Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2010) v.gyuri


v.gyuri
csendes tag

Szervusztok PH-sok!
Régebben komoly problémák akadtak a tajwani olcsó írható dvdk és egyes lejátszók között -vagyis adott lejátszók csak a márkázott lemezeket szerették (TDK, Verbatim). Én akkortájt körülnéztem fórumokon, neten, haverok, boltok között, s kezemben egy újraírható dvdn pár divX-es feliratos filmmel nyomkodtam a bekapcsolt lejátszókat az áruházakban - az eladók megrökönyödésére.
Az eredménye az lett, hogy először ajándékba egy airist vettem havernak, amellyel nincs ma sem probléma. magamnak viszont már egy Yamada 6700-át vásároltam ****systemstől a neten. Észrevételem: a Yamada 6700 3 éves, New-Age firmwarekkel okosítható, van benne 2 MB memória, minden formátumot ismert eddig, kivéve marharitka kodekeket. dvd-filmek lejátszásával nem volt probléma, divx-xvid ekkel szintén nem (ez az airisról nem mondható el teljes mértékben).
Beetetett lemeztípusok, melyeket kezelt gond nélkül:
Arita 8x bugyirózsaszín tajwani reteklemez ritek g05 mid
Gigamaster 8x nemtommilyen mid-del
Traxdata 8x ritek g05
Traxdata 4x
Traxdata 8x Ritek rg 03-02 mid
TDK16x TTH02
Verbatim MCC 03RG20
Ricoh 16x +R ricohD03 mid, Ricoh -R TTH02
Philips dvd-r 8x - nemtommilyen mid
Maxell dvd+r 16x Ritek F16 mid

DL-es lemezből:
Maxell dvd+r dl 2,4 ritek middel - nyöszögve először, majd második indításra már minden gond nélkül vitte a szarvasvadászt. Verbatimmal, Ricoh lemezzel nem próbáltam - az csak jobb lehet a ritekes maxellnél.

Kezel txt, sub, srt, ogg felirat-formátumokat is a filmekkel együtt, qpel xpel Xvidet is, szóval eddig nagyon korrekt. nem szép, nem csodás, de kiválóan működik, s tanítható is - mellesleg van aki ír is hozzá firmwaret, nem úgy, mint az orionokhoz és a zoran vadis chipekhez.

A maxellen kívül egyéb írott DVD DL lemezekkel valószínűleg szintén jól megy, ha a sima lemezekből a szarokat is gond nélkül lejátsza ma is, akkor ez nem lehet neki probléma.

Ennyit róla, német tervezés, kínai gyártmány. a 6800 -ását ma is gyártják.

szervusztok

volosigyuri

pio 212 ről érdekességképpen - nézzétek meg az európai honlapról a firmwarebe- rakott kis pdf álományt, miféle lemezekkel tesztelték le a japok - az valamit elárul arról,miért választotta ezt a plextor a 810-es alapjául. Én beszereztem 1et :)

DVR212_FW124EU.zip - ben van benne.

link---- http://www.pioneer.eu/eur/content/support/support/software.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.