Hirdetés

2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#301) DragonR+ válasza ANT (#300) üzenetére


DragonR+
aktív tag

A #299-ben írtam, h figyelmetlen voltam, s hogy az előző kérdésem törölve. :D

[Szerkesztve]

Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

(#302) ANT válasza DragonR+ (#301) üzenetére


ANT
őstag

I am ''figyelmetlen 2''. :DDD

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#303) whitehand


whitehand
senior tag

sziasztok megint...hol lehet booktypot állitani és mi haszna annak? köszi

(#304) Chaser válasza whitehand (#303) üzenetére


Chaser
titán

Haszna annyi, hogy +-os lemezt megírhatod úgy, mintha DVD-ROM lenne, vagyis így az összes régebbi asztali player is támogatni fogja, magyarul nézhetsz valami őskövületen is filmet, ami a +-os formástumot még nem támogatta:)
Az, hogy átállíthatod-e, függ az írótól, meg a benne levő FW-től..ha jól tudom, akár a neroban is át lehet állítani, booktype setting menüpont alatt.

szerk: néztem infódat, valami új NEC csodád van, arról lövésem nincs, hogy támogatja-e a booktype-ot

[Szerkesztve]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#305) ANT válasza whitehand (#303) üzenetére


ANT
őstag

DVDDecrypter/ImgBurn proginál pedig a jobb alsó sarokban lévő, nyitott könyv-ikonra kattintva tudsz Book Type-ot állítani. :)

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#306) whitehand válasza Chaser (#304) üzenetére


whitehand
senior tag

nem-nem, nem NEC.. ASUS DRW1814BLT lesz...tehát akkor csak a filmek miatt van értelme? értem köszönöm akkor nem érint egy filmem se :)

[Szerkesztve]

(#307) s-men


s-men
tag

Én már jó pár éve Ridisc-re írok...és eddig nagyon pozitív tapasztalatom van...
Verbatim egy csúcs dvd írható dvd lemezben.
A TDK némelyik fajtája nagyon ratyi...
A Fujifilm meg egy nagy kalap.... :DD
Több ezer dvd írása után kejelentem,hogy a Verbatim és a Ridisc nálam a befutó... :C

Üdv : Dani

(#308) #00809728 válasza s-men (#307) üzenetére


#00809728
törölt tag

Hát abből elég sok mindent meg lehetett tudni.
Pld milyen íroval írod+milyen progival,hány szorossan stb?

Hát én a ridiscet nem ajánlom verba,plextor,ricoh gold na ezeket ajánlom szerintem bármely írohoz.

Érdemes híreket olvasnod ...tőbb ezer.... én valahogy nem csinálnék neki reklámot.

[Szerkesztve]

(#309) adra válasza s-men (#307) üzenetére


adra
tag

Őszintén csodállak, hogy te a (szerintem) legjobb és (az egyik) leggyengébb minőségű lemezt egy napon említed... :D

MCC: Minőségi Certifikált Cuccok

(#310) SzalaiG válasza #00809728 (#308) üzenetére


SzalaiG
addikt

Egyetértek. Verba. :R

(#311) 3x3y válasza adra (#309) üzenetére


3x3y
aktív tag

Ez számomra is meglepő, de...

Mindenek előtt Verba...egyetértek.
Amennyi Aritát (bugyi rózsaszín) kidobtam már, az már szinte hihetetlen...
Viszont régen csak két féle lemez létezett....olcsó és drága....
A Ridisc meg meglepő, de amennyire ''szar'', annyira abból még egy darabot sem kellett kidobnom. Ez azért elgondolkodtató.

PF

(#312) fishi


fishi
tag

Az ''újoncoknak'' :) :

Ne engedd, hogy elvakítson a márkanév! A ''nagy'' márkák közül már a TDK is csak szitázza-csomagolja a lemezeket, ő maga nem gyárt, hasonlóan egy csomó más márkához. Ha ehhez hozzátesszük, hogy nem mindig ugyanaz a gyártó ugyanolyan lemezét veszik meg, akkor már talán érthető, hogy nem jó tanács azt mondani, hogy ''vegyél +16x-os TDK-t, nagyon jó'', vagy ''vegyél +4x-es piros Datawrite lemezt, mert nekem nagyon bevált''. Az egyik héten a TDK, Maxell, Philips, stb. cimke alatt Taiyo Yuden lemez bújik meg, a másik héten valamilyen CMC, a harmadikon Ritek, stb. Ha valakinek gyatrán írja az írója az adott médiakódú lemezt, akkor hiába a kiváló márkanév, akadozó dvd lejátszás, gyorsabban olvashatatlanná váló (rosszabb esetben rögtön olvashatatlan) lemez lesz a vége.

Egy márkás lemezzel nem az elronthatatlan és csak jó minőségben megírható (bármilyen íród is legyen) lemezt veszed meg, és nem ezért ajánlják itt is, hanem arra (nagyobb) garancia, hogy az adott médiakódú lemezszériából nem a hulladék sorozatot fogod megkapni, hanem jóesetben a jókat, valamint gyártási hibáktól, anyaghibáktól mentesebb lemezt.

Tehát a lényeg, hogy általánosságban nem lehet jó tanácsot adni. Ha valaki szeretne biztosra menni, annak a következőknek kell utána néznie:
1. az írója milyen médiakódú lemezeket ír a számára megfelelő minőségben
2. melyek azok a márkák, amelyek a jobb sorozatokat szitázzák az adott médiakódú lemezekből
3. az eladó olyan médiakódú lemezt adjon az adott márkából, amilyet szeretnénk

Lortech és Fishi

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#313) Tomitosz válasza fishi (#312) üzenetére


Tomitosz
aktív tag

Tényleg zizi mostanság a TDK. Egy barátom áthozott nekem 10 darabot és abból 4 ment a kukába mert fel sem ismerte az iró....a maradékot pedig a 2 iróm között cserélgetve tudtam megirni. Azok még müködnek...de inkább elajándékoztam öket.
Sajna szegény apám kezébe is jutott pár darab. Neki 2 lemez után tönkrement az asztali Panasonic felvevöje. Szétment az egész mehanika. Szerencsére gariba meglett javitva.
A hülye osztájtársaim meg tömegével veszik tök drágán....majd rájönnek ök is.

(#314) adra válasza Tomitosz (#313) üzenetére


adra
tag

Konkrétan melyik TDK lemezzel tapasztaltad ezt?

MCC: Minőségi Certifikált Cuccok

(#315) PPeter


PPeter
addikt

Pontosan milyen TDK lemezzel és milyen íróval?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#316) #00809728 válasza Tomitosz (#313) üzenetére


#00809728
törölt tag

1db lemez elront egy asztali felvevőt :F

(#317) Ferrarifan


Ferrarifan
csendes tag

Hi skacok!!Vettem a minap 25 darab ridata dvd-r lemezt!!!És nem tudom mivan vele mert amikor írnám a cuccot kifele az írási sebesség 1x 2x 2.4 x :(( :(( :( :( :F :F :W !!Ez mitől van nem is engedi írni!!NEC dvd írom van és még sose csinált ilyet!!!Más lemeznél nem csinálja már próbáltam és tökéletes!!Ja és nem csak az első ridata dvd nél csinálta ezt hanem elővettem a 25 ből még 1et és ugyan ez a hiba!!!Tud valaki segíteni!!Vagy vágjam a kukába a lemezeket :Y

(#318) PPeter válasza Ferrarifan (#317) üzenetére


PPeter
addikt

Szia!
Milyen íród van pontosan? Ha valami régebbi 8x-os modell, akkor elképzelhető, hogy az újabb 16x-os lemezeket nem szereti.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#319) Ferrarifan


Ferrarifan
csendes tag

Hát már ellég régi a kicsike!!!Akkor itt lessz a bibi!!!!De akkor mit csináljak most lehet valamit tenni???

(#320) szállitó válasza Ferrarifan (#319) üzenetére


szállitó
senior tag

nézd meg a tipust és keress a net en firmware-t hozzá, álits le minden más futó progit és vedd ki a lemez ha van benne. frissitd és utána probáld újra.

(#321) szállitó válasza Tomitosz (#313) üzenetére


szállitó
senior tag

én is kaptam 2db ot az egyik kollegámtól hogy irjam meg 8x os an fogadta el az iró kék karikás dizájn és halványabb a nyomat rajta mint a többin sajnos a mid jét nem néztem meg de elvileg kellene még ''ilyet írnom úgyhogy ha beválalom a többit majd mondok pontos infokat..''

(#322) whitehand válasza PPeter (#318) üzenetére


whitehand
senior tag

melyik irási metodos (CLV, CAV) biztositja a legtartosabb adatot? vagy van ilyen különbség egyáltalán? vagy ez inkább a lemez minöségétöl függ és nem befolyásolja az irás modja és esetleg a sebessége? persze nemcsak PP-töl

[Szerkesztve]

(#323) PPeter válasza whitehand (#322) üzenetére


PPeter
addikt

Nagyon összetett kérdés és igazából nehéz közvetlen összefüggést találni a különböző írásmódok és a lemezre írt adat tartóssága között. A tartósság sok mindenen múlik, kezdve a lemez fizikai paramétereitől (amelyek ugye a gyártón múlnak) az íráson át (hogy milyen jelrögzítési szintet tud elérni az író, amikor a jeleket a hordozórétegbe rögzíti) a korong tárolásáig. A CLV írásmód nem is a tartósság miatt fontos, hanem azért, mert az optikai meghajtók felépítése és működési rendszere miatt a mai napig ezzel az írásmóddal tudnak az írók leginkább egyenletes jelrögzítési szintet produkálni a korong teljes felületete mentén. Ennek köszönhetően a lemez teljes felületén körülbelül azonos lesz a beégetett jelek optikai jellemzője. Ez akkor jön jól, ha olyan lejátszási környezetben használjuk a korongot, ahol a lejátszó nem (vagy nehezen) képes a megírt lemez (illetve a felírt jelek) össze-vissza változó optikai paramétereit követni a lejátszás során. Hallgasd meg, hogy egyes lemezekkel milyen kegyetlenül tud szambázni az érzékenyebb asztali lejátszók, notebook meghajtók optikája, szabályosan cicereghet, folyamatosan ugrálhat a fej és a szervó a számára nehezebben emészthető lemezeken. Ez könnyen előforduhat azoknál a korongoknál, amelyeket nem optimális sebességgel - ráadásul az írási folyamat során folyamatosan változó sebességgel, óhatatlanul változó optikai jelrögzítési szinttel - írtunk meg, ezért a lemez minden pontja különböző lett. Mondjuk ha az író az első szakaszt 4x-esen, a következőt 8x-osan, az utolsó szakaszt meg mondjuk 12x-esen rögzítette, és minden szakasz markánsan különböző optikai jellemzőket kapott ennek köszönhetően (a szemmel látható csíkozódás ezzel nem feltétlenül van szoros összefüggésben). Nyilvánvaló, hogy ezzel a megközelítéssel levonható olyan következtetés is, hogy ha egy lemez bizonyos részei eleve gyengébb, rosszabb minőségben kerültek felírásra, akkor az idővel elkerülhetetlenül bekövetkező öregedés ezeken a területeken fog hamarabb gondokat okozni, tehát a tartósságot is befolyásolhatja. De azért azt is el kell mondani, hogy az újabb írók mind a folyamatosan emelkedő (CAV, P-CAV), mind a lépcsőzetesen felfelé léptetett (Z-CLV) írásmódokkal egyre egyenletesebb írást tudnak megvalósítani, hála az egyre finomabban optimalizált meghajtóknak, firmware-eknek. De azt se felejtsük el, hogy ez akár lemezről-lemezre is könnyedén változhat, hiszen nem minden koronghoz tudnak tökéletesen belőni egy-egy írót, a lemezek sorozatról-sorozatra különböző fizikai jellemzőiről és sok más apró környezeti hatásról, körülményről nem is beszélve.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#324) whitehand válasza PPeter (#323) üzenetére


whitehand
senior tag

köszönöm a részletes kimerötö választ...amit leszürtem az h jo minöségü lemezt kell használni akkor igazábol nem nagyon számit az irási mod de a gyengébb minöségnél számithat...verba mcc004-ekre irtam eddig max 6xosan (max CLV seb amit az elözö irom tudott) eddig olvasta minden
nem tudom az ujnak mennyi lesz max clv de megerösitettél abban h jol gondoltam mikor lassabb sebességgel pörköltem

(#325) szállitó válasza PPeter (#323) üzenetére


szállitó
senior tag

Én azt tapasztaltam hogy az asztali például egyáltalán
nem csipi a 8x os an megirt lemezt mig a 4x és a 16x os közt szinte nincs külömbség 100x tekerésnél is szépen egyenletesen fut mig a 8x os nál sokat bajlodik gondolkodik zörög kattog...

ez is az álatlad leirtakat erösiti...

[Szerkesztve]

(#326) Tomitosz válasza adra (#314) üzenetére


Tomitosz
aktív tag

TDK DVD-R 5622A2 16X lemezek voltak....Még találtam egyet. 2 iróban probáltam öket (Pioneer 108 és 111L).
Az apám asztali panasonic-jába nem tudom milyen kodú lemez került. A Saturnba vette és szlimp tokos volt. Nem tört bele.....csak elkezdett kocogni (elötte sosem kocogott)...kivette belöle a kiirt lemezt és körivesen megkarcolodott az iroban....utánna meg már az öszes lemezzel ezt csinálta. Általában verbatimot használt ami tökéletesen ment...beletette ezt a TDK-t és elcseszte az egész mehanikát.

(#327) PPeter válasza Tomitosz (#326) üzenetére


PPeter
addikt

Vélhetően bármilyen lemezt tett volna bele, a mechanika mindenképp tönkrement volna. Ha a lemez nem robbant szét, nem volt deformált, akkor nem a korong tette tönkre a meghajtót.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#328) SzalaiG válasza PPeter (#323) üzenetére


SzalaiG
addikt

Ezt hol lehet állítani?

(#329) PPeter válasza SzalaiG (#328) üzenetére


PPeter
addikt

Sehol, az adott írótól függ, hogy milyen sebességet hogyan, milyen beosztással valósít meg.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#330) attiati válasza PPeter (#323) üzenetére


attiati
veterán

Józan parasztésszel ezek szerint ha hangosan, sercegve olvassa vissza a meghajtó, akkor sokat dolgozik a mechanika a nem egyenletes írás miatt. Vagyi várhatóan rövidebb élettartamú lesz a lemez.... (nagyon leegyszerűsítve persze).
Csak azért kérdem, mert LG írómmal semmivel sem tudom visszaellenőrizni a megírt lemezt... nem tudok semmire hagyatkozni. Vagy van mégis valami módszer?

amúgy tőled megszokott módon nagyon profi volt a hsz :) :R :R

(#331) attiati válasza fishi (#312) üzenetére


attiati
veterán

Neked is egy nagy kösz a hsz-ért! Világos, egyértelmű, összefoglaló. Na és gyakorlatias!!! :R :R

(#332) PPeter válasza attiati (#330) üzenetére


PPeter
addikt

Épp azt írtam, hogy nem ennyire egyértelmű, de a lényeget megfogtad. A lemezeket a minőségi teszt nélkül is le tudod ellenőrizni, hogy milyen állapotúak: sima visszaolvasási teszt, kétféle meghajtóban, ha egyenletes az olvasási sebesség és a hozzférési idők sem nőnek meg drasztkisuan, akkor - azokban a meghajtókban - nincs nagyobb gond a lemezzel. A hibák ritkán jelentkeznek úgy, hogy semmi előjelük (kicsit lassabb olvashatóság helyenként, megnövekedett seek time stb.) ne lenne.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#333) vicces


vicces
addikt

sziasztok!

van egy dvr-109-es dvd irom.
néha szoktam irni mp3-as cdket vele.
a kocsiban a lejátszó nem nagyon szereti olvasni ezeket a lemezeket.
probáltam már különböző sebességen irni, de nem nagyon áll össze a kép, hogy milyen sebességen lenne a legcélszerűbb irni a lemezeket. legutoljára benq audio cdből vásároltam be. a legolcsóbb noname lemezeket meg se probálom már, mert azokat egyátalán nem olvassa a lejátszó.
/probáltuk felsőbb kategoriás lejátszókkal is a lemezeket, de ott is ugyanez volt a helyzet, tehát én arra gyanakszom, hogy a dvd iro csinálja rosszul a dolgát/

kérek tanácsot irási mod megválasztására cd irás esetére :)

illetve egy plextror premium vásárlásán is gondolkozok /persze ha találok még valahol/, kivéve, ha esetleg egy olcsóbb vagy hasonló árú dvd iró is tudná hozni azt a minőséget.

:)

(#334) s-men válasza #00809728 (#308) üzenetére


s-men
tag

Samsung sh-s182drsmn dvd íróval nyomom egy ideje...azelött asus régi 4x-es dvd íróval nyomtam...
Általában 4x-es sebességgel írtam...
Nem reklámozom...

Üdv : Dani

(#335) blattida válasza vicces (#333) üzenetére


blattida
nagyúr

Az, hogy a cédék hogy sikerülnek, a firmware-en is múlik. A legfrissebb van fönn? Ha nem frissítsd! Csak az MP3-as lemezekkel van gond?
Egyébként ez a Pioneer sem a cd írásra van kihegyezve, ezért azt tanácsolnám, hogy próbáld a lemezek maximális írási sebességének nagyjából a felével sütögetni a korongokat(16-32X-es tempó), mert az jobb eredményt adhat, mint ha lassan írnál véle. Bár az is igaz, hogy audio célra, elméletileg, a CLV módú írás a legalkalmasabb, esetedben 4X-es sebességgel! Ki kell próbálni, melyik ad jobb eredményt!
Plextor Premium 2 kapható, nézz körül például itt: [link]
A Plextor 760-as dvd író egyébként jó választás lenne, ráadásul olcsóbb, mint a Premium 2! ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#336) vicces válasza blattida (#335) üzenetére


vicces
addikt

talán az audio cdk kevésbé sikerülnek rosszra, ott is szokott lenni haszontalan. főleg a lemez vége felé lejátszás közben a lejátszó belejátsz a ''fordulatszámot'' is. minnél a vége fele vagyok annál kevesebbet pattog. elég érdekes jelenség.
a firmware ugy emlékszem a leguccsóbb.

azt honnan tudohatom meg, hogy melyik sebesség CLV modó??


ugy néz ki, hogy benevezek egy 760-as plexire. de ha jol sejtem majd annál sem lesz mindegy, hogy milyen sebességgel irok majd

:)

(#337) blattida válasza vicces (#336) üzenetére


blattida
nagyúr

Cédéknél 16X-osig vagy 24X-esig mennek az írók CLV módban, dévédéknél 8X-os sebességig.
Egyébként a gyártók honlapján fent szokott lenni az írók paraméterei között, de nem mindenkinél.
A Plextor jó vétel,és igen, neki sem mindegy a sebesség. Audio írásra 8X-osnál nagyobb sebesség nem ajánlott, ha a minőség a fontos!
Ja, szar alapra nem fog csodát írni, a gagyi lemezeket tessék kerülni! ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#338) slaci007


slaci007
senior tag

Érdekes teszt a lemezek minőségének változása az idő előrehaladtával.
[link]

Tungsram 1896-1989

(#339) attiati


attiati
veterán

Ha végre meggyőződtem, hogy Tayo Yuden gyártotta (TY03) Plextor-t (esetleg Verba-t) szeretnék venni, akkor miből lehetek biztos abban, hogy valóban azt kapok?
Azon kívül, hogy az eladója azt mondja ;] na és persze kibontás nélkül ;]

Minuszosat vagy pluszosat érdemes venni archíváláshoz...? (az élettartam a fő szempont, az asztali lejátszó kompatibilitása egyáltalán nem fontos)

[Szerkesztve]

(#340) PpenoO válasza attiati (#339) üzenetére


PpenoO
senior tag

Nyugodtan megveheted bármelyiket, nincs most hamis Verbatim illetve Plextor a piacon.

Plextor lemez csakis Japán lehet.

Verbatimnál, ha Made in Japan van ráírva 99% hogy eredeti Taiyo lemezt fogsz venni. Esetleg nem tudnád leolvasni hol gyártották, akkor elég a lemezeket tartó műanyag színét megnézni, ha szürke, akkor Taiyo Yuden lemezzel van dolgod. Más országban gyártották ( India, Taiwan ) és a lemeztartó műanyag fekete, akkor nem Taiyo Yuden, hanem Moser Baer vagy CMC.

Egy ideje írkálgatsz már ebbe a topikba, de látom még nem sikerült kiigazodnod a médiakódok terén, segítek:

Taiyo Yuden +16x MID: YUDEN000 T03 (ez létezik Verbatimba, ami ritka itthon, illetve Plextorba, ami még egy darabig elérhető itthon)

Taiyo Yuden -16x MID: TYG03 (Verbatimból és Plextorból is beszerezhető itthon)

Melyiket válasszad? Ez jó kérdés, mivel tudni kéne milyen íróval és milyen sebességgel szeretnéd írni. Gondolom nem 16xosan...bár kitudja ;]

Én mindenesetre inkább a plusszosakat javaslom, főleg ha plextor, benq, lite-on íród van. Verba és Plextor TYG03as lemezek nem sikerültek túl jól, pontosabban az írók firmware stratégiája nem eléggé kiforrott ehhez a médiakóddal rendelkező lemezekhez, és nem is lesz.

MCC04-es Verbatim is jó választás (+16x).

Ne várd el 80-110 ftos lemezektől, hogy 20 év múlva is működjenek, maximális élettartam 4-7 év között várható.[Szerkesztve]

(#341) blattida válasza attiati (#339) üzenetére


blattida
nagyúr

Biztos nem lehetsz, figyelj a csomagolásra, a nyomtatás minőségére, és az eladóra! ;]
Teljesen mindegy, hogy minuszos vagy pluszos a lemez, az számít, hogy mivel és hogyan írsz! ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#342) attiati válasza PpenoO (#340) üzenetére


attiati
veterán

LG H20N íróm van... 4x-esen szoktam írni

pont ezért nem bírok választani, mert mire eldönteném hogy TY médiakódos Verba-t vagy Plextort veszek, addigra jössz Te ;] , és azt mondod hoyg ez meg már túl kifinomult az íróknak :))

Ha még megmondod, hogy mostanság honnan vásárolsz Plex, vagy Verba lemezeket, akkor egy nagy köszönet érte. De anélkül is a médiakód kiigazításért :)

(#343) blattida válasza attiati (#342) üzenetére


blattida
nagyúr

Kapsz például itt: [link]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#344) lorcsi


lorcsi
veterán

egy ismerősnek valamilyen lg írója van, philips lemezeket írt vele legutóbb. az írás eredménye hogy más íróval-vagy olvasóval nem lehet átmásolni sehogyan sem. érdekes egy másolásvédelem :D

"sokaknak kevés, keveseknek sok jut"

(#345) whitehand


whitehand
senior tag

a médiakodot lehetséges hamisitani? :S

(#346) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

Itt is megkérdezem, mivel az irom mas lemezzel nem xaraxik. Verbatim +16x Made in India.

Valakinek volt már olyan problémája, hogy visszaellenőrzésnél 2,5Gb elötti/alatti részen óriási hibacsúcsok vannak? Ott és csakott, illetve csak +16X Verbatimnál... Nem tudom mitől lehet ez, a lemez lenne xar? 3ból 3nál, 3féle írási sebességnél...

[link]

És légyszi ne szidjatok, tudom hogy nem ad a teszt 100százalékig plextorbenqliteon eredményt 7173A-val, de hozzávetőleges tesztelésre jó, ez meg hozzávetőlegesen sz@rn@k látszik...


[Szerkesztve]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#347) Ramius válasza whitehand (#345) üzenetére


Ramius
őstag

Lehet. Tanulmányozd át PPeter oldalát: [link]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#348) Tomitosz válasza wwenigma (#346) üzenetére


Tomitosz
aktív tag

Tapasztalataim szerint a taiwani verbatim jóbb mint az indiai.....de nálam más márkákra is ez a helyzet.

(#349) attiati


attiati
veterán

az írás módját (CAV, CLV...) hol szokás beállítani, megadni? :F

(#350) PPeter válasza attiati (#349) üzenetére


PPeter
addikt

Sehol, ez nem állítható.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.