Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5901) Rolibratyo


Rolibratyo
csendes tag

Sziasztok!

Lassan több mint egy hónapja boldog tulajdonosa vagyok az új Dune HD Max 4K lejátszónak.
Mint régi Dune tulajdonos régóta vártam, hogy a korábbi Max és Duo modellek után végre ismét azok hangminőségét teljesítő / meghaladó, de már 4K HDR tartalmat megjeleníteni képes asztali méretű lejátszó készüléket dobjanak piacra.

Amit vártam tőle: érezhető előrelépés kép és hangminőség javulás tekintetében az aktuális 4K képes Egreat A11 lejátszómhoz képest azt maradéktalanul teljesíti.

Ami miatt hozzátok fordulok: a gyári Dune Jukeboxot szeretném a Kodival kiváltani úgy, hogy csak borító kezelő felületként működjön és a Dune gyári belső lejátszóját használja a filmek videók lejátszására.

Kérdezhetnétek, hogy miért ragaszkodom ehhez a válaszom az alábbi:

A korábbi androidos lejátszómmal (Egreat A11) sikerült már ilyet megvalósítani külföldi fórumok leírása alapján és az elért eredmény egy kényelmes jól használható borítós felület volt (Kodi) a gyári lejátszóprogram (Egreatplayer [org.egreat.launcher]) kép és hangminőségénak megőrzése mellett, amely a következő előnyökkel bírt/bírna a Dune gyári Jukebox-szal szemben:

- Filmek és sorozatok külön mappákban
- Külön mappa a mostanában letöltött filmekhez (Recently added Movies)
- A frissen leszedett filmek szkennelése és azokhoz borító készítése automatikusan
- A törölt filmek automatikus eltávolítása a borítók közül (Watchdog Addon)
- Feliratok letöltése a Kodin belül (ha a Kodi saját lejátszóját indítottam el ez is jól működött)

Szóval a jót könnyű megszokni, itt most a kényelemre és szolgáltatásokra gondolok, ezt szeretném a Dunevel is megvalósítani.

Ehhez csupán a Dune gyári lejátszóját kellene „meghívni” a Kodin belül (playercorefactory.xml), de ahhoz tudni kellene pontosan mi is annak a neve, hogy rendesen működjön.

Próbaképp a VLC-t feltettem a Dunere azt gond nélkül megnyitja a Kodi mint External Player szóval, az alapok megvannak, nem lehetetlen amit szertnék csak a belső lejátszó progi neve kellene.

Valaki már próbált segítséget kérni a Dune terméktámogatói fórumon is, de ott sajnos nem tudtak neki segíteni.

Mivel a Pro 4K már több mint egy éve a piacon van és lehet arra már valaki megoldotta ezt, így a szintén androidos és Realtek RTD1295 procival rendelkező Max 4K-n is működnie kellene.

Segítségeteket előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#5902) djnice válasza Rolibratyo (#5901) üzenetére


djnice
veterán

Dune-nél nem tudom melyik lehet, de Zidoo-nál a com.android.gallery3d-t kell használni ha a belső playert kell meghívni. Épp most írtam egy jukebox app-ot az egyik online filmnézős oldalhoz, az is külső player-t hív meg és feljön egy lista ahol kilehet választani hogy melyiket, abból kiderülne hogy a Dune-nél engedélyezve van-e a gyári player vagy sem. Ha érdekel, majd keress meg.

(#5903) KION3524 válasza Rolibratyo (#5901) üzenetére


KION3524
tag

Én voltam az, aki a hivatalos fórumon ezt a témát feszegette, de mindig azt a választ kaptam, hogy vegyek olyan lejátszót, amin eleve kodi van, mert ezt a lejátszót az emberek a jukebox-ért veszik. Szóval a dune saját UI lejtászóját nem lehet előhívni (com.dunehd.shell) pedig mindig ez fut. Ha a Gallery3D-t szeretném előhívni, akkor az sem sikerül. Én maradtam az MX playernél custom codec-el. Így FullHD-ig mindent megeszik, és a hang is 5.1 (mindegy hogy dolby vagy DTS). Viszont ha eredeti nyelven akarom nézni, ami pl DTSHD MA, akkor szaggat az egész, úgyhogy ilyenkor kilépek a kodiból, megkeresem a dune fájlkezelőjében a 400 film közül és elindítom. Szóval nem vagy egyedül, ha ilyen kényelemre vágysz. Kérdezz rá a hivatalos fórumon, hátha kapsz egy értelmes választ :)

[ Szerkesztve ]

(#5904) IP1954 válasza KION3524 (#5903) üzenetére


IP1954
aktív tag

Más megoldásokat alkalmaznak. Eltérő alapokról indultak. Mindkettő másban jó. Olyan mintha a Volvo ügyfélszolgálatán erősködnél, hogy neked Toyota műszerfallal kell, és fel vagy háborodva, amikor azt kérdezik, hogy miért nem vettél eleve Toyota autót.

[ Szerkesztve ]

(#5905) KION3524 válasza IP1954 (#5904) üzenetére


KION3524
tag

Nekem semmi bajom a DUNE-el, a pro 4k előtt is duneöm volt. Csak abban még yadis volt amit számítógépről kellett kezelni. Azután jött ez a jukebox (amit annyira istenítenek a hivatalos fórumon) ami olyan mint egy felturbózott fájlkezelő. Alapvető hiányosságok, amiket még a primitív yadis is tudott:

- Hol vannak a legutóbb hozzáadott filmek (pl az elmúlt 30 napban hozzáadott filmek)?
- Hogyan jelölöm a megnézett filmet vagy sorozatot?
- Hol van a sorozatok menüpont? (minden sorozatot a filmek közé kevert....)
- Hol látom hogy mik a film tulajdonságai? (HD, SD, Hangok, Feliratok, stb.)
- Hogyan tudok borítót vagy hátteret cserélni?
- Hogyan kapcsolom be az automata keresést? (ha letöltöttem egy filmet mondjuk a filmet mappába, amit a jukebox-hoz csatoltam, akkor miért kell nekem rányomni a keresésre?)
- Miért vannak széthúzva a magyar borítók egy 16:9-es képen?

Ezt a KODI tudja. Gondolhatod...akkor miért vettem dunet, és nem egy 20k forintos kínai android boxot?

- 4K és HDR
- BD ISO (akár 4K is) menüvel
- Dolby atmos és DTS:X továbbengedés HDMI-n.
- Garantált akadásmentes lejátszás (persze csak a gyári lejátszóval).
- Hosszú ideig tartó terméktámogatás és rendszerfrissítés.

Szóval a dune így is egy fullos lejátszó, már csak egy KODI kellene a jukebox helyett és kész.

[ Szerkesztve ]

(#5906) djnice válasza KION3524 (#5905) üzenetére


djnice
veterán

- 4K és HDR
- BD ISO (akár 4K is) menüvel
- Dolby atmos és DTS:X továbbengedés HDMI-n.
- Garantált akadásmentes lejátszás (persze csak a gyári lejátszóval).
- Hosszú ideig tartó terméktámogatás és rendszerfrissítés.

Ezek közül a full menü kivételével mindegyiket tudta volna egy Amlogic box, úgyhogy nyugodtan vehettél volna, főleg ha Kodi a cél.
Sőt az akadásmentes lejátszás a Dune-nél egyelőre nem garantált (lásd HDFury Vertex tesztek).

A dune belső playerének package nevében még nyomozok, megpróbálom valahogy kideríteni.

(#5907) anda2


anda2
csendes újonc

Annyival egészíteném ki a jukebox általatok írt hiányosságait, hogy nem lehet beállítani, hogy mi szerint rakja sorba a filmeket és tényleg nagyon zavaró, hogy nem törölhető a film és nem lehet megnézettként beállítani a filmeket, ez sorozatoknál nagyon jól jönne.
Én sem értem, hogy miért olyan büszke erre a Dune. Ezeket a kérdéseket feltettem a hivatalos Dune oldalon több mint egy hónapja de semmi választ nem kaptam rá. Az előző himedia q10 pro - n sokkal jobb a KODI -val a jukebox és úgy tudom más Realtek lejátszónál is meg tudták oldani, csak a Dune nem.
Mindenesetre az nagyon beszédes, hogy a hivatalos oldalon ebben a témában én vagyok a mai napig az utolsó hozzászóló, sem a topik gazda sem a mindenhez hozzá szóló, mindenhez értő forumtagok sem írtak.

djnice

Az utolsó előtti mondatodat továbbra is megtudom erősíteni, a hónapok alatt sok 4k hdr 10 bit 422 -es filmet megnézve. De mivel ezt nem ismerik el hibának így valószínű nem is lesz javítva.

(#5908) KION3524 válasza djnice (#5906) üzenetére


KION3524
tag

Mivel az előző médialejátszóm is dune volt és abban nem csalódtam (tv-102w) ezért maradtam ennél a márkánál. A támogatás tényleg elég sokáig tart, pl a régi modell még 5 év után is kapott rendszerfrissítést. A pro 4k is elég sűrűn kapja, bár nem értem a logikát, hogy kiadnak egy béta készüléket, és 1 év után sem éri el azt, amit az ember várna tőle. Most már ennyi ember tanácsára lehet hogy nem ezt kellett volna vennem, de hát előre senki sem tudja hogy mit nem tud a rendszer. Úgyhogy azt használom ami van és próbálom belőle a legjobbat kihozni.

Szerintem a dune internal playert sehogy nem lehet előhívni, de a gallery3d működhet, csak még nem jöttem rá hogy mi a parancs amivel elő lehet hívni. A hivatalos fórumban kyle ki tudná deríteni, de ő nem szeretne ezzel a témával foglalkozni. Akárhányszor írtam valami megoldást a kodi raw autio témába, soha nem a megoldást próbálta megtalálni, hanem próbált meggyőzni hogy itt bizony a jukebox a nyerő.

[ Szerkesztve ]

(#5909) blakey válasza KION3524 (#5908) üzenetére


blakey
félisten

Mivel az előző médialejátszóm is dune volt - ahogy nekem is évekig, Base 3.0, HD Duo, nagyon szerettem és pont emiatt nem vettem az új generációs Dune-kből, fontos volt számomra, hogy ugyanazt az érzést "vigyem tovább", ezt megkaptam az Apple TV-vel (pl. Infuse) illetve az Amlogic boxokkal (LibreELEC majd CoreELEC), csak előnyöm származott és egyáltalán nem vágyom egy problémákkal teli, csak a nevéből élő gyártóra. Sajnálom, hogy így alakult. :(

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5910) KION3524 válasza blakey (#5909) üzenetére


KION3524
tag

Ha ajánlasz egy olyan amlogic médialejátszót, ami továbbengedi a dolby truehd, atmos, dtshd ma, dts x hangot, lejátszik 4k tartalmat (a hdr nem fontos) és van rajta kodi, transmission (akár pluginként is) akkor megfontolom, hogy eladom a mostani dune-t és veszek egy olyat. Apámnak raspberryt vettem (3B+) médialejátszásra (igaz, neki csak 5.1-ig kell a hang) és neki tökéletes. 400 film után kicsit megröccen a katalógus, de nem gond.

[ Szerkesztve ]

(#5911) blakey válasza KION3524 (#5910) üzenetére


blakey
félisten

Ha ajánlasz egy olyan amlogic médialejátszót, ami továbbengedi a dolby truehd, atmos, dtshd ma, dts x hangot, lejátszik 4k tartalmat (a hdr nem fontos) és van rajta kodi, transmission (akár pluginként is) akkor megfontolom, hogy eladom a mostani dune-t és veszek egy olyat. - az összes CoreELEC kompatibilis lejátszó képes erre, ez 10-50e Ft között érhető el, az olcsóbbak droid alatt nem túl jók, oda mindenképp kell a CoreELEC, a drágábbak már droid alatt is jók és nem kell a CoreELEC de persze aki nem szereti a droidot annak jó megoldás. Amik szóba jöhetnek pl., X92, Vorke Z6+, Beelink GT1 Ultimate, Tanix TX92, csak néhányat említek amik mostanában még kaphatóak. Ami drágább és droid alatt is jó az a Minix Neo U9-H. De ott van a sokat említett Zidoo X9S, Z9S is illetve a nagyobb testvérei.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5912) KION3524 válasza blakey (#5911) üzenetére


KION3524
tag

Én olyan 50K-ig gondoltam médialejátszót venni. A raspberrys LibreELEC-et könnyű feltelepíteni, és használni. Nem kell nekem android, hiszen a KODIban rengeteg plugin van. Azt hittem, hogy ezek az Amlogic lejátszók úgy néznek ki mint egy alaplap amihez még házat, meg egyebet kell venni és SD kártyáról futtatja a rendszert.
15Kból kijön egy raspberry, de csak 100 filmig folyamatos, utána elkezd akadni, háttérben már nem lehet filmet lejátszani, és csak 5.1-ig megy a hang. Ezért gondoltam, hogy egy 50K-ba kerülő amlogic lejátszó már nem szenved ezektől a dolgoktól. A zidoo-nál azt hiszem hogy valamilyen custom xbmc van rajta, amit a zidoo fejlesztett ki. Nézelődök a fórumokban és majd írok, ha találtam valamit, hátha másnak már volt olyan és bevált. Szóval az android nem fontos, elég a libreELEC :)

[ Szerkesztve ]

(#5913) djnice válasza KION3524 (#5912) üzenetére


djnice
veterán

Nem értem mi a problémád, egy microSD kártya vagy egy pendrive kell a telepítéshez és ennyi, felesleges 50k-t Amlogic-ra költeni.

Wrapperrel sikerült vkinek megoldani a belső player hívást: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5914) KION3524 válasza Rolibratyo (#5901) üzenetére


KION3524
tag

djnice fórumtárs segítségével megoldódott a gond. Most már a DUNE gyári lejátszóját használom ha a KODIból indítom a filmet. Nagyon egyszerű, csak egy program kell hozzá: XBMC/KODI Wrapper. Megveszed Google playen, telepíted, elindítod. Megadod neki a hozzáférést a tárhelyhez és névjegyekhez, majd rányomsz a kis pipára. Ezzel végeztünk is, indíthatjuk a KODI-n keresztül a filmeket, amit a gyári lejátszó fog megnyitni.

[ Szerkesztve ]

(#5915) Rolibratyo válasza KION3524 (#5914) üzenetére


Rolibratyo
csendes tag

Nem gondoltam volna, hogy ennyire beindul a kérdésemtől a topik.

Mindenesetre mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget, amint tudom kipróbálom a Wrappert.

(#5916) nfsu17


nfsu17
veterán

frissült a youtube (dune 303d), nem is mennek már a videók

(#5917) dh66e válasza nfsu17 (#5916) üzenetére


dh66e
Topikgazda

B9 van fent?Azt hiszem azzal gond van,de ha frissítesz r11-re akkor menni fognak.
Esetleg egy újraindítást próbálj meg.(Teljes, áramtalanítva.)

(#5918) nfsu17 válasza dh66e (#5917) üzenetére


nfsu17
veterán

nem akarnék frissíteni, nem lövők vele nyúlra, ha nem megy, nem megy, vagyis amúgy megy, csak a videók nem indulnak el. :D
megnézem majd mégegyszer.

(#5919) dh66e válasza nfsu17 (#5918) üzenetére


dh66e
Topikgazda

esetleg rakd vissza régebbi verziót.

(#5920) nfsu17 válasza dh66e (#5919) üzenetére


nfsu17
veterán

2.0.0
ezt találtam a gépen gyorsan.
semmi.
hiba: a formátum nem támogatott.
se újjal, se régivel.
a fw: b9
Ezt nem fogom frissíteni, amire nekem kell, arra atomstabil

(#5921) Csabroncka válasza KION3524 (#5908) üzenetére


Csabroncka
addikt

Te sem olvasol vissza eleget ebben a fórumban ;] Én miután egy csomó szenvedésen/megoldáson továbbléptem, átbarangoltam az almás dobozra a Pro 4K-ról. Az igaz, hogy 5.1 a kiosztásom, de hangban nem érzek visszalépést a mai napig. HD formátum esetén sem, erre akkor még vaktesztet is csináltam.

Ahogy visszaolvasom a hozzászólásokat, a döntésem határozottan jó volt, a helyzet nem sokat változott.

"in medias res"

(#5922) dh66e válasza Csabroncka (#5921) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Most kapott új SDK-t a pro4k is, talán megoldódik pár probléma ami a képpel volt kapcsolatos meg a lejátszással..

(#5923) kokokka válasza Csabroncka (#5921) üzenetére


kokokka
őstag

De igen, sokat változott. Nem érdekel, hisz a Te döntésed volt almára váltani, de nem értem miért vagy itt, ha még mindig ennyire leszólod a Dune-t. Komolyan kérdezem : trollkodni jársz ide? Ha már a döntésed határozottan jó volt....

(#5924) Relaxing válasza kokokka (#5923) üzenetére


Relaxing
tag

Csak leírta a véleményét, semmi bántó nem volt benne....

Bakker - micsoda gubanc!

(#5925) kokokka válasza Relaxing (#5924) üzenetére


kokokka
őstag

Nem is azért írtam mert bántó lett volna! Egyszerűen csak nem értem, éppen ezért a kérdésem még mindig él! Mert ha én eladok egy telefont, erősítőt vagy bármi mást (mert nem tetszik/nem szeretem/nem vált be) akkor nem mászkálok vissza ezek topikjába, hanem az épp aktuális készülékeimmel foglalkozom. Ha vettem egy almásat, akkor oda. Én ilyen vagyok, ezért kérdeztem ŐT!

(#5926) dh66e válasza kokokka (#5925) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nyugalom,nem kell a feszkó maradjunk a tárgynál.
Köszönöm! :R

(#5927) Csabroncka válasza kokokka (#5923) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem neked írtam a hozzászólást! Másrészt offba tettem! Harmadrészt olyan hibákra, hiányosságokba futnak bele emberek amivel én már megküzdöttem! A magyar terméktámogatásról nem is beszélve. Ha higgadtan elolvasod a hozzászólásomat, akkor rájössz, hogy nem almás magasztalásról van itt szó! Ha nem érdekel ne olvasd el a hozzászólásom, egyébként pedig a PH!-n demokrácia van!

"in medias res"

(#5928) kokokka válasza Csabroncka (#5927) üzenetére


kokokka
őstag

Higgadtan olvastam. Még mindig nem értek veled egyet, ami persze szívem joga. És csak hogy az általad eltántorított (ha van ilyen) olvasók kedvét visszahozzam : igen is megéri megvenni, mert ez egy igen jó lejátszó. És még jobb lesz az idő múlásával. Ha valakit érdekel, szívesen megmutatom neki egy 4K filmezés alkalmával, hogy mit tud.
És persze sehol a világon nincs demokrácia, így itt se. Az admin az úr! :)

Az új SDK remek lehetőség, hogy méginkább kihasználják a fejlesztők a lejátszót. Ami nem tetszik, az mostanában megjelenő hírdetés. Igaz, csak saját magukat reklámozzák és csak néha jön elő újraindításkor, de azért érdekes. Meg persze ezek az orosz app-ok se jók sok mindenre egy átlag magyarnak, de megértem miért vannak előre telepítve.

(#5929) nutfile


nutfile
aktív tag

én bő féléve a legnagyobb megelégedéssel használom.
biztos van olyan film, amit nem tökéletesen játszik le, de én még nem találkoztam ilyennel. szerintem a felhasználók nagy része nem szembesül azokkal a hiányosságokkal, amik itt korábban említve lettek.
nálam a 20%-ban megy rajta 4K, 50%-ban FHD és 30%-ban 720p, egy 55"-os OLED tv-vel és egy 5.1 hangrendszerrel van összedugva.

(#5930) nfsu17 válasza nfsu17 (#5916) üzenetére


nfsu17
veterán

megint volt frissítés, továbbra sem mennek

(#5931) Laszlo733


Laszlo733
aktív tag

Sziasztok! Itthon 3 Dune készülékem van, de mind régebbi típusokból Tervezem egy 4K -s készülék vásárlását. A keret max. 100.000,-Ft, mit ajánlotok eddig az összeghatárig? Lehet Dune, de más tíípus is.

(#5932) dh66e válasza nfsu17 (#5930) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Próbáld meg R11-es fw-vel elvileg már csak azon működik a you tube bár nekem B9-en lejátszott most pár videót ahhogy ránéztem,de a többi pár mp után megáll mint a szög a hang megy továvább a kép meg áll..
Továbbá a sok korlátozás miatt a zenei klipek már csak SD-ben érhetőek el a dune-ön azaz 360p a legmagasabb felbontás a régi lejátszókon.

(#5933) JockeyEwing


JockeyEwing
aktív tag

Sziasztok

Dune HD Smart D1 esen lehet valahogy állítani, hogy bizonyos videóban ne csússzon a hang?

(#5934) dh66e válasza JockeyEwing (#5933) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Lejátszás közben nyomd meg az 'A' piros gombot a távon. :)

(#5935) junior19


junior19
senior tag

Hali!

Egy érdekes problémába futottam bele, nem tudom járt-e más is már így, én ilyenről még nem olvastam, hallottam.
Van egy Base 3.0 készülék, a kezdetektől használom a torrent klienst. Kisebb problémákkal tette a dolgát eddig számomra megfelelően.
Most viszont megy egy kis ideig az elindítása után, azután hibákat jelezz a torrenteknél. Ez még egy dolog, de ekkor már a hálózatban sem látszik a Dune, s ha ip címet szeretnék neki adni, akkor nem kap. Újraindítás után működik megint a hálózat. Amikor nincs a hálózatban, a lan mindkét ledje visszajelez. Már 4 napja nem használom a torrent kliens, így a hálózat rendben van, működik, tehát nem lan hiba. Gyári állapot, sw csere volt, a helyzeten nem változtat.
Olyan mintha a torrentkliens-el történne valami, s rántaná magával a hálózati részt is.
Nem tudom valaki tapasztalt-e már ilyet, s mi lehet a megoldás?

codec project

(#5936) blakey válasza junior19 (#5935) üzenetére


blakey
félisten

Nem változott valami a Dunen kívül, router, switch, stb.?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5937) junior19 válasza blakey (#5936) üzenetére


junior19
senior tag

Semmi nem változott. A router "új", de kb 3 hónapja raktam be, működött is rendesen, más eszközzel működik is.
Illetve ahogyan írtam, 4 napja nem megy a kliens a Dune-én, s semmi gond a hálózattal. Plusz a routerre csatlakoztatott hdd-ről játszok le anyagot a Dune-vel, tegnap egy remux-ot néztem. Gond nélkül ment.

codec project

(#5938) blakey válasza junior19 (#5937) üzenetére


blakey
félisten

A router "új", de kb 3 hónapja raktam be, működött is rendesen, más eszközzel működik is.
TP-Link a router? Ha igen a válasz akkor keress megoldást, pl. másik FW-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5939) junior19 válasza blakey (#5938) üzenetére


junior19
senior tag

ASUS RT-N18U

codec project

(#5940) blakey válasza junior19 (#5939) üzenetére


blakey
félisten

Próbáld meg a Tomato-t. Nekem volt hasonló gondom de nem torrentel, CFW-vel sikerült megoldani majd router cserével.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5941) gyeniko


gyeniko
őstag

Segítséget szeretnék kérni. Egyik napról a másikra az alábbi jelenség állt elő a Dune HD Base 4K-val:
Kb. 28-35 GB filmek lejátszásakor a lejátszás belassul (akadozik, majdnem olyan, mint ha lassítva, kockánként menne a lejátszás) de csak akkor, ha SMB-n játszom le az anyagokat a hálózaton lógó NAS-ról. Amennyiben UPnP-n játszom, akkor rendben van. Ilyenkor HD hangokkal is csak kb. 50 Mb/s-ot adatot mutat a Dune. Ha átváltok AC3 hangra, akkor sem változik semmi, ugyanúgy akad.

Az alábbiakkal kísérleteztem eddig:
- Ugyanitt, a Dune mellett van egy Oppo 203, ugyanarra a NAS-ra csatlakozik, ugyanazon a switch-en keresztül. Hibátlanul játssza SMB-n ugyanazokat a filmeket.
- Megcseréltem a switch-en a bemeneteket (felcseréltem rajta az Oppo-t és a Dune-t), az Oppo ekkor is jó, a Dune továbbra sem.
- A nappaliban van egy másik Dune (102), mely egy másik switch-en keresztül csatlakozik ugyanarra a NAS-ra. Ez is hibátlanul játszik le SMB-n.
- A "beteg" Dune-n áttettem a fw-t az előzőre (összesen 2 db érhető el), a hiba ugyanaz.
- Elvettem az áramot a Dune-ről kb. 15 percre: nem segített.
- Csináltam egy gyári visszaállítst a Dune-n, ez sem segített.

Elfogyott a tudományom, van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja?

Szerk: most kíváncsiságból megpróbáltam a lejátszást laptopról, ugyanazzal a filmmel ugyanúgy akad. Ez wifi-n csatlakozik a hálózathoz, de nagyon gyors a wifi, eddig nem volt baj vele. A közelmúltban történt egy változás: a laptopra win10 került, a laptop ezért akadhat. de a Dune miért?

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#5942) blakey válasza gyeniko (#5941) üzenetére


blakey
félisten

most kíváncsiságból megpróbáltam a lejátszást laptopról, ugyanazzal a filmmel ugyanúgy akad. - ez a laptop akkor is bekapcsolva volt amikor ment a lejátszás a Dune-n? Routeren nem történt frissítés? Router újraindítást próbáltad? A Laptopot azért kérdezem, mert nálam is volt egy nagyon érdekes jelenség, végül kiderült, hogy az egyik laptop és a router valamilyen oknál fogva zavartak egy másik gépet, de olyan szinten, hogy akadt a billentyűzet és az egér is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5943) gyeniko válasza blakey (#5942) üzenetére


gyeniko
őstag

Igen, akkor is be volt kapcsolva a laptop. Azóta viszont már többször kikapcsoltam, de ekkor is akad a lejátszás. A routert kétszer újra indítottam. A routeren nem történt frissítés. Rejtély...
Lehet, hogy meg kellene változtatni a Dune statikus IP címét, hátha?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#5944) Csabroncka válasza gyeniko (#5943) üzenetére


Csabroncka
addikt

Olvasási sebességteszt nincsen ezen a Dune verzión? Azt kellene látni először.

Ha hálózati probléma:
Direktbe fix IP-vel kösd össze egy patch kábellel a NAS-t és a Dune-t, ha így jó akkor hálózati gond van. Ha nem akkor az olvasási sebességteszt alapján el lehet dönteni hogy a Dune oldalán vagy máshol van a probléma.

Lokalizáld, másképp nem jössz rá....

Patch kábelt cseréltél?

"in medias res"

(#5945) gyeniko válasza Csabroncka (#5944) üzenetére


gyeniko
őstag

Amint írtam, próbaképpen felcseréltem az ugyanott lévő Oppo 203 UTP kábelét a Dune-ével: a Dune ugyanúgy akadt továbbra is SMB-n, az Oppo pedig továbbra sem akadt SMB-n. Szerintem ez kizárja a lokális hálózati hibát (Switch/UTP kábel hiba), hiszen akkor az Oppo-n is ugyanennek a tünetnek kellett volna megjelennie.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#5946) IP1954 válasza gyeniko (#5945) üzenetére


IP1954
aktív tag

A Dune LAN csatlakozója hajlamos az oxidálódásra.
Ettől lecsökken az átviteli sebesség.
Mérj olvasási sebességet, ahogy javasolták.
12,5 Mbyte alatt csak 100 Mbit-es a kapcsolat.
Nézd meg a switch vagy a router kapcsolódási pontján a ledeket.
100 Mbit-nél a sárga 1000-nél a zöld villog.
Precíziós (elektronikai alkatrészekhez való) kontakt szprével fújom be.
(Áramtalanított állapotban!)
Utána kb. egy évig (a használattól függően) működik rendesen.

Olvasási teszt (Pro 4K)

Egy fájlon állva.
Info
Olvasási teszt

(Egy sok éves lassú gép megosztásáról 60 MB/s fölött van.)

[ Szerkesztve ]

(#5947) gyeniko válasza gyeniko (#5945) üzenetére


gyeniko
őstag

Megoldódott: A gigabites routernek 4 db RJ45 aljzata van, de ez kevés, mert az egész ház összes UTP végpontja itt fut ösze. Ezért egy switch-et kötöttem utána, mely nem gigabites (bravó! :Y) A 4 db aljzatból 1-et használ a router után kötött switch. Valmikor 2 hete UPC-sek jártak nálunk, újabb modemet telepítettek az emeletre, ezért kellett valamit bütykölniük a gyengeáramú szekrényben is. Nem voltam itthon, tettek, amit tudtak. Egy-két UTP kábelt is át kellett forgassanak, ekkor a mozi szobába menő UTP kábelt a gigabites routerből áttették a lassú switch-be. Amint az imént visszaállítottam a korábbi állapotot, azonnal megjavult minden. Ugyanakkor nagyon érdekes, hogy az Oppo 203 ugyanazon a lassú switchen lógott, mégis röccenés mentesen vitt mindent SMB-n. Miért kell több (a jelek szerint sokkal több) erőforrás a Dune-nek SMB-n, mint az Oppo-nak?!

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#5948) Csabroncka válasza gyeniko (#5947) üzenetére


Csabroncka
addikt

Valószínűleg más (nagyobb) buffer mérettel dolgozik az Oppo...

"in medias res"

(#5949) Zol33


Zol33
tag

Sziasztok!

Ha a Dune HD Smart B1 nem tudja beolvasni a DVD-t, és nem tudom kivenni/kiadni, akkor mit lehet tenni? Kikapcs/bekapcs, áramtalanítás megvolt, sajnos nem segített. Most már nem pérgeti, de nem tudom eject-elni.

(#5950) dh66e válasza Zol33 (#5949) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Kapd akkor szét valami gond lehet a mechanikájával.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.