Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) e-biza


e-biza
(őstag)

hi,
a kérdésem az lenne, hogy elvileg lehetséges az, hogy a sima dvd filmeket ami valami 6 giga környékén van, ráirjuk egy dvd- lemezre ami 4.7 giga asszem. milyen programmal lehet átirni, kimit tud erröl? a doom9 oldalát nézegettem, én nem értek hozzá, nekem dvd irom sincs :/ csak netem :)

Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu

(#2) marcee válasza e-biza (#1) üzenetére


marcee
(addikt)

Re-authoring progit keress.
Pl: DVD Shrink 2.0, ReAuthorist 1.0.0, DoItFast4U, DoCCE4U...
Nem egyszerű.

\m/

(#3) karyo válasza e-biza (#1) üzenetére


karyo
(senior tag)

a legegyszerűbben a DVDxCopy nevű programmal lehet. Ez mindent megeszik, csonkít, kettévág és ki is irj DVD-re az eredményt.

Enjoy the silence.

(#4) delta9


delta9
(senior tag)

CCE (Cinema craft encoder)-rel újrakódolod, hogy ráférjen egy 4.7-re, pl. dvd2avi-val kiszeded a hangot, azután record now max-szal összeférceled az újrakódolt mpeg2-t a hanggal és ki is írod vele. a CCE-t nagyon könnyű kezelni. ha pontosan kell, és szépen +kérsz írok neked használati utasítást is. persze az újrakódolt filmnél búcsúzz el az extráktól, a nyelvválasztástól, és az animált menü is eléggé melós lenne.

(#5) Flashcash


Flashcash
(Közösségépítő)

Itt találsz néhány magyar nyelvű útmutatót a DVD backup-hoz:

[L]http://www.fpscentral.hu/cgi-bin/gringo2003/view_param.cgi?genrutine=DivXCikkekListaHTML&controlgenrutine=CikkekListaVezerlo&tmplfile=divxcentral_default&newsgroup=divxcentral_cikk&uservar3=DVD[/L]

(#6) e-biza


e-biza
(őstag)

köszönöm a gyors reakciokat :)

delta9: köszi, megprobálok rájönni a CCE-t illetöen, ha nagyon nem megy, akkor kereslek ha nem gond ;)

köszi még1x mindenkinek.

Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu

(#7) delta9


delta9
(senior tag)

ok, csak ne a hotmailen, mert muszáj volt agyon filterezni, helyette a robert.simon@tiszamozi.hu-n keress, vagy itt hétköznap itt.

(#8) delta9


delta9
(senior tag)

Nos, mivel véggigondolva rengeteg buktatója lehet a dolognak, indítok egy sorozatot.

Leszögezném először is, hogy fogalmam sincs, hogy az általam használt programoknak vannak e szebb/randább /újabb/régebbi/ verziói. Ennek tudatában a ’mér ezt használod, ez egy fos’, valamint a ’szerintem az XY nem ilyen okádék, mint ez’ típusú hozzászólások nagy tisztelettel kéretnek mellőzni. Főleg harmincnégy szmájlival a végén… Ezek a programok működnek... Nálam…

Először is: le kell rippelned a DVD-t. Én erre a DVD Decrypter-t használom. Annak is a 3.1.4.0-s verzióját. Azé’ azt, mer’ csak. Anno azt töltöttem le, amire én akartam használni, arra tökéletesen megfelelt, így nem érdekelt, hogy update-elték e.

Előkészületek: Mivel úgy veszem észre, hogy az Internetet használod, nem jelenthet gondot a program megtalálása, letöltése. A letöltés/installálás után a legfontosabb beállítások, anélkül, hogy taglalnám melyik mit is jelent:
Mode -> IFO
Tools menü -> Settings/General fül: Remove Macrovision Protection [rimúv makrovízsön proteksön] legyen pipálva
Tools -> Settings/IFO mode fül: bepipálva: Copy Ifo file, Remove RC Protection, Remove RCE Protection, Remove PUOs
Ugyanitt CSS fül: I/O Key Exchange -> Brute Force pipálva. (a brute force mindig célra vezető)

Ezen előkészületek után, behelyezed a rippelni kívánt kedvenc filmed a kedvenc meghajtódba és a program fő ablakában – a DVD felismerése után – a Stream Processing fület választod a jobb oldalon. Szeretném hangsúlyozni, hogy ennek NINCS politikai felhangja. Ott, a Settings résznél engedélyezed a stream processinget (enable -> pipa), majd felette kiválasztod a video fájlt (ami mellett a felbontás, a rendszer és a méretarány látható), valamint az audiok közt a számodra legmegfelelőbbet (amik mellett a formátum, a csatornák száma, valamint a nyelv található), illetve ha lejjebb gördítesz, a kívánt nyelvű feliratot is bepipálhatod (subtitle szócskával jelölve). Így csak ezek a tételek kerülnek lerippelésre. Beállítod a célpartíciót, a többit hagyd, ahogy van, úgyis ugyanilyen nevű mappa-ként kell majd kiírnod. Ezek után megnyomod a Decrypt gombot (meglepőn egy dvd piktogram felől egy winchester piktogram felé mutató zöld nyíl jelzi).

Most egy újabb ablak jelenik meg egy csomó információval, megvárod, míg végez (néhány perc), feldob egy ’operation successfully comleted’ dialog boxot, ahol csak az ’ok’ gomb megnyomása az egyetlen lehetőség. A kijelölt könyvtárban pedig megtalálsz egy .IFO kiterjesztésű, valamint – a film hosszától függően – 4-6 db .VOB kiterjesztésű fájlt (továbbá, ha itt látsz TXT fájlt, azzal nem kell törődnöd). Ezek a VOB fájlok a film 1GB-ra darabolt részei mpeg2 formátumban (pl. media playerben le is játszhatod őket). Ezt kell újrakódolni, pl. a CCE-vel, amit egy legközelebbi hozzászólásomban tárgyalnék ki, hacsak nem döntötök (de hülye szó-döntötök) úgy, hogy azt semmi esetre sem tegyem meg.

A hétvégén megírok egy hasonló CCE-t (azután meg a többit). OK?

(#9) Sultan


Sultan
(tag)

Hello!

Köszönöm szépen az eddigi segítséget, már pár filmet le is mentettem a vinyómra, de folytathatnád az írást mert már nincs sok szabad helyem!! :DD

Apple fan! :-)

(#10) Zoli2


Zoli2
(aktív tag)

Helló Mindenki!

Tudtok abban segíteni, hogy honnan lehet letölteni a CCE nevű progit?

(#11) Skorzeny


Skorzeny
(csendes tag)

Hello!Azt szeretném megkérdezni h rcp protectiont h lehet eltávolítani mert így nem tudom eléggé összetömni a dvd-t recode-al!

(#12) PPeter válasza Skorzeny (#11) üzenetére


PPeter
(addikt)

Leszeded DVDDecrypterrel a forráslemezt ISO-ba, felmountolod virtuális meghajóba, és ezt adod oda forrásnak a Recode-nak, CloneDVD-nek, Shrinknek, ahogy tetszik - így csak egyszer kell behúznia egyben a lemezt a DVD-ROM olvasódnak, nem kell a tömörítési procedúra alatt folyamatosan gyaszatolnia a lemezt akár órákon át, valamint az eredeti lemezt (ha uram bocsá' nem a Tied), gyorsan vissza is tudod adni, és Te dolgozol a vinyón lévő image fájllal, ami gyorsabb, tisztább, szárazabb érzés.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.