Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2150) v.gyuri


v.gyuri
csendes tag

Pioneer 212 vs Verbatim 16x - R (MCC03RG20)
18x - os sebességű írás --- alcohol soft 120% iso imageből
-----eredménye----tökéletes attenborough dvd film.

Maxell dvd+r dl 2,4 - igen, ritek mides, nekem a régi íróm mégis a ricoh d 03 -as lemezeket nem vette be. Verbatim MKM001 és MKM003 tökéletes anyagok, csak ezekkel szabad foglalkozni. Írhatóságuk, anyaguk messze a jó fölött van, bármely ilyen tipúsú lemezre okés írók a NEC-ek, a Pioneerek, Asusok.

Olcsó ritekes lemezekre az LG néha nagyon ráharap. Mai napig tökéletesek a ritek G05 - ös traxdatáim és a bugyirózsaszín tajvani aritáim LG 4160b - vel voltak írva.

Sokáig tökéletes volt az asus 1608p3s - íróm is, de a dual layeres lemezekhez Pioneer 212-est vásároltam, mivel az asus nem írt újabb firmwaret - ahogyan azt az LG is szokta tenni.

Probléma: ma hamarabb jön ki egy újabb dvd író széria a gyárból (ami ismeri és tudja kezelni az újabb dvd lemez anyagokat) mint ahogyan a gyártók a firmwareket tökéletesítik. Ennek az a hátránya például, hogy néha a 2 éves ugyanolyan márkájú íróhoz nem találni olyan éppkézláb firmware frissítést, ami képes korrektül kezelni az új lemezeket, viszont ugyanilyen típúsú új író viszont tökéletesen ismeri az új lemezeket. -------Ennek egyszerű az oka, fogyasztói társadalom ---magyarul, nem ismeri az égetőd a lemezt, vedd meg az újabbat, az majd tudni fogja...

Lemez favoritjaim:::

[B]Verbatim mcc 03rg20 16x dvd-r
Verbatim mkm001 & mkm003 dvd3r dl

Ricoh gold ricoh jpnr03 16x dvd+r
[/B]

[I]TDK 16x dvd-r sajnos leszerepelt nálam, mert
3 anyaggal, 3 gyárból jön ki

TTH02 - eredeti japán anyaggal készül, jó lemez
CMC MAGAM3 egész jó anyag, kb a TTH02 szintjén van
MBI01RG40 - ehhez mindenképpen firmwarezni kellhet egyes írókat, s az eredmény akkor sem biztos, hogy jó lesz. [/I]

Írónak jó választás a NEC, Pioneer páros, cserébe kissé gyengébb, lassabb olvasási képességgel rendelkeznek.

Jó író és olvasók az asusok, király olvasók az LG-k, viszont nem minden lemezt szeretnek, s van olyan típus, amelyre egyenesen pocsékul is dolgozhatnak.

/csak a saját tapasztalataimról írtam/

ui:
gesta hungaróRUM: a phillips dvd-től ments meg uram minket !!!!! Ahány széria, annyi beszállító, s annyi anyag is, és a ciki az, hogy a maxell is ezt csinálja !!!!!

Szar olcsó lemezt írsz, okés lehet az LG író, s ha másoknak irogatsz. Viszont ha magadnak kell, s sokáig szeretnéd megőrizni az adatot, akkor jobbacska író, firmware frissítések, s jó lemez vásárlása !!!!
Mi sok 75 - 100 ft egy verbatim lemezért ??? amikor a boltban 200 ft ???? - dual layeresről ne is beszéljünk...

gyuri

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.