésemre a posta nyomkövetője kidobta, hogy aktuális helyszín postai vámeljárás. Hát ezek fogyatékosak? Vagy én vagyok hülye? Nem 45EUR a vám és adóhatár? Nem tudnak számolni? Mit tudok tenni? Ha ezek a nyakamba akarják varrni a vámeljárás díját tökön szúrom magam. LX118459316JP

(#77241) pulutodurumo válasza tometalian (#77240) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nem 45, soha nem is volt annyi. 22€, plusz 10€-nál kevesebb teher mentesül. Azaz 37€-ig nem kell fizetni. Amikor erősebb volt a forint, akkor lehetett ez 45$. Először tájékozódni, aztán mérgelődni.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#77242) V/ válasza tometalian (#77240) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha €-ban fizettél akkor a 39 € már felette van annak a határnak ahol még elengedik az Áfát. Ha gondolod nézz rá az Összefoglaló, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat részre.
Van 45€-os határ ha nem vásárolt termékről van szó, hanem ajándékba kapod (ellenszolgáltatás nélkül) és az ajándékozásról van az ajándékot adótól egy igazolás. Ez most nálad nincs.

[ Szerkesztve ]

(#77243) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Vásárolnék az ebay-en, de nincs az eladónak pay pal fizetési lehetősége. A közvetlen számlaszámára kellene utalni a pénzt. 139 tranzakciója van az eladónak, 100% pozitív. Nem tudom, merjek-e utalni. Eddig kizárólag pay pal-lal vásároltam. Mit tudok még tenni, hogy biztonságosabb legyen a vásárlás, és ha netalán nem kapom meg az árut fizetés után, az ebay jótáll-e ilyen esetben? (50 eurós tételről van szó.)
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#77244) V/ válasza liszi70 (#77243) üzenetére


V/
Topikgazda

Én a Transferwise-rt használom utalásra ilyen esetben, bankkártyáról is mehet a pénz és nem kell sokat fizetni érte, az 50 € utalásáért fizetsz forintban 16 468 Ft-ot és ebből az utalás költsége csak 296 Ft, (16172 Ft az 50€) a bankodból is utalhatsz a forintos számládról úgy hogy €-t kapjon a másik fél, de van egy minimum utalási díj, ami lényegesen magasabb mint a közel 300 Ft és deviza eladási árfolyammal számolnak, ami több mint a TW árfolyama.
Az eBay védelem független attól hogy mivel fizetsz, a vásárláshoz kötődik, tehát itt is érvényes.

(#77245) liszi70 válasza V/ (#77244) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm a választ!

"van egy minimum utalási díj, ami lényegesen magasabb mint a közel 300 Ft"

Otp-s vagyok, és rákerestem az összegre. Az otp honlapján nem találtam meg hirtelen, de itt egy cikk, ahol azt írják, hogy a minimum díj 2610 Ft. :D Az nem semmi egy ilyen kis tételnél mint az enyém, úgyhogy megismerkedem ezzel a Transferwise-el, amit ajánlottál. :) Köszönöm!

(#77246) Spet válasza liszi70 (#77245) üzenetére


Spet
addikt

Saját rossz tapasztalat: igen, az OTP igen jelentős kezelési költséget számol fel külföldi számlára való fizetés esetén (na meg még nyert a devizaátváltáson).

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#77247) oil120 válasza V/ (#77244) üzenetére


oil120
senior tag

TW +1, én is ezt használom, ha lehet, lényegesen kedvezőbb átváltások és kezelési költségek miatt.
Minden egyéb esetre ott a paypal.
Most is vásárolnék, de még nem próbáltam TW Mastercard kártyával fizetni. Olcsóbb lenne mint a paypal, szerinted is lehet fizetni azzal?

[ Szerkesztve ]

(#77248) V/ válasza oil120 (#77247) üzenetére


V/
Topikgazda

A PayPal-nál olcsóbb mindenképp, a bankod árfolyamánál is lehet jobb, mivel a bankok a devizaeladási árfolyammal számolnak, míg a TW a valós középárfolyamot használja.
Nekem hozzá van rendelve. Lehet hogy nincs jelentősége de amikor ezt a kártyát használom akkor a pénz az adott deviza egyenlegen van, arról szedi, nem vásárláskor konvertál.

(#77249) oil120 válasza V/ (#77248) üzenetére


oil120
senior tag

Köszi, akkor én is hozzárendelem. Gondolom nem gond, hogy a paypalhoz az OTP-s bónuszom van hozzárendelve.

(#77250) V/ válasza oil120 (#77249) üzenetére


V/
Topikgazda

Akár 8 kártyát rendelhetsz hozzá, csak valahogy kapcsolódjon a nevedhez. És mindig azt válaszd.
Mai vásárlási árfolyam OTP 287,51 Ft/$ és 326,67 Ft/€, TW 285,71 Ft/$ és 324,68 Ft/€

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.