Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6901) djnice válasza IP1954 (#6900) üzenetére


djnice
veterán

Te mégis miről beszélsz? A forrás az egy remux 1080p volt, a videók pedig tömörítetlen 4:4:4 fájlba lettek lementve egy Decklink 4K hdmi capture eszközzel. És ez egy 1080p->2160p felkonvertálás teszt volt.

(#6902) djpundro válasza IP1954 (#6900) üzenetére


djpundro
aktív tag

Mondjuk lehet a te szemszögedböl nezve , igazad van ,de ami van abbol kell valasztani .
Mondjuk engem az nem erdekelt ,en csak amikor megkaptam az anyagot ,csodalkoztam hogy miert pont a Realtek Zidoo tetszett nekem a legjobban ,pont az amire azt mondjak hogy rossz ?!

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6903) djpundro


djpundro
aktív tag

Erdekes modon az Amazon.de n elkeztek arulni az uj Dune Pro Vision 4K Solo t.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6904) Papageorge válasza stemplar07 (#6897) üzenetére


Papageorge
csendes tag

Igazából az a kérdés hogy érdemes -e várni es majdnem 250 dollárral többet kifizetnem a Dune HD Max Vision 4K -ért, vagy elég lenne a Dune HD Pro Vision 4K Solo is?

(#6905) Csabi1984 válasza stemplar07 (#6897) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szóval azt mondod nincs képbeli különbség :)? Nekem tökéletesen megfelelt (bluray iso betöltésben) viszont az android verzió mennyit befolyásol (nem a képminőségre gondolok, hanem beállítás, kinézet)?

[ Szerkesztve ]

(#6906) djpundro válasza Papageorge (#6904) üzenetére


djpundro
aktív tag

Igazabol nekem is a Dune HD Max Vision 4K tetszik ,de a felar ez vegett van -AKM AK4493EQ premium 32-bit DAC with industry’s leading level low distortion characteristics. Supports up to PCM 768kHz/32-bit. 2x XLR and 2x RCA analogue outputs.

Hogyha tenyleg magasszintü hangzas vegett a DAC neked szükseges ,akkor megeri .
Különben van meg 2 x Wincseszter helynek .Ami a Solo nal 1 tarhely.

Különben mindenben egy ugyanaz .

Mivel többen megkaptak a Pro Visiont ,de olyan hazban ,ahol nem volt az elejen feltüntetve ranyomtatva (gondolom felhasznaltak a regi dobozokat ,amiket mar a Dune HD Pro 4K Plus II ra legyartottak )erre irtam az eladonak az Amazonba es most most kaptam a valaszt hogy ök kizarolag az uj verziot aruljak amejiknel elöl felvan tüntetve hogy Pro Vision .

Es megjött a masodik level is ,ahol elnezest kernek tölem ,mert tenyleg az elsö szalitmanyon nincsen meg rajta elöl a felirat .Erre azt mondta 2 het mulva jelentkezik es 10% al olcsobban megkapom .Na mit mondjak ,örülök ,10% az 50€ .Igy 400€ ba fog kerülni .


"Leider bestellen Sie dieses Gerät nicht unter ASIN B08VJMZ5L9. Wir haben überprüft, dass die erste Charge dieser Geräte kein Logo hatte, da die Produktion in Eile war. Sie müssen 2 Wochen warten, ich werde Ihnen schreiben, sobald eine neue Charge ab Werk kommt. Wir gewähren Ihnen 10% Rabatt für alle entstandenen Unannehmlichkeiten. (Vielen Dank, dass Sie uns geholfen haben, diese Situation herauszufinden. Unser Partner Futurestyle hat Ihnen richtig geantwortet."

:))

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6907) stemplar07 válasza Csabi1984 (#6905) üzenetére


stemplar07
őstag

nem azt mondom, hogy nincs különbség, de minimális, egy barátom vett Realboxot, én pro II-t a Himedia Q10 pro-hoz képest mondjuk a Realbox 20%-al a pro II pedig kb, 25 %-al jobb képet ad.. az erősebb. újabb proc/dupla memóriában rejlő későbbi potenciál mit rejt, azt még nem lehet tudni, de a film megnyitás BD menükezelése gyorsabb a pro II-nek..
-----
Android csak egy OS, felette OPEN WRT linux rendszer működik [link] egyes tesztelők szerint ezért nem is érdemes a play áruházat sem használni, mert onnantól már nem (csak) a linux felület működik, de minek is xarakodni vele, arra ott vannak a TV boxok fillérekért..

[ Szerkesztve ]

(#6908) stemplar07 válasza Papageorge (#6904) üzenetére


stemplar07
őstag

:) mindenkinek a pénztárcája szabja a határt... és az a csillagos ég.. a képátalakító proc/mali videó ua. mint egy százezerrel olcsóbb pro II-nek ( DV kivételével) a hang és a DAC rendszer nem játszik az Atmos/DTS:X ben, csak a sztereó veszteség mentes zenehallgatásban, amúgy ha erre lenne szükséged, gyanítom, hogy egy USB-s DAC is megteszi,( pl ez iBasso DC02 és mindjárt egy komoly(abb) DAC-on megy ki az erősítőre a jel ) mivel az android lekezeli, csak egy jó droidos program kell hozzá aminek van direkt drivere megkerülve a droid rendszert, pl. UAPP .. Engem ez nem érint mert egy Astell&Kern KANN direktbe mehet DAP-kénzt az erősítőre vonalon, vagy fejesekkel ..hallgatok leginkább losless zenéket DSD-t Flac-ot.

[ Szerkesztve ]

(#6909) stemplar07 válasza stemplar07 (#6908) üzenetére


stemplar07
őstag

és ha már losless, akkor a pro II utolsó beta FW-el szépen lejátssza az SACD sztereó és 5.1-es verzióit iso-ból is, de a DSF (DSD) kibontott filéket,, is viszi.. ami ugyan az, mint az SACD-csak egy extraktorral ki van grebbelve az ISO -ból.

(#6910) djpundro válasza stemplar07 (#6907) üzenetére


djpundro
aktív tag

Helo

Azt a 25% es 20% ot mi alapjan szamoltad ki? :F

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6911) dh66e válasza Papageorge (#6890) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Vedd a p.v. solo 4k-t.

[ Szerkesztve ]

(#6912) kokokka válasza djpundro (#6910) üzenetére


kokokka
őstag

Látatlanban mondom, hogy ha nem Zidoo, akkor a Solo simán jó lehet. Ha nincs extrán jó hangrendszered de szereted a jó minőségű zenét, biztosan nem fogsz csalódni a Dune-t ismerve. Ha jó házimozi hangzást szeretnél, szintén jó a Dune, így gondolom a Solo is. Semmivel nem.lesz jobb vagy szebb a hangja vagy a képe, mint a Pro 4K-nak, de nem is kell, hogy az legyen : simán megüt az is minden mércét ami elvárható egy ilyen lejátszótól. Persze erre mindre kiváló a Zidoo is, de itt már tényleg Neked kell döntened!

(#6913) djpundro válasza kokokka (#6912) üzenetére


djpundro
aktív tag

A Pro Vision lesz ,megvarom a 2 hetet ,mert megkapjak addig az uj szalitmanyt es azon mar elöl is rajta lessz a Vision felirat (nekem az is fontos) es 405€ lessz az vegösszeg .
Innen Amazon Dune Pro Vision Solo .Aztan meglassuk mit tudnak az Oroszok produkalni :)

A hangszettem ez van Teufel Ultima 40- 5.1
Meg ez a Denon AVR 2400H

Igazabol egesz nap Internetradio szol ,azt sem hangossan .

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6914) dh66e válasza djpundro (#6913) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Érdekes, itthon már a "rendes" szállítmány kapható,igaz picit drágábbn.(169.880 Ft cca 461 Euro)
Mondjuk az amazon .de-n is 449 ojrót ír.

(#6915) djpundro válasza dh66e (#6914) üzenetére


djpundro
aktív tag

De nekem 10% al meg olcsobb is lesz . :DD

Hanem , irtam a Dune nak a köszpontba levelet .Sajnos angolul van de Googleval lebirjatok forditani .
Lenyegeben a kerdesem a My collectionba volt -Dologznak egy uj verzion .

Megkerdeztem a FEL MEL formatokat Dolby Vision ba ,lenyegeben mind a kettöre azt mondta hogy igen es meg a többi formatumokon is dolgoznak hogy minnel többet letudjon jatszani .

A framerrate kadenciahelyes lejatszast kerdeztem , hogy megye a Youtube meg a Netflix el e .Erre is azt feleltek hogy IGEN es masik lejatszo nem rendelkezik ilyen funkciokkal .

A masik a legeslegfontosabb problema ami letezik es mar az is elörelepes hogy legalabb a Dune sok elismertek hogy a banding meg a Clipping letezik .Erre azt a valaszoltak ,hogy mar nagyon dolgoznak egy megoldason a Realtekkel hogy a regi modeleken is kilegyenek javitva a hibak ,mert mar az uj Pro Vision szeriakban a VS10 bealitason keresztül megoldottak es teljessen a hiba megoldodott eltünt a Banding meg a Clipping .Na ennek meg is örültem ,mivel egy teszten olvastam ,mar a Zidoo nal is a VS10 alatt ezek a kephibak nem voltak jelen .

A lenyeg ,igyekeznek javitani es tudjak hol mivel van a gond .Es vannak igen sok pozitivumok amiert esetleg meglehet az okat talalni ,hogy miert dragabb a Dune a többi lejatszotol .

Az egesz level tartalma

> Netflix only runs up to HDR, will it run in DOLBY VISION?
On the latest Dune HD models with Dolby Vision support (Pro Vision 4K Solo, Max Vision 4K), Netflix currently runs w/o Dolby Vision.
We are checking if Dolby Vision can be supported in a future firmware update for these models.
> Amazon Prime app reports errors, whether we support?
We are checking ror possible solution for this problem.
> Dolby Vision FEL is supported or MEL? MP4 with Dolby Vision?
Both Dolby Vision FEL and Dolby Vision MEL is supported, currently when playing full BD images (BDMV folder or BD ISO file, full menu mode or Lite mode).
NOTE: This is unique function of Dune HD media players, other media players based on Realtek RTD1619 media processor does not have this function.
For other file formats, Dolby Vision support is currently limited, not all file format variations are currently supported, it is planned to improve it in future firmware updates.
> You Tube advertises Dune with HDR, allegedly not running in HDR.
YouTube with HDR works in the following way:
- use Smart YouTube app (it is used by default automatically),
- ensure that "PRO MAIN" setting of this app is configured (to check which setting is configured, press "RETURN" button immediately after starting the app),
- start playback of HDR video,
- press a button in the app to choose video quality, and choose "VP9 profile 2" HDR video stream.
> Auto frame rate switching and auto resolution switching works with You Tube Netflix, supposedly not.
It works in YouTube and Netflix.
NOTE: This is unique function of Dune HD media players, other media players based on Realtek RTD1619 media processor does not have this function.
> At the end of this page https://www.avsforum.com/threads/review-dune-pro-4k-ii.3164510/ the Dune-Pro-4k-II was tested.
> Two issues that interest me, is Dune going to fix the bug in the future?
> It also supports TV shows but they are mixed with the movies.
> Dunes own media center for your movies and TV shows. While the player remembers exactly where you left off on a single file, the media center doesn't have a display for movies or TV shows you've already seen.
It is planned that future firmware updates will include a new version of Dune HD media center, which will have these possibilities.
> In the test, the Dune reports in the image test that the Dune has problems with clipping and banding. Will that repair?
For the old models, we are working with the vendor of the media processor (Realtek) to find a solution for these problems.
The latest models (Pro Vision 4K Solo, Max Vision 4K) include an advanced video processing engine "Dolby Vision VS10", which already includes a fix for these problems.

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6916) stemplar07 válasza djpundro (#6910) üzenetére


stemplar07
őstag

4 szempár saccolta :D és mint minden érzékszerv, ez eléggé ízlés kérdése.. ( kb ua. mint egy fejhallgató teszt.. rendkívül szubjektív..) láthatóan jobbak, mint egy Q10pro, és hajszálnyit a pro II .. de egyértelműen gyorsabb a rílboxnál,,...aki ,,csak,, mozizásra használja egy nem túl drága 6 kilós 75" tv-n annak a ,,Realbox,, is elegendő.. kb ez a konklúzió ..

[ Szerkesztve ]

(#6917) djnice válasza djpundro (#6915) üzenetére


djnice
veterán

Az szép, hogy legalább a gyártó elismeri hogy gond van a képminőséggel, bár azt hozzá kell tenni hogy a VS10 nem az ő érdemük és nem is Realtek-é, továbbá nem minden SDR-nek tesz jót ha Dolby Vision-be konvertáljuk on-the-fly.
Az is vicces hogy egy olyan app-ot ajánlanak YouTube-ra, ami nem hivatalos és reklámmentes is, ezáltal a Google által nem támogatott (bármikor kilőhetik). Amúgy van már belőle újabb verzió SmartTubeNext néven.

A FEL kapcsán meg leírhatták volna hogy ténylegesen használja-e vagy csak force-olja a kimenetet DV-re és ugyanúgy BL + RPU módban jeleníti meg.

[ Szerkesztve ]

(#6918) IP1954 válasza djnice (#6917) üzenetére


IP1954
aktív tag

nem minden SDR-nek tesz jót ha Dolby Vision-be konvertáljuk on-the-fly.

Miért kellene mindent DV-be konvertálni?
Harmad árú DV képes médialejátszómnál is beállítható, hogy csak azt küldje DV módban tovább, ami tényleg DV, mint ahogy HDR módban is azt küldi tovább, ami valóban HDR.

(#6919) IP1954 válasza IP1954 (#6918) üzenetére


IP1954
aktív tag

Már tegnap is furcsálltam, hogy az a "képminőség", ha valami az SD-t 4K-ra varázsolja.
A HDR és a DV még nagyobb szakadék.
Egyszerűen semmi értelme SD (vagy sima HD/4K) anyagot HDR vagy DV módban nézni.

(#6920) djnice válasza IP1954 (#6918) üzenetére


djnice
veterán

Mert a VS10 engine csak akkor működik...

Azt is leírtam már, hogy az a teszt ami linkelve lett, nem az általános képminőségre vonatkozik hanem a felkonvertálás minőségére (és nem SD volt a forrás).
1080p -> 1080p képminőségre ez a tesztem: [link]

[ Szerkesztve ]

(#6921) djpundro válasza IP1954 (#6919) üzenetére


djpundro
aktív tag

Alitolag a Realtek nak van ez ugymond hibaja a banding stb.Ezt az egeszet hogy hogy tudod eszrevenni ,eggyaltalan 3 meterröl latni ,az egy mas kerdes .
A teny hogy ez a kephiba letezik .
Az uj Dune meg a Zidoo x9z kifejlesztett egy javitoeszközt a VS10 es az Dolby Visionba konvertalja az összes videotartalmakat ,de legalabb valamit elertek hogy a hiba megoldhato.

Mondjuk igeret van hogy rajta vannak ,hogy a nem Dolby Vision os Dune lejatszoknal is lesz majd javitva a kephiba ,hogy mi lessz belöle ,nem tudjuk .De legalabb elismertek es tudnak rola .

A vegen meg , megis a VS10 egy bizonyitek arra ,hogy lehet a kephibat javitani .Eggyelöre evvel a megoldassal is meglehetünk elegedve .

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6922) djnice válasza djpundro (#6921) üzenetére


djnice
veterán

A VS10-et a Dolby fejlesztette ki:
Dolby Labs has developed a ‘universal playback solution’ for HDR, internally called ‘VS10’.
As a universal HDR playback solution, Dolby Vision VS10 offers unique value by combining the ability to play back Dolby Vision content as well as other HDR profiles based on the SMPTE ST 2084 standard through one integrated playback solution. This enables a high-quality HDR experience on products ranging from entry level to high end by leveraging the capabilities of the respective hardware as much as possible.

(#6923) Csabi1984 válasza djnice (#6922) üzenetére


Csabi1984
addikt

MI az a Banding?

(#6924) djnice válasza Csabi1984 (#6923) üzenetére


djnice
veterán

Nem figyelsz eléggé :) Finom színátmeneteknél sávosodás.

(#6925) kokokka válasza Csabi1984 (#6923) üzenetére


kokokka
őstag

Sávosodás. És ebben a topikban ugyan eretnekség, de az X96Max+-om ebben jobban teljesít, mint a Dune-öm ;) kb.25%-al :DD

(#6926) liszi70 válasza kokokka (#6925) üzenetére


liszi70
nagyúr

"jobban teljesít, mint a Dune-öm ;) kb.25%-al"

:DDD

(#6927) djpundro válasza liszi70 (#6926) üzenetére


djpundro
aktív tag

En inkabb 21% ot javasolnek .Ez tulzott .

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6928) djpundro válasza djnice (#6922) üzenetére


djpundro
aktív tag

A VS10 hogy ki fejlesztette ki ,az egy dolog.De a Reltekra valakinek rendessen rakelett kalibralnia is .Es meg ahhoz hogy a savosodas el is tünjön egy olyan realtek nal ami eleve savos ,az nem hiszem hogy csak a Dolby nak kellene megköszönni. Igen is ebbe a Dune nagyon jo munkat vegzett.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6929) djnice válasza djpundro (#6928) üzenetére


djnice
veterán

Látom nem érted az egészet. A post processing-et a VS10 engine csinálja, ennek semmi köze a Zidoo-hoz vagy a Dune-hez, megkapták a Realtek SDK-t és aktiválják benne ezt a funkciót.

(#6930) IP1954 válasza djpundro (#6921) üzenetére


IP1954
aktív tag

Láttál már egyáltalán Dolby Vision anyagot?
Ami eredetileg nem DV, azt nem lehet arra konvertálni.
Ez ugyanolyan marhaság, mint a sztereó vagy a mono hangból 7.1-et készíteni.
Nektek tényleg ez a mániátok?
SD-t nézni DV módban?

(#6931) djpundro válasza IP1954 (#6930) üzenetére


djpundro
aktív tag

En nem is lattam meg igazabol ,nekem nincsen meg meg .Csak ugy hallotam hogy a nem Dolby Vision os filmeket javitja .De ki beszelt itt SD anyagrol ? 2160P es HDR anyagokrol volt szo ,vagyis en azokra gondoltam .A VS10 alitolag ott ha megy akkor közben a savosodast is javitja ,ami mas anyagoknal VS10 nelkül ottt volna.

Mondjuk az 1080P s anyagot azert kiprobalom ,ha meglessz a lejatszom ,hogy mijen külömbseg lesz VS10 alatt.

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6932) BBéci válasza IP1954 (#6930) üzenetére


BBéci
titán

Jó sztereóból meglepően jó surround hangzást tud kihozni egy Dolby Pro Logic IIx processzor. Kevésbé gyakorlott hallással rendelkezőket simán megtévesztheti.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6934) IP1954 válasza djpundro (#6931) üzenetére


IP1954
aktív tag

A médialejátszó beállítható úgy, hogy a saját formátumában küldi tovább az anyagot.
Ami nem HDR/DV az marad úgy ahogy van.
Nem kell mindig varázsolgatni, az csak a mesefilmekben működik.

Tudom, a magyar egy nagyon találékony nemzet.
Annak idején a zöld celofántól a fekete-fehér tévé és színes lett.
2021 van ...

A DV egy új világ:
Hiába állítod be a tévét "szép" homályos kevésbé éles és kontrasztos módon.
Felülbírálja képkockánként.
Arra alkalmas eszközön, olyan lesz, ahogy az anyag készítője elképzelte.

[ Szerkesztve ]

(#6935) stemplar07 válasza IP1954 (#6934) üzenetére


stemplar07
őstag

:D :C de középen bele lógott a horgolt terítő is

(#6936) kokokka válasza stemplar07 (#6933) üzenetére


kokokka
őstag

Ezt most nem értem. El sem ismered a jelenséget, vagy fogalmad nincs róla mit kell látni/érteni ez alatt? Vagy mire gondolsz, amikor azt írod : vicces?

(#6937) djpundro válasza IP1954 (#6934) üzenetére


djpundro
aktív tag

"Annak idején a zöld celofántól a fekete-fehér tévé és színes lett."

Hat ez nagyon jo ! :D

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6938) djnice válasza kokokka (#6936) üzenetére


djnice
veterán

Egyszerűen nem képes elfogadni, hogy a Realtek ilyen. A Spears & Munsil referencia tesztvideót sem nézi meg, nehogy szembesüljön vele. És ez a Zidoo-ra is ugyanúgy igaz.

[ Szerkesztve ]

(#6939) djpundro válasza stemplar07 (#6933) üzenetére


djpundro
aktív tag

Erdekesek a hozzaszolasaid .Nemm sertö szamomra eggyaltalan .En nem vagyok szakember .En csak utanna neztem amit Djnice alit es lenyegeben ez igaz .

Amugy meg tisztaba vagyok vele hogy 3 meterröl ezt nem lehet latni es attol meg megfogom venni .

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6940) kokokka válasza djpundro (#6939) üzenetére


kokokka
őstag

Ez így korrekt, komolyan. Viszont annyit hozzá tennék, hogy a banding az bizony látszani fog három méterről is. Nálam a Dune-nél kimondottan zavaró néha, és bár a box határozottan jobban kezeli ezt a problémát, még azon is rossz sok jelenlétnél. Van akit nem zavar, talán van aki nem is látja, de ez ilyen sajnos.

(#6941) djpundro válasza kokokka (#6940) üzenetére


djpundro
aktív tag

Mondjuk erre nem gondoltam .de ha nem mprobalom ki ,akkor nem fogom megtudni .Mas valasztas nincsen .

3 meterröl szeretnem en meglatni .Majd a Nemet eppen aki olyan erzekeny a minösegre ,gondolod megvenne ha csikokat latna ?Azt nem hiszem el .
Mind veszik es mind dicseri ,akkor ezek az emberek mind vakok ?
Esetleg igenytelenek ?Na mar ezt nem hiszem a nemet nem veszi meg a rosszat . Ha annyira meglatszana biztos elterjedne mindenütt es nem vennek az emberek .

Epp most terjeszkedik pont a Dune a nemet piacon is .Nem csinalna ha tudna mijen szart arul .

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6942) kokokka válasza djpundro (#6941) üzenetére


kokokka
őstag

Látom eldöntötted, hogy nem lesz sávosodás, mert a német biztos nem hülye. Probléma megoldva.

(#6943) stemplar07


stemplar07
őstag

[link] Dune HD Pro 4K II Network 4K HDR+ Media Player Review

(#6944) kokokka válasza stemplar07 (#6943) üzenetére


kokokka
őstag

Köszi, itt is a válasz a tesztben.

Dune HD has resolved those with the Pro 4K II model as they have with the issue of color banding (at least to a large degree - this however seems to be an issue caused by the Realtek chips and not Dune HD)

Mit is írt djnice erről korábban? ;)

(#6945) djpundro válasza kokokka (#6944) üzenetére


djpundro
aktív tag

De az uj Dune mas es pont most kaptam a valaszt a Dune tol .Es erre mondtam ,ha nem biztos annyira magaba ,akkor nem nyitotta volna meg a nemet piacot is maganak .
Meglepödesz.

Az en kerdesem ez volt .

Are you really using the improvement levels (FEL or MEL)? With FEL this should result in a 12-bit picture.
But then Dune you need two video decoders for this, which the Realtek frankly doesn't have.


Es a valasz a Dunetol

Hello,
The extended Dolby Vision information is used and passed to HDMI, when playing both MEL and FEL Blu-ray images.
This is possible due to unique video playback and output engine created by Dune HD.
Zidoo do not have such their own engine, they only use standard SDK possibilities provided by Realtek, so they lack this function.
Where do you get the information about the limitations of Realtek chip?
If you get it from Zidoo people, there is a reason why they say this: they do not have this function in their products.
Note, there are other things Zidoo did not implement and said that this is impossible because Realtek chip does not have power to do it, for example, multichannel DSD decoding, which works on Dune boxes.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#6946) koncsik válasza djpundro (#6945) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Érdemes lenne persze a ziddo-t is megkérdezni erről, nem tudom mennyire válaszolnak :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#6947) kokokka válasza djpundro (#6945) üzenetére


kokokka
őstag

Csak ennek semmi köze a bandinghez, márpedig én arról írtam. Ráadásul hülye lenne nem ekézni a konkurenciát, mind ezt csinálja. Most te is meglepődtél? :D

[ Szerkesztve ]

(#6948) IP1954 válasza djpundro (#6945) üzenetére


IP1954
aktív tag

Dolby Vision:

A Dolby által kifejlesztett megoldás többet kínál, mint a HDR10. Egyrészt, amely eszköz Dolby Vision kompatibilis, az a HDR10-et is kezeli. Ellentétben azonban a 10-bites színmélységgel, a Dolby Vision már 12-biten tárolja külön-külön a vörös, zöld és kék színkomponensek adatait, így a HDR10-nél is 8-szor több szín megkülönböztetésére képes. További előnye, hogy a metaadatok nem csak a film elején, egyszer, de akár minden képkockával együtt is továbbíthatóak, azaz minden pillanathoz, jelenethez egyedi (dinamikus) beállítások is rendelhetőek. Így biztosak lehetünk benne, hogy egy éjszakai jelenet is a mi tévénken legoptimálisabban fog megjelenni (mert az adott képsorok színei is hozzá lesznek igazítva a TV technológiájához), nem csak egy kezdeti (statikus) beállítás alkalmazható, amely azután az egész film alatt érvényben marad. Ráadásul a különböző, a film gyártása során használt eszközök paraméterei is belekerülnek a metaadatokba, a még precízebb reprodukálhatóság miatt.

Tényleg elhiszed azt a mesét, hogy az itt felsorolt plusz információk utólag kitalálhatóak?
Már többször feltettem a kérdést:
Miért kell nem DV-s anyagot DV módban nézni?

(#6949) kokokka válasza IP1954 (#6948) üzenetére


kokokka
őstag

Igen, ezek szerint elhiszi....

(#6950) djpundro válasza kokokka (#6949) üzenetére


djpundro
aktív tag

Remenykedem ,nem hogy elhiszek mindent .Csak remenykedem .

Es minnel jobban kapom az ellenszelet hogy egy Dune t vegyek ,annal jobban van kedvem hozza . :K

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.