Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42401) Peter789 válasza radi8tor (#42400) üzenetére


Peter789
senior tag

Innentől kezdve mi értelme az ajánlottnak? A postás aláírja hogy átadta, majd zsebreteszi a csomagot... Nyilván ha egy postás ellen több panasz érkezik hogy sorban nem érkeznek meg a csomagok akkor a körmére néznek, de addigra már sokminden "eltűnhetett", azzal én már nem vagyok kisegítve... :F

Egyébként érdi vagyok, régen (6-8 év+) még előfordult hogy a postás a szomszédomnak odaadta az ajánlott csomagot, vele iratta alá - az én szomszédaimmal nem is volt semmi baj de nyilván sokfelé lehettek ilyennel visszaélések ezért le is szoktak róla, és mostmár kivétel nélkül minden csomagot aláírat, személyi számot felír a nyilvántartásba, vagy ha nem talál valakit itthon akkor értesítőt dob be. Mondjuk az értesítőket lehet előre megírja, mert már volt olyan hogy nem telt el 10mp a csengetés után és már hallom hogy bőg fel a motor, a postaládába bedobva az értesítő - nem hiszem hogy ennyi idő elég volt ahhoz hogy eldöntse hogy nincsen itthon senki, megírja a cetlit és elhajtson - de rábacott mert a 3dik háznál utólértem :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42402) raziel01 válasza Peter789 (#42401) üzenetére


raziel01
veterán

Nem tudom miért él egyesekben ilyen tévhit de az ajánlott csomagot nem kell aláíratni.
Az csak annyit jelent, hogy követve van a csomag. Tudják hogy átvette valaki, tudják hogy hol tűnt el ha eltűnik stb...

(#42403) hidroponi válasza raziel01 (#42402) üzenetére


hidroponi
aktív tag

az ajanlott leveleket ala kell irni: [link]

Küldeményének a címzett (vagy átvételre jogosult személy) részére személyes kézbesítés esetén aláírással igazolt átvétele okirattal kimutatható.

asszem januarban valtozott a szabalyzas.

[ Szerkesztve ]

(#42404) radi8tor válasza hidroponi (#42403) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Úgy néz ki tavaly június óta változott ez a dolog.

⭐ Stella

(#42405) Nestor16


Nestor16
senior tag

Üdv!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha konkrétan ezt a kapszula csomagot szeretném megrendelni, de 2 db mennyiségben, akkor miért írja a szállítási díjat is duplának? Nekem az lenne a logikus, ha több darab esetén is ugyanannyi, vagy csak kicsit lesz drágább a szállítás, nem hinném hogy külön-külön adja fel :)
Vagy csak az eladóval kéne beszélni?

Köszi!
Üdv: Nestor

Üdv, Dávid

(#42406) Bence123 válasza Nestor16 (#42405) üzenetére


Bence123
tag

Sajnos így szabta meg a leírásban(minden egyes csomag +teljes értékű pk.), rákérdezhetsz az eladónál, hátha enged, de sajnos nem hiszem, ha alapvetően így adta meg a hirdetésben.

(#42407) TaaT válasza Nestor16 (#42405) üzenetére


TaaT
veterán

Nem minden eladó ajánlja fel a kombinált szállítási díjat, amúgy érdemes ez ügyben megkérdezni.

Give them hell Ukraine!

(#42408) Nestor16 válasza Bence123 (#42406) üzenetére


Nestor16
senior tag

Értem, utána is néztem, valami FAQ szerűséget találtam, ahol ez a válasz áll a Combined Shipping pontban:

Do you offer combined postage?
clubvits : On most occasions we offer combined postage for multiple purchases please contact us for further details.

Ezt úgy értem, hogy 'A legtöbb ajánlatot egyként adják fel több termék esetében is, további infóért írjak üzenetet.' Nem túl jó az angolom, ezért írom le, ha nem gond.

Ez után van két lehetőség, hogy megkaptam a válasz vagy hogy nem kaptam meg és írok üzenetet az eladónak. Viszont én megkaptam a választ, de ha nem arra nyomok, hogy írok neki akkor máshol én nem találom az üzenet az eladónak gombot (az eladó oldalán sem) :DD
De valószínűleg csak én vagyok figyelmetlen. :))

A lényeg még, hogy akkor ezt üzenném neki ( csak légyszíves javítson ki, aki lát benne hibát, mert könnyen írok oltári hülyeséget :) ) :

Hy.
I'd buy from the product 2 price if the shipping is combined.
Possible is?
Thank you.

Köszi még egyszer :)

Üdv, Dávid

(#42409) Lajkó


Lajkó
őstag

De ki mondja azt, hogy egy külföldről érkező TN számmal ellátott csomag (vagy levél) sima ajánlott??

raziel01: Miért ne? Nyisson mindben Case-t, támassza alá képekkel, esetleg videókkal, aztán lesz ami lesz! Én ezt tenném, ha sok sz.rt küldenének!

[ Szerkesztve ]

(#42410) Peter789


Peter789
senior tag

Ezen a letiltás / ejnyebejnye dolgon én se paráznék, főleg ha képekkel rendesen alá lehet támasztani a kifogásokat! Lehet párbeszédbe keveredsz miatta az ebay-es munkatársakkal de ha látják hogy jól dokumentáltál minden problémát akkor biztosan nem fognak tiltani / büntetni...

Még jópár éve leütöttem egy használt bőrkormányt németországból - hát persze hogy marhára nem felelt meg a valós állapota annak amit állított róla az eladója (németország, de valami török név szerepelt rajta mint feladó), csak nagyon ügyesen fényképezte. Ahhoz képest az addigra bő 300e km-t futott Superb-em bőrkormánya úgy nézett ki mint ami most jött ki a gyárból, épp csak a nem is látható hátsó felén volt egy kis mattulás-kopás. Ami jött volna helyette az rádió/tempomatvezérlős multikormány lett volna, de úgy nézett ki mint amit egy minden ujján gyűrűt viselő illető maszírozott napi 24 órában. Sima megkeresésre csak valami lepattintó választ adott, ezért case-t nyitottam amire nem reagált > eszkalálódott. Az ebay-es ügyintéző azt mondta hogy küldjem vissza ajánlottan, töltsem fel a szelvény képét is és akkor az buyer protection-tól visszakapom az árát és az eredeti postát. Sajnos a visszaküldés díját nem, viszont olyan jófej volt az ebay-es hogy írta hogy ezt nem téríthetik de látja hogy évek óta vásárolok többszáz full pozitívval, csupa ilyen vásárló kellene az ebay-nek úgyhogy ajándékba ad egy 25 ojrós ajándékkupont amit a rendszerben levásárolhatok bármire! Még így is buktam 1-2e-et mert olyan drágán vitte vissza a posta a dobozt, de a buyer protection jól vizsgázott!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42411) Teko001 válasza Nestor16 (#42408) üzenetére


Teko001
őstag

Valami ilyesmi:

Hello,

I want to purchase two of this product. Is it possible to give me a discounted shipping price since you will be sending in one package?

Regards,

(#42412) matyi19


matyi19
őstag

Sziasztok!
Szerintetek, írjak az eladónak vagy várjak még egy hetet?
Elméletileg, az Estimated Delivery letelte után még van 30 napom Case-t nyitni...vagy rosszul tudom?

(#42413) Kerio válasza Kerio (#42384) üzenetére


Kerio
őstag

Meg van a probléma forrása. A 15 darabra nyitottam case-t. Vagyis akartam nyitni. El sem jutottam odaáig, hogy kitölthessem, hogy mennyit nem kaptam meg, az ebay kiírta, hogy jelenleg nem nyitható, próbálja később. Frissítgettem az oldalt, de folyamatosan ezt írta. Majd kb öt perc múlva jött a mail, hogy "case opened". Mint most kiderült, csak 1 darabra. :( Ezt buktam. Az eladó arra hivatkozik, hogy csak egy darabra kértem. Nem hajlik semmire....

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#42414) Peter789 válasza matyi19 (#42412) üzenetére


Peter789
senior tag

Én mindig azt nézem hogy mikor adta fel - ha eltelt 35-40 nap akkor nyitom a case-t

91.1%-os eladótól vásárolni? Ez elég bátor dolog, a 4200+ eladásánál legalább 375-ben problémás volt... Az ilyen eladókat nagyívben kerülném, már a 98% alattiakat is erős fenntartásokkal kezelem és csak akkor rendelek tőlük ha máshonnan beszerezhetetlen a termék... :U
(100-ból 1-2 kötekedő idióta mindig előfordul aki meglepődik hogy kínából nem ér oda a terméke 3 nap alatt, vagy csodát várt 1$ free shipping-ért, de ha ennél rosszabb az arány az már nem jó jel)

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42415) matyi19 válasza Peter789 (#42414) üzenetére


matyi19
őstag

Szerintem várok, még pár napot aztán írok neki, majd nyitok egy Case-t.
Ami pedig a rossz arányt illeti: egy hónappal ezelőtt mikor rendeltem sokkal jobban állt, olyan 97-98% volt.
Még valami, ha írok neki és tegyük fel nem válaszol, nyitok egy Case-t, nem az eladón fog múlni, hogy visszakapom a pénzt, hanem az eBay-on, ugye?

(#42416) snooze


snooze
veterán

sziasztok!
ebay-on vásároltam,de nem jött meg a termék,igy a paypalra visszautalta a pénzt az elado..meg is jelent a paypalon,ott azt kértem utalják a bankkártyára..ma nézem nincs a kártyán a pénz,viszont áttette a recent activityba,ahol azt irja a payment statusnál,hogy nem fogadtam el..ilyenkor mi a teendö?köszi..

GO Gunners!!!

(#42417) matyi19 válasza snooze (#42416) üzenetére


matyi19
őstag

Nem tudom nálad mi a helyzet, nekem kétszer volt refund, soha sem kellett semmit elfogadni.
Automatikusan vissza ment az adott összeg a kártyára.
Szerintem várj még kicsit, csak 3-4 nap után (vagy több) jelenik meg a bankkártyádon a visszautalt pénz...

(#42418) radi8tor válasza snooze (#42416) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Írj PayPal-nak. És ne írd be minden topicba. :N

⭐ Stella

(#42419) randras


randras
veterán

Azt hiszem ez az új rekord. [link] China Post, sima egyszerű.

(#42420) szeva000


szeva000
addikt

Hi4
Olyankor mi a helyzet,hogy anno tavaly augusztusban rendeltem egy lakatfogót....nem jött meg,pénzt visszakaptam...Majd december végén valahogyan megjött a csomag....Nah,én azóta itt ülök rajta,használni nem használom,mert vettem másikat.
Nodeeee...tegnap kaptam egy mailt a kínaiaktól,hogy én ezt átvettem és fizessem ki!
Én meg nem nagyon akarom kifizetni,mert vettem másikat,igaz itt van az is....Mi van ha nem vagyok hajlandó kifizetni? Én vissza is küldeném,de nem az én költségemre....Vagy lehet velük esetleg alkudni árban?A pénzt be tudják hajtani valamiféleképpen,ha nem akarok ennyit kifizetni?

(#42421) snooze válasza matyi19 (#42417) üzenetére


snooze
veterán

volt már egy visszautalás,akkor amikor eltünt a paypal oldalrol az összef,akkor rá is ment a kártyára..most meg nem ment rá..

GO Gunners!!!

(#42422) Peter789 válasza randras (#42419) üzenetére


Peter789
senior tag

Csak én vagyok ilyen peches hogy a telefonom 2.5 hét után még mindig sehol sem jár? Nem hogy nem érkezett meg a héten, még a tracking sem változott, ugyanúgy 04.01 elhagyta szingapúrt az utolsó bejegyzés :W

(#42415) matyi19

Hát ez nagyon nem jó jel - ahogy mondtam rendeléstől számított 35-40 napnál nyitnám a case-t. Egyébként ha csalónak bizonyul és még előtte, blokkolja az ebay a userét a másik panaszkodók miatt akkor úgytudom Te is visszakapod a pénzed utólag is

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42423) V/ válasza snooze (#42421) üzenetére


V/
Topikgazda

A legtöbb magyar bank péntek 12 után már nem igazán könyveli a bejövő pénzeket. A Paypal elküldte, de a bankod nem könyvelte. Melyik bank a tied? A CIB-nél volt 2 nap is, az Erste 2-3 nap.

[ Szerkesztve ]

(#42424) V/ válasza Peter789 (#42422) üzenetére


V/
Topikgazda

Én 44 napra kaptam meg a fizetéstől számítva. Hol ellenőrződ?

[ Szerkesztve ]

(#42425) Peter789 válasza V/ (#42424) üzenetére


Peter789
senior tag

Igazából nem is gondolom komolyan a "felháborodást" hogy nem ért ide pár nap alatt, szimplán csak az bacca a csőröm hogy mások ilyen rekordidőkről számolnak be, nekem meg kerülőúton ilyen lassan érkezik másokéhoz képest...

http://www.17track.net - rengeteg oldalt kipróbáltam, de ez adja a legrészletesebbet a Sweden post-ról. Mostanra már az itthoni posta tracking-en is látszik, azt is figyelem néha hátha az hamarabb vált de egyelőre ugyanazt mutatja...

Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/04/04 17:14:56
2014-04-01 09:38, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-04-01 00:30, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/04/04 17:14:56
2014-04-01 09:38, Order departed from sorting hub
2014-04-01 00:00, Posten, Direct Link, Singapore, Försändelsen har lämnat Direct Link's utrikesterminal för vidare transport till utlandet.
2014-03-20 14:00, Order in transit
2014-03-19 05:30, Order departed on flight from origin
2014-03-18 05:00, Order dispatched

Az ali rendszere szerint a fizetés: 2014-03-13 01:43 (+/- valamennyi óraeltolódás) - pár napot kellett várnom mire bekerült a posta rendszerébe, de onnantól is elég lassan történnek a dolgok :W

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42426) V/ válasza Peter789 (#42425) üzenetére


V/
Topikgazda

Hasonló termék szintén Sweden post- és Szingapúr, először Stuttgartba ért és onnan jött Budapestre.
A tied szerintem még szállítás alatt van, legkésőbb a jövő hét péntekig itt lesz.

(#42427) Peter789 válasza V/ (#42426) üzenetére


Peter789
senior tag

hmm, és akkor a vám az hogy zajlik? könyvelik hogy hivatalosan csak bp-en lép be az eu-ba és itt vámolják, vagy ezáltal lehet meg is úszom mert itthon már eu-ból érkezőként kezelik?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#42428) krikka válasza V/ (#42426) üzenetére


krikka
csendes tag

Nekem van 2db Li-ion akksim, maláj postával jönnek. Kicsit bizonytalan vagyok benne, hogy ideér-e :B
Tracking szerint Zürichbe tartanak éppen, és a destination countryhoz is Switzerland van írva.
Remélem nem vág át az eladó kamu trackinggel, és onnan tovább jönnek majd.

(#42429) V/ válasza Peter789 (#42427) üzenetére


V/
Topikgazda

Sajnos nem. A feladási helyet veszik alapul, így EU-n kívüli eljárás lesz, a szokásos vámeljárás, vagy fizet, vagy nem fizet kimenettel.
krikka az nem kamu tracking, a svájci posta külföldi kirendeltsége vette fel a küldeményt, kaptam már ilyet én is.
A Svájcból érkező küldeményt is vámolják, nem csak az átutazót, van valami egyezmény, de egy nekem onnan jövő árunál nem vették figyelembe.

[ Szerkesztve ]

(#42430) V/ válasza V/ (#42429) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak itt Magyarországon szokatlan, hogy egy külföldi országban több "nemzeti" posta működik egyszerre. Lehet választani. ( Jobb helyeken, )

[ Szerkesztve ]

(#42431) TaaT válasza szeva000 (#42420) üzenetére


TaaT
veterán

Mondanám azt hogy add el a Kínából rendeltet, és küld vissza nekik azt a pénzt amit érte kapnál (még ha kevesebb is mint amennyiért vetted). Amúgy nem tudnak semmit sem tenni ellened.

Give them hell Ukraine!

(#42432) prelanunchX


prelanunchX
csendes tag

Én meg nem használtam az e-bayt, az a kérdésem, hogy mobilról tudok-e terméket feltolteni, ha igen hogyan?

(#42433) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Az utóbbi napokban többször kaptam ezt a hibaüzenetet. A fizetést újra elindítva már ki tudom fizetni a terméke(ke)t. Másnál is volt ilyen?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#42434) faresz5 válasza Winner_hun (#42433) üzenetére


faresz5
senior tag

régebben nekem is volt ilyen, ccleaner és utána tudtam fizetni.

(#42435) randras válasza Winner_hun (#42433) üzenetére


randras
veterán

Én meg jelenleg direkt PayPal fizetést nem tudok megtenni egy címre, eBay-en gond nélküli tudok fizetni. :U

(#42436) randras


randras
veterán

Mióta ebay a topik neve? Csupa kisbetűvel? Nem eBay tapasztalatok volt eddig?

(#42437) fardem válasza randras (#42436) üzenetére


fardem
aktív tag

én is most vettem észre! a régi jobb volt!

(#42438) matyi19 válasza Peter789 (#42422) üzenetére


matyi19
őstag

Most írtam neki, ha nem halandó válaszolni, akkor Case!
Ha válaszol, és kér hogy várjak még, akkor várok egy hetet...

(#42439) szeva000 válasza TaaT (#42431) üzenetére


szeva000
addikt

sztem írok nekik,hogy x$-t vagyok hajlandó érte adni,hogy itt maradjon,ha nem tetszik nekik,akkor vigyék el a saját költségükön... :)
Én nem vagyok hajlandó kifizetni majd 100$-t...Főleg így,hogy fél évre jött meg és addigra régen vettem másikat.

(#42440) Lajkó válasza szeva000 (#42439) üzenetére


Lajkó
őstag

Az nincs rajta, hogy mikor adták fel?

(#42441) fardem válasza szeva000 (#42439) üzenetére


fardem
aktív tag

szerintem meg ne izgasd magad. ne foglalkozz velük.

(#42442) Siriusb válasza Winner_hun (#42433) üzenetére


Siriusb
veterán

Egy ilyen volt nekem is a napokban. De később újra próbáltam, simán ment.

(#42436) randras
Hogy miért változott, én sem értem.

(#42443) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Mi ez a béna topikcím?!

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#42444) atillaahun


atillaahun
veterán

Sziasztok,
vettem több hónapja egy 10 $-os átalakítot, azóta nem próbáltam, csak most, de rossz.
Ilyenkor lehet még valamilyen módon visszatérítést kérni?

(#42445) Bence123 válasza atillaahun (#42444) üzenetére


Bence123
tag

Ha több hónapja vetted, akkor már nincs vásárlói védelmed, tehát csak az eladó jóindulatára hagyatkozhatsz: írhatsz neki, hogy nem próbáltad eddig, rossz a termék, stb. De neki sem lesz sok kedve hónapok után visszaadni egy rossz termékért a pénzt, szerintem. Sok szerencsét mindenesetre :)

[ Szerkesztve ]

(#42446) fardem válasza atillaahun (#42444) üzenetére


fardem
aktív tag

nem,ezt sajna megszívtad...

(#42447) atillaahun válasza Bence123 (#42445) üzenetére


atillaahun
veterán

Köszi, azért írok neki vagy 2 sort, hátha nem a ganaj fajta.

(#42448) fardem válasza atillaahun (#42447) üzenetére


fardem
aktív tag

ha kínaitól vetted akkor tuti nem fog refundolni. ha európából, akkor még talán van esély.

(#42449) mepet válasza randras (#42436) üzenetére


mepet
addikt

így lényegretörőbb, szerintem sokkal jobb, hiszen sokan nem a tapasztalataikat írják le, hanem segítséget, tanácsot kérnek. No meg az ebay-t csupa kisbetűvel írják, lásd ebay.com. :K

(#42450) szeva000 válasza Lajkó (#42440) üzenetére


szeva000
addikt

még augusztus elején rendeltem...azután december vége felé jött meg...Én ugyebár addigra már régen vettem másikat....

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.