Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43401) thomasa válasza SUPREME7 (#43397) üzenetére


thomasa
senior tag

És az Áfát hogy kapja vissza? Bemegy a NAV-hoz, hogy visszaküldte a terméket?

(#43402) SUPREME7 válasza thomasa (#43401) üzenetére


SUPREME7
őstag

Miért kapná vissza? Azért fizette az áfát, hogy behozta az országba. Azután mit csinál vele az az ő dolga.

(#43403) mexel


mexel
veterán

Van egy eladó aki egy kicsit hibás motyót küldött. Használható de nem tökéletes. Azt mondta ha fizetek 3eurót kapok egy új terméket. Ezzel nem is lenne gond, elfogadható. Viszont megadta a paypal címet amire fizessek. Így viszont gondolom nincs semmi védelmem.
Megvettem egy újabb termékét, és írtam neki hogy ott fizetek 3 euróval többet, de azt írja hogy ne, hanem a megadott paypal címre, és a megrendeléshez hozzá teszi a plusz terméket.
Így már beleegyezhetek? Ha nem küldi akkor legfeljebb a rendelt terméknél fogok reklamálni. ( csak akkor van baj ha egyiket sem küldi :) )
Meg merjem kockáztatni a dolgot?

(#43404) hidroponi válasza mexel (#43403) üzenetére


hidroponi
aktív tag

nem tudom mit csodalkozol ha ilyen hulyesegekbe belemesz?
kezdjuk ott ha szart kuldott, akkor :
1. partial refundot kersz, ha nem adja meg akkor megy a minusz oszt'jonapot.
2. aki szart kuld attol tobbet nem vasarolsz.
3. ha kekeckedik akkor megy a level az ebaynek, hogy az elado ebayen kivul akart uzletelni.

(#43405) mexel válasza hidroponi (#43404) üzenetére


mexel
veterán

Örülök hogy figyelsz és ilyen segítőkész vagy. Egy olyan termékről van szó ami darabokban is használható. Egy kis része volt sérült, a többi használható. Nem kell kidobni, nem teljesen használhatatlan, a többi része külön is működik. Kérhette volna hogy küldjem vissza és akkor kapok újat. Ehelyett azt mondta hogy küld egy újat, kb harmad áron abból a részből amiben volt hibás rész. Ha elküldi akkor megéri.
Megoldást próbálok keresni és nem rögtön mindenért pénzt vissza, agresszív magyar módon.
A kérdésem nem az volt amire válaszolsz. A kérdésem szerintem értelmezhető, és az is érthető talán hogy mire várok választ. Nem arra hogy mit kellett volna csinálni, ki hogyan csinálná, hanem az adott helyzet az működik-e.
Ha az adott helyzet nem működik akkor kihagyom és legfeljebb megy egy semleges hogy nem tudtunk megegyezni. Igazából kár nem ért, mert a terméket így is lehetett használni és kb árában volt a kieső rész ellenére is. Sajnos ez a cucc nem sok mindenkinél kapható, és ahogy a hirdetésekből látom több néven futnak az eladók mert ugyanolyan a hirdetésük. Nem egy tömegcikk, kb 20 különböző nevű eladót találtam, ezek között is szerintem nagy része ugyanaz más néven.
Ha rögtön bevágok egy negatívot akkor legfeljebb letilt és nem tudok majd vásárolni tőlük. Ha a fent vázolt helyzetben nem küldi el az ígért cuccot még mindig megtehetem hogy az új rendelésre azt írom hogy nem kaptam meg és akkor jöhet a refund és a negatív. Azaz van a kezemben valami adu ha nem tartja a szavát.
Ráadásulnem nagy összegről van szó, 3 euróról. A "hibás" áruval már áránál vagyok, igazi kár nem ért így utólag, de ha küld másikat akkor kárpótólt a bosszúságért a kis hiba miatt. Már csak a megoldást kellene megtalálni, ezért írtam le mit javasolt. Kérdés hogy ez jó -e így.

Már fentebb volt szó arról hogy nem kellene a sok refund, főleg kis tételeknél mert előbb utóbb az ebay kib@szik velem és megvonja a védett státuszt. Ezt nem szeretném elérni.

[ Szerkesztve ]

(#43406) randras válasza mexel (#43403) üzenetére


randras
veterán

Nem.

(#43407) mexel válasza randras (#43406) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, akkor kihagyom. Az tény hogy én sem akarok ebay-on kvül vásárolni. Akkor hagyom a francba, ha az újonnan vett motyóval lenne valami gebasz akkor kap negát és refund lesz, a másikat meg nem értékelem egyszerűen, ennyiért nem akarok negatívot adni.
Azt hogyan írjam angolul hogy ez eBay-en kívüli kereskedés és ezt nem akarom? Konyhaangolom van és azzal ezt lehet hogy nem értené :)

[ Szerkesztve ]

(#43408) thomasa válasza mexel (#43405) üzenetére


thomasa
senior tag

A kérdés, hogy a paypal fee-t ki vállalja. Mert ahhoz, hogy tényleg 3 érjen oda, akkor valamivel többet kell küldeni. Amíg csak 3-at írsz be, kevesebbet kap. Nehogy a kedves eladó utána mondja, hogy úgy gondolta tiéd a fee. :P

(#43409) mexel válasza thomasa (#43408) üzenetére


mexel
veterán

Igen erre én is gondoltam, már küldtem másik paypal számlára pénzt és érezhető a levonás :D

(#43410) hidroponi válasza mexel (#43405) üzenetére


hidroponi
aktív tag

szart kapsz a penzedert, de megdumalnak, hogy meg vegyel toluk + 2-t.
aztan meg nekem szolsz be, nem a teged atveronek.
csak gratulalni tudok neked, szerintem meg talalkozunk ebben vagy masik forumban. :C

ps. nem is tudom, talan tudok neked egy klassz nigeriai akciot...

(#43411) mexel válasza hidroponi (#43410) üzenetére


mexel
veterán

Látom nem érted mert valószínűleg rosszul fogalmaztam az első leírásban, nem gondoltam hogy annyire lovagolnunk kell szavakon, és próbáltam röviden fogalmazni mert én úgy gondoltam a hangsúly nem ezen arészleten van, hanem a megoldáson, hiszen azt kérdeztem.
TEHÁT: nem rosszat küldtek hanem MEGSÉRÜLT a termék egyik darabja amikor postán volt. A töbi része jó volt, tisztán látszott mitől ilyen. (tény hogy ő dolga az olyan csomagolás ami megvédi terméket, ezért írtam úgy hogy rosszat küldött hiszen részben tehet róla)
Ezt lefotóztam, és írtam neki az ebay oldalán. Elnézést kért, és írta is hogy látszik hogy a többi rész használható, ezért csak akkor tud újat küldeni ha visszaküldeném ezt, de ez nekem nyilván nem éri meg. Újból elküldené majdnem az egész terméket, többet is mint a sérült darab, kb harmad áron ha az nekem jó. Felajánlott részleges visszatérítést is az elején, de azzal nem nagyon vagyok kisegítve ( kérjk 1-2 $-t? vicces lenne)
Ha viszont ennyiért kapok egy majdnem teljes terméket az megérné, elfogadnám. Nem nagy összeg, de jó lenne akár a gesztus miatt is - akkor nyugodtabban vásárolnék tőle mert mint említettem ő árul olyasmit ami kellene.
Erre volt a javaslata hogy küldjem el külön az összeget. Nekem az volt a javaslatom, mivel vettem tőle valami olcsóbb cuccot, hogy ahhoz csapják hozzá ha kifizetem, így ha át akarna verni akkor az olcsó motyóra mehet a negatív és a refund, tehát nem nagyon tudnék veszíteni.
Ráadásul nem ők beszéltek rá hogy vegyek tőlük, én licitáltam szándékosan, úgy hogy nem fogtak fegyvert a fejemhez.
Az eladó több tízezer pozitív visszajelzéssel van, 99% fölötti és erre a termékre sokan írták hogy igen jó minőségben küldi ( ami a sérülésen kívül így is van)

A te felfogásod szerint akkor inkább ne is ebay-ezzünk hiszen úgyis az átverésen alapul a dolog mert nem tudhatom mit küldenek, megoldást ne is keressünk csak a refund és negatív megy, ez a tuti. Legfeljebb egyre többen nem küldenek majd magyarországra. Nem vagyonokat akarok rábízni valakire hanem 3 eurót. Jobb esetben ezt fél perc alatt elkölti az ember olyasmire ami nem is kellett volna stb.

Azt látom hogy egysíkúan tudsz besorolni dolgokat, valószínűleg mindent jobban is tudsz mindenkinél, de engem hagyj ki ebből légyszíves, köszönöm. Nem hülye vagyok, csak kérdeztem valamit olyanoktól akik már csináltak ilyet. Nem kioktatást szoktam kérni hanem segítséget. Én ha valakinek tudok segíteni akkor válaszolok és segítek, ha nem akkor elsiklok felette általában.
Köszönöm a segítséget is ha annak szántad.

[ Szerkesztve ]

(#43412) hidroponi válasza mexel (#43411) üzenetére


hidroponi
aktív tag

"Látom nem érted"

olvasd vissza ezt a rovid szalat, mert a kezdeti irasodban meg egy teljesen mas storyt irtal.
es igen en vagyok a huje hogy veled "vitatkozom".

(#43413) bl4ze


bl4ze
veterán

Javamra ítélt a PayPal a 32GB fake Toshiba pendrive ügyében, elég volt a 2 screenshot ami mutatta, hogy 8GB-ról van hekkelve.
Ezt kaptam ma :
We have concluded our investigation into your case and have decided in your
favor.

We were able to recover 10.00 GBP and this amount has been credited to you.
Please allow five business days for this adjustment to be posted.

If you are due any additional funds, we will make our best effort to
recover the balance from the seller.

If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed
to you, please be assured that we will take appropriate action against the
seller's account, which may include limitation of the seller's account
privileges.

Status
Your claim has been resolved and you'll receive a £10.00 GBP refund.
Pénz jóváírva.

[ Szerkesztve ]

.:. bl4ze .:.

(#43414) bul07


bul07
nagyúr

Mi van az ebay-el?

Tegnap este leadtam egy értékelést , most belépek és ezt látom , na mondom oké leadom megint katt rá és ekkor meg ez jön be

Érdekes ez

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#43415) szabog4


szabog4
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem!

Aki április 6. rendelt terméket ebayről (Kínából lett rendelve 1 egér, géphez) annak megjött már? :F

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#43416) Teko001 válasza szabog4 (#43415) üzenetére


Teko001
őstag

Meg (április 17-én rendeltem, és két hét alatt megjött)

(#43418) radi8tor válasza #46372352 (#43417) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Illendő pár napon belül fizetni. Ha nem írja külön az eladó a terméknél, akkor 5 napnál tovább ne húzd az időt.

⭐ Stella

(#43420) kmisi99


kmisi99
addikt

Korábban itt sokan erősen tiltakoztak, hogy ebayes akksi semmit nem ér meg, hogy vezeték nélküli egeret max pár napig visz el, hát nekem a BTY akksik csodálatosan beváltak 1 hónapot simán elviszi 2db aaa elem az egeremet úgy, hogy egész nap használom.

(#43421) randras válasza kmisi99 (#43420) üzenetére


randras
veterán

Natessék, hát megmondtam. :)

(#43422) fardem válasza #46372352 (#43417) üzenetére


fardem
aktív tag

illik minél előbb. az ebay 2 napot ír.

de akkor fizetsz mikor akarsz. persze ilyenkor 4 nap után az eladó indíthat unpaid item case-t, ha nem fizetsz.

ezt az aukció végétől számítva 32 napig teheti meg, utána már nem.

(#43424) nubreed válasza Peter789 (#43211) üzenetére


nubreed
veterán

Köszönöm a választ!

Bocs, hogy csak most reagálok, de eddig nem volt rá érkezésem. :) Így már tiszta sor.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#43425) SUPREME7


SUPREME7
őstag

sinceritytrading tényleg ennyire idióta lenne? Rendeltem ismerősöknek-kollégáknak 10+ pendrive-ot 50K értékben, direkt kettesével, hogy ne legyen gond, erre mindhez odaírta ugyanazt a trackinget ... ha elküldte egy csomagba biztos agyérgörcsöt kapok ha levámolják. Valakinek csinált már ilyet?

(#43426) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali! Szerintetek mit csináljak akkor, ha rendeltem egy 1500Ft-os órát még 19.-én akcióban és az megjött két napja viszont fekete helyett fehéret küldött. Na most Én küldtem neki egy üzenetet, hogy hát nem az jött, mint szerettem volna, mit ajánl? Kért képet, oké mondja, hogy visszakuldhetem, de, ha ez sokba kerül akkor tartsam meg és ad 2,5$ vigaszdijat ez így jó e nekem? Írtam neki, hogy hát nem, mert én rendeltem valamit és nem azt kapom akkor nekem 2,5$ nem vigaszdij főleg, hogy 1500 forintom bánja a dolgot és mindenképp akarom, hogy küldje az órát. Erre ma reggel megvan az üzenet. Pls check your PayPal refund 2,5$. De én ezzel nem vagyok kisegítve sajnos. Egyébként már 2 ezer ft az óra, de eddig ő volt az első ilyen esetem, aki nem volt hajlandó szó nélkül elküldeni az újat. Más még képet sem kért, hanem sűrű elnézések után elküldte szó nélkül a jó cuccot. :/ Tudom nem tudom egy nagy összeg, de akkor is..
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#43427) kekkec válasza pepe091 (#43244) üzenetére


kekkec
aktív tag

Oké, legközelebb kitakarom.

Az eredetiségével állítólag nincs gond. (itt fórumon kértem megerősítést)

Amúgy a termék doboza behorpadt szállítás közben ennyi vele egyenlőre a fő gond. Erre szokás valamilyen kártérítést kérni? (lehet eladom a terméket a későbbiekben)

(#43428) parkr


parkr
őstag

de bénán néz ki az új watch list gomb... meg ez az egész vásárlós/licitállós szürke doboz

[ Szerkesztve ]

(#43429) thomasa válasza SUPREME7 (#43425) üzenetére


thomasa
senior tag

$22 felett egyébként is ÁFaköteles, azt nem tudom, hogy kereskedelmi mennyiségnél van-e még valami plusz adó...

[ Szerkesztve ]

(#43430) SUPREME7 válasza thomasa (#43429) üzenetére


SUPREME7
őstag

Ezzel tisztába vagyok, nekem az a gondom, hogy kérdés nélkül összevonta a rendeléseimet. Azért rendeltem kettesével, mivel 32GB-os pendrive-ok, és darabja 3300 Ft alatt van, tehát kettesével nem érik el a 22 eurót ...

(#43431) thomasa válasza SUPREME7 (#43430) üzenetére


thomasa
senior tag

Én refundoltatnám a fizetendő összeget, ha lesz, mert pont azért kérted külön ügyletben a tételeket.

(#43432) raziel01 válasza SUPREME7 (#43430) üzenetére


raziel01
veterán

Azt veheted 99%-ra, hogy meg lesz vámolva.
Szerintem azt is biztosra veheted, hogy ilyen miatt nem kaphatsz refundot.

(#43433) hidroponi válasza SUPREME7 (#43430) üzenetére


hidroponi
aktív tag

mar tobbszor akartam irni az ilyen problemakra, hogy kulon-kulon kell megrendelni, megpedig ugy hogy miutan jelezte, hogy postazta utana kell a masik csomagot megrendelni.
1-2 nap az egesz es nem 1x volt mar hogy az ujabb csomag elobb erkezett meg. szoval meg idot sem biztos hogy veszitesz vele

(#43434) üszök válasza SUPREME7 (#43425) üzenetére


üszök
őstag

Így szokta. :K
Egyben lesz mid. :K
Ha fennakad lehet meg sem kapod a mennyisége miatt. Azt mondják kereskedelmi mennyiség.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#43435) SUPREME7 válasza üszök (#43434) üzenetére


SUPREME7
őstag

ha 15 pendrive kereskedelmi mennyiség akkor megeszem a sapkám :D Írok neki, hogy ez így nem f@sza.

(#43436) thomasa válasza SUPREME7 (#43435) üzenetére


thomasa
senior tag

Ha elfogadják, hogy saját használatra lesz, akkor is megeszem a sapkám :)

(#43437) üszök válasza SUPREME7 (#43435) üzenetére


üszök
őstag

Én egyszer írtam neki,hogy ne rakja össze,nem értette mit akarok. Azóta trükkösen vásárolok tőle ha több minden kell.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#43438) SUPREME7 válasza üszök (#43437) üzenetére


SUPREME7
őstag

Múltkor írtam, hogy van egy eladó akinél valami baziolcsó lett, na ő volt az, 64GB-os pendrive-ot lehetett nála venni 1500 Ft-ért :DDD Egy laza 3000 darabot eladott kb, én is vettem 20at ;] Sejtettem, hogy nem lesz belőle semmi, írt is, hogy technikai hiba miatt történt, refundol, fogadjak el $3 kompenzációt, de írtam neki, hogy tartsa meg :) Erre beszivat ezzel az áruösszekapcsolássa :D

(#43439) TaaT válasza SUPREME7 (#43425) üzenetére


TaaT
veterán

sinceritytrading naponta adja fel a cuccokat, ha azt akarod hogy külön adja fel vagy írsz neki vagy naponta csak annyit rendelsz amennyit te biztonságosnak tartasz. :)

Lehet neked is szerencséd lesz. :) [link]

Give them hell Ukraine!

(#43440) SUPREME7 válasza TaaT (#43439) üzenetére


SUPREME7
őstag

Írtam neki, hogy ezt mégis miért kellett, amikor direkt külön rendeltem. Azért ez csak a fele az én rendelésemnek :D Ehhez már picit nagyobb mák kell majd :)

[ Szerkesztve ]

(#43441) faresz5 válasza SUPREME7 (#43440) üzenetére


faresz5
senior tag

Ne foglalkozz vele, nem lesz gond. Hacsak nem hangoztatod itt a dolgot orrvérzésig, és nem fognak erre is (mint a telefon+tablet, hála az sok buta cikkírónak akik hangoztatták a dolgot milyen jó tréfa nélkül vásárolni)rárepülni a 3 betűs intézményesek.

(#43442) kaktuszok válasza kmisi99 (#43420) üzenetére


kaktuszok
csendes tag

Linkelnéd az árút? Vagy legalább az eladót. Engem is érdekelne.

Korábban itt sokan erősen tiltakoztak, hogy ebayes akksi semmit nem ér meg, hogy vezeték nélküli egeret max pár napig visz el, hát nekem a BTY akksik csodálatosan beváltak 1 hónapot simán elviszi 2db aaa elem az egeremet úgy, hogy egész nap használom.

(#43443) Kasu80


Kasu80
csendes tag

Sziasztok

Nyertem liciten 2db processzort egy német eladótól, nem jött meg a kiírt időn belül ezért nyitottam egy Case-t.
Ma kaptam egy Tracking számot: RG405599658DE
DHL oldal ezt írja:

Mon, 28.04.2014 00:12 h Hungary The shipment has arrived in the destination country
Wed, 30.04.2014 07:56 h Hungary The shipment is being prepared for delivery in the delivery depot
Wed, 07.05.2014 21:24 h Netherlands The shipment has arrived in the destination country
Thu, 08.05.2014 22:12 h Netherlands The shipment has left the import parcel center in the destination country.
Fri, 09.05.2014 12:01 h Netherlands The shipment has been successfully delivered

Szerintetek ez mit jelent? Rossz címre küldte, vagy át akar verni?

(#43444) fardem válasza Kasu80 (#43443) üzenetére


fardem
aktív tag

hát hollandiát ír, hogy kézbesítették ott.
lehet rossz a cím?

(#43445) SUPREME7 válasza Kasu80 (#43443) üzenetére


SUPREME7
őstag

A postánál kérdezősködj, hogy mi történt, mert dunakesziről küldték tovább a posta nyomkövető szerint:

2014.04.22
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.04.24
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.04.24
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.04.28
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.05.05 Dunakeszi 2 posta
Letétbe helyezve / Deposited

2014.05.05
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.05.07
Célországba elküldve / Item sent abroad

[ Szerkesztve ]

(#43446) Kasu80 válasza SUPREME7 (#43445) üzenetére


Kasu80
csendes tag

Ott nem is nėztem, köszi. Dunakeszire rendeltem, nem tudom mit csinált ez a hülye posta. Jött már pár csomag, de még sose volt ilyen gondom.

(#43447) nagyito88


nagyito88
aktív tag

Sziasztok,
Valaki privátban tudna nekem segíteni egy kicsit?
Rendelnék amerikából egy 495 dolláros terméket, amely további 51 dollár fuvardíj terhel. Meg van jelolve, 121 dollár import charges. Egyéb teendőm van, Paypal-os fizetés után? Vagyis kifizetem az eladonak a 495+121+51 dolláros összeget. Jelentenem kell valamit valahova? Vagy megrendelem a termék + fuvar értékéért, és máshova fizetem az összeget? Nem vámoltam még, vám határ alatt rendeltem termékeket, ez lenne az első vámost esetem, nem csinálnék divatot belőle, magán célra lenne, saját használatra, épp ezért fontos, hogy minden tiszta legyen. Ha volt már ilyen kérdés, akkor elnézést, nem volt időm a témát végigolvasni, szorít az idő

(#43448) Teko001 válasza nagyito88 (#43447) üzenetére


Teko001
őstag

Paypal-al kifizeted, és onnantól mindent az eBay intéz, te csak megkapod postán. Mivel a behozatalért is ott fizetsz, így azt is ők intézik.

(#43449) nagyito88 válasza Teko001 (#43448) üzenetére


nagyito88
aktív tag

Köszönöm! Akkor már csak ki kell nézni a pontos típust.

(#43450) kekkec


kekkec
aktív tag

Sziasztok!

Behorpadt doboz okán szokás/lehet kártérítést kérni?

:R

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.