Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5022) Zumm


Zumm
csendes tag

Először is köszönet mindenkinek aki a paypal claimről irogatott a fórumban. Sok hasznos dolgot tanultam belőle, így jó sok idő után, de paypal a claimem elfogadta és visszakaptam a pénzem. (vásárlástól kezdve 4hó volt procedúra) Igaz azóta dollár árfolyam jól esett, szóval még vesztettem is az ügyön. Másik terméket kellett vennem, drágább volt, magasabb árfolyam, de mit tehettem kellett, ajándékba ment, és szitkozódtam persze..

Rövidke esemény hogy jót röhögjetek szenvedéseimen:
Elsőre sikerült egy látszólag rendes amerikait kifognom, hajlandó volt ide kicsinyke országunkba is szállítani, sajnos a kedvessége csak eddig tartott. Miután 4hét után sem érkezett meg a cucc, felvettem vele a kapcsolatot, hogy ugyan már adjon tracking nrt.. Erre kiderül hogy nincs, mert first class adta fel kabátom. Első WTF. Trackingesre kértem a posta árat ugyanis.. Jó, van vámszáma, de csak 30 nap után tudja a psotánál megérdkelődni, 30 nap eltetle után írjak neki és akkor megkérdezi postán hátha tudnak valamit, és majd jelentezzek vissza kb 1hét múlva.. Kezdett az az érzésem lenni, hogy húzza az időt a 45napos dispute indítás túllépésére.. 7nap után írtam neki, persze1-2napra rá válaszolt csak hogy most ő nincs, de majd ha köv héten ha hazamegy utánanéz.. Én meg szépen határidő előtt 1nappal indítottam disputot és még rendes voltam mert írtam is neki is, hogy figyu tudom még nézed mi a helyzet, egyeztetünk hol tünt el, de itt a határidő és én azért a biztonság kedvéért elindítom, de le lehet állítani stb... Nah erre megmutatta igazi arcát, egyből azonnal válaszolt lényegében (ilyenkor persze egyből tudott - és még időeltolódás sem játszhatott közbe, mert mindig akkor írtam neki a gyors válazsban reménykedve mikor nála nappal volt..) hogy ő akkor nem tud/fog nekem segíteni, és egyébként is tuti megkapom kabátot postától (jah kérem 6hét után egy simán feladottat? Már rég hordja valaki. Más.), sőt még pénzt is akarom tőle és milyen jó üzlet ez nekem, lesz kabátom és pénzem is.. És egyébként is paypal úgyis kárpótol. Jó mondom, akkor azonnal dispute claimre váltva és paypal kapta teljes levelezést.. Persze maxon mindegyik reagálási, döntési időt kihasználta egyén, paypal is, de lényeg hogy valóban visszakaptam pénzt.
Nah hagyjunk neki akkor FB-t. Gondoltam én rendes leszek és semlegeset kap, mert elején tényleg rendes volt, és nem ő tehet hogy lenyúlták postánál stb.. meg végülis visszakaptam pénzem. Szóval boldog időmben írtam. (Nagy hiba volt..) Ráadásul szerintem korrekt FB volt, bár semleges, hogy elveszett, de paypal térített. Erre kapom a nagy negatívot hogy tehet ő róla hogy elveszett/ellopták..
Persze éltem válasz lehetőséggel, hogy hihetetlen hogy még ő támad engem, gyanúsított meg, hogy elloptam és átverem és nem akarta megtéríteni, paypalt kellett megkérnem..
Szóval ilyenkor bánom hogy nem lehet az első FBn változtatni, mert olyan negatívra változtatnám a semleges helyett... Tudom én vagyok a hibás egyből negatívot kellett volna adnom.. Jah amúgy powerseller, előzőleg csak 1-2 negatívja volt régebben eltünt csomagra az is, szóval neki elvész a 13+ezer FB között simán a negatív, semleges, nekem a pár darabom közt meg..

(Mellesleg a másodiknak vett kabátnál direkt 3x rákérdeztem hogy nekem tracking, és priority stb.. és valóban szokás szerinti 14-16nap alatt meghozta a posta..)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.