Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5751) avr460 válasza kokokka (#5750) üzenetére


avr460
csendes tag

Szia! Ugyanígy, de mégsem csatlakozik. Egyszerűen nem értem:(

(#5752) kokokka


kokokka
őstag

Új Firmware : 190330_0254 - béta

(#5753) kezo0 válasza kokokka (#5752) üzenetére


kezo0
addikt

Nálam 170602_0154_r11 az utolsó verzió, és azóta sincs újabb (Dune HD Duo BASE 4K). Valahogy úgy érzem, nem is lesz.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#5754) anda2


anda2
csendes újonc

Néhány hete vettem egy Pro 4k-t és az a tapasztalat, hogy az AVI lejátszással kapcsolatban igaza van Selynelarnak nálam is darabos a lejátszás. Régebbieknél nagyon darabos a nem annyira régieknél
„csak” darabos. Próbáltam az SPMC- vel de azzal el sem indulnak, lefagy a kép. És ez így van a mai napig és az új firmwareben sem látom, hogy javítva lenne.
A HD és ful HD lejátszás tökéletes és nekem a kép minősége is nagyon jó.
A 4K lejátszásnál sajnos igaza amit djnice írt 10 bit 444- en kb 2 percenként ugrik egyet a kép, 8 biten
pedig banding (sávozás) jelenik meg. 10 biten átállítottam 422-re a menüben és így jóval kevesebb ugrás vehető észre de azért így is volt néhány. Nem mindig vehető észre ez függ a tartalomtól is meg a TV beállítástól is pl. ha max-on van az interpoláció. Ezért lehet, hogy van aki nem veszi észre, vagy azt a néhány hibát nem tartja problémának. Ettől még ez hiba és ezt sem javították ki az új firmwareben, legalábbis nem látom a leírásban. Ha idővel nem változik a helyzet akkor ez a lejátszó megy a másik szobába egy full HD tv-hez a helyére pedig egy olyan aminél már javították ezeket a hibákat legalább a 4K –nál.

(#5755) solaris7 válasza anda2 (#5754) üzenetére


solaris7
tag

Nem a másik szobába,inkább a kukába kellene vágni azzal együtt aki a piacra dobta igy.lassan egy éve megjelent a magyar piacon és még most sem tökéletes.A többi gyártó miért tudta már megoldani ezt a problémát?Legalább a filmek lejátszása lenne tökéletes.MKA lejátszásnál még mindig egy track az egész lemez.A kukás gondolattal az enyémre is utaltam meg az újakra.

[ Szerkesztve ]

(#5756) solaris7 válasza solaris7 (#5755) üzenetére


solaris7
tag

Milyen csúcs lenne egy 303D minőség 4K UHD tudással.

(#5757) BBéci válasza solaris7 (#5756) üzenetére


BBéci
titán

Egy vadonatúj Base 3.0-nak is nagyon tudnék örülni, megvenném és eltenném tartalékba, mert a meglévő már 7 éves. Akkor lássak 4K/UHD-t amikor a hátam közepét! ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5758) kokokka válasza BBéci (#5757) üzenetére


kokokka
őstag

Mi a bajod vele Béci? Én azt (is) nézek, lehengerlő ha megfelelő a tartalom!

(#5759) BBéci válasza kokokka (#5758) üzenetére


BBéci
titán

Értelmetlen, felesleges mókusvakítás, ami számomra nulla pluszt ad. Még 13 millió forintos vetítővel, 2 milliós vásznon is. Üzleti fogás, semmi több, annak viszont zseniális, mert úgy veszik az emberek, mint a cukrot.
Hasonlítottuk az említett vetítő képét egy szintén high end kategóriás full HD masináéhoz és mind a hatan, akik ott voltunk, egyhangúan megállapítottuk azt, amit az első mondatban írtam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5760) kokokka válasza BBéci (#5759) üzenetére


kokokka
őstag

Ja, de te csak projektorban gondolkodsz! :) Abban persze igazad van. De én most TV-ről beszélek. Abban viszont nincs!

(#5761) BBéci válasza kokokka (#5760) üzenetére


BBéci
titán

Mi nincs? Három csúcskategóriás UHD tévé volt nálam tesztelésen, mindegyiket hetekig használtam, ugyanazt állapítottam meg, mint a vetítők esetében. Ráadásul ha már 4K/UHD, akkor egyértelműen vetítve van több értelme, tévén a nullánál is kevesebb.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5762) kokokka válasza BBéci (#5761) üzenetére


kokokka
őstag

Akkor szerinted van csak igazad! Igen is óriási a különbség egy Full HD-s és egy 4K-s kép között, megfelelő tartalom esetén. Full Hd-s TV-m volt, 8 hónapja meg egy 4K-s van. Ha megfelelő anyaggal etetem bizony van különbség. Sajnálom ha te nem látod, nem tudom ennek mi az oka. Ezen viszont nem vitázok, amúgy sem ide való, ha te így gondolod akkor maradj az FHD-nál!

(#5763) dh66e


dh66e
Topikgazda

OK srácok, ez már nem ide tartozik,folytassátok priviben.Köszönöm!

(#5764) djnice válasza anda2 (#5754) üzenetére


djnice
veterán

Köszi a megerősítést, remélem az is olvasta aki vitázott velem.
Amúgy egyszerű lenne a történet, Dune-nek olvasnia kellene a userek visszajelzéseit és be kellene szereznie egy Vertex-et, úgy ahogy azt a Zidoo is tette.

(#5765) kokokka válasza djnice (#5764) üzenetére


kokokka
őstag

Vagy Neked kéne olvasnod a DUNE fórumot. A hivatalosat. Ja, hogy nem férsz hozzá mert neked nincs is ilyen készüléked? Na mindegy....

(#5766) djnice válasza kokokka (#5765) üzenetére


djnice
veterán

Na akkor jelezheted is nekik a problémát, hátha megoldják... vagy nem.

(#5767) kokokka válasza djnice (#5766) üzenetére


kokokka
őstag

Olvasnod kéne ott. Tényleg kár, hogy nem tudsz. Sok mindenre választ kapnál ezzel a "nem kademcia helyességgel" kapcsolatban is.

(#5768) bendenek


bendenek
újonc

sziasztok,
4k pro-t frissítettem (volna) tegnap az új firmware-rel.az újraindulás után a betöltés alatt lefagyott (load felirat megjelenik,de nem történik semmi,távirányítóra nem reagál).ki/bekapcs,tápkábel ki/be, de csak a fenti stádiumig jut el a masina.lenne valami tippetek a resetelésen kívül?
köszi.

(#5769) kokokka válasza bendenek (#5768) üzenetére


kokokka
őstag

Ne itt tedd fel a kérdésedet. Gyere ide :

Dune

(#5770) bendenek válasza kokokka (#5769) üzenetére


bendenek
újonc

köszi,azért megpróbálnám itt is...

(#5771) BBéci válasza kokokka (#5767) üzenetére


BBéci
titán

Baromság, hogy a vásárlást tervezgetők nem tudnak beszerezni minden információt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5772) kokokka válasza BBéci (#5771) üzenetére


kokokka
őstag

Így van a kezdetektől. A Dune, a Popcorn, a HiMedia : mindegyik így csinálja. Van értelme, ha az Ő szemszögükből nézed. Így csak a hivatalos viszonteladóktól származó vásárlók férnek a Fórumhoz a regisztrációs kártya miatt. Engem nem zavar, nekem mindegyikhez volt ilyen kártyám. Sok segítséget kap az ember, csak annyi az ára, hogy nem akárhol veheted meg érte. Egyébként meg van nyitott része a fórumnak, ott bármit lehet kérdezni.

(#5773) djnice válasza kokokka (#5769) üzenetére


djnice
veterán

Beleolvastam én is, hát van ott hozzá nem értés rendesen, próbálják megmagyarázni azt ami rossz. Nem hiszem hogy ez lenne a megoldás a kadencia és banding problémára.

(#5774) kokokka válasza djnice (#5773) üzenetére


kokokka
őstag

Még szerencse, hogy itt meg csak hozzáértés van.

(#5775) BBéci válasza kokokka (#5772) üzenetére


BBéci
titán

Letojom a kereskedők, forgalmazók szemszögét!
Vegyük meg vaktában, ismeretlenül a szarjaikat, aztán keresgéljünk a hibákra megoldásokat? Nehogy már ez legyen az egyedüli járható út!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5776) djnice válasza kokokka (#5774) üzenetére


djnice
veterán

Akkor válaszold meg Kyle-nak:
- HDFury Vertex-el mérték a pontos képkockasebességet
- A 23.976-nál kisebb frekvenciák azért zöldek, mert olyankor képkocka kihagyás van és nem ismétlés, amit sokkal nehezebben veszünk észre
- A TV olyan frekvenciával fog menni amit a TMDS pixel clock meghatároz, ez 23.976 esetén 74.2500 / 1.001 ami ugye végtelen tizedes, ezért pontos értéket nehéz előállítani, a filmek viszont pontos 23.976-ban vannak és mivel az audio passthrough, így nem lehet gyorsítani/lassítani, ez okozza a képkocka kihagyást/ismétlést

(#5777) kokokka válasza djnice (#5776) üzenetére


kokokka
őstag

Értesz hozzá. Miért nem Te mondod el neki, ha már ennyire bánt egy tulajdonodban sem lévő készülék hibája? Az, aki kimásolta neked arról a fórumról a hsz-t, ezt is bemásolhatja oda és akkor válaszolnak rá (ha tudnak). Ha meg direktben hozzáférsz, akkor miért nem te nyitod direktben a vitát?

(#5778) anda2 válasza BBéci (#5771) üzenetére


anda2
csendes újonc

Ez nem egészen így van. A Dune és a többi hivatalos fórum szinte 100 %- ban olvasható, regisztráció a topikba íráshoz és a zárt cikkek hozzáféréséhez kell. Tehát azért lehet információt szerezni vásárlás előtt ezeket a hivatalos fórumokat olvasva. Nem beszélve arról, hogy pl. itt is lehet sok minden információhoz hozzájutni. Ezek alapján lehet dönteni de sajnos nem nagy a választék a 4K HDR -t is tudó lejátszókba.

(#5779) kokokka


kokokka
őstag

Valaki tud adni nekem egy olyan filmet, részletet vagy linket ahonnan letölthető, ami akad nála az állítólagos kadenciaprobléma miatt? Komolyan kérdezem, mert nálam nincs ilyen hiba. Egyetlen film vagy videó sem akad vagy ugrik sehogy, pláne nem így :

"A 4K lejátszásnál sajnos igaza amit djnice írt 10 bit 444- en kb 2 percenként ugrik egyet a kép"

Akármivel tesztelem, nincs akadás, nincs ugrás. Microlag van (hála a Samsung-nak), de az is annyira nem észrevehetetlen, hogy csak kimondott keresésnél látszik. És ez is csak és kizárólag jelent váltáskor. De ez más kérdés, nem ilyet keresünk. Szóval tud adni valaki olyat, amit fent kértem? Megnézném nálam mit mutat, mert jelen pillanatban minden, amit fent állítotok nálam nem létező probléma!

(#5780) djnice válasza kokokka (#5777) üzenetére


djnice
veterán

Írási jogom nincs oda. Ha Zidoo-nál vagy Amlogic-nál lenne ez a hiba, akkor ott is jelezném, ez egyáltalán nem a Dune ellen szól.
Itt vannak teszt minták a kadenciahelyességre, a TV-n mindenféle IFC-hez hasonló dolgot ki kell kapcsolni: [link]

(#5781) kokokka válasza djnice (#5780) üzenetére


kokokka
őstag

Megnézem, köszi. De még mindig várom a filmeket (nem pont vagy nem csak Tőled) amik szerintetek akadnak kb. kétpercenként, tehát viszonylag azonos időközönként. Nem össze vissza, hanem szabályos időközönként. De mint írtam, nálam ilyen nincs! Mert akkor valóban nem kadenciahelyes lejátszás lenne. Mint egy régi Eagret lejátszómon, ami papíron tudta 24-et, de a gyakorlatban nem. Kis levelezgetés után vissza is vették és az árát visszaadták. Ott valóban így akadt a film, de már nem emlékszem az időközökre.

(#5782) anda2 válasza kokokka (#5781) üzenetére


anda2
csendes újonc

Teljesen mindegy, hogy milyen filmnél mert nem film függő a dolog, csak 4K hdr 10 bit legyen. Azt is írtam, hogy 422 -tőn már jóval kevesebb volt, de volt. Azért megnyugtatásul " Védelmező 2, Aquamen, Húzós éjszaka El Royálban, stb" csak, hogy ne mondhasd, hogy nem írtam filmeket és előre megmondom az, hogy Te nem fogsz ilyeneket látni és nálad ilyen nincs, az semmit nem változtat azon, hogy én észre veszek néhányat.

(#5783) djnice válasza kokokka (#5781) üzenetére


djnice
veterán

Ja és HDR-nél a Dune nem adja ki a helyes MaxFALL, MaxCLL metaadatokat, ha a TV-d érzékeny erre akkor nem lesz jó a tone mapping. Erre is rákérdezhetsz ha akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#5784) kokokka válasza djnice (#5783) üzenetére


kokokka
őstag

Ezt honnan veszed? Lehet itt legfényesebb pixelről meg képkockáról beszélni (nem tudom mit okozna, mit kéne látnom ha valóban így lenne) de nálam HDR-re kapcsolva áll leejtős a kép. 1000Nit-es TV-m van, bőven befed mindent, ami egy filmben ésszerűen megjelenik. Meg vagyok vele elégedve és szerintem mindenki, aki eddig látott a rendszeremen 4K UHD filmet.

És akkor leírom még egyszer! Nincs olyan 4K HDR film amin ugrana vagy akadna kép a kadencia miatt!

@anda2

Pedig nekem 4:4:4-en van a beállítás. Ráadásul ellentmondasz magadnak, mert először azt állítottad, hogy szabályos időközönként, kb. két percenként akad a film. Most meg azt írod, hogy 4:2:2-re állítva néhányat még észreveszel! Ha nem kadenciahelyes a lejátszás valóban akad a film, de mindig pontosan ugyan olyan, szabályos időközönként. Gondolod, hogy nem látnám, mikor megőrjít minden apró képhiba ami elveszi a figyelmemet a tökéletes filmélményről? Nem ezért van ilyen rendszerem, nem ezért költöttem ennyit rá! Ha erre igénytelen lennék, nem DUNE-t veszek. És nem Popcorn-om, meg WDTV Live-om lett volna akkor, amikor ezek is ugyan úgy többszörösébe kerültek egy átlag lejátszónak. Szó nélkül hagynám szerinted, ha valóban lenne ilyen hibája? Nem a DUNE-t védem, ahogy djnice is megírta, hogy ez az Ő részéről nem a DUNE ellen szól! Egyszerűen nincs ilyen hiba. Nálam biztosan nincs!
És mivel ez így egy értelmetlen vita, részemről nem is írok többet ezzel kapcsolatban!

(#5785) djnice válasza kokokka (#5784) üzenetére


djnice
veterán

Ugyanúgy Vertex-el lett leellenőrizve: [link]
Lehet hogy jó a kép nálad, de nem tudod hogy pontosan milyen lenne, ha ezeket az adatokat is megkapná a TV.
A pontos framerate pedig igazából nem vita kérdése, hiszen mérhető adat, lehet hogy nálad a TV elmossa és azért nem látszik, mert be van kapcsolva az IFC.

[ Szerkesztve ]

(#5786) djnice válasza kokokka (#5784) üzenetére


djnice
veterán

Itt van agolul is leírva hogy miből ered a framerate probléma: [link]
Mondjuk a magyar Dune fórumon lévő admin hozzállása is érdekes, tagad ahelyett hogy elhinné a mért eredményeket és megkérdezné a Dune-t. Ráadásul nem is érti technikailag az egészet.

(#5787) anda2 válasza kokokka (#5784) üzenetére


anda2
csendes újonc

Szerintem ezt nagyon jól teszed.

(#5788) robi-k


robi-k
őstag

Egy kis infó, hogy Dune név alatt árult új lejátszók mik is valójában:

Dune Pro 4K Plus = Eweat R9 Plus
Dune 4K Max = Eweat R10 PRO
Dune 4K Ultra = Eweat R11

Dune 4k Max belseje:

Dune 4K Ultra belseje:

(#5789) Csabroncka válasza kokokka (#5784) üzenetére


Csabroncka
addikt

kokokka én már elengedtem - szerintem te is tudod nagyjából mikor, pedig elsők között voltam a vásárlással!

Most ATV4K-van kiforrt MrMC lejátszóval, gyakorlatilag a skin és a beállítás egy az egyben a hagyományos dune kiosztásom!

Eddig kivétel nélkül csak+++ tudok róla írni, olyan kényelmes és jól testre szabható.

Mit is használok rajta:

MrMC médialejátszó = Kodi
HBO GO
YOUTUBE
DS PHOTO

játékok:
MINONS, ASPHALT

Lassan fél éve használom, és azt kell mondjam ehhez képest tudásban és minőségben a dune egy fost alkotott, amit jó drágán akar(t) ránk tukmálni :(

Ezt nem azért írtam, mert az almás terméktől hanyatt kell vágni magad, csak próbáltam objektíven vázolni a tapasztalataimat.

"in medias res"

(#5790) kokokka válasza Csabroncka (#5789) üzenetére


kokokka
őstag

Használd egészséggel.

(#5791) djnice válasza kokokka (#5790) üzenetére


djnice
veterán

Igazából a fő probléma az, hogy a gyártó/forgalmazó képviseletében eljáró ember nem képes megérteni hogy mi a probléma és inkább hárít, minthogy jelezné a Dune fejlesztői felé. Nem gondolnám, hogy egy ekkora cégnek egy 100.000 Ft körüli beruházás ekkora gondot jelentene.
A Dune fórumon feltett kérdésedre a válasz, hogy Realteknél, csak a belső lejátszó vált frekvenciát, ezért nem kadenciahelyes a Youtube és a Netflix sem.

(#5792) kokokka válasza djnice (#5791) üzenetére


kokokka
őstag

Biztosan van igazságod, mert tény, hogy nem jó a két külső program. De nekem nem is kellenek. Csak a médialejátszó része, ami viszont mindent szépen lejátszik. Nem kezdem újra : nálam hibátlan. YT van a TV-n, a Netflix meg nálam nem számít, nem érdekel. AVI-t sem nézek, a leány régi szutykaiból maradt fent még pár. Tudom, hogy ezeket mind vinnie kéne ettől függetlenül is. Talán szerencsém van, mert engem nem zavar. Én nagyon nem ennyiért vettem, mint a mostani ára, annyit meg simán ért nekem. Használom, szeretem, kiélvezem minden percét amikor 4K-t vagy éppen FHD-t nézek a 65 collon. Vagy a éppen 90-en. Már most több támogatást, frissítést kaptam rá, mint a Popcorn-tól közel 4 év alatt! Lesz ez jobb is. Ha nagyon nem Qrják el egy jövőbeni frissítéssel, akkor megmarad egy darabig.

(#5793) liszi70 válasza kokokka (#5792) üzenetére


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Hát, nem tudom, hogy lehetséges-e egyáltalán megoldás, de egy életem, egy halálom, megkérdezem. :)
Arról van szó, hogy van 2 db. Dune HD Duo lejátszóm (nem a mostani 4k-s, hanem a régi smart-sorozat része). Az egyiket használom lejátszónak, a másikat egyelőre háttértárnak. Az amit lejátszónak használok (nevezzük 1-nek), belső hálón tökéletesen látja és lejátssza a 2-n lévő HDD-k tartalmát, természetesen csak akkor, ha a 2. készenléti állapotban van. A probléma az, hogy a 2-n lévő hdd-k nem állnak le a lejátszás befejezésekor. Tudom, természetes, hogy nem, hiszen készenlétiben van, így nem tud parancsot adni a benne lévő hdd-nek, hogy kapcsoljon ki, az 1-es lejátszó dune pedig csak háttértárként kezeli, nem saját hdd-ként. De mégis, nem jut eszetekbe valami trükk, hogy bizonyos idejű tétlenség esetén kikapcsoljon a 2. dune-ben lévő hdd is? :B

(#5794) kokokka válasza liszi70 (#5793) üzenetére


kokokka
őstag

Úgy rémlik van erre program, de most hiába keresem nem találom. A neve sem rémlik, pedig nem is olyan rég olvastam róla valahol....

(#5795) nfsu17 válasza liszi70 (#5793) üzenetére


nfsu17
veterán

nekem a wd 1/2TB-os külső hdd-k leállnak fél óra tétlenség után...ha erre gondoltál.
ez a fw-ükben van benne

(#5796) junior19 válasza liszi70 (#5793) üzenetére


junior19
senior tag

Nekem az nem tiszta, a 2-nek a hdd-it miért csak akkor látja, ha készenlétben van. Bekapcsolt állapotban is látnia kellene egymást a két lejátszónak. De ez a problémád szempontjából lényegtelen.
Ha nem állnak le, akkor próbáld ki azt, hogy bekapcsolod a 2-est készenlétből, majd vissza ki. Hátha így már le áll a merevlemez. Nem túl elegáns, de hasznos lehet.
Ha nem egy helységben vannak, vagyis nincs rálátás akkor app is van, vagy program, hogy böngészőből el lehet érni azt a Dune-ét, amit fizikailag nem lehet látni.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#5797) liszi70 válasza nfsu17 (#5795) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a wd 1/2TB-os külső hdd-k leállnak fél óra tétlenség után"

Külső hdd esetén más a helyzet, mert ott a ház szoftvere tudja leállítani. De ezek belső 3.5-es hdd-k a dune gyomrában.

(#5794) kokokka "Úgy rémlik van erre program, de most hiába keresem nem találom."

Ez dune-re telepíthető app? Ha megtalálod, számítok rá. :K

(#5796) junior19 "Nekem az nem tiszta, a 2-nek a hdd-it miért csak akkor látja, ha készenlétben van. Bekapcsolt állapotban is látnia kellene egymást"

Félreérthetően írtam, természetesen bekapcsolt állapotban is látja egymást a két lejátszó, csak a dune-féle teljes off esetén nem. :)

"bekapcsolod a 2-est készenlétből, majd vissza ki. Hátha így már le áll a merevlemez. Nem túl elegáns, de hasznos lehet."

Természetesen így leáll a merevlemez, mert bekapcsolt állapotból a dune leállítja, de pont az lenne a célom, hogy ne kelljen minden használat után ki és bekapcsolni a "háttértárat", mert az nagyon macerás, és ha én még meg is tenném, a családom többi tagja biztos nem csinálná meg, így ha nem vagyok otthon, akár napokat is mennének folyamatosan a HDD-k. :D

"Ha nem egy helységben vannak, vagyis nincs rálátás a böngészőből, akkor app is van"

Na, ez érdekelne engem. :K

[ Szerkesztve ]

(#5798) nfsu17 válasza liszi70 (#5797) üzenetére


nfsu17
veterán

:N
"Külső hdd esetén más a helyzet, mert ott a ház szoftvere tudja leállítani. De ezek belső 3.5-es hdd-k a dune gyomrában."

[link]

mondom, a hdd fw-ében van benne, a "házhoz" nincs köze, mert olyan nincs.
nálam ez működne, ahogy te használnád, de akkor neked nem ilyen hdd-id vannak.

[link]

nálad nem tudom, akkor hogy fog működni

[ Szerkesztve ]

(#5799) liszi70 válasza nfsu17 (#5798) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szerintem nem jól tudod, mert nem a hdd, hanem a külső ház szoftvere (az általad linkelt külső hdd-nek is van) képes leállítani a merevlemezt. Ezért van az, hogy egyes külső házakban leáll, másikban nem áll le ugyanaz a hdd. Annak idején, amikor szükségem volt külső házra, ment is a huzavona a külső rack-topikban, hogy melyik ház az, amelyik biztosan leállítja a hdd-t. :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#5800) kokokka válasza liszi70 (#5799) üzenetére


kokokka
őstag

Ezt én is így tudom! Amit most vettem dokkolót, arra is azt írja, hogy az állítja le a HDD-t 10 perc tétlenség után!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.